Cale 9 Napisano Jun 16, 2008 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Cim se pojavila Daytona 675, izgledom me ocarala. Bila je to ljubav na prvi pogled. Zaljubljenost je prosla i najzad sam dobio priliku da je provozam. Motor je jako naget naprijed i tako sjedi i vozac. U principu to volim, jer mi daje osjecaj sigurnosti, ali za voznju po gradu bi moglo biti neugodno. U novim cizmama, na novom motoru, nisam imao bas velika ocekivanja. Upalio sam motor i zaculo se prijatno zvizdanje. Motor radi mirno. Ubacivanje u prvu je bezbolno. Nema jakog “klang”, kao na vecini motora, Kako sam krenuo, sve mi je bilo na pravom mjestu, a zvuk prava pjesma za usi. Vec nakon 5 minuta sam imao utisak kao da sam mjesecima vozio ovaj motor. Sada, nakon nekoliko stotina kilometara, nekoliko sati voznje i prespavanih noci, mogu reci da sam se ponovo zaljubio. Reakcije na gas su veoma prirodne. Snaga se prenosi na cestu bez proklizavanja. Cak se zbog polozaja vozaca ni prednji tocak ne podize pretjerano, mada nije nikakav problem poskociti sa ovakvim odazivom na gas. Ubrzanja su odlicna, a neobicno za sportski motor cak i u visim klasama je da tako dobro vuce iz niskih obrtaja. Rupa u snazi koja se vidi na dijagramima se u voznji uopste ne osjeti. Vec na 4000 obrtaja, motor reaguje bez oklijevanja. Kocnice su potpuno dorasle performansama masine. Prije nego sto probate stopie, preporucujem naocare da vam oci ne bi ispale, a i sklekovi ce pomoci da bi vam ruke izdrzale vlastitu tezinu. U kompletan paket su se odlicno uklopile Pirelli Super Corsa Pro. Veoma su komunikativne i vozacu pruzaju maksimum na suvoj cesti. Daytoni definitivno odlicno pristaju uz munjevito upravljanje. Motor skoro da slijedi putanju vasih misli. Veoma lako se obara i prebacuje iz krivine u krivinu, a bez problema ce vam oprostiti i manje greske. Komande su klasicne i bez problema ce vam sjesti u ruke. Instrument tabla pruza sve potrebne informacije, djaluje veoma lijepo, a jedino sam vec naviknut na digitalnu brojku koja pokazuje temperature bio iznenadjen grafickim prikazom na koji treba malo naviknuti. Kada se prvi puta upalio ventilator, navikavanje na u stvari vrlo logican prikaz temperature je zavrseno. Trocilindras razvija 125ks i 72Nm obrtnog momenta. Sve to bez problema pokrece 165 kg tezak motorcikl. Duzina od 201cm je iznenadjujuce mala, a medjuosovinsko rastojanje od 139cm je ekstremno kratko. Ipak i ovaj motor ima jednu manu. Veoma je neudoban. Biti suvozac je pravo mucenje. S obzirom da je motor beskompromisni sportista, udobnost nisam ni ocekivao, jer nema udobnog supersportskog motora. Nikakav japanski ili italijanski supersportas vas nece zadovoljiti udobnoscu. Mogu reci da je Triumph napravio idealan sportski motor i da mi je sasvim jasno kako su postali Masterbike sampioni. Mislim da ce ovo biti moj sledeci motrcikl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 16, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ma kad ga Cale istestira, to je prava stvar. Nadasve simpaticno motorce. Nije bas da je od fele koja mi se dopada, ali volio bi ga provozati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Jun 16, 2008 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Ma kad ga Cale istestira, to je prava stvar. Nadasve simpaticno motorce. Nije bas da je od fele koja mi se dopada, ali volio bi ga provozati. Tebi bi vise odgovarao Street Triple, jedino sto si veliki porastao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jun 16, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Meni je onaj speed triple pored...uhhhh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 16, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ma kad ga Cale istestira, to je prava stvar. Nadasve simpaticno motorce. Nije bas da je od fele koja mi se dopada, ali volio bi ga provozati. Tebi bi vise odgovarao Street Triple, jedino sto si veliki porastao A ne, onda radije prelazim na onoga Bavarca sa proslog Caletovog testa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Jun 16, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Eto zar si morao Taman zaboravim da postoji taj motor i ti me potsetio, sada nocima necu spvati... ;D Na slikama mi je bio EXTRA, ali uzivo mi je izgledao mali. Kao neka 125-ica, ali bio sam u mogucnosti da je pogledam nekih 5sec.. Inace sve u svemu, extra motor, kod nas redak. I naravno zeleo bi da ga pazarim u skorije vreme.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spop 3 Napisano Jun 18, 2008 U prolazu, 68 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Ne izagleda tako mali uzivo. Ja ga imam oko pola godine, pre njega sam imao Daytonu 955 koja jeste veca i za nijansu udobnija od 675, ali 675 je zivahniji bolje ubrzava i koci. Nije za dvoje nkako. Mene licno u voznji ne umara i nije mnogo neudobna. Visok sam 181 i tezak oko 80 kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Jun 18, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Moze neka orijentaciona cena motora, koliko bi me izasao na nase table.. ? <<< za spop Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spop 3 Napisano Jun 19, 2008 U prolazu, 68 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Moze neka orijentaciona cena motora, koliko bi me izasao na nase table.. ? <<< za spop Polovan 2006 godiste, preko je oko 7.000 Evra, plus carina i PDV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Jun 19, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci naredne 2 godine mogu samo da sanjam o njemu... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 19, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan U što ima dobar sat! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...