drmilan_ 5411 Napisano Mart 5, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, zika56 said: Ako je sa dugi rukavi ne vraćaj. Uzimam. Ne mogu u pp da pustim slike, a cujemo se tamo za ostalo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16939 Napisano Mart 6, 2020 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan I ja se danas podnovio. 1. Kupio podkapu (velučina L/XL) i deluje mi prilično kvalitetno, ali mi se čini da je ta veličina ipak više S nego ovo što piše na kapi. 2. Kupio i donji deo funkcionalnog veša (XXL, 60/62), a gornji deo mi sutra šalje kolega (Drmilan). Ovo što sam uzeo danas isto deluje prilično kvalitetno, ali je i tu veličina takođe promašaj i pre će biti da je to XL (ili samo L) nego što je XXL. Ja sam 194 cm i 101kg i mogu da se uvučem u ove gaće i da vozim, ali bi mi ipak bolje odgovarale bar broj veće. 3. Kupio sam i ovaj "pametni" punjač (5A) i normalno da sam ga odmah stavio na probu (sa par moto akumulatora i situacija je sledeća: Sa ispravnim i napunjenim akumulatorom (19 Ah) i u moto modu sve funkcioniše kako i piše u prospektu (punjenje sa 0,8A do napona od 14,4 V i zatim održavanje sa 0,1A i opet punjenje sa 0,8A kad napon padne ispod 12,7V. Znači sve u redu. Međutim u auto modu i u modu za hladno vreme (što je ujedno i mod za AGM i GEL akumulatore) događa se sledeće: Struja punjenja kreće sa 5A, pri dostizanju napona od oko 13,5 V pada na 3A i tako drži do 14,4V (odnosno do 14,7V u modu za hladno vreme). Ovo ne odgovara onome što piše u prospektu (jer se tamo navodi da struja u ovim modovima pada na 0,8 A kada se dostigne napon od 14,1V) i da tako drži do postizanja punog napona (14,4V odnosno 14,7V). Iz ovoga proizilazi da je za moto potrebe jedino moguće da se koristi moto mod (struja 0,8A i napon do 14,4V) , a da smo uskraćeni za mod za hladno vreme i za punjenje AGM i GEL akumulatora, (jer je struja punjenja od 3A kod akumulatora od oko 10Ah pri naponu od 14,1-14,7V višestruko veća nego što bi trebalo da bude i napon vrlo brzo dostigne zadatu vrednost, a da akumulator u stvari nije pun). Nisam isprobao punjač sa nekim automobilskim akumulatorom pa ne znam kako bi se ponašao u tom slučaju, ali verujem da bi i tu situacija bila slična jer jednostavno nema smanjenja struje sa 3A na 0,8A u zadnjem stadijumu punjenja kod auto moda i moda za hladno vreme. Ipak smatram da je ovaj punjač upotrebljiv i koristan za amatersku upotrebu i za punjenje održavanje moto akumulatora kada motor nije u upotrebi. p.s. Tokom dana i večeri izvršio još testiranja (na ispražnjenom akumulatoru) i urtvrdio da sam napravio grešku. Napisao sam da pri punjenju na auto modu i AGM I GEL modu, punjač "preskače" punjenje strujom od 0,8A, što se ipak pokazalo da nije tačno. Punjač ipak radi sve ono što je navedeno u prospektu i zaslužuje odličnu ocenu (posebno za tu cenu). Promenio Mart 6, 2020 član zika56 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4496 Napisano Mart 7, 2020 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Kupih i ja aktivni veš i ceradu i punjač. Evo celo jutro se pitam da li mi išta od toga zaista treba Edit: U Lidlu u Gandijevoj je sinoć bilo dosta komada i aktivnog veša i punjača i potkapa i cerada i onih kaciga koje mi se uopšte nisu dopale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7648 Napisano Mart 7, 2020 Drug član, 2924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, zika56 said: Kupio sam i ovaj "pametni" punjač (5A) i normalno da sam ga odmah stavio na probu (sa par moto akumulatora i situacija je sledeća: Pritvori kucice 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16939 Napisano Mart 7, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Forsberg je napisao: Kupih i ja aktivni veš i ceradu i punjač. Evo celo jutro se pitam da li mi išta od toga zaista treba Ukoliko putuješ dalje aktivni veš je zakon, a ukoliko noćiš usput cerada je dobra da ujutru ne sediš na sedištu koje je mokro od kiše. Punjač je dobar da se tokom zime (oni koji ne voze tada) pvremeno osveži akumulator (da u proleće ne bude iznenađenja). Mislim da ništa nisi pogrešio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16939 Napisano Mart 7, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Bigor je napisao: Pritvori kucice Od tih gremlina nema spasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4496 Napisano Mart 7, 2020 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, zika56 said: Ukoliko putuješ dalje aktivni veš je zakon, a ukoliko noćiš usput cerada je dobra da ujutru ne sediš na sedištu koje je mokro od kiše. Punjač je dobar da se tokom zime (oni koji ne voze tada) pvremeno osveži akumulator (da u proleće ne bude iznenađenja). Mislim da ništa nisi pogrešio. Šalim se malo, sve ja to znam, u teoriji. Do sad sam duže relacije vozio u pantalonama (dole samo donji veš, običan), majci i jakni i sve je bilo ok. Jednu ceradu već imam, ali sam računao da ako zatreba da Yamahu, koju još nisam prodao, isteram iz garaže, bolje da imam i za nju ceradu nego da mi jedan motor kisne. Pa ću ovu iz Lidla i da dam uz motor kad ga prodam. Akumulator sam samo jednom do sad imao potrebe da punim i to je bilo baš baš davno. Tako da, kao što vidiš, sve to ima logike, ali videćemo ima li i svrhe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7749 Napisano Mart 7, 2020 Solo Rider, 3087 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Врхунска церада из Лидл-а. Купио и подкапе и дуге гаће. Иначе бандит 1200 испод цераде. Мора да се скине кофер да би легла како требаPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakistrike95 131 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 144 postova Motocikl: Kawasaki KLX650 Prijavi odgovor kao problematičan Je l' se desavalo nekom da mu punjač samo blinka kad se ukljuci, svetli lampica za standby i ekran blinka? Ne registruje nista, probao na vise akumulatora, je l' gecrkn ili ovako trebaSent from my SM-A505FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5411 Napisano Mart 7, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Vec vidim da kad opet bude u ponudi uzimam ceradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Mart 7, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Rec, dve o brojevima vesa! Svi oko 185>, sa normalnom ili +, tezinom mogu samo XXL...i donji i gornji deo! Zaboravite na neke M, L itd br. Kacige ne gledajte, preobimne i preteske (1500g) za skuterase, mislim na fullopen...a za nas sa jacim motorima, tesko njesra-ne igrajte se glupacom, trebace vam ona! Pojas jeste jeftin ali je samo za vetar, bez protektora na lumbalnom delu! 600din. Danas , subota, 07.. u Tosinom Bunaru, Zemun...samo manji br majica, gaca samo XL, Kacige samo fo.., ima maski, cerada (za R i Niked ali sa skinutim koferom), punjaca... a rukavica nema. Ako ste zadrzali racun, robu mozete promeniti u bilo kom LIDLu! Ponavljam, Vi sa visinom i normalnom tezinom samo XXL...najlonski strec, veoma se skuplja i odlican bas za ovo vreme. Hvala svima na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16939 Napisano Mart 7, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, lakistrike95 je napisao: Je l' se desavalo nekom da mu punjač samo blinka kad se ukljuci, svetli lampica za standby i ekran blinka? Ne registruje nista, probao na vise akumulatora, je l' gecrkn ili ovako treba Sent from my SM-A505FN using Tapatalk Priključiš crvenu štipaljku na +akumulatora, zatim crnu štipaljku na -akumulatora i onda ubodeš punjač u struju. treba da svetli ova lampica za standby i na ekranu treba da se pojavi trenutni napon akumulatora (pri tome ništa ne treba da blinka). Onda pritisneš taster i biraš mod. Ovo važi kada je ispravan akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakistrike95 131 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 144 postova Motocikl: Kawasaki KLX650 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i radio, probao na dva akumulatora, oba su 100% ispravna. Prikacim, ukljucim u struju i onda upadne u loop, blinka li blinka... Zamenicu pa cu videti, sad gledam na youtube-u, kada se ukljuci u struju bez akumulatora treba da pise voltaza 0.00V, meni i tada blinka ekran. Probao sam i razlicitim redosledima, takodje blinka. Evo i video. https://streamable.com/sg7ox Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 7, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Druže, taj punjac je ispustio dušu. Pravac u Lidl na zamenu, dok ih još Ima na lageru Sent from my SM-A405FN using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4496 Napisano Mart 7, 2020 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Panta Zemunac said: Rec, dve o brojevima vesa! Svi oko 185>, sa normalnom ili +, tezinom mogu samo XXL...i donji i gornji deo! Zaboravite na neke M, L itd br. Kacige ne gledajte, preobimne i preteske (1500g) za skuterase, mislim na fullopen...a za nas sa jacim motorima, tesko njesra-ne igrajte se glupacom, trebace vam ona! Pojas jeste jeftin ali je samo za vetar, bez protektora na lumbalnom delu! 600din. Danas , subota, 07.. u Tosinom Bunaru, Zemun...samo manji br majica, gaca samo XL, Kacige samo fo.., ima maski, cerada (za R i Niked ali sa skinutim koferom), punjaca... a rukavica nema. Ako ste zadrzali racun, robu mozete promeniti u bilo kom LIDLu! Ponavljam, Vi sa visinom i normalnom tezinom samo XXL...najlonski strec, veoma se skuplja i odlican bas za ovo vreme. Hvala svima na odgovorima! Meni L veličina (nisam prao) na mojih 180cm i oko 85-86kg odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 7, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 6.3.2020. at 18:10, zika56 je napisao: Međutim u auto modu i u modu za hladno vreme (što je ujedno i mod za AGM i GEL akumulatore) događa se sledeće: Struja punjenja kreće sa 5A, pri dostizanju napona od oko 13,5 V pada na 3A i tako drži do 14,4V (odnosno do 14,7V u modu za hladno vreme). Ovo ne odgovara onome što piše u prospektu (jer se tamo navodi da struja u ovim modovima pada na 0,8 A kada se dostigne napon od 14,1V) i da tako drži do postizanja punog napona (14,4V odnosno 14,7V). Iz ovoga proizilazi da je za moto potrebe jedino moguće da se koristi moto mod (struja 0,8A i napon do 14,4V) , a da smo uskraćeni za mod za hladno vreme i za punjenje AGM i GEL akumulatora, (jer je struja punjenja od 3A kod akumulatora od oko 10Ah pri naponu od 14,1-14,7V višestruko veća nego što bi trebalo da bude i napon vrlo brzo dostigne zadatu vrednost, a da akumulator u stvari nije pun). On 6.3.2020. at 18:10, zika56 je napisao: p.s. Tokom dana i večeri izvršio još testiranja (na ispražnjenom akumulatoru) i urtvrdio da sam napravio grešku. Napisao sam da pri punjenju na auto modu i AGM I GEL modu, punjač "preskače" punjenje strujom od 0,8A, što se ipak pokazalo da nije tačno. Punjač ipak radi sve ono što je navedeno u prospektu i zaslužuje odličnu ocenu (posebno za tu cenu). u nedoumii sam da li je dobro da u agm i gel i paahuljica modu za naše male akumulatore uopšte treba tako velika struja punjenja.Ja takodje imam problem sa tim da se brzo napune akumulatori pa koristim običan punjač koji ima da puni sa 1a a drugačije iskazana ta ista vrednost 0,8a -valda. Onda prikopčavam 5w sijalicu ili 3w ili 1,2w i to zato što sa ovim slabijima nikako neće da nagura više od recimo1,2w-do 13,8v .3w -14,2v i 5w -14,4 v.Iznad toga nikako neće nnego moram da stavim na 1a pa da skoči na 15v pa onda padne kad stavim sijalicu ali ipak je veća voltaža nrgo ona na koju nagura od samog očetka.To mi je nepoznanica i dosta velika zajebancija koja se isplati ako sve vreme sediš kod punjača nekim drugim poslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blueser 2396 Napisano Mart 21, 2020 Analog Man, 341 postova Motocikl: Nisam član od 28.10.2022. Prijavi odgovor kao problematičan Cerada - Lidl, kupljenja. Vredi te pre. Preporuka. OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4496 Napisano Mart 21, 2020 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Aktvni veš danas testiran i ja sam oduševljen! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16939 Napisano Mart 21, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan On 7.3.2020. at 19:32, sasa ns 1 je napisao: u nedoumii sam da li je dobro da u agm i gel i paahuljica modu za naše male akumulatore uopšte treba tako velika struja punjenja.Ja takodje imam problem sa tim da se brzo napune akumulatori pa koristim običan punjač koji ima da puni sa 1a a drugačije iskazana ta ista vrednost 0,8a -valda. Onda prikopčavam 5w sijalicu ili 3w ili 1,2w i to zato što sa ovim slabijima nikako neće da nagura više od recimo1,2w-do 13,8v .3w -14,2v i 5w -14,4 v.Iznad toga nikako neće nnego moram da stavim na 1a pa da skoči na 15v pa onda padne kad stavim sijalicu ali ipak je veća voltaža nrgo ona na koju nagura od samog očetka.To mi je nepoznanica i dosta velika zajebancija koja se isplati ako sve vreme sediš kod punjača nekim drugim poslo. Za akumulator koje koristimo na motorima 1(10-18 Ah) struja punjenja od 0,8-1 A je sasvim dovoljna (jer uglavnom ne punimo potpuno prazan akumulator, nego vršimo dopunjavanje). Punjač bi trebalo da ima više faza tokm punjenja (uglavnom vrednost struje punjenaj bi trebalo da pada sa porastom napona). Do napona od 14,4 V struja punjenja bi mogla da bude do 10% od kapaciteta akumulatora (10Ah, 1 Amper), a nakon toga (pa do 14,7V kod AGM i GEL akumulatora) struja bi trebala da bude do 1-2% od kapaciteta. Kod ovog punjača iz LIDLa nema opcija punjenja moto akumulatora do napona od 14,7V, a prilikom punjenja sa "zvezdicom" struja punjenja i nakon 14,4 V ostaj oko 0,8A, što je previše i vrlo brzo dolazi do porasta napona do 14,7V. pre 26 minuta, Forsberg je napisao: Aktvni veš danas testiran i ja sam oduševljen! Što se aktivnog veša (i potkape) tiče, isprobana već više puta (i po hladnom i po toplom vremenu) i deluje sasvim dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blueser 2396 Napisano Mart 25, 2020 Analog Man, 341 postova Motocikl: Nisam član od 28.10.2022. Prijavi odgovor kao problematičan On 3/11/2019 at 10:59 PM, Angell_Bg said: Evo i opisa Za one koji ne voze brzinom 100-110 km/h, a želi flip-up kacigu Crivit je sasvim dobra kaciga, pogotovo što za tu cenu dolazi sa pinlock-om i kvalitetnom podkapom. Preporuka. Veličina: Prvo sam kupio LS2 Stream Evo fulface. Obim glave mi je 57cm, pa sam i naručio kacigu M 57-58. Jedva se stavi na glavu, nema mesta za uši, kaiš "davi". Crivit Lidl XL obim 61cm, pasent ima mesta i za podkapu. Znači kacigu bez probe ne kupovati!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2570 Napisano Mart 25, 2020 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam zadovoljan gore pomenutom kacigom. Malo je bucna na vecim brzinama, ali je meni ok. Malo deluje glomazno. Probao manji broj, ali ne moze da se zatvori lepo. Birao da mi bude taman. Kupio sam i onu manju. Bele boje... Za skuter, za lokalnu vožnju, po meni ok... Da, ima i pinlock 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1394 Napisano Mart 29, 2020 Drug član, 1936 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Danas probane rukavice iz lidla. Voznja od 150km temperatura od 10-15 stepeni. Taman tople za ovako hladno vreme. Nije mi bilo hladno na prstima uopste. Ja zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7648 Napisano April 23, 2020 Drug član, 2924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom treba pojas na snizenju je u Lidlu u Vojvodjanskoj na kruznom toku. Ima jos pokoja i jet kaciga, 2800din cini mi se.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zela91 23 Napisano Jun 23, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo slikao u Lidlu u Borči.Ostale još dve flip up XL veličine, 3 hiljade.Dobija se i pinlok..Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 957 Napisano Jun 23, 2020 Sindikat Samostalni Jahač, 360 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Nema više ni jedna kaciga u Lidlu,Borča Sad bio.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...