Zokki 32 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam juče dva puta prošao pored AMSS-a u Ruzveltovoj oko 14.30 čisto da vidim kako napreduje ta "akcija" ali ne videh ni traga ni glasa od bilo kakvih ljudi iz AMSS i patrole policije. Ipak će biti kao što neko reče da su te kacige unapred podeljene... Najbitnije je slikanje za TV ipak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Posle nek mi neko kaze da nas drzava tera da vezujemo pojas jer brine za gradjane (ne samo ova nego vecina svetskih drzava)?!? Brine za sebe rodjaci a ne za nas. Za nas brine kako da nas sto bolje stavi u masinu i sto bolje iskoristi i tu je kraj svakoj brizi. mislim da gresis vezivanje pojasa znaci da u glavi tog vozaca postoji svest ili bar naznaka svesti o bezbednosti u saobracaju cim postoji makar naznaka, to je ipak nesto sto se moze nadograditi a pojas ne stiti samo drzavu, naglo kocenje pri 50-60kmh prilikom koga bi udarili glavom o soferku moze biti spreceno pojasom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj a pojas ne stiti samo drzavu, naglo kocenje pri 50-60kmh prilikom koga bi udarili glavom o soferku moze biti spreceno pojasom Iako se podrazumeva to sto kazes ja sam i to napisao u prethodnom postu. Ali zar nisam vec napisao da je to stvar licnog izbora? Citiraj Sto se pak vezivanja pojasa tice tu kaznjavanje ne razumem jer pojasom ne stitimo druge ucesnike u saobracaju nego sebe a to bi vec moralo biti STVAR LICNOG IZBORA! Zapravo, istini za volju stitimo zdravstveni sistem (da ga nebi materijalno ostetili u slucaju povrede) koji debelo placamo, poslodavca (da nedolaskom na posao nebismo slucajno umanjili njegov profit), osiguranje koje placamo za slucaj NEZGODE (ali bi osiguravajuce kuce da ucine sve da ne isplate stetu naravno), drzavu u krajnjoj liniji da nebi morala da nam placa prevremenu ili invalidsku penziju. itd itd Posle nek mi neko kaze da nas drzava tera da vezujemo pojas jer brine za gradjane (ne samo ova nego vecina svetskih drzava)?!? Brine za sebe rodjaci a ne za nas. Za nas brine kako da nas sto bolje stavi u masinu i sto bolje iskoristi i tu je kraj svakoj brizi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan pa, po meni nije sasvim tacan onaj deo da je drzava zamisljena sa zlom namerom da te stavi u masinu i iskoristi ako te svojim zakonom drzava spase razbijanja glave, stvarno treba biti caknut pa u tome videti bilo sta lose. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj pa, po meni nije sasvim tacan onaj deo da je drzava zamisljena sa zlom namerom da te stavi u masinu i iskoristi ok ti tako mislis, postujem ali meni je to naiva pa nemogu da se saglasim sa tobom. Mozda i nije zamisljena tako ali tako funkcionise i funkcionisace jos efikasnije na tom planu. Citiraj ako te svojim zakonom drzava spase razbijanja glave, stvarno treba biti caknut pa u tome videti bilo sta lose. Nije to lose samo je opet suvise providno, a nisam slikar naivac. To spasavanje od razbijanja glave je samo nus pojava koja se javlja kao posledica potrebe da ne odsustvujemo sa posla, ne trosimo zdravstveni budzet, penzijske fondove i da osiguravajuce kuce nebi isplacivale premije i, i, i, i jos mnogo "i" ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan kao sto rekoh, i kad se trudim ne mogu da verujem da je taj zakon pisao neko kome je naredjeno da poveca procenat prisutnih na poslu a ne da smanji broj unesrecenih u saobracajkama sta ces, neiskustvo i naiva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj kao sto rekoh, i kad se trudim ne mogu da verujem da je taj zakon pisao neko kome je naredjeno da poveca procenat prisutnih na poslu a ne da smanji broj unesrecenih u saobracajkama Bas je to u pitanju a ovo drugo je nus pojava i paravan, nazalost, bas to... uostalom donekle si u pravu... sistem ne zeli da budemo unesreceni (na taj nacin bar) jer unesreceni nisu iskoristivi matrixu, novom svetskom poretku ili kako god mu ime dali. Kapiram tvoje razmisljanje jer pokusavas da shvatis ovo logikom, ali nazalost to je pogresno jer ti koji dizajniraju sistem se vode drugim "visim" idealima (profitom, pohlepom, licemerjem itd itd) a sve u belim rukavicama naravno, da bi mi za koje je sistem smisljen shvatili to jednostavnom i zdravom logikom i igrali dalje namenjenu nam ulogu. Nemoguce? Mozda jeste? Jeste? Razmislite svi jos jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 13, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan lik koji mi je nudio životno osiguranje ispriča interesantnu priču. Kaže, ova osiguranja kod nas su mala, pomenu Allianz koji je ogroman, a pomenu i neko/neka još veća koja reosiguravaju sva osiguranja pa reče "oni su praktično vlasnici svega na ovoj kugli". Da li Lloyd ili šta, nemam pojma, ali stvarno se sve vrti oko para, ali je važno da smo mi srećni dok se vozimo na našim motorima. Samo da gorivo ostane u granicama normale, da ima piva i roštilja i eto nama radosti. A oni neka krčme njihove milijarde dolara i evra i neka budu srećni na svoj način. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Jun 13, 2008 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da je akcija izazvala ovoliko reakcija. Nije mi samo jasno zašto tolika količina negativnih, valjda mislite da neko iz AMSS pokušava da bude predsednik vlade, šta li. Sada bi zbog nečijih mjišljenja, ovde, mi iz AMSS trebalo valjda da se osećamo neprijatno? Kada sam učestvovao u podeli letaka da automobilisti više obrate pažnju na motoriste, šta sam ja trebao da radim, da kritikujem zato što to nije bila akcija AMSS (Nije bila ni akcija BJB)? Da bacim u kantu što više letaka? Da konstatujem kako bi automobilste terbalo kažnjavati smrtnom kaznom za svako ugrožavanje motorista, i to bar tri-četri puta? Ili je ljudskije učestvovati u nečijoj koliko-toliko dobroj ideji. Ili barem ne srati po njoj. Kaciga koja se deli izgleda ovako. (nešto nisam video znak policije) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan nemoj se sekirati, ni sve teorije zavere sveta nemaju snagu jednog dobrog dela a ovo sto ste uradili je za primer drugima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 13, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Sada bi zbog nečijih mjišljenja, ovde, mi iz AMSS trebalo valjda da se osećamo neprijatno? Nikako, ja mislim da ljudi nisu imali dovoljno informacija. Gde si ti do sada da nam objasniš o čemu se radi? 1. Koji su kriterijumi za poklanjanje kaciga? 2. Koliko kaciga je planirano da se podeli i po kojim gradovima? 3. Da li su sprečene moguće malverzacije tipa podela kaciga unutar AMSS-a? 4. Da li kacige obavezno delite uz TV ekipu i edukaciju prekršioca ispred kamera? Mislim, nismo mi tu da vas proveravamo, taman posla, AMSS radi svoj posao, nego pitam samo informativno, ako znaš. Ne verujem da je iko ovde protiv dobrih dela, zato samo napred sa dobrim akcijama i tražite našu podršku i pomoć i informišite nas na vreme. Ovo je velika zajednica preko koje se vesti šire zaista brzo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 13, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ni sva dobra dela nemogu da nadjacaju jednu takvu zaveru (nazalost). Ali ostaje nam borba. Akciju sa kacigama podrzavam to sam vec napisao u jednom od predhodnih postova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Jun 13, 2008 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Sada bi zbog nečijih mjišljenja, ovde, mi iz AMSS trebalo valjda da se osećamo neprijatno? Nikako, ja mislim da ljudi nisu imali dovoljno informacija. Gde si ti do sada da nam objasniš o čemu se radi? 1. Koji su kriterijumi za poklanjanje kaciga? 2. Koliko kaciga je planirano da se podeli i po kojim gradovima? 3. Da li su sprečene moguće malverzacije tipa podela kaciga unutar AMSS-a? 4. Da li kacige obavezno delite uz TV ekipu i edukaciju prekršioca ispred kamera? Mislim, nismo mi tu da vas proveravamo, taman posla, AMSS radi svoj posao, nego pitam samo informativno, ako znaš. Ne verujem da je iko ovde protiv dobrih dela, zato samo napred sa dobrim akcijama i tražite našu podršku i pomoć i informišite nas na vreme. Ovo je velika zajednica preko koje se vesti šire zaista brzo. Pa obzirom na duh pitanja moraću adekvatno da odgovorim. 1. rođačke i slične veze. 2. 370 u Beogradu i po jedna u 30 drugih gradova 3. Štooo? 4. kako bi smo to uradili, kad će kacige da podelimo ispod ruke? Jel treba da angažujemo glumce da održimo farsu dobronamernosti? Obavešteni ste istog trenutka kada sam ja saznao da akcija zaista i počinje. Nisam se setio da bi trebalo da jedan od srpskih moto foruma treba da učestvuje u organizaciji. Osim toga kako bi smo onda podelili kacige po firmi kad bi nam vi pazili na prste? Ona na slici je jedna od 19 koje sam odneo kući, bilo je malo smešno na motoru sa tolko kaciga preko mog Nolana. ali vredelo je! Sad pored 200 litara ulja i 350 kila šećera u podrumu imam i zalihu kaciga, za nedaj bože. Al bar sam zahebao drugog kolegu motoristu, on je stigo da ufati samo 4 komada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 13, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A jel hoćeš da prodaš svih 20, na veliko? Ili da menjaš za 25 pari kobasica ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jun 13, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj SIT GLADNOM NE VERUJE! Misliš obratno, gladan sitom ne veruje. Ma gladan neveruje nikom, tako da se gubi smisao poslovice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jun 13, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj pa, po meni nije sasvim tacan onaj deo da je drzava zamisljena sa zlom namerom da te stavi u masinu i iskoristi ok ti tako mislis, postujem ali meni je to naiva pa nemogu da se saglasim sa tobom. Mozda i nije zamisljena tako ali tako funkcionise i funkcionisace jos efikasnije na tom planu. Citiraj ako te svojim zakonom drzava spase razbijanja glave, stvarno treba biti caknut pa u tome videti bilo sta lose. Nije to lose samo je opet suvise providno, a nisam slikar naivac. To spasavanje od razbijanja glave je samo nus pojava koja se javlja kao posledica potrebe da ne odsustvujemo sa posla, ne trosimo zdravstveni budzet, penzijske fondove i da osiguravajuce kuce nebi isplacivale premije i, i, i, i jos mnogo "i" ima Hmmmm, dali samo pojasevi spasavaju glavu. Državi je u intresu da ne ostaneš invalid, a za glavu nisam siguran , mislim da država i socijalno ne snosi troškove sahrane. primer: Sa bezazlenih 20 km/h upadneš kolima u jezero i pošto ne možeš dovoljno brzo pojas da otkopčaš, pošto ti se air-bag naduvao i isterao ti vazuh, ti se udaviš. Bez pojasa i air-baga ti bi se malko uguvao, voda bi te osvestila i ti bi verovatno isplivao na površinu. Pri brzinama preko 70 km/h nikoga nije spasao pojas, već pravovremena reakcija i luda sreća (da ne pominjemo upliv svevišnjeg kao glavnog tegića na vagi). Ja sam imao svojevremeno udes sa motorcikla marke SUZUKI gsxr 750, tako što sam udario u vrata retarda koji se u rikverc isparkiravo , te se moja nikada prežaljna suzana parkira njemu na zadnje sedište, a ja preko haube i krova pravo u ciganjski papir (od tada cenim trud i doprinos zagorelih sugradjana), da napomenem da sam vozio motorcikl bez kacige, u šorcu i majci na bretele i u starkama.OK bio sam u mladim godinama, top formi, a i češće sam posećivao crkvu, ali prošao sam bez ikakve ogrebotine ( srećom tada nisu natapali papir, a i gvodje nije bilo popularno). Nakon toga sam imao još sigurno destak padova i isklizavanja, uglavnom bez kacige, i nikad ništa slomljeno, poneka modrica i ogrebotina. Nije da ne vozim sa kacigom; uglavnom je nosim, ali kad sednem na motor da ga probam stvarno ne čujem pola zvukova koji me intresuju, a jedno vreme sam preprodavao motore dosta intenzivno. Sad ako mi neko tu ustvrdi, da kaciga čuva glavu a ne glava kacigu, i da onaj gore nema veliki upliv, svaka mu čast. U zadnjih dvadestak godina na motorciklu mi je poginulo bar dvadest poznanika i bar 6 dobrih drugara,od toga dva jako bliska, i svi do jednog su imali kacigu. Slažem se da kciga čuva od povreda glave, ali doprinosi povredama kičme (dodatna težinana ramenima), pomaže pri isklizavanjima i kotrljanju ali je skoro kobna pri udarcima motorcikla u prepreku. Da ne diskutujem više pošto će se naći 1000 njih za i protiv, Kaciga obavezno, ali je jako bitno staviti nešto u tu kacigu , da biste sačuvali kacigu a samim tim i glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 13, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Pa obzirom na duh pitanja moraću adekvatno da odgovorim. 1. rođačke i slične veze. 2. 370 u Beogradu i po jedna u 30 drugih gradova 3. Štooo? 4. kako bi smo to uradili, kad će kacige da podelimo ispod ruke? Jel treba da angažujemo glumce da održimo farsu dobronamernosti? Izvini, ja sam najozbiljnije pitao, a to nije rečeno ni na jednoj televiziji, bar ja nisam gledao. Ako ti živiš u nekoj lepšoj Srbiji gde je sve pošteno, izvini, gomila drugih ljudi živi u drugačijoj Srbiji i zato su skeptični. Ne znam čemu ova neozbiljnost sa tvoje strane, ako već radiš u AMSS-u (čije osiguranje koristim ja i mnogi drugi sa ovog foruma, a mnogi plaćaju i članarinu, ja sam nekada), zamolio bih te za ozbiljan odgovor, inače će sumnje nekih ljudi sa ovog foruma biti opravdane. Vi trošite naše pare za tu akciju, tako da smatram da je u redu da nam objasniš kriterijume, ali više neću insistirati na tome. Ma ko sam ja da sumnjam u AMSS? A i ne sumnjam, pogrešno si me shvatio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 13, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Molimo vas da, ako nemate kacigu, iskoristite priliku i obezbedite se. Kako? Da ne nosimo kacigu i vozamo se nadajući se da naletimo na AMSS ekipu koja deli kacige? ;D Da ne bude da samo kritikujem, evo šta piše na sajtu AMSS-a u vezi ove akcije: Citiraj U toku proleća i leta, veliki broj ljubitelja dvotočkaša krstari gradskim ulicama i putevima po Srbiji ali, na žalost, i strada pa je broj izgubljenih života među motociklistima sve veći, a statistike pokazuju da oni učestvuju u više od 40% svih saobraćajnih nezgoda. Kritični meseci su od aprila do septembra kada se dogodi više od 85% od ukupnog broja udesa u kojima učestvuju vozači motocikala. Podaci kažu da se u 2005. godini desilo 189, u 2006. godini 251, a u 2007. godini čak 418 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti. Najčešći prekršaji su prebrza vožnja i nepropisno obilaženje, prolazak na crveno svetlo, nepoštovanje propisa, ali i to što veliki broj ljubitelja dvotočkaša, pre svega onih koji voze popularne skutere i mopede, ne koristi zaštitnu kacigu u toku vožnje. Imajući u vidu da nošenje zaštitne kacige u velikom broju slučajeva može da spreči ozbiljne povrede, a često i spase život motociklisti, AMS Srbije i Uprava saobraćajne policije MUP Srbije, sprovešće preventivno-bezbednosnu akciju koja treba da doprinese porastu nivoa bezbednosti u saobraćaju, pod nazivom ,,Kaciga glavu čuva,,. U tridesetak gradova po Srbiji ekipe Uprave saobraćajne policije i Auto-moto saveza Srbije tokom letnje sezone biće prisutne na odgovarajućim lokacijama gde će se sprovoditi pojačana kontrola motociklista. Kako je ovo preventivna akcija, motociklisti će prilikom kontrole biti upozoravani da nekorišćenjem zaštitne kacige ugrožavaju sopstvenu bezbednost, a predstavnici AMS Srbije će tom prilikom poklanjati kacige uz savet da ih ubuduće obavezno koriste u vožnji. Akcija ,,Kaciga glavu čuva,, trebalo bi da preraste u tradicionalnu i da se zajedno sa ostalim aktivnostima koje, AMS Srbije i Uprava saobraćajne policije MUP Srbije, sprovode na povećanju bezednosti saobraćaja, organizuje i narednih godina imajući u vidu očekivani porast broja motociklista. Verujemo da će ova kampanja, uz medijsku promociju i podršku, dati očekivane rezultate i u velikoj meri doprineti porastu opšteg nivoa bezbednosti saobraćaja u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 127 Napisano Jun 14, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvo deljenje kaciga,kakvi bakraci. 10.000 din za nenosenje kacige na licu mesta,nemas da platis--nema problema-- utovari motor u kamion,donesi pare i vozi !! 15 dana ovakvog rada od strane saobracajne milicije dace vise rezultata nego brdo ovih preskupih akcija u vidu deljenja kaciga (ko li se tu debelo ogrebao za procenat od firme koja je isporucivala kacige). SAMO PO DZEPU --univerzalni jezik koji govore svi ucesnici u saobracaju !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Jun 14, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, samo nek dele. Kad je dzabe i sirce je slatko. A ko je POTPUNO imun na mito i korupciju, nek se prikljuci drzavnom timu za borbu protiv istog. SVI se kupuju, samo je cena razlicita. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rsv-mille 0 Napisano Jun 14, 2008 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ево сад било на ТВ-у. Било ме срамота да гледам до краја како се по Београду награђују дембоси који крше закон. Тужно... АЛИ ИСТИНИТО! ;D verovatno ce posle deliti i 400 jakni pa 400 rukavica itd. kakva glupost, onaj ko je nenosi nece je staviti ni kada je dobije za dz :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 14, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Znate li kako još kažnjavaju na Zapadu? Prinudnim radom za korist države, a baš za saobraćajne prekršaje ti nameste recimo da prevodiš babe preko pešačkog prelaza svaki dan jedno mesec dana ;D Provod do j.j. ;D ;D ;D Dajte ljudi, neka AMSS radi šta hoće, to je njihova stvar, lepo da su se setili i za nas i to je to. Ja ovde više neću da diskutujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 14, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma sve sto daju dzabe a drzavno je meni je drago...sto vise takkvih akcija to je bolje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 16, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Citiraj pa, po meni nije sasvim tacan onaj deo da je drzava zamisljena sa zlom namerom da te stavi u masinu i iskoristi ok ti tako mislis, postujem ali meni je to naiva pa nemogu da se saglasim sa tobom. Mozda i nije zamisljena tako ali tako funkcionise i funkcionisace jos efikasnije na tom planu. Citiraj ako te svojim zakonom drzava spase razbijanja glave, stvarno treba biti caknut pa u tome videti bilo sta lose. Nije to lose samo je opet suvise providno, a nisam slikar naivac. To spasavanje od razbijanja glave je samo nus pojava koja se javlja kao posledica potrebe da ne odsustvujemo sa posla, ne trosimo zdravstveni budzet, penzijske fondove i da osiguravajuce kuce nebi isplacivale premije i, i, i, i jos mnogo "i" ima Hmmmm, dali samo pojasevi spasavaju glavu. Državi je u intresu da ne ostaneš invalid, a za glavu nisam siguran , mislim da država i socijalno ne snosi troškove sahrane. primer: Sa bezazlenih 20 km/h upadneš kolima u jezero i pošto ne možeš dovoljno brzo pojas da otkopčaš, pošto ti se air-bag naduvao i isterao ti vazuh, ti se udaviš. Bez pojasa i air-baga ti bi se malko uguvao, voda bi te osvestila i ti bi verovatno isplivao na površinu. Pri brzinama preko 70 km/h nikoga nije spasao pojas, već pravovremena reakcija i luda sreća (da ne pominjemo upliv svevišnjeg kao glavnog tegića na vagi). Ja sam imao svojevremeno udes sa motorcikla marke SUZUKI gsxr 750, tako što sam udario u vrata retarda koji se u rikverc isparkiravo , te se moja nikada prežaljna suzana parkira njemu na zadnje sedište, a ja preko haube i krova pravo u ciganjski papir (od tada cenim trud i doprinos zagorelih sugradjana), da napomenem da sam vozio motorcikl bez kacige, u šorcu i majci na bretele i u starkama.OK bio sam u mladim godinama, top formi, a i češće sam posećivao crkvu, ali prošao sam bez ikakve ogrebotine ( srećom tada nisu natapali papir, a i gvodje nije bilo popularno). Nakon toga sam imao još sigurno destak padova i isklizavanja, uglavnom bez kacige, i nikad ništa slomljeno, poneka modrica i ogrebotina. Nije da ne vozim sa kacigom; uglavnom je nosim, ali kad sednem na motor da ga probam stvarno ne čujem pola zvukova koji me intresuju, a jedno vreme sam preprodavao motore dosta intenzivno. Sad ako mi neko tu ustvrdi, da kaciga čuva glavu a ne glava kacigu, i da onaj gore nema veliki upliv, svaka mu čast. U zadnjih dvadestak godina na motorciklu mi je poginulo bar dvadest poznanika i bar 6 dobrih drugara,od toga dva jako bliska, i svi do jednog su imali kacigu. Slažem se da kciga čuva od povreda glave, ali doprinosi povredama kičme (dodatna težinana ramenima), pomaže pri isklizavanjima i kotrljanju ali je skoro kobna pri udarcima motorcikla u prepreku. Da ne diskutujem više pošto će se naći 1000 njih za i protiv, Kaciga obavezno, ali je jako bitno staviti nešto u tu kacigu , da biste sačuvali kacigu a samim tim i glavu. Amin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1969 Napisano Jun 16, 2008 Vlasnik sajta, 5376 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Nisam skroz detaljno procitao temu, ali vidim da ima nekih negativnih komentara i konotacija u vezi sa AMSS akcijom. Hmm... Pa zasto moramo da uvek preteramo u razmisljanjima i spletkarenju o nekim vrhunskim zaverama protiv nas. Ja ne vidim nijednu losu stvar u vezi ove akcije. Ako je neko obezbedio xyz kaciga da se nekome besplatno podele, pa sta je tu lose. Da ne resava kompletan problem - ne resava. Da nije dovoljno - nije dovoljno tih kaciga za sve. Ali, i to je nesto. Neka barem jedna od tih kaciga spase nekome glavu i zivot, pa se cela akcija isplatila. Mislite o tome. Slazem se da je ovo resavanje posledice, a ne uzroka, ali dajte da ne budemo negativni prema ovakvim pokusajima. Velika vecina forumasa nosi kacigu i to nije sporno, ali i dalje postoji strasno velik broj motorista na ulici koji ne nose kacige. Mislim da je cool da im se pokloni kaciga jer ce se neki od njih nadam se postideti sto im neko poklanja kacigu tek tako, neki ce mozda shvatiti da im neko ipak na kraju svega misli dobro, a u svakom slucaju, svi ti ce se ovajditi za kacigu i valjda ce je nakon toga i staviti na glavu. Neki ce te kacige prodati/pokloniti drugima, ali ce sigurno neko od njih i poceti da je nosi. Setite se da je jako lako kritikovati i pljuvati po nekome/necemu, a da je daleko teze napraviti i biti konstruktivan u svakom smislu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...