N.F.S. 22385 Napisano Januar 6 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Volim o tome da razgovaram I velicina klipa unutar kocinog cilindra igra veliku ulogu u osecaju na rucici, manji klip zahteva duzi hod i slabiji stisak za isti ucinak! (I obratno, veci klip, manji hod, jaci stisak za isti ucinak). Tako da ako na kljesta sa po 4 klipa precnika npr. 30mm vrsimo pritisak (guramo tecnost) klipom od 17 mm, hod rucice mora biti duzi a potrebni stisak manji od onog klipa precnika 19mm, koji ce pokrenuti vecu zapreminu tecnosti a u manjem hodu zahtevajuci jaci stisak! (Pozicija klipa /poluga takodje igra ulogu (aksijalno ili radijalno postavljen cilindar) cak i pomeranje cilindra od rukohvata olaksava stisak i obratno (promena poluge)) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre tako je ali creva nemaju velik uticaj na toplotu. Ispada da je lakse naduvati crevo atestirano na min 275 bar nego isterati klipove na klestima koji su i predvidjeni da izadju pod pritiskom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 (promenjeno) Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tako je @N.F.S. ali i dalje materijal creva ne igra ulogu. Osim onako psiholosku U ispravnom sistemu od pumpe do klipa postoji samo kociona tecnost Promenio Januar 6 član dvlns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16273 Napisano Januar 6 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja opet ponavljam, mašinstvo je jedna od fundamentalnih nauka na kojoj počiva moderan svet. Hoću da me ubedite naučno a ne na "osećaj pod prstima" i zašto fabrika ne ugrađuje pancirna creva na motocikle kad razlika u ceni nije 100 dukata? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Januar 6 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam sve citao, moja je logika da sto rigidniji provodnik tecnosti to je manje gubljenje sile na klipu kod plocice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema gubitka sile, jednostavno hidraulicno crevo je sa pletivom i atestirano na daleko veci pritisak od onog koji se postize prilikom kocenja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Januar 6 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jasna mi je strana na kojoj zasnivas razmisljanje, u teoriji verujem da je tako... Takodje verujem da vise znas od mene i da je crevo "jace" od sile koju cilindar moze da pruzi. Moja logika je (zadrzavam pravo greske, razmisljam na glas) da kada kljesta podnesu i na plocice prenesu maksimalnu silu, pritisak koji vrsimo na rucici "ode" na sledecu mogucu stranu a to je sistem dovoda tecnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve i da je tako i dalje ne gubis silu kocenja jer si vec preneo maksimalan pritisak. Za neverne Tome pitanje kako onda gumice ne poiskacu od tolikog pritiska. Ima mnogo slabijih karika od creva pa ne popuste 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Januar 6 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To je podrazumevano, maksimum je vec postignut sto se sile kocenja tice!!! Ja pisem o osecaju na rucici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Osecaj mozda imas drugaciji ja nemam cak ni osecaj ali naucno uporiste ne postoji. @Due ili sto ne stavljaju teflonska creva na kola od 2t na primer gde jos nogom pritiskas kocionu pumpu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16273 Napisano Januar 6 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, dvlns je napisao: jos nogom pritiskas kocionu pumpu Uz servo pojačivač... Jasno, ali ja čekam objašnjenje koje ima uporište u nauci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Due said: Uz servo pojačivač... Jasno, ali ja čekam objašnjenje koje ima uporište u nauci. Pa kad covek napise gumeno crevo i napise da pod prstima osetis da je mekano jer kao da sluzi za vakuum a ne da spreci da pritisak izadje od koga cekas naucno uporiste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16273 Napisano Januar 6 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to posmatram ovako, kočione sisteme projektuju inžinjeri koji se razumeju u fluide i dinamiku istih te nema potrebe za otkrivanjem nečeg što oni ne znaju. Ali dobro... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3081 Napisano Januar 6 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A sto nema na autu ili na svakom motoru sigurno iz razloga proizvodnje i da 90% korisnika nece uspeti da optereti sistem. Motori za stazu su druga prica. Treba da menjam kociono ulje, pitao sam par ljudi da li da zamenim sa nekim boljim i prvo sto sam dobio odgovor a gde ti vozis tvoj motor da bi pregrejao sistem. Moje je razmišljanje je opet drugačije, ako vec menjam sto ne bi poboljšao, cak razmisljam o drugim crevima, svaka promena je za neki procenat bolje kocenje a bolje kocenje nama je plus. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 (promenjeno) Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne moze ni na stazi. Vozim na stazi, imam teflonska creva jer sam skidao abs, bila su i fabricki teflonska ali nema razlike. Imao sam i "gumena" kako kaze strucnjak i isto je. Tecnost se razlikuje po temperaturi kljucanja. Rekoh vec razliku prave pumpa, diskovi, kljesta i plocice. Tecnost pravi razluku da li ces pregrejati ili ne ali ne pravi razliku u sili kocenja Promenio Januar 6 član dvlns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16273 Napisano Januar 6 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje kočenje je @dvlns je predstavio i koliko to košta. Sad je pitanje da li je i tvoja reakcija za tih par % brža? Generalno ako vas placebo radi to je ok, nećete pogrešiti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, RankoBg87 said: A sto nema na autu ili na svakom motoru sigurno iz razloga proizvodnje i da 90% korisnika nece uspeti da optereti sistem. Motori za stazu su druga prica. Treba da menjam kociono ulje, pitao sam par ljudi da li da zamenim sa nekim boljim i prvo sto sam dobio odgovor a gde ti vozis tvoj motor da bi pregrejao sistem. Moje je razmišljanje je opet drugačije, ako vec menjam sto ne bi poboljšao, cak razmisljam o drugim crevima, svaka promena je za neki procenat bolje kocenje a bolje kocenje nama je plus. Da li si kontrolisao vlagu u tecnosti? Zamenis creva i tada ces zameniti kompletnu tecnost i imaces svezu i samim tim bez vlage i moze bolje koci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17410 Napisano Januar 6 Integrisan, 5147 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam osetio nikakvu razliku al dobro svako ima svoje iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo da preciziram, vlaga ne umanjuje sposobnost kocenja sama po sebi vec spusta tacku kljucanja. U teoriji mozes i vodu da sipas ali ce prokljucati na prvom kocenju. Lepo rece @Due ima predmet dinamika fluida ili tako nekako pa ko zeli neka pita nekog strucnog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Januar 6 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, dvlns je napisao: Rekoh vec razliku prave pumpa, diskovi, kljesta i plocice. ...ako dozvolis, i nesto jednostavno kao polozaj pumpe i rucice (uz ovo nabrojano) razliku prave! Naskarbao sam ali se vidi, pomeranjem pumpe u levo (zuto) pravimo vecu polugu na mestu gde hvatamo i olaksavamo stisak (sto blize kraju rucice stiskamo a dalje od tacke rotacije poluga je veca, potrebna sila manja). Ovo vazi i za polugu kvacila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Just now, N.F.S. said: ...ako dozvolis, i nesto jednostavno kao polozaj pumpe i rucice (uz ovo naprojano) razliku prave! Naskarbao sam ali se vidi, pomeranjem pumpe u levo (zuto) pravimo vecu polugu na mestu gde hvatamo i olaksavamo stisak (sto blize kraju rucice stiskamo a dalje od tacke rotacije poluga je veca, potrebna sila manja). Ovo vazi i za polugu kvacila. Da da, oprosti zapravo pravi razliku kojom silom ces stiskati polugu isto kao i kljuc za tockove sa kratkom i dugackom polugom. Ali u sistemu kao takvom nema razlike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4299 Napisano Januar 6 motoras, 2476 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ništa drugo, biće nadrkanije sa pancirnim crevima! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3081 Napisano Januar 6 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, dvlns je napisao: Da li si kontrolisao vlagu u tecnosti? Zamenis creva i tada ces zameniti kompletnu tecnost i imaces svezu i samim tim bez vlage i moze bolje koci Nov motor, letos je bila na 1.5 tako da menjam sad preko zime sigurno, mozda odložim jos malo posto su mi plocice jos ok pa sam hteo ceo sistem da ocistim Videcu kako bude, mozda uzmem i pancirna, sve novo i miran ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14111 Napisano Januar 6 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, RankoBg87 said: Nov motor, letos je bila na 1.5 tako da menjam sad preko zime sigurno, mozda odložim jos malo posto su mi plocice jos ok pa sam hteo ceo sistem da ocistim Videcu kako bude, mozda uzmem i pancirna, sve novo i miran ja Uvek i svima kazem istu stvar, ako ces biti mirniji u glavi kupuj. Nista nije dovoljno skupo da bi se vozio sa crvom sumnje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3081 Napisano Januar 6 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, dvlns je napisao: Uvek i svima kazem istu stvar, ako ces biti mirniji u glavi kupuj. Nista nije dovoljno skupo da bi se vozio sa crvom sumnje A luda glava, slab motor, jedan disk, ok koci, nisam trkac al opet sto ne staviti nesto sto ce biti bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...