Motorcyclist 17353 Napisano Januar 30, 2020 Integrisan, 5140 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je cep uvek drzao godinama.... Doduse znalo je pustati po malo pa svakih par dana sam kontrolisao pritisak. Ali nikada nista nije izletelo i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10592 Napisano Januar 30, 2020 Hronični Motociklopata, 7358 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja po preporuci mog vulkanizera nosim kesicu punu šrafčića raznih debljina za drvo, i u slučaju nužde uzmem odgovarajući i ušrafim ga u rupu i lagano gas do vulkanizera. Vidim da i kolega Ivica744 preporučuje isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2359 Napisano Januar 30, 2020 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam vozio jedno 10ak dana,sa srafom u gumi,ali sam imao srece bila rupa u samoj sari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano Februar 1, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan primer zasto ne treba dugo voziti sa ekserom u gumi i zasto ipak posetiti vulkanizera,naravno ako je ekser malo duzi.Slike su napravljene radi demonstracije,inace nije preterano cest slucaj ali se ipak desava 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Kako kaze kolega Ivica744,topla fleka je najbolje resenje za krpljenje gume.Pecurka je isto dobra stvar.E sad sto se tice crva ili cepic,ko kako ga zove.pre ce se uvuci u gumu,nego da izadje napolje.Kad gurnes crva unutra,on se sklupca kao mali puz.Inace na kutiji sa crvicima pise da max do 80km brzina je moguca.Moto guma nema debeli zid,i resenje sa crvicem je samo do kuce,pa pravac vulkanizer.Ako je mala rupa bolje uvrtiti lim ili gips saraf nego cepovati.Naravno ne saraf od 5cm,nego mali kratak.Ja dok sam vozio motore sa unutrasnjim gumama,uvek sam nosio nove unutrasnje sa sobom.Ali kako se kaze treba imat praksu kako zameniti gumu na motoru.Mnogi motori nemaju centralni stender,nego samo copavu nogicu(mislim na copere,enduro,itd).Kod takvih tesko da ces zameniti unutrasnju gumu na putu,ako nisi nikad menjao... Naravno trebaju ti dva mala pajsera,malo tecnog sapuna da namazes gumu(lakse klizi kod montiranja),i naravno pumpa ili mali kompresor na 12 volti Ja i kolega sad lako pricamo kad radimo ko vulkanizeri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano Jun 9, 2020 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan On 30.1.2020. at 9:30, Motorcyclist je napisao: Meni je cep uvek drzao godinama.... Doduse znalo je pustati po malo pa svakih par dana sam kontrolisao pritisak. Ali nikada nista nije izletelo i sl. Zato druze sto si (kako neki kazu crva,glistu)pravilno cepovao, znaci kad se ocisti rupa uvuce se crv i dva puta okrenes po 360 stepeni pa se iztrgne uvodnik, i nema sanse da ikad ispadne ili da guma pusta. Isto tako bitno je da crvi budu kvalitetni ( ne oni posle pet godina sto stoje u koferu). Ja krajeve sto vire nikad ne secem, jer posle desetak km ih asvalt poravna do gume. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dranik 134 Napisano Jul 11, 2020 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Veternik Motocikl: BMW F800 GS. Prijavi odgovor kao problematičan Na mene mi nije posle 400km al dva puta jes izletelo crv. Jedared na pravcu....nikom nista, drugi put pred krivinu.... produzio pravo bez posledica. Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 16, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan moram sam sebe da dopunim što se tiče pene .Tu penu koju sam višekratno koristio -ubrizgraš 10 sekundi ostalo doduvaš kompresorom ili pumpom sam potrošio pre 2-3 godine i bacio.Nažalost neznam koja firma.Kupio drugu isto uradio jednomkad eto drugi put neće.Ima pene ali neće da ide.Izgleda se nekako zapušila dizna.Probo sam pumpom da razbijem čep tako što ću uduvati vazduh unutra ali neće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22361 Napisano Novembar 17, 2021 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pod sedistem nosim srafice za zaptivanje rupe kod tubeles guma, namenski su za to pravljeni, presvuceni silikonom pa teflonom (valjda), i tri co2 ketridza... Nije bilo potrebe za probom, nadam se da i nece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Novembar 17, 2021 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Jbg,dosta zavisi i od vulkanizera.Pre par godina isekao sam gumu na autu cca 2cm,odneo kod vulkanizera da vidim da li moze da se krpi ili da uzmem novu,posto sam za tipa 2 nedelje isao za Austriju..On rekao da moze,uradice toplo vulkaniziranje i bice to super...Drzala ona tih 2 nedelje,isao za Austriju,vratio se i posle par dana ispustila..Kupio posle novu gumu i vidim na ovoj staroj sto je krpljena da ono sto je on vulkanizirao sam odlepio rukom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10592 Napisano Novembar 17, 2021 Hronični Motociklopata, 7358 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Skoro novu zadnju gumu isečem na neki komadić lima, posekotina oko 2cm , ja hteo da se 'besim od muke, i odnesem vulkanizeru i pitam da li ima spasa kaže nije problem, i odradi on to sa armiranom flekom i cementnim lepkom, koliko sam skonto to ide za kamione, i posle tog krpljenja sam je vozao 15.000km za dve godine, prve išli u Crnu Goru, druge u Grčku, sve sa suvozačicom i prtljagom, i posle prodao motor i novi vlasnik ga vozao tako još par godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17353 Napisano Novembar 17, 2021 Integrisan, 5140 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Na zadnjoj je cep, i jos sam sipao onu penu sto ide na ventil i drzi lepo. Vozio sam na cepovanim gumama i ranije niti jedan jedini problem nisam imao. Kad se potrosi sara, ide nova guma i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Novembar 17, 2021 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam testirao SF+ gumu, pokupim posle 1.000 km u zadnjoj gumi ekser. Guma čepovana, vozio je do kraja testa, vozio stazu, vozio i poprilično brzo i sve bio okej. Pre toga sam bio malo skeptičan što se čepovanja tiče, sad se više ne brinem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Novembar 18, 2021 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na put oko Crnog mora drug nabode gumu u Moldaviji,stavili najobičniji kineski cep,napumpali i ceo put,jos nekih 8000km ni malo nije ispustila Bitno je kako se postavi E sad jedno drugo pitanje,da li neko zna gde mogu da nabavim set da odradim zicane felne da mogu da izbacim unutrašnje gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midjo 108 Napisano Decembar 24, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Može li se "zakrpiti" guma koja je probijena kuhinjskim nožem sa strane (dakle nije na gazećem sloju)? Rez je tanak jer je nož oštar, dužina reza je oko 1,5 cm. U pitanju je 50ccm skuter. Da je nešto jače i brže ne bih ni pitao, ali za malu brzinu i opterećenje kontam da možda i može? Gume su skoro nove pa mi ih je šteta baciti (Dunlop, oko 25 evra po komadu). Promenio Decembar 24, 2021 član Midjo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Decembar 24, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, Midjo said: Može li se "zakrpiti" guma koja je probijena kuhinjskim nožem sa strane (dakle nije na gazećem sloju)? Rez je tanak jer je nož oštar, dužina reza je oko 1,5 cm. U pitanju je 50ccm skuter. Da je nešto jače i brže ne bih bi pitao, ali za malu brzinu i opterećenje kontam da možda i može? Gume su skoro nove pa mi ih je šteta baciti (Dunlop, oko 25 evra po komadu). Zar se isplati rizikovati glavu zbog 25 eura?Dal je skuter ili veliki motor,sa oba mozes past i povredit se gadno.Tamo sa strane je preseceno platno,i to nikad nece biti vise guma.A ako je jos i niski profil,tesko da moze da stane u peglu.Sve u svemu,takve stvari se nerade,i ja ni na auto gumi nelepim takve stvari,a kamoli na motoru.Kupis drugu gumu druze,i vozis mirno.Nevredi rizikovat. Promenio Decembar 24, 2021 član wiking Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midjo 108 Napisano Decembar 24, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, wiking said: Zar se isplati rizikovati glavu zbog 25 eura? Nemam pojma, zato i pitam - da li se to može uraditi i koliko je efikasno. Ako je tako, onda ću uzeti nove. Da, obadvije su bušne. Profil tj. dimenzije su 3.5-10 - standard za najmanje skutere. Ovako izgleda ta dimenzija gume. Ok, hvala na savjetu! Promenio Decembar 24, 2021 član Midjo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano Decembar 24, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, wiking je napisao: Zar se isplati rizikovati glavu zbog 25 eura?Dal je skuter ili veliki motor,sa oba mozes past i povredit se gadno.Tamo sa strane je preseceno platno,i to nikad nece biti vise guma.A ako je jos i niski profil,tesko da moze da stane u peglu.Sve u svemu,takve stvari se nerade,i ja ni na auto gumi nelepim takve stvari,a kamoli na motoru.Kupis drugu gumu druze,i vozis mirno.Nevredi rizikovat. Potvrdjujem sve sto si napisao.Bocne strane samo proboj (oko 5mm),sve ostalo se ne isplati,kako zbog cene guma tako i zbog bezbednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Decembar 30, 2021 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta se tu dogodilo?! Ljubomoran muž ili besan komšija? Nadam se da je ovo prvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3594 Napisano Decembar 30, 2021 Malinar u pokusaju, 1714 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina sam vozio metzeler m3 sportec zadnju gumu. Bila je lepak za eksere i bukvalno sam je, za 15-ak hiljada kilometara koliko je prešla, 5 puta krpio crvima, doduše vulkanizeri su to odradili svih 5 puta. Rajko iz Kragujevca, kada ju je skinuo sa felne se prekrstio, čovek nije mogao da veruje šta vozim, a dan pre toga sam je tako bušnu i krpljenu, a i poprilično ćelavu, vozio oko 200 km/h. Niti je puštala vazduh, niti su čepovi izletali, ali možda sam samo imao dosta sreće. Dunlop sportmax qualifier prešla isto oko 15 000 km, 0 bušenja, mitas touring force za sada isto bez problema, pu pu, prešla oko 8 000 km. Kažem, metzeler je bio lepak za eksere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Septembar 24, 2024 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7445 Napisano Septembar 24, 2024 Drug član, 3090 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 12/30/2021 at 11:48 PM, milomir22 said: Dunlop sportmax qualifier prešla isto oko 15 000 km, 0 bušenja, mitas touring force za sada isto bez problema, pu pu, prešla oko 8 000 km. Kažem, metzeler je bio lepak za eksere. Jeste sad ti je metzeler kriv.. Ne gledaš di teraš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13089 Napisano Septembar 24, 2024 Ne silazi, 7448 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam pravilo da izbegavam stajanja pored puta i silaženja. Tu se najčešće nađe neko sranje. Mada jednom sam na magistralnom putu naboo neki veliki šraf, guma mi je odmah izgubila pritisak. Sreća nisam išao brzo. Nisam mislio da tubeless može tako naglo da izgubi pritisak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2610 Napisano Septembar 24, 2024 ODUSTO OD DIJETE, 2654 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Koji sam ja baksuz, ženin skuter se malo vozi i pred godišnji da ga malo upalim i provozam kroz ulicu, nekih 500m. Ostavim ga u garaži i pre neki dan uzmem da dopumpam gume na svim čudesima u i oko garaže. Kad vidim na njenom skuteru guma zadnja skroz prazna, obrnem gumu i vidim uljeza. Sad ću da isprobam one šrafove sa Alija što poručih za nedaj bože, došao taj dan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10414 Napisano Septembar 24, 2024 Drug član, 1541 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ti šrafovi su odlični kao pomoć na putu ali kada ti je skuter već u garaži, skini lepo točak pa kod vulkanizera. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...