wulfy 209 Napisano Jun 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Rukovodilac Ekspoziture za bezbjednost saobracaja u podgorickoj policiji Dejan Golubovic upozorio je motocikliste da, pored nosenja kacige, motore voze prilagodjenom brzinom, da ne preticu kolone i provlace se izmedju drugih vozila, te da postuju saobracajnu signalizaciju jer ,,na to moraju obratiti paznju, kako zbog sebe tako i zbog drugih vozaca, koji nemaju saobracajnu kulturu. Interesatno je i to da vozaci automobila cesto ne primjete motociklistu...'' Malo statistike: U zadnja dva mjeseca u Podgorici ukupno je kaznjeno 96 motociklista, a zabeljezene su sledece prijave: 41 zbog neregistrovanog motocikla 21 zbog nepolozenog vozackog ispita 17 zbog nenosenja kacige 13 zbog nenosenja vozacke dozvole 10 zbog nenosenja saobracajne dozvole ,,nekoliko'' zbog dizanja na zadnji tocak ,,nekoliko'' zbog ugradnje specijalnog auspukha koji proizvodi buku vecu od dozvoljene U Podgorici je do sada zabeljezeno 6 saobracajnih nezgoda, Poslijedice su cetiri tesko povredjena i dvoje sa laksim povredama. Izvor: dnevi list ,,Vijesti'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexxx 0 Napisano Jun 2, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Veliko Gradište Prijavi odgovor kao problematičan A brza vožnja ili vi crnogorci poštujete ograničenje a ne kao mi srbi samo desni rad ;D. Možda radari ne mogu da mere te brzine pa onda skinite jedan sa aerodroma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jun 2, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 17 zbog nenosenja kacige kakva je inace situacija u PG sto se kaciga tice? Nesto mi je ova brojka mala. Nisam bio tamo ima 2 godine i znam da je tada, kao uostalom i ovde, moglo da ih se pise 17 na pola sata a ne na dva meseca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jun 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Zvanicno toga nema, ja sam samo prenio zvanicne informacije... U stvari ima, ali van Podgorice, sada sam se sjetio da je jedan nas drug clan ostao bez vozacke zbog toga. P.S. Ovo su podaci samo za Podgoricu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Jun 2, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan neka i ovako je dobro,sve dok nema poginulih...jbte,u Srbiji svaki dan neko sranje sa motorima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jun 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan 17 zbog nenosenja kacige kakva je inace situacija u PG sto se kaciga tice? Nesto mi je ova brojka mala. Nisam bio tamo ima 2 godine i znam da je tada, kao uostalom i ovde, moglo da ih se pise 17 na pola sata a ne na dva meseca. Bitno popravljena. 30 (trideset) eura kazne + sto dalje nastavljas pjeske. Nego najveci problem je (opet citiram Golubovica) ,,sto ljudi nose kacige radi nas, a ne radi sopstvene sigurnosti''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jun 2, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bitno popravljena. 30 (trideset) eura kazne + sto dalje nastavljas pjeske. Nego najveci problem je (opet citiram Golubovica) ,,sto ljudi nose kacige radi nas, a ne radi sopstvene sigurnosti''. bravo, svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djetk0 0 Napisano Jun 2, 2008 U prolazu, 19 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan ,,nekoliko'' zbog dizanja na zadnji tocak ,,nekoliko'' zbog ugradnje specijalnog auspukha koji proizvodi buku vecu od dozvoljene Bože svašta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 51 Napisano Jun 2, 2008 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Voge SR4 Max Prijavi odgovor kao problematičan ,,nekoliko'' zbog dizanja na zadnji tocak ,,nekoliko'' zbog ugradnje specijalnog auspukha koji proizvodi buku vecu od dozvoljene Bože svašta Sta ti je cudno kod ovih konstatacija? potpuno su na mestu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jun 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan neka i ovako je dobro,sve dok nema poginulih...jbte,u Srbiji svaki dan neko sranje sa motorima... Ovo su podaci samo za Podgoricu, sto se Crne Gore tice crna sezona je nazalost vec pocela. Na uskrs na Cetinju jedna djevojka je pogunili, a momak koji je vozio u teskom stanju. To je bila kombinacija tehnicki neispravnog motocikla + velike brzine + nenosenje opreme. No, da velika brzina nije presudna pokazuje i jedan ovogodisnji slucaj u Budvi. Nije motocikl u pitanju, ali jesu dva tocka. Djevojcica (16 godina) na biciklu se spustala prema plazi Jaz (ko poznaje taj dio puta zna gdje su one tri trake). Izgubila je kontrolu nad biciklom (posto je tu velika nizbrdica najvjerovatnije je biciklo postiglo isuvise veliku brzinu), pala i glavom udarila u saobracajni znak. Nazalost, pokazalo se da je pad uvjek pad pa bilo to biciklo, moped ili neki 1000RR. Nazalost, iz ova dva slucaja vidi se da ima poginulih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Jun 2, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Ma ljudi, to je samo jedna patrola sto je zaustavljala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jun 3, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Najnoviji slucaj poginulog motocikliste (17 godina) u Ulcinju. Naime slucaj se desio poslije ponoci, mladic se vracao sa radnog mjesta (radio je kao konobar u nekom lokala na velikoj plazi). Pored puta iskopan kanal i nabacana zemlja na putu a sve to BEZ IKAKVOG SAOBRACAJNOG ZNAKA kojim bi se upozorili ucesnici u saobracaju na radove. Pretpostavka je da se mladic zaslepio farovima vozila iz suprotnog smjera i nije na vrijeme uocio gomile zemlje po putu. Moze li ovdje da se kaze da je nemarnost izvodjaca radova prouzrokovala smrt? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jun 3, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Posteno ja se toga najvise plasim! Izbegavam nocnu voznju bas zbog ovakvih situacija :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mg011 5 Napisano Jun 3, 2008 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavka je da se mladic zaslepio farovima vozila iz suprotnog smjera i nije na vrijeme uocio gomile zemlje po putu. Moze li ovdje da se kaze da je nemarnost izvodjaca radova prouzrokovala smrt? Naravno da moze i mora. Mada, postoji u zakonu ona krajnje pokvarena formulacija da je "vozac duzan da prilagodi svoju voznju uslovima..." trte-mrte! Pa zar u "uslove" spadaju i rovovi, gomile otpada, kojekakve NEVEROVATNE a, opet, ceste pojave koje mozes da vidis (i u njih udaris). Previse jeftin je ljudski zivot na ovim prostorima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Jun 4, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Najnoviji slucaj poginulog motocikliste (17 godina) u Ulcinju. Naime slucaj se desio poslije ponoci, mladic se vracao sa radnog mjesta (radio je kao konobar u nekom lokala na velikoj plazi). Pored puta iskopan kanal i nabacana zemlja na putu a sve to BEZ IKAKVOG SAOBRACAJNOG ZNAKA kojim bi se upozorili ucesnici u saobracaju na radove. Pretpostavka je da se mladic zaslepio farovima vozila iz suprotnog smjera i nije na vrijeme uocio gomile zemlje po putu. Moze li ovdje da se kaze da je nemarnost izvodjaca radova prouzrokovala smrt? Taj put ka plazi ili od plaze nema NIKAKVO osvetljenje... Inace tuda se divlja. Znam iz iskustva ;D I niko ne nosi kacigu. Jbg do plaze i nazad, gde ces kacigu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 865 Napisano Jun 4, 2008 Cuore Sportivo, 1340 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan neka i ovako je dobro,sve dok nema poginulih...jbte,u Srbiji svaki dan neko sranje sa motorima... Ovo su podaci samo za Podgoricu, sto se Crne Gore tice crna sezona je nazalost vec pocela. Na uskrs na Cetinju jedna djevojka je pogunili, a momak koji je vozio u teskom stanju. To je bila kombinacija tehnicki neispravnog motocikla + velike brzine + nenosenje opreme. No, da velika brzina nije presudna pokazuje i jedan ovogodisnji slucaj u Budvi. Nije motocikl u pitanju, ali jesu dva tocka. Djevojcica (16 godina) na biciklu se spustala prema plazi Jaz (ko poznaje taj dio puta zna gdje su one tri trake). Izgubila je kontrolu nad biciklom (posto je tu velika nizbrdica najvjerovatnije je biciklo postiglo isuvise veliku brzinu), pala i glavom udarila u saobracajni znak. Nazalost, pokazalo se da je pad uvjek pad pa bilo to biciklo, moped ili neki 1000RR. Nazalost, iz ova dva slucaja vidi se da ima poginulih... Istina nizbrdica je ludilo ja sam davnog leta 97- me tuda "jurcao" sa svojim GT MTB koji je imao Slik gume redovno sam obilazio preko pune citave kolone automobila da ste samo videli face u kolima . ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...