sashac 8204 Napisano Januar 17, 2020 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pocinjem da pravim neku ruticu...Bg-madjarska,austrija,slovenija,italija celom duzinom do Barija pa trajektom nazad,sa sve brc brc usput...ja i moje zence,pa ne bismo bas sami.Ako bi se neko pridruzio,pa da napravimo jednu 10to dnevnu turu.Iskustvima mi sugerisite da li je to dovoljno dana za ovakav putic...Boze daj zdravlja...Voznja neusiljena,ne idem na trke,nego da uzivam. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2617 Napisano Januar 17, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2662 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan I ja nešto planiram tako ali mislim da ti 10 dana kratko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 17, 2020 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan pa da vidimo koliko treba...Ja racunam po 350 km dnevno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2617 Napisano Januar 17, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2662 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam precizno merio ali znam da sam za obilazak Slovenije i malo do Austrije, 2 dana, sa bazom u Mojstrani planirao tada oko 6 noćenja ali kiša me omela i odložio. Do Slovenije sam mislio AP, Mađarska me nije nešto privukla. Sad planiram, da li ove ili sledeće godine, Slovenija, Austrija, Dolomiti pa do Garde na 3-5 noćenja a onda ako bude vremena i para do Toskane i povratak trajektom ili možda kopnom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 17, 2020 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan pa eto mozemo together Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2617 Napisano Januar 17, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2662 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam još termin da li ove godine ili sledeće. Ima dosta faktora koji su u igri i koji će uticati na datume. Sešćemo kad otopli pa da se vidimo i popričamo malo, ako ništa da ti dam neki savet pride. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3275 Napisano Januar 17, 2020 Drug član, 811 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Imam sad neke prece stvari da resavam, ali to bi trebalo do maja da se zavrsi pa cu onda videti ima li u budzetu viska od 1k eur za ovako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 17, 2020 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9519 Napisano Januar 17, 2020 Drug član, 1952 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Imam sad neke prece stvari da resavam, ali to bi trebalo do maja da se zavrsi pa cu onda videti ima li u budzetu viska od 1k eur za ovako nesto.Malo je to za ovu turu, osim ako nije kampovanje.. Samo kažem..Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3275 Napisano Januar 17, 2020 Drug član, 811 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si. Vrtim u glavi neku cifru od 100e po danu kada se ide na zapad. Ali sam zenu u razmisljanjima ostavio kod kuce. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9519 Napisano Januar 17, 2020 Drug član, 1952 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si. Vrtim u glavi neku cifru od 100e po danu kada se ide na zapad. Ali sam zenu u razmisljanjima ostavio kod kuce. 3:Za Italiju je malo 100e, plus, trajekti, plus ako se neki passovi placaju.. Mene je Turska 14 dana koštala 2000e, možda i malo više, a cene su smešne..Uvek tu valja imati jedno 500e za "ne daj Bože"Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2617 Napisano Januar 17, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2662 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja taj deo Evrope računam 150E/dan za nas dvoje. To je samo klopa, gorivo i smeštaj. Sve ostalo je dodatni trošak, plus što uračunam bar 300-400E viška za ne daj Bože. To ne diram već stoji kao da ga nema. Nosim i kartice ako zatreba da mogu ovi kući da mi uplate ako zafali. Sad vidim da skoro isto napisah kao i kolega iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1999 Napisano Januar 17, 2020 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1023 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, ProMaster je napisao: Za Italiju je malo 100e, plus, trajekti, plus ako se neki passovi placaju.. Mene je Turska 14 dana koštala 2000e, možda i malo više, a cene su smešne.. Uvek tu valja imati jedno 500e za "ne daj Bože" Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Jel si to u mestu bio pa neki hotel skup ili sta za 2000e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Januar 17, 2020 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan 350km goriva uz laganu potrošnju je oko 50€ goriva (6-7l/100km), bez putarina. Samo na sokiće i kafe, brioš na 2-3 stajanja koštaće još 30€ za dvoje. Spavanje oko 35€. Moja, ali solo, računica je 1200€ - 7 dana SRB-HR-SLO-IT-MNE-SRB s tim što bi možda trajektom prvo u Drač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3275 Napisano Januar 17, 2020 Drug član, 811 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Imas li odredjeni razlog zasto Italiju smatras skupljom od Slo i A? U Rimu sam smestaj nalazio po skroz OK cenama, ali tada nisam trazio i smestaj za motor. Mozda je u tom slucaju skuplje, kada moras i bezbedan parking da imas. U Riminiju sam placao nesto skuplje, ali je to bilo za vreme velikog sajma kada je bilo tesko naci mesto za prenociste. Znam da su im autoputevi skupi, ali verujem da se moze i magistralnim putevima stici gde si naumio. Trajekt Bari - Bar je bio oko 160e, za motor i 2 osobe. Cene pasova ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1064 Napisano Januar 17, 2020 Drug član, 1082 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Planiram nesto slicno sledece godine, Italija, Toskana i malo mora ako se uhvati. Spavanje Airbrnb i sl. Mislim da je 10 dana malo, moj plan je 15 dana. Po danu koliko sam citao oko 150 eur za dvije trosak. Nisam jos razradio plan, ali sam za početak kupio motor Voleo bih malo ranije ici ali realno avgust - septembar je idealno vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9519 Napisano Januar 17, 2020 Drug član, 1952 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Jel si to u mestu bio pa neki hotel skup ili sta za 2000ePa da, to je ujedno bilo letovanje i vožnja, tako da je na hotel dok smo se brčkali 9 dana, otisla najveća svota.. Ali svakako je zapadna Evropa mnogo skuplja, osim ako sve u konac ne isplaniras ili ti se baš posreci pa uspes da nađeš smeštaj za manje od 50e, kao sto neko rece još 50e za gorivo, plus klopa, plus još neki merak i eto ih 150e lagano, čak i više.... Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Januar 17, 2020 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je bolja opcija septembar umesto avgusta. Bar sto se Italije tice. Italijani masovno ceo avgust idu na godisnji zbog faragosa. Tad je ogroma guzvara na svim odmaralistima itd. Bar takve informacije ja imam od par Italijana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Januar 17, 2020 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je bolja opcija septembar umesto avgusta. Bar sto se Italije tice. Italijani masovno ceo avgust idu na godisnji zbog faragosa. Tad je ogroma guzvara na svim odmaralistima itd. Bar takve informacije ja imam od par Italijana.Feragosto je od 15. avgusta do 1. septembra. Kolektivni godišnji. Tad su gužve po putevima katastrofalne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Januar 17, 2020 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pa i mi smo zakljucili septembar.Zato i pitah iskusnije koliko dana.Mozda skratiti na hrvatska,slovenija,italija.Nas fond je recimo 3000 evra,pa sta ostane...ostane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Januar 17, 2020 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je najveći problem vožnja od Bolonje prema sjeveru Italije (Verona). Tu bi svakako išao autoputem jer je to nekih 150 km i može se dosta brzo proći. Vožnja po lokalnim cestama na toj dionici je katastrofa. Ravnica, puno gradova, sela, ograničenja itd, a nema se šta vidjeti. Do Bolonje i od Verone možeš birati.Ista stvar je dionica Slo - BG.Što se Austrije tiče, oni za razliku od talijana, naplaćuju neke planinske ceste. O tome je dosta pisano na forumu.Dnevna kilometraža je pitanje kuda se vozi i izdržljivosti vozača i suputnika. Stvar je osobna. Planinske ceste su možda malo zahtjevnije, a ima i čestih zaustavljanja radi slikanja, odmora itd. Zbog toga nešto što je no stress varijanta je oko 350 km/dan. Za "transfere" do interesantih lokacija, udri koliko možeš. Tu mislim na vožnju po autoputu. Na tome se ne isplati gubiti dane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5643 Napisano Januar 18, 2020 Drug član, 816 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, sashac je napisao: Nas fond je recimo 3000 evra,pa sta ostane...ostane... Nadam se da nije tvoj 300, a ženin 2700.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 922 Napisano Januar 18, 2020 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Urban Cruiser je napisao: Feragosto je od 15. avgusta do 1. septembra. Kolektivni godišnji. Tad su gužve po putevima katastrofalne. Ferragosto praznuje se samo 15.8. Ali Italijani ferragosto zovu odmor, koji zvanicno pocinje prvi dan u augustu. I najvece gužve su baš prvih par dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 922 Napisano Januar 18, 2020 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, grafigo je napisao: Imas li odredjeni razlog zasto Italiju smatras skupljom od Slo i A? U Rimu sam smestaj nalazio po skroz OK cenama, ali tada nisam trazio i smestaj za motor. Mozda je u tom slucaju skuplje, kada moras i bezbedan parking da imas. U Riminiju sam placao nesto skuplje, ali je to bilo za vreme velikog sajma kada je bilo tesko naci mesto za prenociste. Znam da su im autoputevi skupi, ali verujem da se moze i magistralnim putevima stici gde si naumio. Trajekt Bari - Bar je bio oko 160e, za motor i 2 osobe. Cene pasova ne znam. U Italiji pasovi se ne naplacuju...još. Ali se zbog velikih gužvi o tom intenzivno razmišlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Januar 18, 2020 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan A jel cena putarine za motore upola od vrednosti za automobile u italiji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...