Motorista početnik 2 Napisano Avgust 25, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Tomos Atx Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima da li je dovoljno sipati 100 ml ulja na 4 litra benzina ili treba povecati kolicinu ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Avgust 25, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima da li je dovoljno sipati 100 ml ulja na 4 litra benzina ili treba povecati kolicinu ulja? to je malo jace od 2% za nase MZ-ove to je dosta.. a i za 50ccm mislim da je dosta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Avgust 25, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan mnogo bolja solucija polusintetika ja samo to koristim Od iduce sezone prelazim na Polu -sintetiku.. mnogo bolje MZ- ide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Avgust 25, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Ulja Addinol su najbolja. Addinol ima najdužu tradiciju u proizvodnji ulja za mešavinu specijalno za MZ motocikle još iz doba DDR-a, kada su njihovi tehnolozi tesno sarađivali sa projektantima IFA kombinata. I to bilo da je u pitanju mineralno, polusintetičko ili sintetičko ulje. Cenovno stoje u naročito prihvatljivim okvirima za naše uslove i to red veličine oko 400 dinara/l. Imaju predstavništvo sa maloprodajom na Altini, preko puta Nove Galenike. I preko telefona, a i u ličnom kontaktu, inženjeri-tehnolozi u predstavništvu su izrazito profesionalni, predusretljivi i strpljivi da prosečnom čoveku potanko objasne sve karakteristike njihovih proizvoda. PS Nisu mi platili da ih reklamiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorista početnik 2 Napisano Avgust 25, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Tomos Atx Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima da li je dovoljno sipati 100 ml ulja na 4 litra benzina ili treba povecati kolicinu ulja? to je malo jace od 2% za nase MZ-ove to je dosta.. a i za 50ccm mislim da je dosta.. Hvala ti puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Septembar 13, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sipao neko ovo ??? Sintetika.... Mogao sam da biram izmedju ovoga i onog sa mirisom jagode(IPone).. uzeo sam ovo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Octobar 12, 2011 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Obicno na kanticam/bocicama pise i da li je ulje namenjeno za: motore sa Vazdusnim hladjenjem, Vodenim hladjenjem, a ima i ulja koja su za Vazdusno/Vodeno hladjenje cilindra. Zato preporuka kupovati ona ulja gde pise Vazdusno hladjenje, a ako nema onda ono Vazdusno/Vodeno hladjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 3, 2011 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Od skora sam poceo da koristim Motul polusintetiku, sipam 4% (sa 2% su mi zaribali lezajevi na radilici za 3 meseca) i mogu vam reci da masina extra radi... Ne dimi puno, ne curi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Novembar 3, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Koje god dohvatim (normalno, za dvotaktne motore), mešavina od 3.5 do 4%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mwac 7 Napisano Januar 13, 2012 U prolazu, 95 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pozz ljudi, mogu da primetim da su gotovo svi od kada je ova tema otvorena 2008 god govorili da se sipa 2% ulja a sad na poslednjim stranam pre mesec dana vidim vec nekoliko postova u kojima pise da se sipa 3,5-4% ulja po litri. Koji je konacni procenat ili cu to morati sam da provalim posto predpostavljam da to zavisi od masine do masine (u zavisnosti koliko je habana, navozana itd.) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Januar 13, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pozz ljudi, mogu da primetim da su gotovo svi od kada je ova tema otvorena 2008 god govorili da se sipa 2% ulja a sad na poslednjim stranam pre mesec dana vidim vec nekoliko postova u kojima pise da se sipa 3,5-4% ulja po litri. Koji je konacni procenat ili cu to morati sam da provalim posto predpostavljam da to zavisi od masine do masine (u zavisnosti koliko je habana, navozana itd.) ? NE! to 3.5-4% je od nasih drugara sto voze Jawe!! (2 clindra 350ccm) a za MZ-a (1 clindar 250ccm) 2% i vozi... A ulje sipaj polusitetiku ili sintetiku! (ma koje oces samo da ima najmanje 2%) jer ta ulja bolje sagorevaju(ne ostavljaju veliki procenat cadji na klipu) provereno na 5.000km (i ne guse motor cini se kao da ide na cist benzin) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 13, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sipa se 2 % . A to sto si video da npr. Painkiler sipa 4 % , pogledas na podatke pored njegovog avatara i vidis da on vozi Jawu, a ona ide sa 4 % ulja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Januar 13, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan sipao sam motul ali ni adzip nije los sta vise skroz ok,nista skuter ne dimi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 13, 2012 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Polu-sintetika za 2T Sintetika za 2T Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mwac 7 Napisano Januar 14, 2012 U prolazu, 95 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se na svojoj lakomislenosti, sad tek videh kad ste mi skrenuli paznju da su ljudi koji sipaju 3,5%-4% dvotaktola korisnici jawa motora od 350 ccm . Hvala puno na savetima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 23, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan ja se izvinjavam vidim citao sa predhodne komentare pominje se husqvarnin dvotaktol niko nista nije komentarisao za tu vrstu ulja, ja to ulje koristim 2 god na MZ, apn4 apn sam radio prosle zime lezajevi, cilindar, klip su bili masni auspuh kod apn je na samu izduvnu granu mastan(crne boje) 2%mesavina.... kod MZ-ts sam ove zime radio prvu specijalu isto tako je bilo masno i kod njega u cilindar i klip je bio mastan izduvna grana je bila siva bez crne masnoce..... dimio(vrlo malo po koji kolutic dima) je jedino kad ga upalim ujutru na saug, pun gas ili voznja po gradu nije dimio..... pozzz moje iskustvo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Januar 23, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Neshvatam zasto jawa 4% mislim da to nema veze sa brojem cilindara Molim pojasnjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard enduro 13 Napisano Januar 23, 2012 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Ljubovija Motocikl: Tomos ATX, Yamaha DT 125 R, Sprint Apollo 250 RX Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite sto se mesam u temu. Moze li u TOMOS ATX naprimer polusintetika ili 100 posto sitentika ja koristim stihl mineralno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Januar 23, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite sto se mesam u temu. Moze li u TOMOS ATX naprimer polusintetika ili 100 posto sitentika ja koristim stihl mineralno. Ma moze sta god sipas.. samo da je ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Januar 23, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Neshvatam zasto jawa 4% mislim da to nema veze sa brojem cilindara Molim pojasnjenje Jawa ima na sredini radilice dvoredni lezaj i 2% nije dovoljno da podmaze taj lezaj koji zariba od nedostatka ulja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 24, 2012 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Neshvatam zasto jawa 4% mislim da to nema veze sa brojem cilindara Molim pojasnjenje Jawa ima na sredini radilice dvoredni lezaj i 2% nije dovoljno da podmaze taj lezaj koji zariba od nedostatka ulja.. Nema na sredini dvoredni nego dva potpuno odvojena lezaja, al poenta jeste u podmazivanju istih... 2% nije dosta ulja da bi se oni podmazivali kako treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 24, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja za MZ-a koristim dvoktaktol ulje 3% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Januar 24, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ja za MZ-a koristim dvoktaktol ulje 3% Za MZ-A sasvim dovoljno 2% ulja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Januar 24, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pojasnjenju covek svaki dan nesto novo nauci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard enduro 13 Napisano Januar 25, 2012 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Ljubovija Motocikl: Tomos ATX, Yamaha DT 125 R, Sprint Apollo 250 RX Prijavi odgovor kao problematičan Dali bi smeo ovo ulje sipati u TOMOS ATX ja znam da je ovo ulje extra. Ali je ATX stara masina 1989 god, ako znate koliko kosta 1l. Molio bi za odgovor posto vidim da se razumete u ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...