MOTOSIKI 7 Napisano Maj 27, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bih da sipam u kocnicu i kvacilo ali se bojim da se ne zeznem kod proizvodjaca!Ima li nekakve razlike u proizvodima izmedju dve marke ili pak sipaj sta stignes!Imam FERODO DOT 4 ali neznam koliko je kvalitetan!Molim za savet! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Maj 27, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad vec kupis celu bocicu promeni komplet ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 27, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da ali me zanima ima li neke razlike u proizvodjacima i sta biste mi vi preporucili! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 27, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ferodo pravi kocione plocice sto znaci da imaju iskustva. nece biti problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 27, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam razumeo, zelis da sipas i u kvacilo, znaci imas hidraulicno kvacilo...to nikako nemoj da radis, u hidraulicno kvacilo se ne sipa brake fluid. I, u koje kocnice ide DOT4, ide i DOT 5.1, koji je bolji (mada ti to u obicnoj voznji verovatno ne mozes da primetis). U hidraulicno kvacilo mozes da sipas mineralna ulja za menjace, pa cak i bebi mineralno ulje iz apoteke, ali nikako tecnost za kocnice. I kao sto neko rece, slobodno promeni sve ulje...a ako znas da je vec sipan DOT4, slobodno dodaj, nema veze proizvodjac (ako samo zelis malo da dolijes)...ako nisi siguran koji je DOT unutra, menjaj sve. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6742 Napisano Maj 27, 2008 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan i budi spreman na to da ti novo ulje pojede sve gumice, ako nije redovno menjano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 27, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan He,he, pa nije valjda toliko opasno!Mora i gumice?Na plocici rezervoarcica pise DOT 4 a i u service manual isto!!!Znaci to je to!Hvala vam na pomoci!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 28, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan i budi spreman na to da ti novo ulje pojede sve gumice, ako nije redovno menjano De objasni mi zašto????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 28, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam razumeo, zelis da sipas i u kvacilo, znaci imas hidraulicno kvacilo...to nikako nemoj da radis, u hidraulicno kvacilo se ne sipa brake fluid. I, u koje kocnice ide DOT4, ide i DOT 5.1, koji je bolji (mada ti to u obicnoj voznji verovatno ne mozes da primetis). U hidraulicno kvacilo mozes da sipas mineralna ulja za menjace, pa cak i bebi mineralno ulje iz apoteke, ali nikako tecnost za kocnice. Pozdrav. nesto nisam siguran da moze ulje za menjace da se sipa u hidro kvacilo,,bilo ono mineralno ili neko drugo,bar do sada nisam video ni na jednom motoru,ali imam primer sa jednim autom gde je momak sipao ulje za menjace u hidro kvacilo i to kvacilo nije radilo,,tako da to nema veze sa vezom,kvacilo ili ti cilindri kvacila su jedan deo agregata a menjac je drugi deo agregata i svaki od ta dva koristi zasebno ulje,, na kraj krajeva procitaj na poklopcu kantice za kvacilo sta pise pa ces sve videti... i ako dobro pogledas na ove dve slike upravo slikane u garazi videces ono sto pokusavam da ti objasnim,menjacko mineralno ulje nebi mogla ni hidro pumpa da tera a kamoli rucica kvacila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 28, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan E to je to!Pise DOT 4 ali sam se malo dvoumio zbog marke tj. proizvodjaca a posto vidim da nije vazno sipacu FERODO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 28, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ulje za kvacilo hidro je sigurno isto kao za kocnice uostalom i sistem rada je isti. On sipa ulje kod rucice kvacila ne u menjac. A bebi ulje bolje da nemisli da bilo ko sipa ili ce dobiti neku smesu kao zvaka kad se uzegne. Znam da su ga ljudi koristili za podmazivanje cilindra na vratima stana pa posle placu da udju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 28, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan ulje za kvacilo hidro je sigurno isto kao za kocnice uostalom i sistem rada je isti. On sipa ulje kod rucice kvacila ne u menjac. A bebi ulje bolje da nemisli da bilo ko sipa ili ce dobiti neku smesu kao zvaka kad se uzegne. Znam da su ga ljudi koristili za podmazivanje cilindra na vratima stana pa posle placu da udju. Ha,ha,ha,...Hvala vam ljudi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 28, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan He,he!A koliko kolicinski staje u rezervoarcic? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 29, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm...ne znam...za bebi ulje i za ulje za menjace (zaboravio sam da kazem za automatske ;D) sam rekao zato sto me dan pre toga drugar pozvao iz grada i rekao da im je iscurelo kvacilo na KTM-u (Magura), i pitao sta da sipa privremeno da dodje do garaze...ja malo priupitam svemoguci google, i evo sta mi on izbaci: http://www.thumpertalk.com/forum/archive/index.php/t-109454.html http://www.thumpertalk.com/forum/archive/index.php/t-182981.html http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=93560&page=5 http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=214231 Dakle, kao sto vidite, oni (za Maguru) nikako ne savetuju sipanje ulja za kocnice. U KTM -ovom manualu pise "Do not use DOT brake fluid". Jedan lik (serviser) kaze da od kako je ktm poceo da ugradjuje magura hidraulicna kvacila sipa u svoj motor i motor musterija bebi ulje, i da nema problema...jos dosta njih kaze da je koristilo/koristi bebi ulje Drugi kazu da sipaju ATF fluid (ulje za automatske menjace), treci da koriste 5w ili 10w ulje za viljuske, a neki koriste LHM fluid (ulje za hidrauliku koje koristi Citroen za svoje hidraulicne sisteme. Eto...ako laze svemoguci gogle, thumpertalk i advrider, lazem i ja Ako pise DOT 4, onda nek' sipa DOT4, s'tim ako bleeduje celo kvacilo, moze i da sipa DOT 5.1 (nikako DOT 5). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 29, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mi pricamo o japancu,,za ktm a neznam,ali jos nevidoh japanca sa menjackim mineralnim,,atf oim uljima i nekim bebi oilima u kvacilu,, moguce da magura sipa i menjacko ulje ,,moze i prst u oko,,al boli........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter84 17 Napisano Maj 29, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Svilajnac Prijavi odgovor kao problematičan Menjacko ulje koliko ja znam nikada se ne sipa u cilindar za kvacilo. Pa cilindar kvacila i kocnice su identicni sistemi sa identicnim konstrukcijama cilindra i gumica. Zasto bi onda bila dva razlicita ulja. Ja licno iz velikog iskustva tudjeg neznanja znam da ce te gumice da se nabreknu iliti naduju u ulju za menjac. I vrlo brzo ces izgubiti kvacilo. Ali opet jedino da je taj sistem na KTM-u neki drugaciji sistem koji ja jos u svom zivotu nisam vidao. U svakom slucaju u CBX ide DOT4 i to je najbolje da stavis. I naravno da zamenis ulje u celom sistemu kvacila. Jer postoji mogucnost da nije duze vreme menjano pa da se mozda stvorio talog. Tako da je najbolje da uzmes malo vise kako bi sa tim viskom malo isprao sistem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 29, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan mi pricamo o japancu,,za ktm a neznam... Moja greska, mislio sam da ako je na KTM-u tako, da je i na ostalim...KTM (Magura) definitivno ne koristi DOT tecnost u kvaciliu, i sipanje DOT tecnosti izaziva "naduvavanje" gumica. U KTM-ovom manualu kazu da se sipa "biodegradable hydraulic oil SAE 10 (e.g. Shell Naturelle HF-E15)"...Eto... Pa kao sto rekose ljudi (da kao i ja budem koristan , mada sam vec rekao), ako pise DOT 4, moze da dolije bilo koji DOT 4, a najbolje da zameni sve, i onda sipa DOT 5.1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 29, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Kad kazete ceo sistem mislite od cilindra na upravljacu pa kroz crevo do mehanizma na agregatu koji gura sipku koja kasnije izaziva znamo vec kakvu reakciju kvacila!Jel te dve vrste smese nemaju nikakvih dodirnih tacaka(mislim na DOT 4 i menjacko ulje)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 29, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan da, ceo sistem za kvacilo bi znacilo promeniti ulje u celom sistemu, znaci tu spada rezervoar na upraljvacu, crevo i mehanizam na agregatu...tu dole, kod agregata, mora da postoji neki ventil koji moze da se odvrne da kvacilo moze da se "bleeduje". Najbolje da potrazis service manual za svoj motor, ili da ti to uradi neko ko je vec radio, ne sme da ostane vazduh unutra (kao ni za kocnice). Dakle, sipa se tecnost gore u rezervoar na upravljacu, a dole se odvrne sraf/ventil i pumpa rucica dok se rezervoar SKORO ne isprazni (ne sme da povuce vazduh, najbolje dosuti odmah cim dodje do polovine), i tako dok na drugu stranu ne pocne da curi cisto, nezaprljano ulje (ono je higroskopno, tj. vezuje vodu, i tako s' vremenom tamni). Kad pocne da curi cisto, mozes jos koji put da ponovis isto, cisto da budes siguran, i onda zavrnes ventil dole, dolijes dokle treba (do granicnika), i zatvoris rezervoarcic...eto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 29, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan da, ceo sistem za kvacilo bi znacilo promeniti ulje u celom sistemu, znaci tu spada rezervoar na upraljvacu, crevo i mehanizam na agregatu...tu dole, kod agregata, mora da postoji neki ventil koji moze da se odvrne da kvacilo moze da se "bleeduje". Najbolje da potrazis service manual za svoj motor, ili da ti to uradi neko ko je vec radio, ne sme da ostane vazduh unutra (kao ni za kocnice). Dakle, sipa se tecnost gore u rezervoar na upravljacu, a dole se odvrne sraf/ventil i pumpa rucica dok se rezervoar SKORO ne isprazni (ne sme da povuce vazduh, najbolje dosuti odmah cim dodje do polovine), i tako dok na drugu stranu ne pocne da curi cisto, nezaprljano ulje (ono je higroskopno, tj. vezuje vodu, i tako s' vremenom tamni). Kad pocne da curi cisto, mozes jos koji put da ponovis isto, cisto da budes siguran, i onda zavrnes ventil dole, dolijes dokle treba (do granicnika), i zatvoris rezervoarcic...eto.. E to su prave informacije!Mislim sta reci nego HVALA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 29, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Nista, zato i sluzi forum.. ...izvinjavam se za pometnju na pocetku, nemam iskustva sa drugim markama sem KTM-a Zaboravio sam da kazem da (nisam za ovo siguran, posto moj motor nema hidraulicno kvacilo), ako je slicno kao kod kocnice, a nema razloga da ne bude, to je isti sistem/princip, prvo odvrnes safic na ventilu (ako ima neka "sisica" nabij crevo na nju, neko od goriva ili slicno), napumpas pritisak rucicom kvacila, i odvrnes ventil da izadje tecnost...onda zavrnes ventil, ponovo napumpas da cilindar povuce ulje i nabije pritisak, pa opet odvrnes da to dole iscuri...i naravno sve vreme pazis da ne nestane tecnosti u rezervoaru... Eto...nadam se da ce pomoci...nije se doduse javio niko sa objasnjenjem ko ima hidraulicno kvacilo, i menjao je ulje... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 29, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ili uznes pumpicu za izvlacenje ulja iz sistema to jest za ozracivanje,svaki iole bolji servis bi trebao da je ima,a imas je i za neku bagatelu u louisu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 29, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Jel mora sa tom pumpicom?Moze li to ekako primitivno ne mogu da cekam da mi stigne ako narucim iz louisa a sto se tice servisa ovde kod nas su u sistemu "trci trci pa dlaka"! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 29, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa napisa ti Shesti isto kao i kocnice,,sistem je isti ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 29, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Pa malo me zbuni pumpica!!!Ali proces i nije tako komplikovan moze se brzo uraditi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...