Milos Bozic 3 Napisano Novembar 23, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro vece, imam Pedu GP 125 2019 godiste,nov, poco sam sam da men jam ulje i ostale sitnice koje u servisu deru kao da je neki auto (a i majstori su poprilicno aljkavi, imao iskstvo sa predhodnim GP 50),pa izgubih garanciju koja mi za kineza i mali milon nedostataka nije nesto posebno znacila. Elem,sve super zadovoljan skuterom,kupljen sredinom leta ove godine, posle 400 km poceo je iz starta mnogo da trese i isprekidano krece pa otvorih deklu i videh da je puna opoljaka od remena,stanjio se za 1 cm,dimenzije na njumu su pisale 835x20x30, odem kupim drugi bandoo pomenutih dimenzija i predjem 100 km i opet osetim blagu vibraciju dok krecem,cim sam ga zamenio kretao je neosetno bez ikakvih vibracija. Sad je vidim opet i ovaj poceo da se trosi ima pomalo opiljaka. Pa sam sve poskidao oprao razredjivacem i ostalo sam sam citao da moze da urodi plodom,ali nista,sve mi deluje ok na oko, oko zvona lamele i variomata rolica..Da li je neko imao slicnih problema,sta raditi u ovakvim situacijama,sta da menjam sem novog remena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Bozic 3 Napisano Novembar 25, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moguce da niko ne zna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Novembar 25, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kažeš sve na oko u redu...ali neka muka postoji...a ovako uz "laganu spiku" će se teško rešiti. Takve se stvari obično dese kada varijator i zadnja remenica nisu u osi, pa je samim tim i kaiš kriv, tačnije napet više na jednu stranu. Recimo, jedna od pretpostavki... A to može da bude iz raznih razloga...od pogrešne montaže nekih komponenti...pa sve do apsolutno neverovatno lošeg kvaliteta istih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Bozic 3 Napisano Novembar 26, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam gledao i to, deluje da su u osi, zaboravih da kazem da se remen ne trosi dok idem 40-50 kmh, al kad ga poteram do 80-90 i vozim tako par dana onda se to desi da se stanji, znaci kad ga spori vozim ok sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Novembar 26, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Gled'o ga ti ili ne, tu nešto ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Novembar 26, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan 57 minutes ago, Milos Bozic said: Bas sam gledao i to, deluje da su u osi, zaboravih da kazem da se remen ne trosi dok idem 40-50 kmh, al kad ga poteram do 80-90 i vozim tako par dana onda se to desi da se stanji, znaci kad ga spori vozim ok sve А da odes do nekog krsnog majstora da ti to pogleda, eventualno utvrdi kvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 13, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Javi da li si resio problem i mogao bi da napises kakvi su utisci o kvalitetu skutera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2515 Napisano Decembar 13, 2019 ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo na novom skuteru, Sprint 125 prešao manje od 1K, pojavila se rđa na remenici na kvačilu na delu gde klizi kaiš. Isto mi malo pojeo kaiš. Na redovnom servisu primetili i u garanciji mi zamenili remenice. Kaže majstor verovatno je ugrađen deo koji je bio lošeg kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Bozic 3 Napisano Decembar 14, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan Skuter nije bas najboljeg kvaliteta, ali za te pare i vise nego zadovoljavajuci. Pre 125 ce imao sam isti model od 50 kubika, koji me je sluzio 3 godine i nekih 15000 km bez ikakakvih problema, 2t agregat je bio odlican, isao je 80 kmh bez imalo mucenje, ali je po uzbrdicama bio kilav, pa resih da uzmem jaci 125 i to sto sam hteo i dobio sam, uzbrdo ide sasvim lepo, cak i sa dvoje. Ako se pazljivo koristi(migavci, brava za kljuc cep od rezervoara) sve lepo to radi. Sa novim izgubih malo pouzdanja, gde bas nov da ima problem sa remenom,al ajde sredice se. Remen se stanjio tacno za pola(1 cm ima sad sirine) mogu islikati variomat i kvacilo pa mozda neko i prepozna problem, jer od majstora za kineze nema ni go k... :-) cast izuzetcima susreo sam se za sad sa aljkavim da ne vrate pola srafova i prevarantima koji mi otkrije drugi kvar navodno i zameni bez poziva a ne resi problem. Tako da za sad sve sam, nije neka matematika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 14, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Koja mu je potrosnja i max brzina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Bozic 3 Napisano Decembar 14, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan Portrosnja mu je nekih 2.5 lit na 100 km ako se malo zesce vozi onda je do 3 litra. Brzina koju sam najvecu postiga na auto putu kod Beogradske arene, dakle na ravnom bila je 110, e sad to tog trenutka je isao dobro, posle toga je krenuo da sve slabije ide i da "preskace-proklizava-trese" pri startu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 14, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je da imas problema sa varijatorom,to je najbolje neki majstor da ti pogleda,ima ih ovde na forumu koji su za preporuku. Ja na prolece uzimam pa se dvoumim da li da uzmem nesto tako ili za iste pare polovnjaka. Steta je sto si sam dirao i izgubio garanciju,sad bi morali sami da ti rese problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Bozic 3 Napisano Decembar 15, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan U toj dilemi sam bio i ja, Beverly star 14 godina ili nova Peda, ja sam vise za novo, al ko sta voli i tako se odlucih za novu Pedu GP evo nekih slika, sve deluje dobro sem remena koji je 1 cm uzi nego sto pise na njemu :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Decembar 15, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan 7. fotka odozgo... Ovako odokativno deluje da je...ili oštećena osovinica variatora, ili biksna u variatoru...praktično kućište gde su smeštene rolnice (variator) je za zamenu. Uglavnom primetna je izuzetna i nikako dozvoljena ovalnost. Otuda i vibracije, podrhtavanje, a po svemu sudeći i problem sa potrošnjom kaiša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 15, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan I meni tako izgleda kao da je biksna ostecena,nema pravilan kruzni oblik,kao da je udarena necim. Zato imas vibracije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Bozic 3 Napisano Decembar 15, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan E vala svaka cast na ostrom oku, nije mi uopste zapalo za oko, sad vidim i ja preko slike da poprilicno ima lufta van biksne, ali svakako cu otici da pogledam uzivo sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 15, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ako moze neki kvalitetniji varijator da se ugradi,pa da bar taj problem na duze resis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Bozic 3 Napisano Decembar 15, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda GP 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad sam sve namestio nema nikakvog ostecenja niti deformisanosti, nisam lepo namestio za slikanje prvi put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 15, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Opet se vidi da ima lufta,mislim da ga ne sme biti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2558 Napisano Decembar 16, 2019 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se da nije u osi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5841 Napisano Decembar 16, 2019 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nema lufta na cauri, sklopi i montiraj na radilicu ,upali dodaj gas postepeno i posmatraj. Posto kazes da ti se trosi posle 50km/h, obrati paznju u visim obrtajima sta se desava. Ako biksna ima lufta, to ne valja. A na slici se cini da ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Decembar 16, 2019 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan A pakne stoje onako van ose? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Decembar 16, 2019 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Iz mog iskustva ovakav simptom(trzaji pri kretanju) se javlja kod potrosenosti feroda na kvacilu, tj prevelikog zazora izmedju kvacila i zvona, a opet to ne bi trebalo da utice na kidanje remena. Nesto tu nije za taj model, mislim u fabrici trenutno nisu imali. Kupi nov remen po katalogu, ne po uzorku. Pre ugradnje stavi ga u obe remenice i pogledaj kako naleze, da li se celom povrsinom oslanja na obe strane remenice. Mozda bi ga rasteretio malo ugradnjom laksih rolnica i jacih opruga na kvacilu. gledajuci na slikama dokle je dolazio kais u toku voznje, rekao bih da je kraci i automatski krece sa vecim obrtajima kvacila, a 125ccm ima obrtnog momenta a ne moze da ga prenese na tocak i trese, kao kad bi autom kretao trecom brzinom. kada je namontiran odgovarajuci kais, kad motor stoji, malte ne treba da bude ravan sa ivicama remenice kvacila. Nije bas jednostavno, ali ne postoji neresiv problem. Samo budi uporan i resice se to. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 16, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan To je samo fabricka ugradnja nekvalitetnog dela. Zamenom bices miran na duzi period. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5958 Napisano Decembar 16, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 15.12.2019. at 23:11, Milos Bozic je napisao: Sad kad sam sve namestio nema nikakvog ostecenja niti deformisanosti, nisam lepo namestio za slikanje prvi put Ovde zaista izgleda kao da osovina ima zazora naspram caure remenice. Proveri to, ako ima zaora, 99% si nasao glavnog krivca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...