ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 9, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Oduvek sam voleo naked motore, velike pogotovo (CB 1000, CB1300, Bandit 1200 N, XJR1300...). Okrugli far smatram institucijom motociklizma. Prosto, kad se kaže old school ˝gvozdeni˝ motori, prvo što mi dođe na misli je upravo naked iz devedesetih godina sa okruglim farom. Pošto sam kupio sebi Bandita 1200, ali u S verziji, došao sam na ideju da ga prebacm u N varijantu. Sama (osnovna ) zamisao i procedura su poprilično pojednostavljeni samim fabričkim rešenjem Suzukija 1200, tj. vrlo lako (uz minimalne prepravke) može da bude i S i N varijanta. Stoga sam se ja i odlučio na taj korak. Da je neka komplikovanija procedura, iz novčanih razloga, se ne bih upuštao u to... Za potrebe prebacivanja na N verziju treba nabaviti okrugli far (po mogućnosti originalni jer je i najlepši) i nosače fara (takođe su najbolja varijanta originalni), mada nije greška nabaviti i zamenski far i nosače koji se mogu montirati na štapove. I to je to... Za početak, ovako motor izgleda u S verziji: Polako prelazim na skidanje bočnih plastika: Pa posle demontaže fara (potrebno je i instalaciju lepo srediti u far (koji tek treba da stigne): Demontirani ˝materijal˝ : Nastavka sledi... 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano Novembar 9, 2019 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Najlepsi okrugli far, malo moderniji a opet klasika je onaj sa Horneta 2005 godiste Pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 9, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je demontirano što treba i za sada čekam far i nosače, pa nastavljam sa radovima... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 804 Napisano Novembar 9, 2019 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Već sad izgleda mnogo lepše! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Novembar 9, 2019 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Mogu te spojiti sa covekom koji donosi iz Nemacke sve sto treba sa nekom sitnom cenom usluge, a nasao sam ti tamo originalnih par komada za smesne pare kao i nosace, kod tebe bi stiglo u roku od 10-15dana, javi se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 9, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Nile. je napisao: Mogu te spojiti sa covekom koji donosi iz Nemacke sve sto treba sa nekom sitnom cenom usluge, a nasao sam ti tamo originalnih par komada za smesne pare kao i nosaci, kod tebe bi stiglo u roku od 10-15dana, javi se Hvala, kolega! Pustio sam ti PP... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano Novembar 9, 2019 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, ThePainkiller je napisao: Okrugli far smatram institucijom motociklizma. Prosto, kad se kaže old school ˝gvozdeni˝ motori, prvo što mi dođe na misli je upravo naked iz devedesetih godina sa okruglim farom. Amin, 100% se slažem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Danas su nosači i far stigli u Novi Sad (sa E bay-a iz Njemačku), pa popodne idem po njih. Vrlo brzo nastavljam preradu u Naked... U pitanju su originalni far od Bandita i originalni nosači fara... Videćemo kako će se uklopiti... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1990 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 1065 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Cekamo cekamo, vec ga zamisljam sa okruglim farom. Lepo kazes, cista klasika je taj far. Gledam ovu crvenu, bordo boju, ne znam ni ja kako da je nazovem mogu da kazem da i mene bacas na razmisljanje da preko zime prebacim mog CB-a u N varijantu. Ima dosta slicnosti, cak i sediste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Novembar 23, 2019 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno. Poštujem tradiciju gvozdenih motora...ali isto tako priznajem da imaju svoje limite u eksploataciji. Naročito ako planiraš duže vožnje, zatrebaće vizir. Čak i on ume da bude "tanka" zaštita, naročito za daleke pute. Nije mene, ni mnoge druge, omelo da dobacim daleko, ali sam iskreno poželeo malo više zaštite...pa je onda ovaj potez u tom smislu malo nelogičan, ali ti na njega imaš apsolutno pravo. Dodatno je interesantno i to što je sprava cela, jer je kako znamo čest slučaj da je ova rabota rezultat susreta sa asFValtom. Još da dodam preporuku da nikako ne sečeš instalaciju, već da je sačuvaš u potpunosti za bezbolan povratak na staro. Smetaće malo taj višak u dužini kablova, ali ima načina da se smotaju i sakriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Da, video sam ja da tu ima malo ˝viška˝ u dužini kablova i da će biti potrebna dodatna snalažljivost da se to lepo upakuje u far, ali znam sebe, to ću ja pedantno i lagano da odradim da valja... Nikako sečenje i prepravljanje fabričke instalacije ne dolazi u obzir. Hoću da motor ostane takav da mogu (danas-sutra) da ga bez problema vratim u prvobitnu S verziju. Bočne plastike, far i nosač su lepo upakovani u streč foliju, ušuškani tako da se ne oštete i odloženi na sigurno mesto u sobi da ne smetaju. Ne želim da se bilo šta od fabričke verzije uništi... Za zaštitu od vetra ste u pravu, biće tu potreban i neki vizir, ali o tom - potom... Kad se malko opet neke parice sakupe, pa ću i to rešavati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Novembar 23, 2019 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Instalacija se bez ikakve prepravke napakuje u far, iz iskustva 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Far i nosači su stigli... Pošto su nosači za Bandita 1200 poprilično skupi i preko, ja sam se odlučio za fabričke nosače od Bandita 400, koji su kraći od nosača za 600/1200, i čiji je unutrašnji promer rupe manji za 2 mm (jer Bandit 400 ima štapove 41 mm, a Bandit 1200 ima štapove od 43 mm). Navlačenje nosača na štapove bi bilo nemoguće bez malo podmazivanja sa uljem, tada su uz malo truda uspeli da se navuku na štapove (još bolje što je manji promer, jer neće šetati gore-dole usled toga što je ceo nosač kraći). Pa onda i levi: Instalaciju u far sam ubacio poprilično jednostavno, ali slaganje snopova žica tako da sve stoji kako treba i da ne smeta sijalici, e to je umetnost. Bukvalno ima samo jedan jedini položaj kako ti snopovi mogu da se nameste i to je to (a ja plus imam instalaciju od grejača ručica koja isto trea da se ˝ubudži˝ u far). Sliku tog mučenja nemam, ali imam slike gotovog proizvoda, koji je odlično ispao na kraju... 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano Novembar 23, 2019 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Novembar 23, 2019 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, lep rad. A naked je najlepsi kad nema nista dodatno na sebi, jos samo da skinas taj kufer sto je pozadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10620 Napisano Novembar 23, 2019 Hronični Motociklopata, 7367 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Masivno poboljšanje u izgledu, sad extra izgleda, prava nejked motorčina Al se sad pripremi na šamaranje vetra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, СајберГастарбајтер je napisao: Bravo, lep rad. A naked je najlepsi kad nema nista dodatno na sebi, jos samo da skinas taj kufer sto je pozadi. Hvala... Kufer jeste rugoba na svakom motoru, ali je preka potreba, tako da on mora da ostane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1790 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 1355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam radoznao, ali zasto nisi kupio naked varijantu motora, nego S prebacujes u N?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Plašio sam se da li ću uspeti da napakujem te nosače od malog Bandita, ali je sve dobro ispalo. Jeste da će sigorno nekom da bode oči to što su ovi nosači malko kraći, ali meni lično ne smeta. Ono što je najbitnije u svoj ovoj priči je to što me je kompletna prerada izašla "čitavih" 70- tak evra... Ovom prilikom moram da se javno zahvalim članu @Nile. što mi je preporučio čoveka koji donosi delove od preko i što zahvaljujući njemu, nisam morao da "pljunem" veliku lovu za ovaj projekat, a opet je ispalo odlično! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, vidakn je napisao: Sad sam radoznao, ali zasto nisi kupio naked varijantu motora, nego S prebacujes u N? Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Pa zato što ih nema u stanju kakvom sam ja želeo i za novce koje sam imao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1790 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 1355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zato što ih nema u stanju kakvom sam ja želeo i za novce koje sam imao... A ok ondaSent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1790 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 1355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nije da ne razmisljam o banditu kao sledecem motoru, samo me ako bi mogao da ga uporedis sa tdm 850.Ono sto me interesuje su udobnost tj. polozaj sedenja, kocnice, udobnost za suvozaca, potrosnja. Tezina i koliko ona utice na upravljivost u odnosu na TDM.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Novembar 23, 2019 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Far i nosači su stigli... Pošto su nosači za Bandita 1200 poprilično skupi i preko, ja sam se odlučio za fabričke nosače od Bandita 400, koji su kraći od nosača za 600/1200, i čiji je unutrašnji promer rupe manji za 2 mm (jer Bandit 400 ima štapove 41 mm, a Bandit 1200 ima štapove od 43 mm). Navlačenje nosača na štapove bi bilo nemoguće bez malo podmazivanja sa uljem, tada su uz malo truda uspeli da se navuku na štapove (još bolje što je manji promer, jer neće šetati gore-dole usled toga što je ceo nosač kraći). Pa onda i levi: Instalaciju u far sam ubacio poprilično jednostavno, ali slaganje snopova žica tako da sve stoji kako treba i da ne smeta sijalici, e to je umetnost. Bukvalno ima samo jedan jedini položaj kako ti snopovi mogu da se nameste i to je to (a ja plus imam instalaciju od grejača ručica koja isto trea da se ˝ubudži˝ u far). Sliku tog mučenja nemam, ali imam slike gotovog proizvoda, koji je odlično ispao na kraju... Sreca pa su ti retrovizori okrugli samo cini mi se da bi far trebao da ide malo vise gore ka satovima, il je sam far manji il rupe za srafove od nosaca nisu bas na idealnom mestu jerbo je od 400ke. Licno bio mi je lepsi u S varijanti P.S. sad gledam sliku pazljivije. Jel si namerno zamenio mesta nosacima fara da bude nize? Ili si mogo nosace nosaca na stapu da stavis odma do gornjeg trougla. Ako me oci ne varaju ako ih zamenis (nosace fara da ravna strana bude gore, tj levi prebacis na desnu stranu i obratno) dici ce se far ako onda budzenje zica nije problem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Novembar 23, 2019 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Digni malo far,i zameni te migavce zivota ti.I bice ko lutka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Novembar 23, 2019 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan a ovakav vizir najjace mu cuci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...