Blaza 14867 Napisano Octobar 4, 2021 Ne silazi, 3228 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Opcija 7 Zakon ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo novi biser zemlje Smrdije. Išla sam sad da predam za novu dozvolu. Istekla mi probna za A (dve godine) i sad nema k'o nekad upis kategorije nego se izrađuje nova sa svim mojim kategorijama. I kad smo završili proceduru kaže čika: - obratite pažnju, kad dobijete novu dozvolu A kategorija će važiti do oktobra 2031. Ove druge kategorije što imate od pre i za koje ste novu dozvolu radili 2014. važe do 2024. u ovoj novoj dozvoli. 2024. uplatite taksu i dođite da produžim ostale kategorije a A ćemo 2031. Naređenje sa vrha- Kako vam se čini logika? Jedva čekam da podignem dozvolu da vidim kako su to napisali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RatkoRajic 45 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sta ti je trebalo sve od papira i kolike su takse? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Samo uplatnica na 1740din i lična karta. Priložila sam stare dozvole na uvid Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RatkoRajic 45 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan To si preko euprave? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 220 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan jkffthSent from my Redmi Note 4X using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, išla sam na šalter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3248 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 1737 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 22.9.2021. at 1:35, MaxiS je napisao: Kao sto napisah par postova iznad, istice mi 2 god probne dozvole. Pokupim se ja, odem do SUP-a, da zamenim, odnosno, izvadim novu, objedinjenu dozvolu, kad, ono medjutim... Kaze salterusa, "vama istice probna u januaru. Poranili ste." Rekoh ne, za koji dan. Rece ona, u "zutoj" dozvoli pise 01.07, i ja da dodjem dan kasnije, jer ne rade za bozic. Ja rekoh ne, za koji dan... Premotavasmo ona i ja tu pricu nekoliko puta, pa da skratim... Posto su mi prvo izdali reguralnu "crvenu" dozvolu, objedinjenu, pa posle nekoliko meseci zvali da je vratim i izdali mi "zutu" za "A", i crvenu za "B", racunaju mi taj datum. APSURD! Uz napinjanje, jer, jelte, kod mene ne ide sve glatko, dogovorimo da izdaju novu "zutu" probnu, koja ce da vazi par dana, (o njihovom trosku), pa zatim da predam za "crvenu", objedinjenu, o mom trosku! Dakle, saga se nastavlja. Da se razumemo. Necu ja nigde ici, niti ce mi nesto znaciti da ostane i januara, cak i februar, ali zasto??? Nisam osetio ni ove dve godine, brzo prodjose. Moja prica sa probnom se zavrsila. Konacno! Bio sam pre neki dan, predao "novu" probnu, i, konacno, uzeo novu vozacku sa objedinjenim kategorijama, ili ti "crvenu" ! Taksu sam platio 1.680 din. Ocigledno je u Nišu jeftinije za malo. Tako da sada imam regularnu A kategoriju. Amin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan A, do kad Vam važi dozvola? Jel Vam jednako važe i prethodne kategorije i ova A? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 581 Napisano Octobar 21, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, suncicaoblacic said: Evo novi biser zemlje Smrdije. Nemoj da vredjas drzavu Srbiju, a ako ti se ne svidja - paljba gde god ti je srcu drago :| 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1529 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 1144 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da vredjas drzavu Srbiju, a ako ti se ne svidja - paljba gde god ti je srcu drago :| Nisam hteo da odreagujem, da ne budem jedini...Ali....Slažem se upotpunosti!Za ovakve stvari da imam pendrek bih opominjao uz suspenziju od 72h.Država Srbija je takva kakva je, i prelepa je.Zaboravljamo da državu Srbiju čine i njeni ljudi.Zašto takav govor mržnje? Govor mržnje je zabranjen na forumu koliko znam. Zašto smo prestali da cenimo Srbiju?Potpisujem šta je kolega rekao od reči do reči .Sent from my Žaomi Pokahontas F46 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Dogovoreno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3248 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 1737 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, suncicaoblacic je napisao: A, do kad Vam važi dozvola? Jel Vam jednako važe i prethodne kategorije i ova A? Sad sam pogledao. Sve kategorije do 12.10.2031 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan A kad ste vadili prethodnu dozvolu? Pre polaganja za A? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3248 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 1737 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ih... Stara, isecena mi je u autu... pogledacu. Ali ocigleno ne oktobra. Msm da je januar 2002. Sto govori da mi ss od pre par dana racuna onih 10 god vazenja... odnosno, nemam to muku sa salterusom koju imas ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 4150 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 2036 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, suncicaoblacic je napisao: Evo novi biser zemlje Smrdije. Išla sam sad da predam za novu dozvolu. Istekla mi probna za A (dve godine) i sad nema k'o nekad upis kategorije nego se izrađuje nova sa svim mojim kategorijama. I kad smo završili proceduru kaže čika: - obratite pažnju, kad dobijete novu dozvolu A kategorija će važiti do oktobra 2031. Ove druge kategorije što imate od pre i za koje ste novu dozvolu radili 2014. važe do 2024. u ovoj novoj dozvoli. 2024. uplatite taksu i dođite da produžim ostale kategorije a A ćemo 2031. Naređenje sa vrha- Kako vam se čini logika? Jedva čekam da podignem dozvolu da vidim kako su to napisali. Da li imaš ograničenje nekog tipa? Ja na žalost nosim naočare za vid, i sad su mi na lekarskom za A ograničili na 5 godina, iako su mi stare kategorije bile produžene za 10, što je manje bitno, bitno je da će mi dozvole siguran sam biti u raskoraku zbog dana vađenja lekarskog pregleda, lekarski pregled za B i sada novi za A ne traju do istog datuma, tako da će i datumi važenja kategorija u vozačkoj dozvoli biti različiti. Nema tu ništa preterano nelogično, samo je nezgodno. Mislim a nisam siguran, treba proveriti, kad budem sledeći put produžavao da samo treba da uradim lekarski za sve svoje kategorije i podnesem adekvatan zahtev za produženje kako bih ovo stavio u "normalu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nikakva ograničenja, rekao mi je da mi treba lekarski kad napunim 65 godina. Nelogično je to da mi se izdaje novi dokument koji inače važi 10 godina, a ja ga moram menjati za tri pa za sedam posle toga opet. I svaki put taksu platiti. Ostavljam malo nade da će se možda ipak na štampanju dozvole primeniti zdrava logika i da neće biti ovako kako mi je rečeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 257 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, suncicaoblacic said: Nemam nikakva ograničenja, rekao mi je da mi treba lekarski kad napunim 65 godina. Nelogično je to da mi se izdaje novi dokument koji inače važi 10 godina, a ja ga moram menjati za tri pa za sedam posle toga opet. I svaki put taksu platiti. Ostavljam malo nade da će se možda ipak na štampanju dozvole primeniti zdrava logika i da neće biti ovako kako mi je rečeno. Na zalost mislim da ces se razocarati i da ce biti bas tako kako ti je rekao. Mene su prosle godine pre izdavanja probne naterali da promenim i regularnu zbog promene mesta prebivanja. Izdata mi je nova sa rokom vazenja od 2 godine zato sto je stara vazila do 2022 i pored toga sto je izata potpuno nova dozvola. Inace sa svim taksama vadjenje te dozvole je bilo oko 5.000 par stotina gore dole. Mada kako mi istice probna 2022 sve mi je jedno i onako ce morati da se menja ali da je suludo suludo je. Isti slucaj bi bio i da izgubis dozvolu. Izdaje se nova ali sa starim rokom vazenja. Razumeo bih da moram da radim ponovo lekarski 2022 pa da ima nekog smisla ali ovako je stvarno van svake pameti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je ovakvo stanje (Leskovac) - pre upisa avgusta ove godine, imala sam već АМ i B, tako da nisam imala teorijsku obuku. Odmah su me prijavili za teorijski ispit, položila iz prve. Onda sam odvezla 20 časova praktične obuke, to je trajalo mesec dana (Kawasaki ER6N 650cc). Tri nedelje od zadnjeg časa sam izašla i položila praktični ispit. Teorijski i praktični ispit su po 4000din, praktična obuka je 800din/čas, odnosno 16000din ukupno. Auto škola me koštala 24000din ukupno, lekarsko mislim da je bilo između 2000 i 2400din, prvu pomoć nisam imala. U utorak sam predala za novu vozačku, to je 1800din. Odmah dobijam punu vozačku, pošto sam od 2016 do 2017 "odslužila" probnu B kategoriju, pitali me u supu kad sam bila da predam za A. Još jedna stvar, sa potvrdom o prijemu zahteva za izdavanje vozačke dozvole ne mogu da upravljam vozilom A kategorije iz razloga što nisam evidentirana u njihovom sistemu, sve dok mi prvi put ne izdaju pravu dozvolu za tu kategoriju. Mogu da probam da izađem tako da vozim, ali ako me uopšte zaustave, da li ću dobiti kaznu, zavisi od policijskog službenika kako će tumačiti zakon. Tako su mi obrazložili u supu. Odlučila sam da sačekam do ponedeljka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Da, različit slučaj skroz jer si imala već probnu za auto. Ja sam polagala po starom sistemu gde nije još bilo probnih. I samo da ti kažem, još pre dve godine u Novom Sadu sam plaćala čas 1600din, tj. dvočas 3200 pa izračunaj koliko me koštao vozački. Sreća pa sam položila iz prve i teoriju i vožnju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3823 Napisano Octobar 22, 2021 Drug član, 1251 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Paradoks je taj što sam pričao sa instruktorkom u auto školi, kaže žena: vozim sve sem A kategorija preko 20 godina (znači b,c,d,e) i imam licencu da obučavam za sve te kategorije, i sutra da položim za motor, morala bih da imam probnu. Toliko.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 6204 Napisano Octobar 26, 2021 Drug član, 1249 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan On 21.10.2021. at 18:03, suncicaoblacic je napisao: Istekla mi probna za A (dve godine) i sad nema k'o nekad upis kategorije nego se izrađuje nova sa svim mojim kategorijama Da li se uplaćuje taksa za izradu nove dozvole, ili taksa za upis kategorije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 26, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Taksa za izradu nove dozvole posle isteka probne, tako su rekli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
viktor1986 177 Napisano Octobar 26, 2021 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd okolina Motocikl: Tomos 14M, Voge 500DSX Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sto oni ne primenjuji ono sto je napisano u zakonu. Bahatost na delu bi neki rekli. Meni 15-og istice probni period koji su protivpravno izdali, predacu zahtev za upis nove kategorije i neka se nose. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 26, 2021 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Jel imate već dozvolu za B? Kad ste tu vadili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...