Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Danas ulazak u KV iz pravca KG, onaj put sa 2x 2 trake. Ja u desnoj traci stajem ispred pešačkog, u levoj traci čovek proleće pored mene sa 60-70, bio dobrano iza mene, sviram ženi da stane ali je i ona bila srećom obazriva... Mrzi me da skidam snimak sa kamere. Ne znam šta je sa ljudima, opet kao nedavno na skuteru, ljudi ne kapiraju da kočim, stajem i stojim ispred jasno obeleženog pešačkog prelaza.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2207 postova
  • Motocikl: Benelli

Nije fake ,cesto vidjamo takve situacije.Kad se nesto desi ,pocinju price o novom zakonu i vecim kaznama.Mada cesto i pesaci se ponasaju kao da su jaci od belih medveda.

• Zainteresovan, 423 postova
  • Motocikl: k9

Nemam pojma, prosto mi je neverovatno da ovaj dzip vidi da auto staje ispred njega a on da ga pretice i to bas , kako izgleda , na nekom pravcu, nigde nikoga, ima jasno vidljivih znakova za pesacki, a i ovaj lik sa desne strane krece na pesacki a onda iznenada prelazi u trk i spasava dete a da ni u jednom trenutku nije pogledao levo kao da je video, cuo dzip. Nekako je logicno da prvo pogledas pa potrcis. Ovako mi izgleda kao da je uvezbano. A opet mi je sa druge strane neverovatno da bi neko ovo vezbao i dovodio nekog u opasnost, zbog cega, lajkova?! 

• 4_tocka_i_karoserija, 1884 postova
  • Motocikl: -

Meni se slično ovome desilo u Debrcu.

Baš dugačak pravac je kroz "centar naselja", tu su i neki ležeći policajci, ali džabe.

Išao sam iz pravca Obrenovca ka Šapcu, čovek ispred mene staje grupici pešaka na pešačkom. Prvo dvoje idu nešto brže i prelaze, ja slučajno pogledam u retrovizor i vidim manijaka u VW SUVu u levoj traci i odmah legnem na sirenu. Srećom, žena koja je bila prva sledeća na pešačkom se trznu i pogleda "u levo" pa vide ludaka, i svi stadoše (njih 4-5) dok je on proleteo.

Ja sam se tresao par minuta od pomisli šta je moglo da se desi.

• moto merkat °°, 4891 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ovakve stvari su se desavale par puta dnevno u NS na pesackom izmedju spensa i fakulteta (dve trake) , msm da je sada semafor postavljen. 

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Uly

U takvim slučajevima ja uvek otvorim vrata da signaliziram mamlazu odpozadi da ima razloga zašto sam stao. Pa i ako mi otkine vrata bar će početi da koči i sa mnogo manjom brzinom, ne daj Bože, da naleti na pešake...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Drug član, 2490 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET

Invalidi

1-A2-B7373-4-B54-49-B9-9074-34-A23-E4-DE

i jos ovde desno ima 5 parking mesta sto se ne vidi na slici

300-DD213-4-F3-B-4-DB1-8630-54-C0989453-

Promenio član drmilan_

@the_doctor prva situacija sa herojem koji izlazi iz sporedne ulice tako da ti moraš da kočiš je postala redovna situacija, i stvar zbog koje ja pizdim i psujem već nekoliko godina. Tačno se vidi da čovek nije usporio - da je usporio, morao bi da te propusti jer ti ne bi imao kad da kočiš, ovako, taman izleće ispred tebe i daje ti dovoljno vremena da usporiš...

Bukvalno je postala norma da se ljudi uključuju tako da onaj ko ima prednost mora da uspori. Da se iznenadiš kad onaj sa strane sačeka da prođeš... Još samo crveno na semaforu ih koliko-toliko zaustavlja, ali ako ima uslovno desno, to se tretira kao da je meni crveno...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 916 postova

Samo ne znam zašto se niko ne uključi prvo u žutu pa se prestroji. Isto i kod skretanja, isključivanja, svi direkt iz druge trake po redu, sa preskakanjem žute.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 809 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@QmBGD

Bravo! To je moja podsvest zapravo i očekivala. 

Video sam ja njega. I očekivao, on će u prvu, sebi najbližu traku...

Medjutim...

Sranje mi je započeo dan, iznerviram se sabajle.... :zbunjen:

• Drug član, 916 postova

Ne vredi druže, mora čovek da ogugla na takve gluposti, jer je previše nenormalnih i odsutnih po gradu. Njih to ne dotiče, a ostali se nerviraju... Bukvalno očekuješ neočekivano i nema druge, gledaš da se sačuvaš i fizički i mentalno.

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki

Pre neko vece ukljucujem se na AP kod IKEA smer ka Nisu. U retrovizoru vidiim svetla od slepera oko 200 met i neko ga obilazi, dajem zmigavac i ulazim u levu kolovoznu traku, normalno ubrzavajuci. Odjednom sirena i ablendovanje kretena za volanom slepera koji se priblizio na metarr od mene. Taj sleper je obilazio drugi i ubacio se izmedju nas , keva i cale bili u autu , zato je od mene dobio samo par prstenaca. Da sam kojim slucajem bio sam vozili bi do Vrcina 70 ili bi se objasnili na Mol pumpi. Barem 80 % dozvola je nefunkcionalno ili  bahato. Razumem zuris, ali mogao si da i mene obidjes pa cu kada ubrzam obici tebe. Nismo vise ljudi, postajemo stoka:grr:

• Tužan 1

Evo malopre...

Idem kući iz pravca Bg, Ibarska

Pre skretanja za Sremčicu s desne strane na bus stanici vidim upaljena kola. Ispred mene 70-80m auto, njega propušta, i, naravno, znam da mene neće...

Bukvalno moram da nabodem kočnicu da ne udarim auto od pozadi.

Legnem na sirenu (duže nego doktor :D ) i upalim duga svetla, sve uz gomilu psovki.

50 metara dalje, daje desni migavac i odvaja se da skrene u Sremčicu!!!

Sam sa sobom, poludeo, krećem da urlam, psujem sve redom, stižem, pogledam vozača...

A ono neka nesretna preplašena devojka, možda 25 god...bi mi je čak i žao, al' sam zato nastavio da spominjem instruktora i familiju mu.

• Haha 1

• Integrisan, 9289 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 5 sati, vex je napisao:

Pre neko vece ukljucujem se na AP kod IKEA smer ka Nisu. U retrovizoru vidiim svetla od slepera oko 200 met i neko ga obilazi, dajem zmigavac i ulazim u levu kolovoznu traku, normalno ubrzavajuci. Odjednom sirena i ablendovanje kretena za volanom slepera koji se priblizio na metarr od mene............

Brale, ne znam dal znas tj pre bi rekao da nisi svestan šta si uradio? 

Ako sam te dobro razumeo...... Uključio si se na AP kod Ikeje u smeru ka Nišu, gde ulazis u levu traku normalno ubrzavajući..... 

Gde to ima, na kom filmu ili vozis neki avtomobil sa puno konja?

Drug, bez ljutnje....nisi imao sta tražiti u levoj traci po ukljucenju jer ne možeš postići dovoljnu brzinu a da ne ujebes vozila iza sebe. Spartam tu često, jebacka je ta krivina za ulaz na autoban, ne može se postići velka brzina tako da je suludo razmisljati o levoj traci.

Fali jos koja desetina il jos bolje stotina metara ubrzanja pa tek onda leva traka. 

Osim, ako se ispod haube ne nalazi ultra, mega giga.

Imao si sreće, dobro si prošao..... Na 1 ima da te složi od pozadi neko, pu pu pu, pamet u glavu!

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 5

• Zainteresovan, 492 postova

Tacno, vozacka kultura je da te neko propusti i skloni se u levu ukoliko je prazna ali ne i obaveza. Ti ocigledno nisi ni pogledao njegovu levu niti da li ti je za petama nego samo gas i motaj... imas obrnuti trougao, skolski gledano stajes nakon dela za ubrzanje i kreces kad ti desna bude prazna(a nije bila, on ne moze u njega, sam si napisao "neko ga obilazi"). U praksi je to otprilike da se jos malo zalaufas zaustavnom, das migavac, i kad vidis da se onaj iza tebe(konstantno gledjauci u retrovizor) pomera u svoju krajnju levu ukljucujes. I nikako drugacije! Eto vam ljudi kako nastaju isecanja brda bajkera, ljudi jednostavno ne razmisljaju. Kad se nasi tako ubacuju glavom bez obzira ispred slepera od 20 tona sta tek da kazu oni koji nikad nisu ni seli na motor i gledaju na njih kao na bicikle?!

Ne znam sta si i kad polagao ali tako nepromisljeno se ni klinac, pa cak ni vozac iz volta, ne bi ukljucivao medju dve pune trake :D

• Sviđa mi se 1

• -, 1747 postova
  • Motocikl: /

Niste ga dobro razumeli, ukljucio se u voznu, ne u preticajnu, verovatno malo ranije jer je ocekivao da ce taj sto pretice sleper i njega isto... A ovaj sa sleperom je ocekivao da ce brze da ubrza i zato se vratio odmah nakon preticanja u svoju gde su se obojica stvorili u istom trenutku.

Niko tu nije bahat, vec lose procene...

Pre 18 sati, QmBGD je napisao:

Samo ne znam zašto se niko ne uključi prvo u žutu pa se prestroji. 

Tu sa snimka cak i nije zuta traka... 

Mozda covek stedi gume, pa da ne mota pun :D

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja