lestra 2425 Napisano Mart 14 (promenjeno) Zainteresovan, 629 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ovi decaci su imali mnogo vise srece nego pameti. Ko ne vozi Rudnik stalno ne zna svaku kriticnu tacku. Na ovom potezu sa snimka ih ima bar 50. Samo jedna od njih je na vrhu pre pumpe sljunak na putu kojeg u ovo doba godine ima uvek! Da ne pricam o skretanju za Vincu koje je iz pravca Rudnika ka To totalno nepregledno, a pre toga pravac i lepa krivina.... Ma idi, ovo je van pameti... Izbegavati Rudnik vikendom... btw, zbog ovakvih trkaca sam na stakama zavrsio pre nekoliko godina, sam Bog me spasio da ne izginem. Tako da sto se mene tice, ne dao im Bog da se sretnemo na putu, da me iseku ili ulete ovako... Promenio Mart 14 član lestra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1722 Napisano Mart 14 Drug član, 1363 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, živke je napisao: Isto sam pomislio dok sam gledao! Iz mog ugla kao relativno novog vozača - znaju oni odlično da voze, ali grama mozga nemaju. Najgore je kad ovakvi pored sebe unesreće još nekog. Ma gde znaju da voze, cim vidiš da uzima levu traku da savlada krivinu, odmah znaš ko su..Pravi vozac nikad ne prelazi belu liniju osim kod preticanja. Ovo su obični mamlazi veruj mi. Kad steknes vise iskustva i staža na motoru shvatićeš.. 5 1 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Mart 14 (promenjeno) Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Mi iako vozimo brze, to je daleko od ovog divljanja i ne prelazimo u drugu traku. Ovo je igranje s glavom, kako svojom tako i tudjom. Meni sa mog aspekta/iskustva(koje je malo) se cini da voze dobro u smislu kontrole motocikla kroz krivine i kocenja, jer gledam ovog XRa ispred kako ide do fuzastera svaku krivinu. Uzeli su obe trake kako bi imali tzv. "racing line" , samo sto je ovo javni put, svaka krivina potencijalna smrt. Promenio Mart 14 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16398 Napisano Mart 14 Integrisan, 9418 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jučerašnji dan može se zabeležiti kao drugi rodjendan, za malo da izginem. Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Ort in Google Maps noch intensiver erleben. e Na ovome mestu kretao sam se ka Avali brzinom od nekih 110km/h. Ispred mene nikog, iza mene nikog nema, vozim po sred svoje trake, razmisljam o kupljenim gumicama klipova klešta. U suprotnoj traci veliki beli bus vozi svojom trakom normalno.... sve dok se ja nisam stvorio direkt ispred njega iznenada. Nisam bio rasejan, zamisljen, umoran i slično. Nisam imao vremena kočiti jer ništa uradio ne bi sem da bi malo manjom brzinom udario u bus. Gore sa linka iz desne sporedne ulice dunuo je u momentu mog nailaska tako jak vetar da sam iste sekunde završio pred bus. Instiktivno, naglo sam oborio bajk na desnu stranu kako bi se iščupao..... u narednim metrima stiže adrenalin i kreće trešnje ruku. Cuvajte se, djavo nikad ne spava! 8 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17512 Napisano Mart 14 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3717 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Jučerašnji dan može se zabeležiti kao drugi rodjendan, za malo da izginem. Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Ort in Google Maps noch intensiver erleben. e Na ovome mestu kretao sam se ka Avali brzinom od nekih 110km/h. Ispred mene nikog, iza mene nikog nema, vozim po sred svoje trake, razmisljam o kupljenim gumicama klipova klešta. U suprotnoj traci veliki beli bus vozi svojom trakom normalno.... sve dok se ja nisam stvorio direkt ispred njega iznenada. Nisam bio rasejan, zamisljen, umoran i slično. Nisam imao vremena kočiti jer ništa uradio ne bi sem da bi malo manjom brzinom udario u bus. Gore sa linka iz desne sporedne ulice dunuo je u momentu mog nailaska tako jak vetar da sam iste sekunde završio pred bus. Instiktivno, naglo sam oborio bajk na desnu stranu kako bi se iščupao..... u narednim metrima stiže adrenalin i kreće trešnje ruku. Cuvajte se, djavo nikad ne spava! Sinoć sam privezao oko 80 km auto putem i vetar me bacao na sve strane. Mislio sam da će kaciga da mi iščupa glavu. Nije problem kad po vetru voziš u čistoj ravnici, jer je tu vetar konstantan, iz istog pravca i nema turbulencije. Problem je gde ima objekata, šuma brda, ... jer vetar iznenada menja i jačinu i smer. Jedina "zaštita" je težak motor. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3520 Napisano Mart 14 Drug član, 2025 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Letos kad je par dana duvao vetar, idem kroz K. Milosa i vozim fazon pod uglom od 10c, imam osećaj da ko me video da je bio u fazonu jel se ovaj drogira, na semaforu obe noge na zemlji i balansiraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Mart 14 Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ja neki dan u K. Milosa umalo prosao na crveno... Ne secam se koja raskrnica bese, znam da je bila uzbrdo... Ludnica, guzva, prestrojavaju se auta sa obe strane, gledam da me neko ne spiči, samo odjednom vidim iznad CRVENO. Kocim, pali strom ABS i napred i nazad... Jos nisu krenula vozila sa druge strane ali opet bih prosao, trepnuo ne bih... I ja i drugar za mnom... U ovom slucaju sam ja mamlaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1722 Napisano Mart 14 Drug član, 1363 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, zika56 je napisao: Sinoć sam privezao oko 80 km auto putem i vetar me bacao na sve strane. Mislio sam da će kaciga da mi iščupa glavu. Nije problem kad po vetru voziš u čistoj ravnici, jer je tu vetar konstantan, iz istog pravca i nema turbulencije. Problem je gde ima objekata, šuma brda, ... jer vetar iznenada menja i jačinu i smer. Jedina "zaštita" je težak motor. Rekao bih da je bolja zaštita nizak motor. Mnogo su stabilniji na vetru.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1982 Napisano Mart 15 (promenjeno) Drug član, 1102 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Voze ovi na snimku ali sto rece Sevojno, iz svake krivine izlete u drugu traku. Ok, mozda i namerno, misle da je staza, ali brate put je... Nek im je sa srecom. Promenio Mart 15 član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 743 Napisano Mart 15 Zainteresovan, 449 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Gajo Sevojno said: Rekao bih da je bolja zaštita nizak motor. Mnogo su stabilniji na vetru.. Da, zavisi i od brzine, tezine motora, a i od guma (lose gume mnogo vise setaju, cak i na kolima to bude primetno) - Meni bas jak promenjiv vetar zna da smeta preko 120-130kmh. Ali ispod te brzine koliko god da je jak, ne utice nesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3520 Napisano Mart 15 Drug član, 2025 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam vozio Obilaznicom od bubnja do Orlovače, 120-130, nista, duva ubi al ni da mrdne, preko vijadukta u Zelezniku uvek duva i tu sve ok, duvao je bocno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 47 Napisano Mart 15 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, RankoBg87 je napisao: Sad sam vozio Obilaznicom od bubnja do Orlovače, 120-130, nista, duva ubi al ni da mrdne, preko vijadukta u Zelezniku uvek duva i tu sve ok, duvao je bocno. mene na tom potezu obicno hoce da pogura bocni vetar na tim brzinama, ali je izrazenije zimi, i kao sto rekoste, udar je opasniji od konstantnog vetra mada su mi i gume iz 21, 22 god, nazad pireli scorpion a napred mitas terraforce 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3520 Napisano Mart 15 Drug član, 2025 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam obratio pažnju i kod preticanja kamiona, nije bilo onog da te iscima. Treba se paziti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 651 Napisano Mart 15 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan Provozaj se od Bele Crkve do Vršca kad krene košava baćo moj,nema veze kakav je motor ,baci te u suprotnu traku u trenutku,makar gume nove juče stavio Obicno tad pokusavam da ne vozim motor,umori me i psihicki i fizicki Pogotovo ako ima oklop ko ovo moje sokoćalo,kad je bocni vetar ponaša se ko jedro,nema šanse brze od 60 km/h ići inace te oduva u stranu A moras gledati zavetrine jer ako si mnogo nagnut mozes pasti. Jebeno,mlogo jebeno... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11506 Napisano Mart 15 Ne silazi, 2391 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Tacno ,samo da dodam skuter sa vizirom je jos osetljiviji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4244 Napisano Mart 16 Drug član, 401 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 3. 2025. at 11:44, Gajo Sevojno je napisao: Ma gde znaju da voze Slažem se apsolutno. Inače sam u nekim drugim vremenima "učio da vozim" s' ove a i sa druge strane Rudnika prema Ljigu. Ovi momci samo voze siledžijski. Ni znanja ni mozga. Shvatam da mlađe kolege gledaju snimak iz drugog ugla, ali verujte da i mi stariji znamo šta kažemo i zašto to kažemo. Ko želi ovako da vozi i voli to, treba da one na stazu. Nije to skupo, jer na ulici je ovo previše rizično. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 115 Napisano Mart 16 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad god gledam ovakav neki snimak naježim se. Da su ovako vozili na nekoj zatvorenoj trasi bez saobraćaja ili stazi, rekao bih svaka čast majstori... Ali kroz saobraćaj... Samo zamislim sebe još nedovoljno iskusnog i priviklog na motocikl koji vozim kako dolazim sa druge strane dok oni seku trake, obilaze u krivinama itd...Prosto me ovakvi snimci podsete da kući imam porodicu i da treba da se vratim čitav. Ali isto znam da sam ovo gledao kao klinac, radilo bi me skroz kontra. Pamet u glavu ljudi, može fino da se slažu krivine i bez jurnjave. Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3406 Napisano Mart 16 Drug član, 1372 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan A kako je zaboravio da stavi katanac preko tablice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3045 Napisano Mart 16 Drug član, 1558 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A kako je zaboravio da stavi katanac preko tablice?Eno mu u Lidlu, 799 :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7351 Napisano Mart 16 Drug član, 3099 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Kratak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11506 Napisano Mart 16 Ne silazi, 2391 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Lanac preko tablice je stvar policije,to me ne brine.Brine me sto zakon nije jednak za sve.Neko radi sta hoce,a neko nadrlja za isti prekrsaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3045 Napisano Mart 16 Drug član, 1558 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kratak Hm, baš ću da ga probam, ne deluje kratak, ima u kartonu deo koji je pa možda deluje na slici. U svakom slučaju samo treba oko tablice da ide, ionako ne služi ni za šta drugo :-DMislim, ja sam ga kupio za bicikl, ali ovde ne pričamo o meni, a ni o biciklima.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7351 Napisano Mart 16 Drug član, 3099 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, Gordak985 said: Hm, baš ću da ga probam, ne deluje kratak, ima u kartonu deo koji je pa možda deluje na slici. U svakom slučaju samo treba oko tablice da ide, ionako ne služi ni za šta drugo Mislim, ja sam ga kupio za bicikl, ali ovde ne pričamo o meni, a ni o biciklima. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Sad vidim... Ovaj je drugačiji od mog. Ovaj ima platnenu zaštitu, a moj plastičnu, gumenu. Možda je ovaj duži, treba premeriti. Na mom piše 50 cm, kratko, razbio bi mi štopaljku. Sve vreme pišem o lancu , bezobraznici jedni ako ste na nešto drugo pomislili 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3045 Napisano Mart 16 Drug član, 1558 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bogme solidan lančić... 125cm s kraja na kraj.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18626 Napisano Petak u 19:43 Integrisan, 5573 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege iz Vojvodine, cuvajte se traktora i ostale mehanizacije. Izmileli su napolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...