VECTRA 54 Napisano Jul 28, 2019 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx1100r Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zašto ovo pišem, ali jače je od mene.. U proleće 2010, prodao sam svoj Sv 650, 2002 god, sa urađenim kompletnim servisom, potpuno novim danlop gumama, reg par dana pre toga, za 2450 e. Danas, listam oglase, isti taj motor u dosta lošijem stanju, sa nekoliko desetina hiljada km više se prodaje za 2100 e. Mala ponuda, velika potražnja? Pomozite mi da razumem. Послато са D2303 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10496 Napisano Jul 28, 2019 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan A na satu sigurno pise da je manje presao nego kad si ga prodao Moze prodavac da trazi kolko hoce, al ga nece prodat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Jul 29, 2019 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Postoje motocikli koji opasno drze cenu. Medju njima su i SV kao i Strom. Ima i jacih primeraka (afrika npr) Moje misljenje: Najpre, motocikl ne umire sa godinama koje su protekle. Ne truli (bar spolja), kilometri ga ne ubijaju previse... Kad je dobro odrzavan, dal bio 10 ili 14 godina star, da li imao 20.000 ili 50.000 km, bitno je da je ceo, da nije lomljen, farban. I kao takav ce preci jos gomile kilometara. E tu se neki izdvajaju. Moj SV ima blizu 70.000, agregat nikad otvaran. Sredio karburatore pre 3 god, proverio zazore ventila, spakovao, i ajd na put od 3500 km. Nisam pomislio da ce da me izda. Nije realno nekad sa cenama, ali motocikli koje bije dobar glas, koji ne crkavaju, ne traze mnogo a mnogo pruzaju, jesu na ceni, mozda i precenjeni. Ali kad od 2011 do danas nisam dao evro za vanredno odrzavanje, a pogazio 40.000 km., nosi neku tezinu i cenu. A priyom sam otisao na TD da nisam nista proveravao. Odpeglao do Navaka, peglao pun gas intro pola sata, sendvic, flasa vkde i nazad za ZR. Da mogu da postignem, jos 5 takvih akrobacija svaki vikend, bez razmisljanja bih peglao siguran da nece da stucne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VECTRA 54 Napisano Jul 29, 2019 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx1100r Prijavi odgovor kao problematičan Primer no 2Proletos, morao sam da promenim auto, prva žrtva je bio Tdm, poslednja generacija 4tx, zdrav, prav, rol bar, dva Robertova topa, givi v46, dobre gume, nov lanac, prodadoh ga za 1900 e. Sada, kada kupujem, gledam, za prve generacije Tdm, 3vd, upitnog stanja i izgleda, neregistrovane traže 1500 +...Možda je odgovor to što ja svoje motore prodam za 10 -15 dana, obično prvom ko dodje.. .Послато са D2303 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Jul 29, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, VECTRA je napisao: Primer no 2 Proletos, morao sam da promenim auto, prva žrtva je bio Tdm, poslednja generacija 4tx, zdrav, prav, rol bar, dva Robertova topa, givi v46, dobre gume, nov lanac, prodadoh ga za 1900 e. Sada, kada kupujem, gledam, za prve generacije Tdm, 3vd, upitnog stanja i izgleda, neregistrovane traže 1500 +... Možda je odgovor to što ja svoje motore prodam za 10 -15 dana, obično prvom ko dodje.. . Послато са D2303 помоћу Тапатока Nisi jedini koji tako radi,kad prodajem zelim da sto pre prodam da idem dalje. Pre 7 sati, abarth_maniac je napisao: agregat nikad otvaran. Nije bas tema ali kad si vec pomenuo,koliko kosta komplet generalna sa sve rukama,otprilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Jul 29, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde ljudi traze nebulozne pare koje nikako nisu u skladu sa stanjem motora i godistem, al pre svega stanjem motora. Gledaju sajtove iz Nemacke i Svice pa postavljaju identicne ili cak vece cene. Svi znaju da pricaju o trzistu i o pouzdanim agregatima al nikakve dokaze o poreklu vozila ili servisima nemaju. Ili su pak oni mrsavi. Ne kazem, cast izuzetcima... Toliko su nerealni kao prodavci da ponekad pomislim da zaista veruju u gomilu gluposti koje izgovaraju. Prva je kilometraza pa sve ostalo... Katastrofa je jos veca sto ljudi stvarno misle da su stranci bas tolike budale da novo kupljene motore prodaju posle 20 ili 30 hiljada. Pre ce biti da ih prodaju na duplo ili troduplo vise, a ovi nasi vracaju. Najcesci slucaj laziranja, prekrivanja, nepouzdanosti i netacnosti je sa motociklima u cenovnom rangu do 2000,2500 evra. Kako cenovni rang raste tako se kolicina prekrivanja I lazi smanjuje, al na kraju krajeva ni to nije garant. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Jul 29, 2019 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, to je baš škakljivo. Mnogo zavisi od modela. Dacu ti primer da je za neke motore zaptivač ventil dekle ispod 10 € a za neke skoro 40€. I pitanje je šta sve treba (da li radilica, samo ležajevi, dal karike, klipovi, bregaste, glava) Bukvalno može da bude od npr 300€ za jednocilindraša ako nema mnogo delova koji su za zamenu, pa do finog četvorocifrenog broja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djo 85 Napisano Jul 29, 2019 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtx660,xjr 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ja prodao Yamahu xtx660 2012 god. za 3300 eura.Tako se tad kretalo.Sada su cene tog motora oko 3500-3700 eura.Vrte se po oglasima i nijedan nije prodat.Nije mi jasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 29, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ranije se znalo da BMW drži cenu, ne znam šta je sada i ovim drugim ... Valjda inflacija + svi bi da voze motore ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Jul 29, 2019 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan promenilo se BMW vise nista ne valja i jeftiniji je ovde ngo na zapadu jer oni jos nisu ukapirali da je to za otpad,a na ceni je tdm ,horneti i virago kao vrhunski domet tehnologije.Malocas videh na oglasima trazi covek za virago 1100 iz 86god 4800e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5422 Napisano Jul 29, 2019 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Au druže, nemaš pojma šta si sad uradio sa ovim postom iznad 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8588 Napisano Jul 29, 2019 Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan promenilo se BMW vise nista ne valja i jeftiniji je ovde ngo na zapadu jer oni jos nisu ukapirali da je to za otpad,a na ceni je tdm ,horneti i virago kao vrhunski domet tehnologije.Malocas videh na oglasima trazi covek za virago 1100 iz 86god 4800eTo je tip coveka kojeg je zena naterala da proda motor, ali ne sme da joj kaze da nece, pa onda rokne cenu i mirna kuca..Sent from my SM-N950F using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Jul 29, 2019 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan 46 minutes ago, ProMaster said: To je tip coveka kojeg je zena naterala da proda motor, ali ne sme da joj kaze da nece, pa onda rokne cenu i mirna kuca.. Sent from my SM-N950F using Tapatalk Sve si pogodio, bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 30, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam cuo da svi sto voze Virago imaju malu pisu. Cak stavise, poznat je tzv Virago efekat gde se sa rastom zapremine agregata pisa jos dodatno smanjuje. Dok recimo kod BMW-a, efekat je potpuno drugaciji. Posto je svemirska tehnologija u pitanju, posedovanjem primerka ti pisa toliko naraste da ti trebaju bocni koferi uvek, za skladistenje iste, namota se u rolnu. Da se ne vuce po asfaltu, oce da izore drum, ko plug Marka Kraljevica. 1 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12692 Napisano Jul 30, 2019 Ne silazi, 7361 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi, imaju elektronska pomagala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10496 Napisano Jul 30, 2019 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan U srednji kofer se smota piša, a jaja idu u one dve manjerke sa strane 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Jul 30, 2019 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan Ko o čemu baba o uštipcima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Jul 30, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan On 29.7.2019. at 11:36, abarth_maniac je napisao: Uh, to je baš škakljivo. Mnogo zavisi od modela. Dacu ti primer da je za neke motore zaptivač ventil dekle ispod 10 € a za neke skoro 40€. I pitanje je šta sve treba (da li radilica, samo ležajevi, dal karike, klipovi, bregaste, glava) Bukvalno može da bude od npr 300€ za jednocilindraša ako nema mnogo delova koji su za zamenu, pa do finog četvorocifrenog broja. To je ujedno i odgovor zasto motori cca 2000e i stari 15-20 godina drze cenu.U najgorem slucaju,najveci pojedinacni izdatak je ajde da kazemo 500 e i onda imas agregat sa kojim mozes da predjes bogaoca km.Sve ostalo crkava ili ne crkava ali nece istovremeno.Solidan primerak za 2000e moze jako dugo da se vozi bez velikog troska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Jul 30, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, ivica744 said: To je ujedno i odgovor zasto motori cca 2000e i stari 15-20 godina drze cenu.U najgorem slucaju,najveci pojedinacni izdatak je ajde da kazemo 500 e i onda imas agregat sa kojim mozes da predjes bogaoca km.Sve ostalo crkava ili ne crkava ali nece istovremeno.Solidan primerak za 2000e moze jako dugo da se vozi bez velikog troska Slazem se donekle, ali cesto ti motocikli imaju vise stvari koje su zrele za zamenu ili dotrajale istovremeno. Mnoge od njih se primecuju tek kasnije po kupovini motocikla. Nije samo agregat u pitanju, tu je menjac, kvacilo, regler, CDI I druge komponente vezane za struju, karburatori, amortizer itd. Gume, akumulator, plocice, kociona creva, lanac, diskovi, lezajevi, ulje filteri kvalitetne svecice itd. Skupi se tu vrlo brzo cetvorocifren broj, pogotovo ako oces da na primer "sredjujes za dalji put I duze vreme". E tada si neretko nagrabusio A uvek moze da se tera dok se nesto ne pokvari, na krilima srece Sto je ovde cesto i slucaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Jul 30, 2019 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam jedan svez primer: Bandit 1200. 38.000 km pravih. Odlican odlican primerak. Na deo redovnog odrzavanje ce covek da oko 250€ u prvoj turi (servis kocnica, mali servis, karbovi, svecice) Ako se urade vile, lezajevi kormana i tockova, semerinzi, bice jos toliko. Znaci 500 eura ulozeno u motor koji je, verujte mi, kao iz radnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VECTRA 54 Napisano Jul 30, 2019 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx1100r Prijavi odgovor kao problematičan Postoje primerci koji zavredjuju cenu svojim stanjem, bez obzira na godine, ali šta reći za razne frankeštajne, koji su po rečima prodavca restaurirani Послато са D2303 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...