FFBikerSar 811 Napisano Maj 15, 2019 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Prototip uhvaćen negdje u Njemačkoj: Jos 2017 je objavljen ovaj crtez i clanak: https://www.scribd.com/document/342196321/Big-bore-Boxer-BMW-R-1800-C-MOTORRAD-05-2017 Po najavama njemačkog časopisa MOTORRAD, tada su napisali da je na pomolu BMW boxer-cruiser koji bi vjerojatno trebao imati potpuno novi bokser motor od 1.800 ccm, jer je postojeći bokser koji se ugrađuje u GS nemogućno povećati na više od 1.400 ccm. MOTORRAD-ov crtač je imao prilike vidjeti fotografije skoro gotovoga prototipa, te po njima napraviti ovaj crtež. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 177 Napisano Maj 25, 2019 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Big Boxer BMW Concept R18 Pays Tribute to Company's Heritage WWW.MOTORCYCLE.COM The BMW Concept R18 draws inspiration from historic Beemers like the R5 while showcasing the new 1800cc air-cooled boxer engine. Možda ova mašina u malo drugačijem ramu. Mada je i ova verzija vrlo zanimljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano Maj 27, 2019 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Za sada u prototipu R18 a po najavama BMW-a 1800cc boxer ce biti ugradjivan u buduce planirane modele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 811 Napisano Jul 11, 2019 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Predstavljen na Villa d'Este kao koncept, ali sa Solex duplim karburatorima - znaci takav ne bi mogao u seriju zbog Euro ispusnih normi Cijeli clanak sa 33 slike: https://www.motorradonline.de/chopper-cruiser/bmw-concept-r-18-retro-boxer-debuetiert-auf-der-villa-d-este/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 11, 2019 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Septembar 11, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano Octobar 13, 2019 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Novembar 14, 2019 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano Novembar 30, 2019 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan I zvanicno: vazdusno/uljni OHV 1802 cm3; precnik klipa 107,1 mm; hod klipa 100 mm; tezina 110,8 Kg; snaga 67 KW (91 KS pri 4750 o/min); obrtni moment 158 Nm pri 3000 o/min. Preko 150 Nm raspolozivo izmedju 2000-4000 o/min. Max. broj obrtaja 5750, u leru 950 o/min. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano Mart 1, 2020 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano April 3, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Iiiii... evo ga!!! Danas konačno predstavljen, na tržište stiže na jesen. Cena za osnovnu verziju će u Nemačkoj biti 22.800€ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano April 3, 2020 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano April 4, 2020 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano April 4, 2020 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano April 4, 2020 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo moćno izgleda, a i čuje se. Ovo nije samo motor, ovo je umetničko delo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano April 4, 2020 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @Rašica jeste, uzivo je jos lepsi. Video sam ga u Milanu pre nekih 5 meseci kao prototip. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano April 5, 2020 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan @yogibear savršeno izgleda, uradjeno do poslednjeg detalja da izgleda i bude savršen. U današnje vreme gde se roka samo plastika, napraviti ovakuvu mašinu koja se kosi sa svi današnjim "normama" je velika hrabrost i umetnost. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 804 Napisano April 5, 2020 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1800 kubika a rezervoar 16l. Pravi cafe-racer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16388 Napisano April 5, 2020 Drug član, 1842 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Ausländer said: Једино... можда.. не волим кад на презентацију ставе жену да вози, не због жена, него што се тако маскира да није за високе или крупније мушкарце. 100% si u pravu! Baš sam o tome diskutovao sa drugarom koji hoće da poruči jednu od verzija a visok je kao i ja 190cm. Da nije za iole visoke sam primetio još kada sam ga video uživo. Po meni ovo baš nije idealna pozicija sedenja na jednom premium maksi kruzeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13344 Napisano April 5, 2020 Ne silazi, 7523 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To i ionako neće da se vozi ozbiljno. Lokal uglavnom uz par izleta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17398 Napisano April 5, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, yogibear je napisao: 100% si u pravu! Baš sam o tome diskutovao sa drugarom koji hoće da poruči jednu od verzija a visok je kao i ja 190cm. Da nije za iole visoke sam primetio još kada sam ga video uživo. Po meni ovo baš nije idealna pozicija sedenja na jednom premium maksi kruzeru. Ovakvi motori se prave da zadovolje najveći krug mogućih mušterija, a to su oni sa prosečnom visinom. Ja sam visok 194 i svestan sam da ovakva mašina (koliko god da mi se sviđa) nije za moje gabarite i stoga sam usmeren na neki maxi enduro (kao što su neki niži ljudi usmereni na sportake koji se prave za njihove gabarite). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17398 Napisano April 5, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: To i ionako neće da se vozi ozbiljno. Lokal uglavnom uz par izleta. Ne znam odakle ti ideja za ovakvu tvrdnju? Možda će u Srbiji i da se koriste za ovakve vožnje kao što si ti naveo, međutim na zapadu ljudi motor smatraju ozbiljnim prevoznim sredstvom i tako ih i koriste, pa sa motorima slične koncepcije (recimo HD) godišnje prelaze i po tridesetak i više hiljada kilometara i skoro svakog vikenda okrenu neku turu od par hiljada km, a uz to motore koriste svakodnevno i za odlazak na posao i ostale svakodnevne potrebe (čak i kada je loše vreme). Ne služe svima motori za šminkeraj i za odlazak do kafića. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13344 Napisano April 5, 2020 Ne silazi, 7523 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ko je taj koji će svakog vikenda da vozi par hiljada? Ovo je motocikl sa malom upotrebnom vrednošću Ovde se radi o prestižu, luksuzu, statusu. Nema ovde govora o ozbiljnim vožnjama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17398 Napisano April 5, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, Alekre je napisao: Ko je taj koji će svakog vikenda da vozi par hiljada? Ovo je motocikl sa malom upotrebnom vrednošću Ovde se radi o prestižu, luksuzu, statusu. Nema ovde govora o ozbiljnim vožnjama. Nisam napisao svakog vikenda, nego skoro svakog, a voziće onaj ko ima dovoljno para i slobodnog vremena i koji je i dovoljno situiran da bez problema sebi nabavi ovakav motor. Ovakav motor je napravljen da bude konkurencija HD, a ukoliko si imao prilike da se voziš motorom po evropi video bi da od petka po podne pa do nedelje po podne vlasnici ovakvih motora organizuju zajedničke vožnje i izlete i pri tome prave poprilične kilometraže. Ja sam se iznenadio kada sam u Beču video koliko su HD česti na putevima i kada na početku ili na kraju vikenda vidim grupe od više desetina ovakvih motora kada odlaze iz grada ili se vraćaju. I opet naglašavam da sam ovo viđao čak i kada je napolju padao sneg. Prema tome, ne koriste svi mtore na način na koji se uglavnom koriste kod nas, niti su svima motori samo statusni simboli. Tako da mislim da i ovaj motor itekako ima upotrebnu vrednost (za one koji vole ovaj tip motora) i da će verovatno da doživi dobar uspeh na tržištu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13344 Napisano April 5, 2020 Ne silazi, 7523 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumemo se. Nema veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...