piki 11866 Napisano April 16, 2019 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da su mi neki tockici zapekli pa htedoh da ocistim,kako vi to radite,ovo sa klipa mi je ok sve do sipanja wd-a,hvala iskusnijima na savetu unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22366 Napisano April 16, 2019 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas kao sa klipa, koristis "brake cleaner" sprej.... Imas "plutajuce" i "polu plutajuce" diskove, ovi drugi imaju feder platnu sa unutrasnje strane... To je nesto (ciscenje) sto se radi jednom godisnje, da samo znas koliko sam motocikala probao koji tresu na kocenju zbog blokiranih caura. "Majstori" tada trljaju ruke mada ih je vecina sama sebi titulu nadenulo pa iz stvarnog ne znanja menjaju tocak, felnu, lezajeve vrata i ceo kocioni sistem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11866 Napisano April 16, 2019 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S.nekako sam znao da ces se ti javiti,to sam i hteo sa brake klinerom,nego sam se istripovao oko podmazivanja istih kao na klipu,jel ne preporucujes to ili? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 16, 2019 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš da podmažeš prljavo... CLEAN - LUBE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano April 16, 2019 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da da da, mislio sam generalno da se uvek podmazuje čista površina. Konkretno tu ne bi trebalo ništa da ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano April 16, 2019 Drug član, 996 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Jel' postupak isti za plivajuce i polu plivajucle diskove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22366 Napisano April 17, 2019 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da, isti je postupak... Sto se wd-a tice, moze, zasto da ne. Ako su caure korodirale i zalepile za telo prvo njime tretiraj. Ja stavih u rucni odvijac gedoru i svaku cauru prvo poprskam pa nastavim prskanje i dok se vrti, ima mesta za tecnost izmedju dve polutke koje caura spaja, tu prskas. Tocak naravno skinut, kako wd ne bi dosao u kontakt sa plocicama i kljestima. Po zavrsenom radu, detaljno ocistis cele diskove nekim "brake cleanerom"... I miran si... P.S. Polu plivajuce caure mozes u postupku dok vrtis malo i "naginjati gore/dole, levo/desno kako bi wd sto bolje odradio posao... Ponavljam, pri ciscenju od masnoce a pre montaze tocka takodje budi detaljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano April 19, 2019 Drug član, 996 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Danas probao prstom da okrenem. Nema sanse pomjeriti ni jedan ni za milimetar. Da li je moguce da su zapekli i toliko prljavi na motoru starom godinu i po? Ne vidi se na njima da su nesto prljavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22366 Napisano April 19, 2019 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne brini drug, ne trebaju se ni prstima okretati.. Ocisti samo cleanerom u spreju bez okretanja i zezanja, novo je to... Postoji granica, ni skroz plivajuci ne smeju dozvoliti kocionom delu diska da zvecka a opet, treba biti dovoljno slobodno da moze setati uslovno receno po par mm levo-desno.. Sent from my SM-J330FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano April 19, 2019 Drug član, 996 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ima logike to sto kazes Hvala. Sutra mijenjam plocice pa cu taman i to malo da ocistim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano April 19, 2019 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pokusajte disk da cimnete u smeru rotacije tocka ili kontra. Sa dve ruke uz malo vecu silu, treba da mrdnu malo. I da zveckaju na kuckanje prstom. Eto laicki savet kako da vidite da li su zapekli ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 19, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene su plivajući sa feder platnama. Nitne su bile poprilično zapekle. Uradio sam varijantu prvo sa wd-om, sve ih lepo razmrdao u svim pravcima, da mogu rukom da se okreću, posle isprao sve sa brake cleaner-om, diskove obrisao sa nitro razređivačem i to je to. Kod mene je bilo jedva primetnog trešenja prilikom kočenja pre tretmana. Sada je to trešenje nestalo. Ja zadovoljan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11866 Napisano April 20, 2019 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Odradio sa klinerom nisam prskao wd,svi sad idu prstima uz malo jacu silu samo 3 bas lagano kao da su te feder platne oslabile skroz i dve od te tri zveckaju pod prstima,u voznji se nista ne cuje,niti vuce i ne trese nista @N.F.S.da li je to ok zbog te 3 malo zveckave sad sam u rebusu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22366 Napisano April 20, 2019 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nije zahvalno u vezi kocnica na "slepo" savetovati ali po ovome napisanom nisi u problemu... Brzo ce u sebe nakupiti koje/cega i prestati sa zveckanjem... Elem, EBC npr. prodaje kit za konverziju polu-plivajucih (sa feder platnom) u plivajuce (bez platne, slobodan aksijalni hod)... Evo slike oba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano April 21, 2019 Drug član, 996 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene ni da mrdnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano April 21, 2019 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, N.F.S. je napisao: Nije zahvalno u vezi kocnica na "slepo" savetovati ali po ovome napisanom nisi u problemu... Brzo ce u sebe nakupiti koje/cega i prestati sa zveckanjem... Elem, EBC npr. prodaje kit za konverziju polu-plivajucih (sa feder platnom) u plivajuce (bez platne, slobodan aksijalni hod)... Evo slike oba... Pokusavam da vidim u cemu je razlika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22366 Napisano April 21, 2019 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pokusavaj i dalje Jedne imaju podlosku a druge plivaju bez.. Sent from my SM-J330FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano April 21, 2019 Drug član, 996 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Koji je ovo onda tip? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano April 23, 2019 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Округли Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano April 23, 2019 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze da se objasni cemu sluse ti prstenovi za nas koji ne znamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano April 23, 2019 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan To se ne dira. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano April 23, 2019 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Sale-VFR je napisao: Jel moze da se objasni cemu sluse ti prstenovi za nas koji ne znamo? Da spoje dva razliciti termicki obradjena metala i dozvole pomeranje istih zarad boljeg tj ravnomernijeg naleganja plocica i manje temperature prenesu sa kocionog dela na donji tj ka tocku, lezaju ... itd itd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...