Dexterr 1969 Napisano Maj 8, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan moj post je i imao cilj da se vidi da uglavnom najveci problem je brzina dojadilo mi vise da svi nesto pricaju o kacigi i opremi i dan danas lako je da se pise a u stvarnom zivotu nije .svi pricaju ne polovnu kacigu i tako ako nemas novu nemoj da vozis ja sam za. kaciga i oprema na prvom mestu ali ljudi kako da sprecimo sebe i druge ,jer nam drugovi poznanici i mi sami uglavnom stradamo zbog brzine dok sebi to nepriznamo nista nam nece mnogo pomoci Naravno, ali statistika vidi to malo drugačije. Kaže da je 2/3 motorista poginulo sopstvenom krivicom a 1/3 krivicom drugih učesnika u saobraćaju, uglavnom 4-točkaša. Potvrdjivanjem da od ove 2/3 velika većina pripada brzini i opremi, nismo mnogo odmakli od nulte tačke! Ljudi priznaju i nastavljaju brzo! I ja se slažem da je brzina najveći problem, ali ne smemo skretati glavu i pažnju od opreme ni pod razno. To je broj 2 u svakom slučaju! Dečko koji je pre neki dan poginuo u Surčinu je takodje išao brzo i nije imao kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Maj 8, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan nezelim da se pogresno shvati ali nisam primetio da mi stariji pisemo o tom problemu i savetujemo mladje da je brzina problem vec se samo prica o kacigi i opremi prodjem uglavnom skoro sve skupove kod nas mnogo se brzo vozi,kad covek padne svi pitaju jel imao kacigu nikom nije palo na pamet koliko je bio brz klinci se zalecu po gradu nesto kao svi su brzi ja samo pokusavam da kazem to je problem sto se statistike tice to svi znamo kako se radi svaka statistika je laz zaletis se u gradu 100 auto skrene motor udari u auto i mi svi jebiga zajebo ga auto i to spada u statistiku auto je kriv nije trebao da skrene a brzina motora u drugom planu motorista je trebao tako da vozi e pa nije tako pamet u glavu i smanjimo brzinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan takodje uglavnom izbegavam selo i grad ,guzva motori dizu temperaturu njakanje menjacem stani kreni pazi ko ce ti gde ko izleteti kroz grad vozim 40 50 a van od 100 do 140 preko jos nisam probao jer jos uvek razradjujem motor,jednom prilikoim kada je dosao jedan prijatelj motoras da vidi motor rekao mi je da je teze nauci voziti sporije nego brze,sto znaci da trba znati voziti sporo a ne samo gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 8, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan moj post je i imao cilj da se vidi da uglavnom najveci problem je brzina dojadilo mi vise da svi nesto pricaju o kacigi i opremi i dan danas lako je da se pise a u stvarnom zivotu nije .svi pricaju ne polovnu kacigu i tako ako nemas novu nemoj da vozis ja sam za. kaciga i oprema na prvom mestu ali ljudi kako da sprecimo sebe i druge ,jer nam drugovi poznanici i mi sami uglavnom stradamo zbog brzine dok sebi to nepriznamo nista nam nece mnogo pomoci U vecini nesreca sa smrtnim ishodom koje su se dogodile u naseljenom mestu, najveci krivac je velika brzina, to je tacno. Mnogo je izvesnije da ces u padu udariti u neku prepreku (znak, bandera, parkiran automobil...) kada padnes u gradu, i pritom si vozio brzo. Tu vec tesko da bilo kakva oprema moze da pomogne. Na otvorenom putu i dalje postoji mogucnost da pri padu pokupis znak i sl. ali sanse za to su mnogo manje, a onda dolazi klizanje, prevrtanje, lupanje glavom itd. a tu kaciga i kompletna oprema i te kako moze da spase vozaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sto je neko pametno rekao na forumu:"Jos nisam cuo da je neko poginuo u punoj opremi, postujuci ogranicenje brzine" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Problem???????? ;D ;D ;D ;D ;D ??? ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Za razliku od većine koja se ovdje izjasnila, ja nažalost uglavnom vozim po gradu. Ipka, volim i da se uputim van grada, tako da mi to jednostavno dođe kao olakšanje i na određeni način prosvjetljenje kad je vožnja u pitanju. Obzirom da sam zbo posla prinuđen da putujem sa jednog na drugi kraj grada i pritom prelazim dva mosta, imam opciju da idem GSP-om (autom mi se definitivno ne isplati) ili motorom. Razlika je "samo" vremenska - motorom za 30-45 minuta naspram 60+ u svakoj kombinaciji GSP-om. Tom prilikom se vozim onako kako uslovi dozvoljavaju, a to je uglavnom 30-60, a ipak se ponekad desi i 70 km/h. Na otvorenoj cesti (autoput/magistrala) uglavnom sam u rasponu 80-110/120, zavisno od raspoloženja. Kroz naseljena mjesta volim da prođem onoliko koliko piše na tabli prilikom ulasna u to naseljeno mjesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Maj 9, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan U gradu uglavnm vozim preko ogranicenja (jbg ne mogu bas 40 :-\) ali nikad ne preterujem. Na otvorenom putu, onoliko koiiko prilike dozvoljavaju (s obzirom da ganjam enduro) s tim da UVEK maksimalno iskuliram kad prolazim kroz neko naseljeno mesto. Nikad ne znas sta moze da ti izleti, dal' traktor ili dete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Je l ishao neko 300? :) Ja planiram da ga sibnem 280, nasao i adekvatnu "pistu" pa da dokumentujem to da se hvalim unucima jednog dana ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Maj 10, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Je l ishao neko 300? :) Ja planiram da ga sibnem 280, nasao i adekvatnu "pistu" pa da dokumentujem to da se hvalim unucima jednog dana ;D Gledaj ti samo da ostanes citav, da mozes da se hvalis unucima jednog dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Maj 10, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Je l ishao neko 300? :) Ja planiram da ga sibnem 280, nasao i adekvatnu "pistu" pa da dokumentujem to da se hvalim unucima jednog dana ;D Gledaj ti samo da ostanes citav, da mozes da se hvalis unucima jednog dana Ma naravno, iskreno iako vozim R-a nikad ne vozim preko 120-130 km/h (na otvorenom putu) jer jednostvno sve preko toga meni ne pretstavlja neko uzivanje. Previse vetra, buke ni za sta a rizik i da ne pominjem. Jednom sam ga samo na novom delu auto puta BG-NS naterao 180 km/h ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 10, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan a jao, sad svi voze max 80 u gradu i to kad je neki praznik pa nema nikog, a na auto putu max 130 i to samo onda kad je prazna i traka iz suprotnog smera. svaka cast ako je tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 10, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan a jao, sad svi voze max 80 u gradu i to kad je neki praznik pa nema nikog, a na auto putu max 130 i to samo onda kad je prazna i traka iz suprotnog smera. svaka cast ako je tako... Ma nije, nego ovi sto voze brzo, mudro cute. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 10, 2008 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan to sam i ja pocheo da se pitam.. dal je moguce da svi idu ispod 80 kroz grad... ja znam da ja idem toliko jer moj skromni ulaz u svet dvotochkasha ne ide preko 90 chesto me oduvaju kolege sa par puta jachim motorima kao i fantomi u kolima od >50k €... oni chak vole da seku i izguravaju sa puta... smara ih to shto moj motor od <1k€ uvek stizhe prvi do sledeceg semafora uglavnom, brzina ubija a oprema eventualno spashava... pa sad kako se ko snadje u datom trenutku... meni se desilo pre 6-7 godina da se "sudarim" sa kamionom... vozio sam bajs sa zvezdare oko 50km/h.... on je odluchio da naglo skrene u mene.. udario me u rame, pregazio bajs i zapalio... ja proveo 3 meseca u izmenama zavoja na rukama i nogama.. hvala bogu, samo sam se izgulio i nishta nisam polomio.... ali to je opet samo neka moja sreca... neko je mogao opasno da se polomi... tako i sa motorima... oprema je samo jedan bonus koji treba imati na sebi jer mozhe chovek opasno da se polomi i pri malim brzinama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1967 Napisano Maj 10, 2008 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Kada bismo se svi pridrzavali pravila saobracaja, ukljucujuci ogranicenja brzine - ne bi ni bilo nikakvih nesreca. Na zalost, nista nije idealno, tako da se nesrece desavaju... Otkad radim relativno blizu gajbi, slabije vozim motor u gradu. Kada vozim motor u gradu, obicno se krecem nesto brze od kola jer se tako osecam sigurnije. Otprilike u gradu uglavnom vozim oko 80-90 km/h, nekad brze nekad sporije. Kad god sam vozio njihovom brzinom, imao sam problema. Ne valja voziti prebrzo (iz 1001 razloga), ali ne valja voziti ni sporije od ostalih. Meni se do sada pokazalo da mi je najbezbednije kad sam 10-20 km/h brzi od njih. Trudim se da maximalno pratim desavanja oko sebe, pa cak i kad je moje zeleno na semaforu pogledam levo-desno pre prolaska kroz raskrsnicu... Posle odredjenog broja km u gradu primetio sam da lakse 'osetim' problematicne vozace ispred (i pored sebe). Nekako nekad prosto znam kad ce neko napraviti neku glupost, pokaze se to cesto nekim sitnim gestovima bilo da kolima vrluda ili nekako drugacije... Van grada sam tu na oko 100-110 km/h. Nije mi gust da trosim gorivo peglajuci na pravcu, al mi je zato bas gust da krivinu prodjem istom brzinom, tako da voznja bude sto tecnija. Autoput ne volim, tako da se trudim da tu sto manje vremena provedem, po cenu da nesto vise goriva potrosim... Eto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 10, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Kada bismo se svi pridrzavali pravila saobracaja, ukljucujuci ogranicenja brzine - ne bi ni bilo nikakvih nesreca. Na zalost, nista nije idealno, tako da se nesrece desavaju... Kada vozim motor u gradu, obicno se krecem nesto brze od kola jer se tako osecam sigurnije. Otprilike u gradu uglavnom vozim oko 80-90 km/h, nekad brze nekad sporije. Kad god sam vozio njihovom brzinom, imao sam problema. Ne valja voziti prebrzo (iz 1001 razloga), ali ne valja voziti ni sporije od ostalih. svaka čast Pablo! kad god sam vozio kao i ostali uvek se stvore dve tri budale koje bi da me ubiju. kad god sam vozio prebrzo onda sam ja budala koja bi da se ubije i par ljudi mi je poklonilo život jer me videlo na vreme. zaključak najbolja je neka sredina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8726 Napisano Maj 11, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim u zavisnosti od raspolozenja , vremena, stanja puta i jos mnogo stavki, . Po gradu vozim relativno normalno, u ulicama u kraju na vrh gasa. Cesto vozim ibarskom, tu od 50 do 140km/h. Samo sam nekoliko puta isao 170-180km/h. Prosli vikend sam isao u Srem.mitr. Drzao ga na 170+ km/h neko duze vreme, ljudi brzo i nesigurno za ove nase puteve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...