Satelis 17587 Napisano Februar 21 Integrisan, 9738 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Razum kaže da se uz semeringe zamene i prašinar gumice. Međutim, iskustvo kod bajkova koji su stari vise od 10god, pride na istim, prašinar gumice su u odličnom stanju....zamenom novim može se i dobiće se glavobolja već za 6 meseci do godinu dana ako nisu oem. Nažalost, zbog dosta manjeg kvaliteta same gume....ispucaju vrlo brzo. Nema tu veze ni sunce, ni hemija kod pranja al baš nema ništa veze sem samog kvaliteta. Mnogi, da ne kažem svi skuteri od pre 20leta i dan danas imaju zdrave prašinar gumice, lepe mekane. Ovo danas..... sačuvaj me Bože Toliko za dnevnik 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3216 Napisano Februar 21 Drug član, 1734 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam poruku Cule NS i Šimi moto za semeringe i kocione plocice, simi kaže da nabavlja orig delove, proverice cene i reci ce mi, a cule nije odg. Subota je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 9645 Napisano Februar 21 Ne silazi, 2408 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis to i napisah,da delovi koji se menjaju uz mukotrpno rasturanje,idu uvek OEM,sve što je lako dostupno i nije krucijalno za bezbednost može i druga ruka proizvodnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8882 Napisano Februar 22 Ne silazi, 3617 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan On 2/10/2026 at 10:44 PM, DraganNS said: Evo, onda, još jedna s' druge strane: Videh te danas na Slobodi, sva tri kofera, vežbaju se gabariti.. Joj ala meni ne leže ti bočni.. 'numem nikako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 9615 Napisano Februar 22 Drug član, 1949 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT Prijavi odgovor kao problematičan E, ne znam gde ću sa njima pošto mi je puna garaža svega (delim sa bratom zakup), pa računam najbolje da su na motoru dok se beli Versis ne proda zajedno sa svojim koferima koji su veći od ovih. Jel si bio na nekom drugom motoru, sećam se samo dva Stroma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gole82 42 Napisano Februar 22 U prolazu, 36 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Koje marke su ti koferi na starom Versysu? Trazio sam sebi bocne nosace za Versysa 2013god i nema nikakav izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3216 Napisano Februar 23 (promenjeno) Drug član, 1734 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako. Dobio sam ponudu od Cule NS. Semerinzi nisu skupi. Cirka 30e po komadu i prasinari 30e po komadu. Sto je cirka 120e. Malo su mi skupe ispale kocione plocice. One su 88e po paru, a treba mi 2 para za prednji tocak, i izadje oko 170e Zasto su mi "skupe"? Na oglasima nema skupljih od cirka 3.000 din. Oba para izadje manje od 60e. Promenio Februar 23 član MaxiS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22681 Napisano Februar 23 Integrisan, 7184 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma dranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 9615 Napisano Februar 23 (promenjeno) Drug član, 1949 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT Prijavi odgovor kao problematičan @gole82 Hepco&Becker Journey: Skroluj dole, imaš nosače bočnih i centralnog sa pločom: Hepco&Becker Accessories for Kawasaki Versys 1000 (2012-2014) WWW.HEPCO-BECKER.DE Explore our high-quality accessories for the Kawasaki Versys 1000 from 2012 to 2014. Protect and customize... Tričavih 440 e za nosače, plus 600 za kofere. Ko voli da putuje ne isplati se uzimati klotare pa dokupljivati. Promenio Februar 23 član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8882 Napisano Februar 23 Ne silazi, 3617 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, MaxiS said: E ovako. Dobio sam ponudu od Cule NS. Semerinzi nisu skupi. Cirka 30e po komadu i prasinari 30e po komadu. Sto je cirka 120e. Malo su mi skupe ispale kocione plocice. One su 88e po paru, a treba mi 2 para za prednji tocak, i izadje oko 170e Zasto su mi "skupe"? Na oglasima nema skupljih od cirka 3.000 din. Oba para izadje manje od 60e. Nemoj to raditi. Pošalji mi na PP broj telefona. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 711 Napisano Februar 23 Zainteresovan, 432 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, MaxiS said: E ovako. Dobio sam ponudu od Cule NS. Semerinzi nisu skupi. Cirka 30e po komadu i prasinari 30e po komadu. Sto je cirka 120e. Malo su mi skupe ispale kocione plocice. One su 88e po paru, a treba mi 2 para za prednji tocak, i izadje oko 170e Zašto su mi "skupe"? Na oglasima nema skupljih od cirka 3.000 din. Oba para izadje manje od 60e. Prasinari 30eura komad. Jel to za F35 Lajting??? A i plocice su verovatno od "cirkonijum ceramice presvucene grafenom zadnje generacije" zamo vas danas, sutra nema. Gledao sam juce sa drugarom koji za 2 nedelje kupuje Versys 650, zadnji kofer, kao orginal kawa, duplo skuplji nego Shad isti takav ali ne pise kawasaki, znaci nije slican ili ono malo se razlikuje, nego potpuno isti. Znaci shad pravi, ovi lepe nalepnice po zelji, u ovom slucaju ispis Kawasaki i deri budale...a ima ih. Evo primera iz moje prakse, mislim za neverne tome. Radio sam godinama klime, kucne klime, ugradnja i servis. Klime su radjene naravno u kini, mi smo ih nabavljali od veletrgovaca, bilo je u ponudi stvarno dosta marki. jedan dan dodjemo a ono klime gole bez nalepnica, nemas pojma koja je marka, covek lepo kaze "uzmite uredjaja koliko vam treba a nalepnice su vam tamo u kutijama, birajte marku koju zelite, sve marke imam" E tako i danas dobijate "orginal" Kawasaki semeringe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gole82 42 Napisano Februar 23 U prolazu, 36 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, DraganNS said: @gole82 Hepco&Becker Journey: Skroluj dole, imaš nosače bočnih i centralnog sa pločom: Hepco&Becker Accessories for Kawasaki Versys 1000 (2012-2014) WWW.HEPCO-BECKER.DE Explore our high-quality accessories for the Kawasaki Versys 1000 from 2012 to 2014. Protect and customize... Tričavih 440 e za nosače, plus 600 za kofere. Ko voli da putuje ne isplati se uzimati klotare pa dokupljivati. Hvala na informaciji. Zadnji kofer imam, ali svakako je jaka cena da se kompletiraju bocni nosaci i koferi. S obzirom da mi trebaju par puta godisnje,verovatno cu se odluciti za torbe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 1444 Napisano Februar 23 Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, gole82 je napisao: Hvala na informaciji. Zadnji kofer imam, ali svakako je jaka cena da se kompletiraju bocni nosaci i koferi. S obzirom da mi trebaju par puta godisnje,verovatno cu se odluciti za torbe. Proveri, dali ima SHAD 3P nosac bocnih kofera za Kawu. Za moj Guzzi Stelvio izađe 153€ i bočne torbe 300€, sto mi nije skupo. Za razliku od originala, koji je 1000€. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gole82 42 Napisano Februar 23 (promenjeno) U prolazu, 36 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam i kazu da nema za taj prvi model,imaju za model posle 2015, on ima malo drugacije oklope, ne bih da rizikujem da mi ne odgovara. Nasao sam X-land univerzalne nosace i oni su oko 12000,stvarno nije mnogo, ali onda mogu da stavim samo one njihove alu cetvrtaste kofere, a oni mi se nesto ne svidjaju. Promenio Februar 23 član gole82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 161 Napisano Februar 23 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, MaxiS said: E ovako. Dobio sam ponudu od Cule NS. Semerinzi nisu skupi. Cirka 30e po komadu i prasinari 30e po komadu. Sto je cirka 120e. Malo su mi skupe ispale kocione plocice. One su 88e po paru, a treba mi 2 para za prednji tocak, i izadje oko 170e Zasto su mi "skupe"? Na oglasima nema skupljih od cirka 3.000 din. Oba para izadje manje od 60e. Kupovao sam i ja original pre dve godine i cena je bila slicna, ono sto sam naso po netu jeste da sve sem originala nije trajno a kad nesto radim volim da to zavrsim i ne mislim opet o tome, popizdeo bih da moram nakog 10k se jebevam opet sa stapovima. Sto se tice plocica za napred sam uzeo crveni brembo (sinter) i super je, cena oko 110 eura za oba diska ako se lepo secam, pozadi imam trw sinter i nisam nesto odusevljen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 711 Napisano Sreda u 18:19 (promenjeno) Zainteresovan, 432 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/8/2026 at 3:11 PM, keš said: Drugar ovih dana kupuje Versys 650, nema ga u ponudi u zelenoj boji, ostaje da bira izmedju crnog i plavog. Zove me i pita sta da radi. Ajde jedna mini anketa, koji je vama lepsi. Nije clan foruma, ali ce da bude na moj nagovor. Drugar odabrao plavog, uplacen, stize iz magacina u Sloveniji krajem sledece nedelje. Postavljam fotke kada stigne i javljam o prvim utiscima. Promenio Sreda u 18:20 član keš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3216 Napisano Četvrtak u 15:23 (promenjeno) Drug član, 1734 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Isterao ga iz garaze, i doterao kuci. Povezao akumulator, dao kontakt dva puta da povuce pumpa, i upalio prakticno bez verglanja posle 4 meseca stajanja. Pa mnogo ga volim Idem sada da podmazem lanac i da ga prekontrolisem U subotu kod ide "lekara" na kontrolu Promenio Četvrtak u 15:24 član MaxiS 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3216 Napisano Subota u 12:30 Drug član, 1734 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Napravio par kruga po gradu posle duzeg vremena. Nedostajalo mi Da... Imam utisak, kao da radi na dva cilindra 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 668 Napisano Subota u 17:06 Zainteresovan, 542 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu danas kao da je napao NATO. Kod klinickog i u Dusanovoj ratno stanje. Sto manji covek i motor, to glasniji auspuh. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 1205 Napisano Subota u 18:10 Zainteresovan, 262 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za kolege koji imaju vise iskustva sa versysom. Zamenio sam lanac i zategao sam ga kako kaze uputstvo, e sad u uputstvu pise da se lanac zateze bez opterecenja, to jest da niko ne sedi na motoru. Ono sto me zabrinjava je da kad gospodja sedne na motor, lanac je po prilicno zategnut. Kako vi zatezete lanac na versysu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16132 Napisano Subota u 18:19 Integrisan, 8322 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Onda ga otpusti još. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 1205 Napisano Subota u 18:23 Zainteresovan, 262 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan To i jeste poenta, ako otpustim jos, idem van limita onogo sto pise u uputstvu. Sad je na izmedju 3 i 3,5 cm. A maks je 3,5. Pa zato i pitam ostale kako zatezu lanac. Da li prate uputstvo ili prema sopstvenom iskustvu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 1444 Napisano Subota u 18:58 Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Vujka je napisao: To i jeste poenta, ako otpustim jos, idem van limita onogo sto pise u uputstvu. Sad je na izmedju 3 i 3,5 cm. A maks je 3,5. Pa zato i pitam ostale kako zatezu lanac. Da li prate uputstvo ili prema sopstvenom iskustvu? Po meni ( bio vlasnik Versysa 1000 12 godina): - ako je to uputstvo iz servisne knjige Kawasakija, onda je jasno - Ako je uputstvo majstora Mileta tebi bitnije, onda nek bude, kako Mile kaže Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 1205 Napisano Subota u 19:12 Zainteresovan, 262 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je bitnije uputstvo, ali ako nakon 100 posto pravilnog zatezanja lanca po uputstvu, sednem na motor sa 80 kg i lanac ima jedva 10 mm oscilaciju pomeranja, logicno je da pitam, pa ako treba i tog Mileta koji ima vise iskustva od mene. Tako sam i pomocu uputstva pokusao da promenim na satu koliko kilometara prelazi po litru u koliko trosi na predjenih 100km,pa nisam uspeo. Zasto? Pitao druge i rekli mi da je greska u fabrickom uputstvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16132 Napisano Subota u 19:23 Integrisan, 8322 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu šta, pravilo je da lanac treba treba da ima slobodan hod. To je uvek i svuda na svakom motoru od pamtiveka. Ako je sa dvoje pretegnut, otpuštaj ili će lanac sam da se istegli neravnomerno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...