Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Integrisan, 10161 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Bukvalno od ove linije krece da se trese na 4500 do 5000 obrtaja. To su one fine vibracije, kao kada ga (stitnik) povuces prstom za ivicu i pustis!

Verujem da bi samo lepljenje necega spolja po obodu izmestilo frekvenciju ali sam ipak odlucio da skinem. Nikako ne trpim kada mi trnu prsti u voznji, to je veeeeliki turn off 🫤IMG_20250506_1922022.thumb.jpg.e9d4dec2645aa21394f71822e9eee699.jpg

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 890 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Otisao sinoc na kracu voznju da proverim nesto sto mi je zapalo za oko u vezi radne temperature motora. Kad stignem sa voznje, sidjem sa motora i otvorim vrata garaze on vec stigne da upali ventilator (95-6 stepeni) tako da ga uvek parkiram pod ventilatorom. Sa druge strane mi je na otvorenom putu masina pothladjena i vrti se oko 68-70 stepeni. Je l on onda zaglavio termostat u otvorenom ili u zatvorenom polozaju?

• Drug član, 890 postova

Nesto sam citao oko toga sa velikim varijacijama u temperaturi, ali za V650. Ima resenje za to u vidu nekog TemoBob uredjaja. Nisam za V1000 citao. A i cudno mi je da mi tokom cele voznje drzi temperaturu na 70 stepeni.

Primetio sam to krajem oktobra prosle godine kada sam se vozio pri nekih 10-ak stepeni spoljasnje temperature. Kako se temperatura podigne za 1-2 stepena, a za toliko se podigne i temperatura motora.

Mozda je to ok pri voznji leti, kada su temperature preko 30 stepeni, ali mi je bas cudno da je to normalno.

Izvinjavam se sto u postove ulecem drugari, da podelim ovo (bitno) i zavrsim sa tim. Tice se samogradnje booster pluga.

Prva slika je ocitavanje fabricko, druga slika je sa 2.2K sondom, treca slika je 5K sonda (znaci na 37c ocitanih u kutiji, mi ga slazemo da je napolju 10c i po tome dobijemo mapiranje, dosta bogatije 💪)

Ovi kupovni boosteri skidaju od 17-20c inace.

Alat  ustupio drug Paljevina, rad i istrazivanje moji :D tako da umesto za amerikanski booster sipajte gorivo a napravite ga sami za koji cent! 

11.jpg

12.jpg

13.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Drug član, 890 postova

Odakle mu ocitanih 37c kad danas sigurno nije preslo 15 stepeni? Zagrejan motor pa toplota iz njega?

Bas tako, temp. rashladne tecnosti 98.8c, kutija filtera sa senzorom je direktno iznad.  

Inace u Kg danas a pre kise 27c.

22.jpg

... umalo danas da ode kawa u zamenu za vfr1200dct, ona ljubicasta sa oglasa, vlasnik je toliko iskren pa mi je rekao za curkanje iz kardana (kaze semering) i ja se predomislim. (A bas sam se obradovao jbg)

• Zbunjen 1

...ako se neko vozi takvim kvarom a bez da ga sredi naslucujem sve resto i taj motor nije za mene.

Prodavac je retko iskren inace, naglasio bih to.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja