Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: Versys 650

Stigli su mi “fuse box” sa relejem, i AndroidAuto/CarPlay navigacija, trudio se da bude uredno. Radi 😀😀

Signal za relej sam uzeo sa svetla tablice. 

IMG_9956.jpeg

IMG_9958.jpeg

Promenio član Sveti Atila
  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 314 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
On 29. 4. 2025. at 14:04, N.F.S. je napisao:

Za mk2 650 ide m12x1.5

Nešo, znaš li možda koji je navoj za Hondu NC 750?

• Zainteresovan, 314 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
Pre 11 sati, N.F.S. je napisao:

Hmmm, vecina Hondi ima M12 navoj na karteru, 1.5mm korak... Duzinu srafa da ne nagadjam.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Ok, hvala.

• Drug član, 3286 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Upravo sam menjao sijalicu za kratko.. 

Pregorela. Nadam se prirodnom smrću.. 

Nego - versys ima najgluplji patent za sijalice i far koji sam ikada video. Skidam im kapu kako su glup. Sistem smislili. 

Konektorse ne nabija direktno na sijalicu, već sijalica na poklopcu, gumi, ima kopču, koja ima svoje kontakte.. 

Kasnije ću da očistim far iznutra jer pun praha i da pokušam da rešim onaj metalni deflektor - baj d veeej otkrio sam šta zuji! On! 

Jaooo godišnji odmoru.. 

• Haha 1

• Drug član, 2063 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Zamisli sve to, dok te ekipa čeka da krenete na vožnju , a sijalica radila veče pre, pa tad otkrijes i da na toj ploči se greju kontakti i da ti se uopšte ne sviđa kako izgleda, dakle ima i gore  teši se...  😁

• Haha 3

...dakle...

Da Bog da mu gaćni lastiš puko ko je smislio ovaj patent za sijalice u faru. 

Otkrio sam tehniku vraćanja:

Sijalicu nabijem na taj fasung/konektor, izvrnem gumu, onda metnem sijalicu na mesto i usput se rvam sa žičicom kopčom da prođe oko fasunga...

Sve to lepo namestim na mesto i samo ukopčam žičicu. 

20250502_200128.thumb.jpg.405035e6e3224d0c73a0e9993c535812.jpg

Prosto ko pasulj. Aha... Da... 

Uzgred budi rečeno, far sam skinuo i meto u krilo, pa nije mnogo komplikovano, ali kako ovo uraditi na putu, na brzinu - ne znam, a nešto mi se i ne saznaje. Mislim da bi gospodinu što je ovo smislio štucala mila mati. 

Inače, far sam i obrisao krpom iznutra jer je pun neke sive fine prašine, kao prah, srebro.. Nisam hteo da ga perem iznutra..

20250502_200304.thumb.jpg.d632da6cb9f07ac770f71e78111f1553.jpg

Sve prebrisano, magičnom krpom i WDom, kontakti prstnuti kontrakt sprejem i sve vraćeno nazad...

Fasovala je šoljetina kafe i jedan apple cider, sve u svemu, lepo veče u dvorištu.. 

20250502_211402.thumb.jpg.531d0fad6eb358d3c19544b1f3e1ef18.jpg

PS.

Fala bratu Aci koji mi je kupio magnetne čantre u Lindi, pakovanje 2kom, ovo je kao pravljeno za nas versiste 😎

20250502_205913.thumb.jpg.1f19671ddbbc294afe36d3d6e7ee98cf.jpg20250502_210059.thumb.jpg.dba5e55b966c8b25c0caa31a80386330.jpg

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 3
  • Haha 3

• Integrisan, 10078 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... Jaooo a vidi, nigde lakse nisam montirao led
Nikakva demontaza, sedim na stolici ispred fara i radim. Halogenke mogu da vratim za 2 min, obe.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 2 sati, MilosGlavcic je napisao:

Pozdrav, jel stavljao neko Carplay/Android Auto navigaciju na Versysa i koju ste uzeli, ja gledam nešto sa Alija
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Jesam ja... Ja takodje kupio sa Alija i za moje potrebe super, neznam tacno koja je marka, jer to kod njih ima 100 imena a sve skoro isti proizvod. 

Povezem sa telefonom i sa komunikacijom i sve super, mape, muzika, pozivi... K vise nego sto treba 8

Ja sam uzeo 7 inca ekran, sa dve kamere. Snimanje sam tek neki dan probao, snimak je ok kvalitet. Za nedaj Boze super. Jedva skontao kako snima. Ubacio karticu nista... Ja stisnem snimanje, on snimi 2 sekunde i stane. I tek sutra dan skontam da on snima kad se kreces, ako stoji u mestu nista. Kad napuni memoriju, brise stare video zapise. Evo slike ambalaze, a kasnije cu napraviti video pa saljem link. Jedino neznam da link mozda okacim u temi za carplay ili ovde🤔

IMG_20250505_174301.jpg

IMG_20250505_174252.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Drug član, 1144 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Honda Rebel 125, Automatik A35.

'Crna s crnu, plava s plavu, sipi jednu rakiju i kavu, da mi dodje iz d**e u glavu' su reči mog odavno pokojnog komšije, inače za to vreme vrhunskog majstora koji je znao sve da popravi i napravi. :D

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• U prolazu, 34 postova
'Crna s crnu, plava s plavu, sipi jednu rakiju i kavu, da mi dodje iz d**e u glavu' su reči mog odavno pokojnog komšije, inače za to vreme vrhunskog majstora koji je znao sve da popravi i napravi. 
Hahahahahaha dobar... A to obavezno kad ugradjujem nešto na Kavu, obavezno pristavim kavu hahahahh

• Podržavam 1

• U prolazu, 34 postova
Jesam ja... Ja takodje kupio sa Alija i za moje potrebe super, neznam tacno koja je marka, jer to kod njih ima 100 imena a sve skoro isti proizvod. 
Povezem sa telefonom i sa komunikacijom i sve super, mape, muzika, pozivi... K vise nego sto treba 8

Ja sam uzeo 7 inca ekran, sa dve kamere. Snimanje sam tek neki dan probao, snimak je ok kvalitet. Za nedaj Boze super. Jedva skontao kako snima. Ubacio karticu nista... Ja stisnem snimanje, on snimi 2 sekunde i stane. I tek sutra dan skontam da on snima kad se kreces, ako stoji u mestu nista. Kad napuni memoriju, brise stare video zapise. Evo slike ambalaze, a kasnije cu napraviti video pa saljem link. Jedino neznam da link mozda okacim u temi za carplay ili ovde
IMG_20250505_174301.thumb.jpg.1ffafd0870c5415f3bdb92aa77226937.jpg
IMG_20250505_174252.thumb.jpg.86fbc28d5f87d44cb36ec30ff7dfa96b.jpg
Otvorih novu temu za to, pa možemo se prebacimo tamo

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
pre 3 minuta, MilosGlavcic je napisao:

Otvorih novu temu za to, pa možemo se prebacimo tamo

Gde se nalazi nova tema... 

...konačno!!! 

20250505_152630.thumb.jpg.93bc726ff5ffef87f4e7f74b88f7a461.jpg

Dakle, prvo, mirnije radi, drugo u vožnji nema ono On/off kad pimplam kroz gužvu, glaći je. 

I definitivno je tiši u konstantnoj vožnji 85-90... I na ubrzanju, u prvoj, drugoj, kad ga zavrnem, kao da muče tj. Kao da više čujem airbox usis neko prdenje auspuha, ranije sam samo auspuh čuo da frkće.. Sad čujem usis.. 

Neverovatno da ima toliko razlike 😇

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Drug član, 2063 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Čekam da Neša kupi Tracer 900, da se igramo ko ljudi.. 😁

Htedoh reci, deca...

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 2

"Ovamo" svi vozimo booster :D, osetnu razliku pravi 💪

Kada nadjem lufta, napravicu i O2/lambda varalicu sto rece  (mislim) nas drugar twintover, da i na taj nacin dodamo vise goriva, sve cu kucnuti sta/kako.

Booster za koji sam postavio semu tenutno radi na vise tipova i marki motora, senzori temperature su svuda trimovani za isti opseg i u proseku, dodavanjem sonde, spustamo ocitavanje za oko 20c. Potrosnja i ako se poveca to je nesto zanemarljivo.

Sada ih pravim u metalnoj cauri, jos bolje temperaturu oseca (kod mene je samo u termo buziru, par slojeva :D )

IMG_20250417_181058.jpg

IMG_20250506_062100.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 7775 postova
  • Motocikl: TDM 900

To optimizovanje mape ubrizgavanja i ogibljenje je nešto za šta zaista vredi uložiti pare. Nekad imam utisak da se te modifikacije pogrešno percipiraju. Da fabrika najbolje zna kako da podesi, strah da se nešto ne zezne ili da se to radi zbog "brzine"... Naravno da fabrika zna bolje od svih nas jer ima vrhunske inženjere, softveraše, test vozače...Samo što fabrika gleda da napravi optimum kod ogibljenja (da ga vozi onaj od 80kg i onaj od 120kg) i da se zadovolje eko norme. Kada vlasnik prioritizuje i podesi ogibljenje za svoj način vožnje i kilažu, remapira ili optmizuje ubrizgavanje za "zdravlje" i nesmetani rad agregata to postaje na kraju sasvim drugi motocikl koji je milina voziti.

• Sviđa mi se 1

Upravo!

Verovatno si i sam vidjao u kakvim polozajima ljudi voze :D, rucice kocnice/kvacila nesto u vis ili skroz nisko, guvernal u krilu ili udara u vizir... Prilagode se tome a ti pricas o modifikacijama onoga sto fabrika eeeeej  namesti i nasteluje :D.

Svima pricam, jednom orangutanu bahatom sam pre sigurno 5 godina "nastelovao"(citaj, okrenuo u polozaj koji smeta i dok ti je motor parkiran)  guvernal pred kaficem u glavnoj ulici.

Sav svoj osecaj je zanemario i vozio se tako duuugo, resto da kucnem ne bi mi verovali...

Voze se ljudi na ispustenim gumama, odvijenih osovina, odvijenih kocionih kljesta.... Sto vise vidim i znam to se vise plasim.

• Drug član, 1114 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Je l' to cudo, plug n play ili mora da se kalemi 😄

Ako je isti dzek samo se usteka!

P.S. Stavili smo na SV650 i hayabusu, isti je dzek kao za versys. To je od Suzukija sto sam probao.

Nema u ponudi za 2024 model, istrazi malo... Meni nije tesko da napravim.

https://www.boosterplug.com/shop/boosterplug-suzuki-dl-548p.html

P.S.

BoosterPlug for bikes from 2021 and newer ?

Why can I not find any BoosterPlug's listed for bikes from 2021 or newer ?

Line.jpg

The newest emission regulations means that our bikes are running even leaner than before, and they need the small controlled fuel enrichment from the BoosterPlug even more - so we would obviously love to be able to improve the new bikes too.

But with the new emission restrictions that are enforced from 2021, it is a legal demand that all sensors are monitored, and the manufactorers are obliged to build monitoring systems into the ECU and make sure they flash a warning in the dashboard if any of the sensors are showing signs of being tweaked.

So the sad news is that a BoosterPlugs for the "2021 and newer" motorcycles will sooner or later flash a permanent warning in the dashboard - so the only reasonable solution is to accept that we can no longer launch the BoosterPlug for the newest bikes ;-(  

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja