Andrej_Hotstepper 7154 Napisano Februar 21, 2023 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, DraganNS said: I od mene sve preporuke za veliki Versys. Moja jedina primedba na njega je malo tvrđe kvačilo ali možda je to samo do mog primerka. Svakako, nabavio sam novu sajlu pa se nadam pozitivnom pomaku - javljam rezultat kad promenim. ...sajla? Na hiljadarki? Jezuš Marija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3406 Napisano Februar 21, 2023 Drug član, 945 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, shlem je napisao: Pa da baš tako i predhodnog vlasnika je služio bez problema. Daće Bog da tako bidne i nadalje. Ti znaš adresu za dalje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Februar 21, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Pisah negde gore da već Mk2 (2015.-) ima tzv. slipper&assist kvačilo tako da je ova tema skinuta sa agende, ali prva verzija se drži tradicije (čitaj: sajle). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Februar 21, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: ...jel isti ton kao moto sirena ili drugačiji?? Као воз, али буквално. Ова моја је у комлету, електронска-ваздушна, и кад свирбем, нема силе да ме не чује. По граду скоро никад и не користим без преке потребе, пошто ови из баште скачу као попарени, мисле фа пију кафу на шинама…имаш на њиховом сајту, исти такву као моју са тим да је одвојена, због места, па можеш да је монтираш и напред и позади…да значи ЗНАЧИ, мене је буквално спасила онако лепе ситуације, пошто млада излазила из споредне улице на главну, и изгледа да јој инструктор рекао да гледа само десно, у супротну траку, а леву да не јебе за живи главу… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7154 Napisano Februar 21, 2023 (promenjeno) Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, Немања said: Као воз, али буквално. Ова моја је у комлету, електронска-ваздушна, и кад свирбем, нема силе да ме не чује. По граду скоро никад и не користим без преке потребе, пошто ови из баште скачу као попарени, мисле фа пију кафу на шинама…имаш на њиховом сајту, исти такву као моју са тим да је одвојена, због места, па можеш да је монтираш и напред и позади…да значи ЗНАЧИ, мене је буквално спасила онако лепе ситуације, пошто млада излазила из споредне улице на главну, и изгледа да јој инструктор рекао да гледа само десно, у супротну траку, а леву да не јебе за живи главу… Više puta sam pisao ali ajde... Menjanje tona trube ne smatram mudrim potezom. Zašto? Postoji jedan fenomen kod ljudi koji se naziva "zvučna inteligencija". Na osnovu toga je i nameštena razlika u tonu vozila u odnosu na njihovu VELIČINU. Ozbiljne studije su rađene o ovom i nisu slučajno doneli propise i standarde tona. Postoji razlog zašto je skuter pištav, motor malo dublji ton, auto još dublji i na kraju kamioni koji imaju horne... Zasniva se da ljudi ton vezuju za prethodno stečena iskustva. Šetaš trotoarom, iza sebe čuješ ”cin Cin" znaš da je bicikl bez da si se okrenuo i refleksno veš se pomeriti. Neko iza tvojih leđa prevrne čašu, čaša padne na sto, skotrlja se i padne na pod i pukne. Bez da si gledao, znao bi debljinu stakla čaše, dal je za vino ili krigla, znao bi dal je sto drveni ili aluminijumski ili staklen, i možda bi čak znao i koji je pod... Promena tona, na dublji garantujem može da zbuni vozača u autu jer da mu trubiš, on bi počeo da se okreće i traži koji mu auto trubi. Drugarov ćale je sada sudski veštak za saobraćaj, dugo godina je bio u policiji, radio saobraćajke, od njega sam to i čuo. Verujem da tebi to i ne mora da ima smisla, al ne pokušavam nikog da krstim, forum, diskutujemo.. Promenio Februar 21, 2023 član Andrej_Hotstepper 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 217 Napisano Februar 21, 2023 Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi ga kitio kao ovi GS-a ugradio bi maglenke, usb i indikator brzina i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Februar 21, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: Više puta sam pisao ali ajde... Menjanje tona trube ne smatram mudrim potezom. Zašto? Postoji jedan fenomen kod ljudi koji se naziva "zvučna inteligencija". Na osnovu toga je i nameštena razlika u tonu vozila u odnosu na njihovu VELIČINU. Ozbiljne studije su rađene o ovom i nisu slučajno doneli propise i standarde tona. Postoji razlog zašto je skuter pištav, motor malo dublji ton, auto još dublji i na kraju kamioni koji imaju horne... Zasniva se da ljudi ton vezuju za prethodno stečena iskustva. Šetaš trotoarom, iza sebe čuješ ”cin Cin" znaš da je bicikl bez da si se okrenuo i refleksno veš se pomeriti. Neko iza tvojih leđa prevrne čašu, čaša padne na sto, skotrlja se i padne na pod i pukne. Bez da si gledao, znao bi debljinu stakla čaše, dal je za vino ili krigla, znao bi dal je sto drveni ili aluminijumski ili staklen, i možda bi čak znao i koji je pod... Promena tona, na dublji garantujem može da zbuni vozača u autu jer da mu trubiš, on bi počeo da se okreće i traži koji mu auto trubi. Drugarov ćale je sada sudski veštak za saobraćaj, dugo godina je bio u policiji, radio saobraćajke, od njega sam to i čuo. Verujem da tebi to i ne mora da ima smisla, al ne pokušavam nikog da krstim, forum, diskutujemo.. Па добро, свако има своје мишљење и ја то поштујем. Иначе, боље да ја будем примећен од стране аутомобила, камиона, трактора, комбајна итд итд…кад свирем могу они мало да се препадну у смислу шта је то, па траже по ретровизору, гледају ( дешавало ми се доста пута) али сваки пут ме уочили,и ипак њима ништа толико неће да фали, али нама..ипак смо ми отворени, и доста угриженији…. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14126 Napisano Februar 21, 2023 moto merkat °°, 4890 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepper verujem da je tako, sam naziv kaze "zvucna inteligencija" e sad koliko je inteligentno trpati ledksenondjubrad u dva fara i voziti se opusteno kao da si sam (ovaj trend je opasno uzeo maha)? Hocu reci danasnjim vozacima manka inteligencije, definitivno. Misljenja sam "bolje da traze pogledom vece vozilo nego da ne haju za manje" podvukao bih- u svemu treba imati meru, pa u slucaju ugradnje jace sirene koristiti je bas kad zatreba. Imao sam kompresorsku na motoru i skinuo, u kriticnoj situaciji pomogne ali u svakioj drugoj bi bila preterana pa je zato demontirana. Takodje Japanska vozila se bas ne mogu pohvaliti sirenom spram velicine vozila ili su racunali na gabarite sunarodnika. Kako god msm da je bolji izbor glasna sirena od glasnog auspuha a ljudi misle da ih on "spasava". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Februar 21, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Vitez Koja je napisao: Ne bi ga kitio kao ovi GS-a ugradio bi maglenke, usb i indikator brzina i to je to И сирена… шалим се наравно. Што се тиче индикатора и ја сам хтео да уградим али видим да нема потребе, вуче као воз. Хтео сам и на ТДМ-у да уградим, али сам се испраксовао тако да сам по обртају и брзни , знао која је брзина и после ми некако било, безвезе да уграђујем… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 217 Napisano Februar 22, 2023 Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je to malo u pocetku dok se ne udje u stos, posle naviknes.. ali mn je nekako lepo kad ima indikator, sad samo zavisi da li moze lepo da se uklopi.. da ne bude da se unakazi motor. Sto bi se reklo "stoji ko piletu sise" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Februar 22, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim imati taj indikator na motoru, i na svaki motor do sada sam ga ugradio. Naravno da znam voziti i bez njega, ali zasto bih se ja mislio u kojoj sam brzini ako mogu pogledati i odmah znati? Moj Versys ga vec ima integriranog, a na Intrudera sam ga ugradio odmah nakon kupovine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 217 Napisano Februar 22, 2023 Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan I mn se to svidja. Jer mi se desavalo nekoliko puta da trazim 7-mu brzinu sad planiram na mojoj FZ8-ci da ugradim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3209 Napisano Februar 27, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Porucio mi drugar jutros centralni stender za Versys-a. Natrcim na sajtu Motea za 135 eur. Jedini je problem sto ne rade isporuku za Srbiju, pa ce kod drugara u Nemacku i onda da ga sacekam do juna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Februar 27, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znas sta ti je jos lakse kod takve situacije? Preselis se ovamo pa narucis direktno sebi na adresu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Februar 27, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, wragg je napisao: Znas sta ti je jos lakse kod takve situacije? Preselis se ovamo pa narucis direktno sebi na adresu Или нађе неку имућно-немоћну, споји лепо и корисно, и онда вози мотор опуштено… 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3209 Napisano Februar 27, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, wragg je napisao: Znas sta ti je jos lakse kod takve situacije? Preselis se ovamo pa narucis direktno sebi na adresu Zakasnio sam sa time, tesko da mogu napraviti bilo kakve papire. Jedino ako ces da me zenis. Odmah cu da se prijavim da sam gej dzipsi. Verujem da bi i ti imao nekih benefita sto se tice oporezivanja plate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Februar 27, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, grafigo je napisao: Zakasnio sam sa time, tesko da mogu napraviti bilo kakve papire. Jedino ako ces da me zenis. Odmah cu da se prijavim da sam gej dzipsi. Verujem da bi i ti imao nekih benefita sto se tice oporezivanja plate. Ne padam vise na te fore. I zena me na to uhvatila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Mart 1, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Седим вечерас у кафићу, дижем главу а на вратима деда мраз, неверујем Дошао деуг а није се јавио да стиже, и наравно донео ми одело 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8290 Napisano Mart 2, 2023 Drug član, 380 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Odelo izgleda vrhunski, imam utisak da je malo jeftinije od bubrega... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Mart 2, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, shlem je napisao: Odelo izgleda vrhunski, imam utisak da je malo jeftinije od bubrega... Жена је већ неко време на паштетама из робих резерви и биће до даљњег , понекад промени, мас’ , алева и ‘леба 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Mart 2, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko menjao točkove na Versysu, odnosto stavljao 19" za prednji, a zadnji ostavljao fabrički ? Ima nekoliko klipovs na YT, prvenstveno što se dobija je na poboljšanju off road vožnje, a i na izgledu ? Promenio Mart 2, 2023 član Nebojša S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12531 Napisano Mart 2, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dobija se da ćeš pokvariti ciklistiku motociklu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Mart 2, 2023 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Navikneš se na svaku cistliku, kao i kod prelaska na drugi motor. Meni je znatno lepši sa 19" napred. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Mart 2, 2023 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Istina, odlicno izgleda sa ovim vecim tockom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12531 Napisano Mart 3, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Što pitaš onda, stavi 19 i vozi ako hoćeš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...