Liberty125 0 Napisano Februar 5, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam Nikola,iz Arandjelovca sam.Imam piaggio liberty 125 4t,rasturio sam ga komplet,farba se trenutno.Skinuo sam masinu silen blokovi da se zamene.Kad sam kupio motor vozio sam se i upalila se lampica od ulja.Ulja je bilo na max,ja sam ga vozio polako.Presao sam dosta ona i dalje sija.Ulje sam zamenio i filter,opet sija.Sta moze biti problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Februar 5, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan ili imas problem sa zicama.ili sa termoprekidacem ili ne daj boze sa uljnom pumpom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 5, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Gde mu stoji uljna pumpa?Nasao sam ovde na forumu vec je neko objavljivao,skinuo sam karter sad zbog nekog ventila sto regulise pritisak ulja kaze da on moze da blokira sad cu da probam da ga skinem da vidim sta se desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Februar 5, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan tesko ces na skinutom agregatu videti sta te zeza.obicno se to proverava tako sto upalis motor pa izmeris pritisak ulja.ne bih znao gde na njemu stoji pumpa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 5, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Ispitacu zice sad,hvala u svakom slucaju,zamenicu sad ulje i filter pred sezonu i ako nadjem termo prekidac,videcemo sta ce biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Februar 5, 2019 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Termoprekidač ti pali ventilator kod motora sa vodenim hlađenjem, davač pritiska ulja je zadužen za kontrolnu lampu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 5, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Na njega sam mislio,nisam znao tacan naziv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Februar 5, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan zamenio nazive.u pravu si to je davac pritiska ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Februar 5, 2019 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan E sad, posto je sam davač veoma prost, daje masu na izlazu, može biti dva razloga Ili je zaglavio ili ti žica od njega dodiruje negde masu pa ti sijalica stalno svetli. Da ti je uljna pumpa već bi imao posledice po mašini. Kada je ugašen motor na davaču (izvodu) imaš masu ili minus. Kada motor radi, pritisak ulja "isključuje" kontakte i masa se gubi. Kontrolna sijalica na jednom kontaktu (+) dobija + sa kontakta a drugi je spojen žicom sa davačem. Mislim da sam ti dovoljno objasnio da možeš da ispitaš gde je kvar. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 5, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,probacu da ga ispitam kad sklopim komplet sve,uplasio sam se da su lezajevi na radilici,ali vozio sam se dosta bas zakovao bi da nije podmazivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 5, 2019 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Mozda imas samo zarobljen vazduh pa se gubi senzor. Desava se i kad ispustis motor na bok na primer. Nekad je dovoljno odvrnuti filter ulja da krene lagano da curi i zavrnuti nazad, dosuti. Znaci upalis motor, rukom odvrnes filter ulja kad krene da curi ostavis kratko i zavrnes. Znaci par sekundi sve ukupno. Pokusaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 5, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne moze tako jer on ima ulozak filtera,ne obican filter.Srafi se na dva srafa i ima poklopac preko njega.Probacu i tu varijantu, hvala na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Februar 6, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo skini zicu sa senzora pritiska ulja i stavi je negde na masu. Ako se ugasi lampica onda je senzor dobar. Ja sam imao problema sa lampicom samo sto je kod mene bio izvadjen ventil regulacije pritiska ulja pa nije bacao ulje na senzor i bregastu. E sad, ako imas opiljaka u ulju onda je moguce da se zapusio ventil i blokirao. Pumpa na libertiju tesko crkava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 6, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ventil regulacije,ne verujem da je pumpa,probacu da skinem ventil.Jel znas otprilike kako on radi na koji princip da znam da l je blokirao ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Februar 6, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan On u sebi ima oprugicu i kuglicu koja zatvara kanal kroz koje ide ulje ka senzoru pritiska. Evo ga na slici. Lagano skines mali zeger osigurac i pazis da ti ne odleti negde,pa sajbnicu,oprugicu,malu cevcicu i kuglicu na kraju. Ali lampica moze da svetli ako se razlabavio staf koji drzi zamajac pa nema dovoljan broj obrtaja. Prvo proveri senzor, daj kontakt, skini zicu sa senzora i prisloni je negde na metalni deo. Ako se ugasi,senzor je dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 8, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam da ustanovim sta je problem,nazaalost su lezajevi na radilici.Nutovi na radilici su losi,ventivar samo sto nije okrenuo skroz.Da li je neko radio generalnu na liberty-u da znam otprilike koliko para da spremim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 8, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Februar 8, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moraces da menjas celu radilicu jer su ti otisli nutovi zbog razlabavljenog srafa na osovini radilice,jbg, ja sam prosao kroz to..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 8, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan To znam morace druga radilica,lezajevi,dimio je na auspuh malo,morace i klip i karike,ko zna kakvi su ventili.Ne bih ja da rastavljam to,nije isto kao 50cc 2t,necu da se igram.Koliko je tebe izasla generalna sa radilicom i sve to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Februar 8, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj sam nista da radis. Radilica sa zamajcem i varijatorom je od 70 do 100e plus majstoru za ruke. Lezajevi radilice nisu skupi. A klip i karike ne znam jer je to kod mene menjao stari vlasnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 8, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan A jel si novu radilicu uzeo ili polovnu,ako si novu gde si kupio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Februar 8, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Polovnu,nove su skupe,nikako se ne isplati jer su nove oko 200e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Februar 8, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kod tebe je najverovatniji problem sraf koji nije dobro stezao varijator, zato su se ostetili nutovi, zupcanik uljne pumpe nije bio dobro stegnut pa nije dobijao dovoljan broj obrtaja, pritisak u sistemu se smanjio i lampica se upalila. Lezajevi na radilici nemaju veze sa upaljenom lampicom za ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Liberty125 0 Napisano Februar 8, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Piaggio liberty 125 4t Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam cuo da lezajevi imaju veze sa uljem,a gde stoji uljna pumpa ako znas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Februar 8, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo skini poklopac sa radilice pa ces videti pumpu,ona je ispod,videces lanac koji ide oko osovine radilice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...