Jump to content

Moto Zajednica

Oprema za 300 eu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Posto sam totalna neznalica kada se radi o moto opremi treba mi vasa pomoc.

Koja je kaciga najbolja u ceni od 100-150 eu? Kad kazem kaciga, ne mislim na one slemove sa vizirima, ni kroserice nego pravu onu sto pokriva celu facu (dal se zove integralka  ::) )

Planiram da dam jedno 300 eu za svu opremu tj. kaciga, rukavice, jakna, eventualno i cizme pa me interesuje koji su najkvalitetniji proizvodi u tom rangu.

Dal je pametnije da narucim iz Louis-a? Znam da su imali neki suludi popust ali ne znam kako je sad, ni da li to moze, ni ko ide da kupuje to, ni nista.

Ili je mozda bolje da kupim negde kod nas? Ako je tako-gde je najbolji odnos cena-kvalitet?

Inace, pocetnik sam, vozicu motor najvise po gradu, eventualno neka putovanja ali u principu za brzine ispod 100 km/h (ako je to uopste bitno).

Dakle ne treba mi nista profi, ali da posluzi svrsi ako bude ne daj Boze...Razume se da mi je od svega ovog kaciga najbitnija i da cu na njoj najmanje da stedim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 651 postova

HJC ZF 9 je za te pare po meni najpametnije resenje. Od svih kaciga u tom cenovnom rangu, ona je jedina trokompozitna, kosta oko 150E. Mada, mozda bi ti bilo pametnije dodati jos 50 E, pa da kupis Suomy Defender, trokompozitna skoljka,anti skrec,anti fog, anti alergijska unutrasnjost, trkacka kopca.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Kad si već u Bg-u najbolje bi bilo da zaređaš po prodavnicama i nađeš nešto da ti dobro "leži" na glavi. Za 100-150 evra mislim da imaš poprilično dobar izbor i ne bi trebalo da je pazariš bez probanja.

Ja imam probiker lone iz luisa sa termo postavom - cena 59eur- i za vožnju do +5 stepeni skroz su ok (nosio sam ih u deda mraz akciji i završile su posao). Imam i highway čizme iste cene i one "rade posao".

Probaj da nađeš jaknu sa postavom koja se skida. Gde da je nađeš za 100eur ...đavo bi ga znao.

Ono što bih ti ja preporučio je i podkapa "windstopper". Ja sam bio u full opremi kad smo čekali azerbedžance al sam kiksao sa luis podkapom od 1 evra. i tako me je probilo da sam se na kraju smrzo ko.....

Puno sreće u nabavci opreme ;)

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Odgovore na ovo si već mogao da nadješ ovde negde u ''Moto opremi'', al' ajd' ja kao laik da probam ''iz svog ugla''

1. Kaciga  FM -Radikal 130E  (kod Rajka)

2. Jakna        IXON Diablo -            100-110E

3. Pantalone  bilo kakve                  80-120E

4. Rukavice    bez/sa zaštitom        20-35E

5. Pojas        bez/sa zaštitom        15-45E

Znači, za oko 300E uzimaš dobru kacigu, jaknu,i pantalone ili pojas i rukavice...

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

Imam ja predlog za kacigu. U pitanju je Grex RD1 replika cuvene i nadaleko poznate Nolan n70. Na sajmu u NS-u je bila za 105E, i zamalo da je uzmem, ali lova ode na pantalone koje su mi ipak bile potrebnije. U svakom slucaju mislim da je sasvim pristojna kaciga po sasvim pristojnoj i pristupacnoj ceni.

E super ljudi hvala vam na savetima. Samo ja nemam pojma kako te kacige izgledaju ni sta znace ti izrazi trokompozitna i trkacka kopca (ovo ostalo kao razumem)

Gde kod nas ima najveci izbor te opreme? I ima li neki sajt na kome se vide specifikacije svih tih modela?

Samo nastavite sa predlozima sto vise to bolje  :)

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Trkacka kopca je narodski naziv za D-ring kopčanje, dva prstena u obliku slova D, verovatno si već video to negde.Trokompozitna = školjka od fiberglas-spektra-kevlar (u slučaju ZF9).

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Odgovore na ovo si već mogao da nadješ ovde negde u ''Moto opremi'', al' ajd' ja kao laik da probam ''iz svog ugla''

1. Kaciga  FM -Radikal 130E  (kod Rajka)

2. Jakna        IXON Diablo -            100-110E

3. Pantalone  bilo kakve                  80-120E

4. Rukavice    bez/sa zaštitom        20-35E

5. Pojas        bez/sa zaštitom        15-45E

Znači, za oko 300E uzimaš dobru kacigu, jaknu,i pantalone ili pojas i rukavice...

Štrpni od pantalona 30 eur za podkapu (windstopper) i nećeš se pokajati.....ko o čemu baba o uštipcima  :D

E super ljudi hvala vam na savetima. Samo ja nemam pojma kako te kacige izgledaju ni sta znace ti izrazi trokompozitna i trkacka kopca (ovo ostalo kao razumem)

Što više izraza koje ne razumeš znači da si pazario skuplju (verovatno i kvalitetniju) kacigu ;D

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Imas dobre IXON-ove jakne u Markos-u (~10k din.),tamo mozes da uzmes i podkapu (takodje IXON,~500 din.,extra kvalitet),rukavice IXS (znas vec kod koga,model "Therm",extra su,cena oko 30e),pojas IXS Dry-Lex belt,sa ojacanjem pozadi (~2800)...Moj predlog je kaciga+jakna+pojas+podkapa+rukavice+windstoperi za kolena (u kombinaciji sa farmerkama),a pantalone kasnije.Cizme ti jos uvek ne trebaju,vec uzmi neke dublje ojacane patike,Alpinestars ili IXS (80-100e) kad budes skupio kesha...

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Moj savet, iz ličnog iskustva: radije kupuj iz više puta - nemoj se truditi da odjednom kupiš X relativno jeftinih stvari. Mislim da je bolje malo po malo, ali kvalitetnije.

Ok evo pitanja za milion dolara. Virtualnih.

Razgledao sam opremu, bio do Gevare, Jasminka, Markosa i Moto pulsa i sad imam dilemu.

2 su moguca resenja:

a) Da odmah uzmem Suomi Defender (ili nesto u toj klasi) - 210 eu i skuplju jaknu isto oko 150-200 eu i da mi ne ostane za pantale i obucu. Ovo je varijanta ,,skuplje=bolje" iliti ,,ko zna kada cu opet imati pare pa aj sad da kupim dobro (skupo)".

2)Da uzmem za pocetak (1-2 sezone) neku jeftiniju kacigu tipa IXS HX 240 (valjda  ::))-110 eu, neku jasu za 110 eu tipa Diablo, mozda neke cizme.

Pojas, rukavice i windstopere za kolena uzimam u svakom slucaju.

Sad, dal je pametnije uzeti jeftinije pa posle da vidim sta cu? Ovde je pitanje dal cu imati para za posle itd, itd. Da li je ta razlika u ceni isto tolika i razlika u kvalitetu? Da li je nebezbednija jeftinija kaciga? (Vozicu se po gradu pretezno, najvise 80-90 km/h)

Ili da uzmem odmah skuplje (ovo se prvenstveno odnosi na kacigu) pa da budem miran. Da li mi je zaista potreban Defender pri ovakvim voznjama? 

Sta ako ,,to nije to" i ne budem zadovoljan,ili mi omali (ugojim se recimo)  ili je ,,sve to isto" pa mi bude zao za te pare koje su mogle da odu u cizme nesto drugo?

Uh, dilema....Pomagajte, sutra bih uzeo kacigu

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja bih uzeo bolju kacigu, jaknu i rukavice. Neku zastitu za kolena, i sa tim moze da se prodje leto. Kasnije dokupi ostalo. Kazem, to bih ja uradio...

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

I ja bih se odlucio za varijantu A. Samo onda povedi malo vise racuna da ti kaciga lepo legne a i da ti jakna bude taman, da ne dodjes u situaciju da ti posle nesto smeta.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

I ja glasam za a, neophodnije ti je to nego pantalone i obuca.I jos nesto, ako kupis jeftinu kacigu i jeftinu jaknu, verovatno ces za godinu-dve kupovati opet jaknu i kacigu a te stare ima da ti propadnu.Ja sam u fazi kupovine opreme trenutno, i uzimam ono sto mi je neophodno ali biram sto kvalitetnije.

Btw, ako budes isao po kacigu pitaj imaju li Defendera sa Fantasyland sarom, ako ti nije problem.

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

E da, mozes i da potrazis neke nezvanicne distributere brendirane opreme sa forumu, pa da vidis sta oni nude i po kojim cenama.

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Ja sam uzeo jeftiniju kacigu i zeznuo sam se. Uzmi kvalitetniju neces zazaliti a i za jaknu ti je isto( tu se nisam zeznuo,svaka skola se placa). Bolje kvalitetnije pa polako,i sve ce doci na svoje mesto.

E a gde jos ima Defender? Ja sam je nasao samo u Moto Plusu na Konjarniku. Markos, Jasminko nemaju za Guevaru mislim da nema.

• Zainteresovan, 651 postova

E a gde jos ima Defender? Ja sam je nasao samo u Moto Plusu na Konjarniku. Markos, Jasminko nemaju za Guevaru mislim da nema.

Ja znam samo da je Centar S zvanicni, a usput i jedini, uvoznik za Suomy. Ako jos neko prodaje, to je preprodaja od njih.

Manje, vise sam sve resio samo ne mogu da se odlucim oko jakne i cizama.

Koja jasa bi mi bila najbolja? za 10 ak 15 iljada? Mozda malo vise? Jel to mnogo za jaknu??

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Manje, vise sam sve resio samo ne mogu da se odlucim oko jakne i cizama.

Koja jasa bi mi bila najbolja? za 10 ak 15 iljada? Mozda malo vise? Jel to mnogo za jaknu??

Ako vec vozis enduro motor (a verovatno ces voziti i veci od ovoga) preporucujem enduro Modeka jakne (T3-Racing, Balosava).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja