zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Potreban mi je savet/predlog za majstora u BG-u koji bi mogao da mi zameni uljnu pumpu na kinezu. Vecina majstora ih izbegava (donekle normalno), a meni se iskreno ne isplati da kupujem radapciger, pa da sam menjam uljnu pumpu. Nisam neki davez koji trazi dozivotnu garanciju za rad i sl. @admin Nisam siguran da li je pravo mesto za temu, ako nije-sorry Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 25, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potreban mi je savet/predlog za majstora u BG-u koji bi mogao da mi zameni uljnu pumpu na kinezu. Vecina majstora ih izbegava (donekle normalno), a meni se iskreno ne isplati da kupujem radapciger, pa da sam menjam uljnu pumpu. Nisam neki davez koji trazi dozivotnu garanciju za rad i sl. @admin Nisam siguran da li je pravo mesto za temu, ako nije-sorry Ако је 2Т то је такав П Дим, што би требао да пробаш сам за инат мајсторимаDJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Sam ga "odrzavam" vec tri godine, ali uljna pumpa je iza magneta, a da bi njega skinuo treba mi udarna srafilica(nemam) i radapciger(isto nemam) A sama zamena je dva stafa i sajlica sa gasa, video sam na novoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 25, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sam ga "odrzavam" vec tri godine, ali uljna pumpa je iza magneta, a da bi njega skinuo treba mi udarna srafilica(nemam) i radapciger(isto nemam) A sama zamena je dva stafa i sajlica sa gasa, video sam na novoj Кад веч сам одржаваш иди на дребонг нек ти ураде радапцигер. А није баш "два шрафа" али врло је логично ако имаш "кликер за одржавање". А откуд си сигуран да је пумпа у питању?DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Pumpa radi, ali curi ulje iz nje (vec vise od godinu dana ) a dosadilo mi vise da "obelezavam teritoriju". A ima da se nadju radapcigeri bas za njih, ali ne vidim da ce mi trebati ikad vise(uz mnogo srece i vere, jer ipak to su kinezi), pa mi nije bas isplativo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 25, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Не треба ти пнеуматски пиштољ веч нешто овакво за држање контре, а све што те служи не потцењавајDJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Nije meni problem da odvrnem maticu na magneta (blokiram nekako sa strane varijatora i odvrnem kontra) nego je problem da "svucem" magnet koji je preko namotaja. A alata nikad dosta , ali bih da to ipak odradi neko ko je to radio X puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 25, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije meni problem da odvrnem maticu na magneta (blokiram nekako sa strane varijatora i odvrnem kontra) nego je problem da "svucem" magnet koji je preko namotaja. A alata nikad dosta , ali bih da to ipak odradi neko ko je to radio X puta.Блокирање са стране варијатора је сасвим погрешно.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, ali resi problem Takodje kad menjam rolnice, srafcigerom blokiram zupcanik, znam da ne treba tako ali resi problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan A ako nesto pukne, kinez je to, pa su delovi makar jeftini i dostupni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 25, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, ali resi problem Takodje kad menjam rolnice, srafcigerom blokiram zupcanik, znam da ne treba tako ali resi problem...Нек буде тако.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Svejedno, hvala na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moto servis JOCA 92 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Samo BMW e39 520i :-) Prijavi odgovor kao problematičan Druze sad sam u guzvi ali ako ne resis problem mozemo da se cujemo..Nisam bas u Bg-u ali nije puno daleko,u Barajevu sam..pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 25, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, ako ne resim problem negde blize, kontaktiracu te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 26, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ето ту у дубини утробе иза намотаја .....DJ - MP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 26, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti zaista puno za sliku Ako bih uspeo da pridjem sa strane i odvrnem dva srafa sto je drze sa bocne strane, da li bi mogao da je ubacim sa te strane. Zupcanik na samom kraju pumpe, sto je ispod radilice na slici, sta njega pokrece? Jer ne vidim da ima kais, a ni drugi zupcanik koji njega pokrece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 26, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti zaista puno za sliku Ako bih uspeo da pridjem sa strane i odvrnem dva srafa sto je drze sa bocne strane, da li bi mogao da je ubacim sa te strane. Zupcanik na samom kraju pumpe, sto je ispod radilice na slici, sta njega pokrece? Jer ne vidim da ima kais, a ni drugi zupcanik koji njega pokrece?Зупчаник од пластике је на самој радилици на којој има рупу и кајлу, пре њега и после њега има зегер осигурање, иначе пумпу можеш да извучеш са предње стране поред цилиндра а уједно и да провериш дали је главно црево за доток од резервара до пумпе поцепано или пумпа стварно цури.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 26, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan .......а иза пластичног зупчаника и зегера се налази семеринг радилице.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 26, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je ovo gornje crevo sto ide do karb-a, jer sam menjao ovo donje sto ide od posude za ulje. Hvala jos jednom za sliku , ukoliko ne nadjem nekog majstora u narednom periodu, verovatno cu sam pokusati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 26, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Можда је шраф за обезваздушавање само лабав или бакарна шајбница деформисана.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 27, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koji je sraf za luftiranje, ali ako dodjem dotle, zamenicu celu pumpu jer sam vec kupio drugu. Ipak, voleo bih da nadjem majstora jer: -Skuter pali, radi, ide pa ne bih da posle moje intervencije ponestane ulja i zalepi klip. -Vozim ga svaki dan (sa strepljom iscekujem sutrasnji dan-valjda nece biti snega) -Nemam grejanje u garazi. -Posle posla kad udjem u toplu kucu, tesko cu se naterati da idem do garaze, ako nesto nije hitno i bitno. Ukoliko ne nadjem majstora do godisnjeg odmora, praznika ili slobodnog vikenda, sam cu srediti to. Hvala jos jednom na informacijama, a ako na kraju ipak odradim sam, slikacu postupak i okaciti ovde slike Jos jedno pitanjce, cemu sluzi ova lulica na slici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 27, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koji je sraf za luftiranje, ali ako dodjem dotle, zamenicu celu pumpu jer sam vec kupio drugu. Ipak, voleo bih da nadjem majstora jer: -Skuter pali, radi, ide pa ne bih da posle moje intervencije ponestane ulja i zalepi klip. -Vozim ga svaki dan (sa strepljom iscekujem sutrasnji dan-valjda nece biti snega) -Nemam grejanje u garazi. -Posle posla kad udjem u toplu kucu, tesko cu se naterati da idem do garaze, ako nesto nije hitno i bitno. Ukoliko ne nadjem majstora do godisnjeg odmora, praznika ili slobodnog vikenda, sam cu srediti to. Hvala jos jednom na informacijama, a ako na kraju ipak odradim sam, slikacu postupak i okaciti ovde slike Jos jedno pitanjce, cemu sluzi ova lulica na slici? та гумена лулица само усмерава гориво ако доџе до евентуалног преливања горива, треба да стоји окренуто према доле. DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 28, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan И још нешто, кад убациш нову пумпу и њу треба да луфтираш, ако уопште има шраф за испуштање ваздуха. Има неки тип пумпе коме(КАО) не треба испуштање ваздуха, ја у то не верујем и кад мењам обавезно изаберем ону са шрафом за луфт.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoom-bull 23 Napisano Novembar 30, 2018 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd - Dusanovac Motocikl: XTZ660, X-max 125 i Sprint (not)Exactly Prijavi odgovor kao problematičan Ako nista drugo, nije curelo ulje po ovoj hladnoci , to me dovede do jednog drugog pitanja. Do koliko stepeni je "tecno" ulje za 2t, jer nisam primetio da ima razlicitih viskoziteta. Ja danas vozio na -6 , sve ok, ali me zanima kada otprilike se zgusne da pumpa ne moze da ga provuce ili da li se ikad toliko stvrdne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Novembar 30, 2018 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako nista drugo, nije curelo ulje po ovoj hladnoci , to me dovede do jednog drugog pitanja. Do koliko stepeni je "tecno" ulje za 2t, jer nisam primetio da ima razlicitih viskoziteta. Ja danas vozio na -6 , sve ok, ali me zanima kada otprilike se zgusne da pumpa ne moze da ga provuce ili da li se ikad toliko stvrdne?Добро уље за мешање преко пумпе је течно "као вода", уље за картинг због присуства рицинуса или других заменских естера је SAE 50 па и SAE 60 али ово се уље меша бензином искључиво дирекно у канту и мучкањем. Чак код картинга у резервоар има пластичних кугли које константно мешају гориво и не дозвољавају таложења уља на дну резервоара. Рецимо добар 2Т је SAE 20/30DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...