baron 3 Napisano Avgust 26 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. Svakako TA pratim bas dugo i cenovno ne popustaju ni za pedalj pa su i sada primerci stari po 15 godina i 70K na satu po 5000 evra. Beneli na tu cenu dodje posle par meseci od isterivanja iz salona. Opet kazem vozio sam oba motora i Transalp se bas bas lagano voziPoslato sa RMO-NX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, to je dilema... Primerak 15 godina sa 70.000 km na satu ili oni verujte mi malo je prešao ili neki skoro nov Banelli za iste novce... Svakako gledaj uporedo, pa koji ti primerak prvi uleti da ti bude po volji i cena i stanje to uzimaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Rider000 je napisao: Ja glasam za lepo ocuvan Transalp. Bolji motor u svemu. 60ks vs 48ks na 220+kg. V-twin agregat vs 360° twin koji razbija kamenje u bubrezima koliko vibrira Svakako ces uzivati koji god da uzmes. TRK je udoban ali ide kao vezan za drvo. Ne znam kome je bila ideja da napravi touring motor od 250kg i 48ks. Moje misljenje je da je Transalp bolja kupovina, ako nadjes lep primerak. Ja eto vozio taj agregat što bubrege razbija a evo vozim i V2....i mogu ti reći da je taj bubregorazbijač pitomiji i mirniji od V2 pogotovo u nižim obrtajima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, baron je napisao: Hvala na odgovorima. Svakako TA pratim bas dugo i cenovno ne popustaju ni za pedalj pa su i sada primerci stari po 15 godina i 70K na satu po 5000 evra. Beneli na tu cenu dodje posle par meseci od isterivanja iz salona. Opet kazem vozio sam oba motora i Transalp se bas bas lagano vozi Poslato sa RMO-NX1 pomoću Tapatoka Svakako što novije ti radi bolji posao od bilo čega drugog jer kad budeš seo na bilo šta što uzmeš veruj mi....neće to biti ''par hiljada godišnje''. To je prosto nemoguće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se... Ja sam sa mojim od oktobra do sada sa sve zimskim snom prešao preko 8000, a nisam ga čak ni vozio koliko sam mislio da ću stići... Šta bi bilo da sam stigao svaku vožnju da odradim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, mick je napisao: Ja eto vozio taj agregat što bubrege razbija a evo vozim i V2....i mogu ti reći da je taj bubregorazbijač pitomiji i mirniji od V2 pogotovo u nižim obrtajima Uporedjujes kineze sa Hondom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, baron je napisao: Pozdrav ljudi, i dalje sam u razmatranju motora za narednu sezonu i izbor sam sveo na dva modela. Definitivno će biti ili nov Beneli TRK 502X ili polovna Honda Transalp 700. Godišnje ću prelaziti do 3000 km i to 80% asfalt i 20% lagani off po Tari i Zlatiboru. Vozio sam i jedan i drugi motor nekako se Honda Transalp mnogo lakše vozi, što bi rekli kao bicikla. Možda sam promašio gde da pišem, ako treba admini neka premeste. Molim za pomoć u odabiru kao i konkretne za/protiv opcije Svakako je bolje uzeti dobar primerak Transalp-a iako kosta kao nov benelli. Mozda nadjes i nesto dobro preko pa uvezes. Tvoja je odluka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Vampa je napisao: Uporedjujes kineze sa Hondom? Upoređujem agregate koje sam vozio i koji vozim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Covek je napisao da Hondin V2 radi lepse i mirnije od paralelnog Trk,a ti odgovaras da kineski V2 razbija bubrege,ovde covek pita trk ili Transalp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Vampa je napisao: Covek je napisao da Hondin V2 radi lepse i mirnije od paralelnog Trk,a ti odgovaras da kineski V2 razbija bubrege,ovde covek pita trk ili Transalp Misliš da V2 agregat u tehničkom smislu ima neke razlike kina vs japan???? Hoćeš da kažeš da japanski V2 nema vibracije??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki agregat ima vibracije,samo je neki bolje a neki losije izbalansiran i svakako Transalp ima doooosta manje od trk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1044 Napisano Avgust 26 Zainteresovan, 544 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan ^^Ja kažem da nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 (promenjeno) Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan A sto se tice japan vs kina nemogu da kazem jer nisam vozio kineski v2 niti nameravam da vozim vise kineze ali po tvom pisanju vidim da ima razlike Promenio Avgust 26 član Vampa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, jbg... mora uvek da se dodje do toga koji je bolji koji je gori... Svaki je dobar na svoj način ako mi na njemu uživamo. Nije bolji kinez... al nije bolji ni Transalp 15 godina star sa 70.000 km ili ti ko zna koliko još možda preko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Vampa je napisao: Svaki agregat ima vibracije,samo je neki bolje a neki losije izbalansiran i svakako Transalp ima doooosta manje od trk I ti po tvom mišljenju smatraš da japanski V2 ima bolje izbalansiran agregat od kineskog V2(koji je btw izašao skoro)? Ili zasnivaš mišljenje po posedovanju japanskog i kineskog V2 pa upoređuješ? Ja recimo upoređujem po iskustvu jer do SV650 modela japanski V2 je bio skoro pa isključivo rezervisan za kruzere. Eto imao sam priliku da se družim neko vreme sa SV650(pa i sa Dućkom 916) i mogu da uporedim svoj trenutni V2 sa prethodnim ako pričamo o V2 a takođe mogu da uporedim redni dvocilindraš sa V2 i kineskim i japanskim. Sad ne znam šta je relevantnije...mišljenje bez prakse ili praksa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Vampa je napisao: A sto se tice japan vs kina nemogu da kazem jer nisam vozio kineski v2 niti nameravam da vozim vise kineze ali po tvom pisanju vidim da ima razlike Izvini tek sad vidim da si dodao komentar...svakako se slažem. Do duše ne znam koliko je relevantno jer nije ista snaga ali na 916ici sam morao da nosim šrafciger sa sobom kako bi na semaforu dotezao šrafove koji se odviju u vožnji dok čekam zeleno svetlo Trenutni V2 ima izraženu vibraciju na volanu u nižim obrtajima i ne voli nikako da se sitno vrti dok na višim obrtajima nema vibracija kakve imaju na rednom...pričam isključivo za kineze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju a odakle tebi da nemam praksu? I odakle ti znas sta sam sve vozio? Lepo sam napisao da nisam vozio kineski V2 ali ako ti tvrdis da ima vece vibracije od trk 502 ja tvrdim po mom iskustvu sa transalpom da on ima mnogo manje vibracije od trk i dolazimo do toga da kineski v2 ima vece od hondinog v2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1192 Napisano Avgust 26 Zainteresovan, 768 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, mick je napisao: Misliš da V2 agregat u tehničkom smislu ima neke razlike kina vs japan???? Hoćeš da kažeš da japanski V2 nema vibracije??? Vozio sam Hondin twin 180° i 270° a zatim i KTM p.twin 285° u CF moto, koji je posle 180° najgori od troje pomenutih po pitanju vibracija. Suzukijev 650 V-twin u Stromu toliko ugladjeno radi, da nijednu vibraciju nisam osetio, a namerno sam trazio u voznji obrtaje gde se javljaju i nista. Ugladjenije i mirnije radi i od Afrike 1000. Vozili smo jednom prilikom QJ 400 naked on je 360° twin kao i TRK, preko 40kmh retrovizori gube svrhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, mick je napisao: Izvini tek sad vidim da si dodao komentar...svakako se slažem. Do duše ne znam koliko je relevantno jer nije ista snaga ali na 916ici sam morao da nosim šrafciger sa sobom kako bi na semaforu dotezao šrafove koji se odviju u vožnji dok čekam zeleno svetlo Trenutni V2 ima izraženu vibraciju na volanu u nižim obrtajima i ne voli nikako da se sitno vrti dok na višim obrtajima nema vibracija kakve imaju na rednom...pričam isključivo za kineze. Eto vidis da mozemo lepo da komuniciramo,svaki agregat ima vece u nizim obrtajima i to je kod v2 malo izrazenije to se slazemo ali trk vs Transalp u visim je nebo i zemlja. A 916 je dukati nije japanac to je L agregat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Vampa je napisao: Prijatelju a odakle tebi da nemam praksu? I odakle ti znas sta sam sve vozio? Lepo sam napisao da nisam vozio kineski V2 ali ako ti tvrdis da ima vece vibracije od trk 502 ja tvrdim po mom iskustvu sa transalpom da on ima mnogo manje vibracije od trk i dolazimo do toga da kineski v2 ima vece od hondinog v2 Pa ja ti odgovorih realno u praksi ne znam koliko su uporedivi redni i V2 jer su im potpuno drugačije vibracije i na drugim mestima. Sve se svodi na lični doživljaj kome šta odgovara i ko šta može da ''trpi'' ono što je sasvim istina jeste da svaki ali svaki dvocilindraš ima vibracije i to je neminovno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 26 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Rider000 je napisao: Vozio sam Hondin twin 180° i 270° a zatim i KTM p.twin 285° u CF moto, koji je posle 180° najgori od troje pomenutih po pitanju vibracija. Suzukijev 650 V-twin u Stromu toliko ugladjeno radi, da nijednu vibraciju nisam osetio, a namerno sam trazio u voznji obrtaje gde se javljaju i nista. Ugladjenije i mirnije radi i od Afrike 1000. Vozili smo jednom prilikom QJ 400 naked on je 360° twin kao i TRK, preko 40kmh retrovizori gube svrhu Trebas probati harley i posle njega svaki radi kao svajcarac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Vampa je napisao: to je L agregat Pa dooobro talijan ga krstio L jer mu je pogled bio izvitoperen od silnog vina za vreme dizajniranja!!!! Ali ipak je to V-Twin!!! Ooooo i to kakav!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Avgust 26 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, baron je napisao: Pozdrav ljudi, i dalje sam u razmatranju motora za narednu sezonu i izbor sam sveo na dva modela. Definitivno će biti ili nov Beneli TRK 502X ili polovna Honda Transalp 700. Godišnje ću prelaziti do 3000 km i to 80% asfalt i 20% lagani off po Tari i Zlatiboru. Vozio sam i jedan i drugi motor nekako se Honda Transalp mnogo lakše vozi, što bi rekli kao bicikla. Možda sam promašio gde da pišem, ako treba admini neka premeste. Molim za pomoć u odabiru kao i konkretne za/protiv opcije Druže toplo savetujem da probaš i Kove 525X (ili šta god je več novi model........). To se tek vozi kao bicikla, pogotovu što je puno lakši od oba tvoja merkana primerka......probaj pa onda odluči...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1819 Napisano Avgust 26 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Beneli se zaista pokazao odličnim do sad, kome taj odnos snaga/težina odgovara. E sad... Ono što o Beneliju ne znamo je kako će to da traje. Odaje utisak da će to sve da bude u redu, ALI ipak ne znamo kako će se te mašine držati za koju godinu, s obzirom da nema ni jedne starije od 5-6 godina. Ne bih se kladio na tog konja za još deset godina. Za Hondu znamo. I tu nema dileme. Kupiti 12-14 godina staru Hondu nikako ne može da bude loša kupovina. Da ponovim moje iskustvo : kupio Transalpa starog 22 godine a prodao ga kad je imao 32. Kad sam ga uzeo, imao je na satu 47k kilometara, što znači da ako je samo jednom obrnuo sat - je imao 147k kilometara. I prešao sam sa njim 78k kilometara. Jedan termostat, Jedan CDI i jedna promena reglera kod čika Rajka. TAČKA. I prodao ga i sigurno se još vozi. Matematika mi kaže: TA 700 će i za 15 godina da bude dobar motor. Za TRK ne znamo, i niko ne može da tvrdi da znamo. Pa ti biraj kupovinu nepoznatog jer "znaš mlađe" ili biraj poznatog i proverenog. I neuništivog. Šta izabereš, pod tvojim dupetom će da stari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1453 Napisano Avgust 26 Drug član, 564 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, ironhorse je napisao: Beneli se zaista pokazao odličnim do sad, kome taj odnos snaga/težina odgovara. E sad... Ono što o Beneliju ne znamo je kako će to da traje. Odaje utisak da će to sve da bude u redu, ALI ipak ne znamo kako će se te mašine držati za koju godinu, s obzirom da nema ni jedne starije od 5-6 godina. Ne bih se kladio na tog konja za još deset godina. Za Hondu znamo. I tu nema dileme. Kupiti 12-14 godina staru Hondu nikako ne može da bude loša kupovina. Da ponovim moje iskustvo : kupio Transalpa starog 22 godine a prodao ga kad je imao 32. Kad sam ga uzeo, imao je na satu 47k kilometara, što znači da ako je samo jednom obrnuo sat - je imao 147k kilometara. I prešao sam sa njim 78k kilometara. Jedan termostat, Jedan CDI i jedna promena reglera kod čika Rajka. TAČKA. I prodao ga i sigurno se još vozi. Matematika mi kaže: TA 700 će i za 15 godina da bude dobar motor. Za TRK ne znamo, i niko ne može da tvrdi da znamo. Pa ti biraj kupovinu nepoznatog jer "znaš mlađe" ili biraj poznatog i proverenog. I neuništivog. Šta izabereš, pod tvojim dupetom će da stari. Nije to stvar polovan japanac vs nov kinez. Stvar je što kod polovnog ne znaš šta kupuješ vs garancija # godina. Može da se pogodi da kupiš motor kao ti koji traje i traje, al može da se pogodi i da kupiš kao kolega sa onom Tenerom što je godinama pravio i ispalo da je struja i karburatori (mada tu ima mnoooogo do majstora koji su ga pravili, ipak je otišlo i vremena i para). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...