Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav iz Nemacke!

Recommended Posts

• Drug član, 1384 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Dobro dosao, zivis na idealnoj lokaciji za voznju motora, imas Svarcvald u blizini, malo se spustis kroz njega i eto te na Alpima...  Doteraj taj motor sto pre iz Valjeva ...;)

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: GSXR750

Prosao sam vec nekoliko puta kroz svarcvalda, sa kolima i sa motorem.  Savresen je put, samo sto u juni/juli je prepun turista pa bude dosta guzve...  

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: GSXR750

Inace probao sam bio taj motor da registrujem ovde, ali ispalo je da bi me kostalo sve ukupno vise nego vrednost motora :staa2:

• Drug član, 1324 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Kako ne? A registraciona nalepnica? Pa ona je valjda prepisana baš iz evropskih zakona... A i u ovo doba se sve vrrrlo lako proverava.

• Drug član, 1384 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Ma teraj na Srpske tablice, niko te neće dirati, samo redovno registruj u Srbiji. Jeste gužva na Švarcvaldu, ali ako ideš glavnim magistralama tipa B500, na svim sporednim putevima nema žive duše. A mnogo su dobri za prangijanje. Ja obožavam Švarcvald, bar 2-3 puta godišnje ga vozim.. 

• Drug član, 1538 postova

Savetujete čoveka da svesno krši propise koji mu mogu posle mnogo više štete naneti. Nemačka dozvoljava da, posle prijave boravka, od tog datuma, šest meseci upravljate vozilom koje nije na nemačke tablice i bez nemačke dozvole. To je period za koji sve mora biti rešeno. Polaganje vožnje ili zamena dozvole i prebacivanje vozila na nemačke tablice, preregistracija. Posle tog perioda, nema više opravdanja. Saobraćajni je prekršaj vožnja bez dozvole a vozilo je u carinskom prekršaju i biva oduzeto a pokreće se krivični postupak. Istina je da patrole policije veoma retko zaustavljaju radi kontrole ali kada dođe lepo vreme,samo čuče i iskaču iz žbunja kad naiđe neki motor.

Kako je u drugim državama, ne znam ali za Nemačku sam siguran jer sam prošao kroz sve. Nisam kažnjavan ali sam sve polagao i jeb...o ale sa njima.

• moto merkat °°, 4988 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Nadovezao bih se na @lomitelj post jer je situacija ucestala,ukoliko ste imali vozilo u svom vlasnistvu duze od 4 godine i ostvarili maksimalan malus odete u filijalu gde je vozilo bilo osigurano,oni ce vam izdati potvrdu da niste imali stete u tom periodu.

Tu potvrdu predajete prilikom prve registracije u Nemackoj i osiguranje to priznaje pa vam polisa krece od 70% umesto 200%,licno smo to odradili (potvrdu osiguranja o ostvarenom malusu) i covek je uredno registrovao vozilo u Nemackoj sa popustom.

Neznam koje osiguranje je u pitanju ali verujem da je u svim ista praksa,uostalom odlucite se za ono koje priznaje nasu potvrdu.

• Drug član, 4191 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Prijrenos popusta na osiguranje je moguć.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja