Zmajče 94 Napisano Jun 4, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Sprint princ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me jedna stvar.. Moj matori hoće da sklapa sebi bajk (ima čovek 2m i nešto malo preko) i hoće da pravi motor sebi pošto ne može da nađe nešto što mu neće ubiti kolena.. Da li je u Srbiji moguća registracija i legalizacija takvog motocikla i kako to ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9664 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 1015 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Teoretski jeste moguće ali praktično je nemoguća misija pogotovo ako misli ram praviti.Sent from maj el dži ge-2 manji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Jun 4, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Adresa za sva pitanja oko legalizacije pravljenog bajka, trebalo bi da bude mašinski fakultet u Beogradu (ili je bar bio) kada sam ja radio nešto slično. Atestiranje, licenciranje itd. svakog dela ponaosob, ugradnja, slanje na testiranje materijala a nakon toga odobrenja raznorazna koja sam vadio na Banovom brdu, čini mi se institut za plemenite metale ili tako nešto, pa ponovo mašinski fakultet, plaćanja taksi i licenciranih profesora, dok sam sve uradio.... zaboravio sam zašto sam i tražio sve to ….. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Jun 4, 2018 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Obrati se http://abs.gov.rs/ i njima postavi pitanje. Oni su nadlezni za tu problematiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9664 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 1015 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je pre par nedelja u SAT-u i po tome je posle 2014-e praktično nemoguće.Sent from maj el dži ge-2 manji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko koristi neki legalan ram i masinu za osnovu, kod nas se jos uvek mogu registrovati prerade/kastomizacije. Jer, cim promenite bilo sta na motociklu, far, guvernalu, oklope, sediste, zakonski bi trebali vaditi sto atesta za sve to, medjutim, u praksi smo jos uvek malo povlasceniji u odnosu na vlasnike cetvorotockasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9664 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 1015 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve je to moguće ali zavisiš od nečije dobre volje i na idućem tehničkom opet. Imao sa par preradjenih ali sam ih prvo registrovao pa onda prerada i to je nekad tako funkcionisalo ali sad kad krenu sa slikanjem pitanje šta će sve biti. Sent from maj el dži ge-2 manji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajče 94 Napisano Jun 4, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Sprint princ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ram i jeste problem.. Jedino naći neki džinovski...tipa Suzuki DR 800 big, ali on hoće nakeda.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9664 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 1015 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ma opet i tu veeeliki problem ako bi agregat bio drugačiji od onog što je bio na ramu,odmah mora atest a još ako agregat nije ugradjivan na takav model onda sve džabe.Sent from maj el dži ge-2 manji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan dobar dan, ja bih da registrujem - moze - hvala dovidjenja. secen i prepravljan zadnji deo rama... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 4, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan @zlig0r Malo je ljudi na tehnickom koji se razumiju u motocikle ,za njih je to sve isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan sto nam za sada odgovara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Jun 4, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Da za sada ali će morati da idu na obuke i licenciranje, vremenom će ti ljudi koji ne znaju svoj posao na tehničkim pregledima nestati jer je predviđeno i trajno gubljenje licence. Možemo se samo nadati da će u međuvremenu pronaći neko rešenje koje će olakšati atestiranje prerađenih vozila ali će svakako morati biti proverena i upisana u dosije kao takva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Jun 4, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan mislim da si potpuno u pravu...palo nam na pamet pre jedno godinu dana da pravimo buggy od bube, kad smo se raspitali sta je sve potrebno, od inzenjera i nacrta, do atesta i goooomile para za sve to, hvala dovidjenja ideji...a nekad si to mogao opusteno...za sad nas ne diraju, ali sam svestan da ce jednom i tome doci kraj...nadam se samo da ce nas drugi scrambler projekat (moja cb400n) ugledati svetlost dana legalna pre svega toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 5, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Protulsr je napisao: Da za sada ali će morati da idu na obuke i licenciranje, vremenom će ti ljudi koji ne znaju svoj posao na tehničkim pregledima nestati jer je predviđeno i trajno gubljenje licence. Možemo se samo nadati da će u međuvremenu pronaći neko rešenje koje će olakšati atestiranje prerađenih vozila ali će svakako morati biti proverena i upisana u dosije kao takva. To je vec pocelo, vec rade na tehnickom ljudi koji se razumiju u ono sto im dodje na pregled. Drugar u Federaciji otjerao na tehnicki Hondu CX500 prepravljenu u Cafe Racer i nisu mu htjeli raditi tehnicki bez atesta. Samo je imao srecu sto ga je znao vlasnik tehnickog pregleda i uz odrzanu mu lekciju da ce proci samo sto ga poznaje i zna da je motor ispravan prosao je tehnicki. Tako da ce to polako zazivjeti i kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...