SQTR 636 Napisano April 5, 2018 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Proslog Septembra 2017. sam kupio i instalirao Dunlop na prednju i zadnju u Mladenovcu. Trese mi volan kad pustim vec na 60. S obzirom da na prednjoj ima tegova ko cokolade, sta mslite o opciji skidanja svih tegova probe radi? Felna je kao nova jer je predjasnji gazda cuvao motor kao kristalnu casu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano April 5, 2018 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako su tegovi ostali sa stare gume i nova nije balansirana to je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer 386 Napisano April 5, 2018 Zainteresovan, 188 postova Lokacija: Ada Motocikl: Z1000SX Prijavi odgovor kao problematičan I meni to radi na Beverlyju,do 60 nista a na 61 pa nagore dok drzim volan ne osecam,ali ako pustim volan trese kao lud,guma pravilno montirana i izbalansirana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10533 Napisano April 5, 2018 Hronični Motociklopata, 7336 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mozda su lezajevi u pitanju? Ili je sama guma losa, desava se skart, vratis nazad staru pa probaj, cisto da znas da li je guma u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano April 9, 2018 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Kod Mate u Mladenovcu kupljena i montirana sve sa tegovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano April 9, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 4/5/2018 at 21:08, SQTR je napisao: Proslog Septembra 2017. sam kupio i instalirao Dunlop na prednju i zadnju u Mladenovcu. Trese mi volan kad pustim vec na 60. S obzirom da na prednjoj ima tegova ko cokolade, sta mslite o opciji skidanja svih tegova probe radi? Felna je kao nova jer je predjasnji gazda cuvao motor kao kristalnu casu. Tresenje kormana moze biti iz vise razloga: - defektna prednja guma - vizir vecih gabarita - neodgovarajuci tegici na kormanu (kad je koferce prisutno pozadi) - defektna zadnja guma - kriva zadnja felna Lezajevi nece toliko da uticu na tresenje, oni se lako prepoznaju kad su odradili svoje po brujanju, obicno za taj problem bude defekt za zadnjom felnom ili gumom ili oba u paketu. Posto je sva tezina kod skutera pretezno nazad, cim je nesto krivo to se vrlo lako prenese na korman. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano April 9, 2018 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dare, onda moze biti i da je do krivog diska pozadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano April 9, 2018 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, SQTR je napisao: Hvala Dare, onda moze biti i da je do krivog diska pozadi. Nece da bude zbog krivog diska jer kad je disk kriv moze da koci tocak na momenat i hoce da trese polugu rucice kocnice (sve zavisi koliko je kriv) ali ne i korman kao sto se kod tebe desava. Najpre mislim da je problem u felnama + mozda gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 9, 2018 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Satelis je napisao: + mozda gume. drugar stavio nove gume i imao isti problem ali samo na jako velikim brzinama. Prebalansirali su i problem je nestao.I to sve na istoj balanserki a prvi put nije valjalo. Ja sam više puta razmišljao da li su balanserke ispravne jer u novom sadu vulkanizeri koriste istu balanserku po 20-30 godina. Meni su tegici na lepjenje pootpadali i već 10000 km na oba točka i ništa ne oseć am da trese jer bi ih ponovo balansirao. Mislim da treba da kreneš od toga jer je najprostije i najeftinije pa nadalje dok ne ubodeš šta je. Ja sam imao sličan problem ali sa diskom.Nakraju sam i otkrio da je disk jer majstori nemaju živaca da se zezaju,i to smatraju gubljenjem vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano April 10, 2018 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da su uz kofer ugradili i teze tegove na kormanu. Imam neke od starog Bev-a pa cu probati sa njima. Sledece mi je da prebalansiram bar prednju jer skidanje zadnje spada u veci zahvat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 554 Napisano April 10, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti problem, ali sam prilicno siguran da je do kofera. Ako se samo spusti jedan prst na korman, nema vise nikakvog tresenja. Nikad se nisam naterao da proverim da li ce bez kofera biti isto, ali se secam da nije bilo takve pojave pre nego sto sam ga stavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slavko161 2 Napisano Septembar 22, 2018 U prolazu, 3 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Yamaha xmax 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim Bev 350..na 65km/h korman mi trese toliko da je to zabrinjavajuce ali samo kad pustim korman...dok su mi ruke na istom nista se ne desava...stavio sam obe nove gume dunlop scoot smart...balansirao.motor trese, vratim staru ispravnu gumu motor i dalje trese...u vrscu 5 puta idao na balansiranje korman i dalje trese..danas nosio prednji tocak u bg kod poznatog vulkanizera covek prebalansirao i garantovao da je do balansiranja, ja dosao kuci, stavio tocak, ono opet trese....ne znam sta da radim? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22195 Napisano Septembar 22, 2018 Integrisan, 9554 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Umeju skuteri da tresu tako (bar ovi koje ja vozih), pomerena masa u nazad (agregat) pa jos ako kofer imas vrlo lako trese prednji kraj... U dosta slucajeva guvernal trese od vibracija koje zadnji tocak unese! Ne salim se... Probaj takodje promeniti pritiske u gumama, i na "gore" i na "dole"... Pozdrav Nenad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Septembar 22, 2018 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Burgman 400,silver wing 600, na oba skutera isti simptomi,skinuli kofere i sve u redu,ako imas kofer skini i probaj bez njega,najjeftiniji test. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slavko161 2 Napisano Septembar 23, 2018 U prolazu, 3 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Yamaha xmax 400 Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam kofer..problem resen...ne mogu da verujem... hvala mnogo!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...