bdada 14185 Napisano Jul 19, 2018 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, miketa je napisao: mozda ce kad prodje mesec dva malo da iskuliraju ali za sad stvari stoje tako Racunaj da ce jos malo pa iskljucivati iz saobracaja kada vide ksenone,uvek tako ide,prvo puste da se resi na teh. onda pocnu i provere u saobracaju. Vec vidjeno vise puta,verujte mi. Nadam se samo da ce se stvari poceti resavati i po Beogradu,ako ne onda cela prica zaista nema smisla. Tako je bilo sa atestima za plin,zatamljenim staklima ... ali je uvek u Bg tolerisano dosta toga,cist dokaz je otvoriti oglase 80% Bg vozila nema atestiran plin (i jedan u Kg ) i ima tamna stakla koja i ako atestiraju mogu iza B stuba a posle picnu i napred dok kod nas ljudi ostaju bez tablica cas posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14185 Napisano Jul 19, 2018 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Dr@g@n je napisao: "ABE" je papir koji se dobija na atestu ili tehnickom i mora da se nosi sa sobom, na njemu pise da je ta stvar dozvoljena za taj motor i kad policajac zatrazi duzan si da mu pokazes. Ti i @bmw pricate o istoj stvari samo je drugacije nazivate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jul 19, 2018 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, bdada je napisao: Ti i @bmw pricate o istoj stvari samo je drugacije nazivate. Tačno to... "ABE" = "homologacijski karton" = "COC", koji moraš imati kod sebe i na zahtev policajaca predložiti na uvid Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKO9966 20 Napisano Jul 19, 2018 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Glogovac (Jagodina) Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Braćo, na mojoj Kawi EN500 je neki custom izduv, fabrički je propao i bačen odavno, tako mi je rekao prethodni vlasnik, grane su sečene svega par cm jer su istrulile, a ovim komentarima ovde ste me lepo zabrinuli jer će me nov oriđiđi izduvni sistem koštati preko 800e...Inače mene zanima da li oni na tehničkom zagledaju auspuh? Pao sam na jednu finu idejicu da odradim topove izgledom identične fabričkim, naravno neće biti utisnuti serijski brojevi na njima, ne znam prolazi li ovo Ne bacaju mi se 800e na motor koji vredi jedva 2000e, polovne auspuhe ću jedva da nađem... Malo mi je nelogičan ovaj zakon ako će za svaku sitnicu da razmatraju da li se prolazi tehnički ili ne...Imam gomilu gluposti na motoru (naslon, vizir, pomoćna svetla, crash barove, one đavole za bisage da ne upadaju u točak, resice na kormanu itd...) Ništa od ovoga po meni ne bi trebalo da utiče na bezbednost u saobraćaju, čak naprotiv...A što se tiče auspuha, umesto da traže original zašto jednostavno ne bi testirali buku i emisiju štetnih gasova? Dobar deo motora nema fabričke izduve jer ih je teško naći i umeju biti jako skupi kao u mom slučaju...skroz bezveze 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4252 Napisano Jul 20, 2018 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam turio od Honde vf750 na mog Bimera. Jebem ga ko na tenickom nadje da im nesto fali,a plus na sebi imaju citavu azbuku u abecedu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 20, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, ZEMZEM je napisao: Sad gledao moj auspuh kupljen u Luisu. Ima utisnuto u dva reda ovako, e3 je uokviren kvadratom. e3 1004 e3 1027 Zadovoljava EURO 3 standard za emisiju izduvnih gasova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Jul 20, 2018 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Hvalaaaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 20, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan top od 650-tke koji zadovoljava EURO 4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Jul 20, 2018 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da to e4 znaci zemlju porekla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14185 Napisano Jul 20, 2018 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan 4- Holandija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 20, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, duledjo je napisao: mislim da to e4 znaci zemlju porekla Nisam znao da je Suzuki iz Holandije. Ja mislio iz japana. Salu na stranu E4 je oznaka za Evropsku zemlju u kojoj je uradjena homologacija za Evropsko trziste, a ujedno je vezano za Evropske norme o emisiji izduvnig gasova, posto sav uvoz Japanskih motora u Evropu ide preko Holandije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 20, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan On 19.7.2018. at 22:08, ZEMZEM je napisao: Sad gledao moj auspuh kupljen u Luisu. Ima utisnuto u dva reda ovako, e3 je uokviren kvadratom. e3 1004 e3 1027 @ZEMZEM Jel ti izduv e3 1004 Hurric? Ako jeste onda je E3 zemlja porijekla Italija. Ali je sama oznaka vezana za dozvoljenu EURO normu izduvnih gasova, posto su mi to trazili skoro za jednu homologaciju prilikom uvoza motora, a u Bosni vozila prilikom uvoza moraju ispunjavati EURO4 normu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano Jul 20, 2018 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Da se ne otegne, ali teško... Razni Kokanovići, Rokanovići, Zebići, Jebići... Ćefanovići i među njima pravnik Mučić ni da žmirne u ovom pravcu, šta im je činiti. Stvorio je okvir u kome većina izgleda može samo da se slika... Evo da pridodaju spisku BEZ PEČATA I POTPISA koji mora da postoji od strane državnih institucija: Nosač navigacije, nove ručice, utičnica 12V, USB, beli migavci, nalepnice, merač pritiska u gumama (ovaj i onaj), prekidač za startovanje... Na koji član će se pozvati inspektori i šta će da stoji u zapisniku kao neispravnost? Uleteli ko guske u maglu-------------------------Recimo ovo u nastavku za razmatranje... AFTERMARKET https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aftermarket_(automotive) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aftermarket_exhaust_parts Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano Jul 20, 2018 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Smisli čovek u jednom trenutku da veže bure od 50l, da potrpa stvari u njega i da ga tako vozika na motoru. Onda reče neko - hajde da napravimo kofer, da ga testiramo, to je bolje, sigurnije i neće da te udavi kad pretegne.Potom dođe tehnički i kažu - kofer ne može trpaj sve u džepove.Čovek ponovo vrati bure i nastavi dalje. Za to mogu da mu pljunu pod prozor. Kako je krenulo po ubrzanoj metodi, biće više vozila napuštenih pored puta kao da nas je stigla apokalipsa. Sent from my SM-A500H using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Jul 20, 2018 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Utjerivac je napisao: @ZEMZEM Jel ti izduv e3 1004 Hurric? Ako jeste onda je E3 zemlja porijekla Italija. Ali je sama oznaka vezana za dozvoljenu EURO normu izduvnih gasova, posto su mi to trazili skoro za jednu homologaciju prilikom uvoza motora, a u Bosni vozila prilikom uvoza moraju ispunjavati EURO4 normu. Piše na njemu street fighter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 21, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan @ZEMZEM Ok, bitno je da ima oznaku zemlje porijekla sto znaci da je atestiran-homologovan tako da menas problema na tehnickom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Jul 21, 2018 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja u šteku fabrički, kao nov, čuči u podrumu ako bude nekih problema oko ovog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Jul 21, 2018 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, ZEMZEM je napisao: Imam ja u šteku fabrički, kao nov, čuči u podrumu ako bude nekih problema oko ovog. Da ti ne spomenu stek i podrum ja se ne bih ni setio. I meni je ostao fabricki od Suzukija SV 650n (2007god). Kad dobijem vremena postavicu oglas, mozda nekom i zatreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano Jul 22, 2018 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan ZOBS - 2018 (utvrđivanje cene REDOVNOG TP)Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Jul 23, 2018 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 20.7.2018. at 1:38, MARKO9966 je napisao: Braćo, na mojoj Kawi EN500 je neki custom izduv, fabrički je propao i bačen odavno, tako mi je rekao prethodni vlasnik, grane su sečene svega par cm jer su istrulile, a ovim komentarima ovde ste me lepo zabrinuli jer će me nov oriđiđi izduvni sistem koštati preko 800e...Inače mene zanima da li oni na tehničkom zagledaju auspuh? Pao sam na jednu finu idejicu da odradim topove izgledom identične fabričkim, naravno neće biti utisnuti serijski brojevi na njima, ne znam prolazi li ovo Ne bacaju mi se 800e na motor koji vredi jedva 2000e, polovne auspuhe ću jedva da nađem... Malo mi je nelogičan ovaj zakon ako će za svaku sitnicu da razmatraju da li se prolazi tehnički ili ne...Imam gomilu gluposti na motoru (naslon, vizir, pomoćna svetla, crash barove, one đavole za bisage da ne upadaju u točak, resice na kormanu itd...) Ništa od ovoga po meni ne bi trebalo da utiče na bezbednost u saobraćaju, čak naprotiv...A što se tiče auspuha, umesto da traže original zašto jednostavno ne bi testirali buku i emisiju štetnih gasova? Dobar deo motora nema fabričke izduve jer ih je teško naći i umeju biti jako skupi kao u mom slučaju...skroz bezveze Moj ti je savet da odes do nekog tehničkog pregleda i odvezes motor i pitas da li moze da se registruje tako ili moras da zamenis? Mada po onome sto su pričali da će naredne 3 godine samo opominjati da ukoliko nemaš delove koji su homologovani nećeš biti vraćen sa registracije već ćes uredno registrovati ali sa napomenom da pojedini deo moras da zameniš za 3 godine kada počinje da se sve gleda po P.S.(inače u Državi je sve sredjeno samo su problem automobili i motori koji nemaju homologovane auspuhe i ostale delove karoserije). Baš me živo zanima gde se radi tehnički za GSP autobuse. Ako je neko gledao juče SAT emisiju bilo je o pravilima na tehničkom šta može a šta ne i šta može da se radi u nekom slučaju, odnosno kako se može prevazići problem. Mada po onome što cujem od kolega i drugara stvarno su za neke stvari preterali(bočne lajsne na staklima, LED dnevna svetla sa Bubanj potoka ili Aliexpresa, ksenoni, krovni nosači, felne drugih dimenzija, itd... za sve mora atest) i ne vidim poentu svega toga osim da se otme novac narodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Jul 23, 2018 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na "blicu" izasao jako interesantan tekst o muci zvanoj "produziti registraciju" http://www.blic.rs/sx4v0dc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Jul 23, 2018 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Čekao u redu i zaboravio uplatnicu u osiguravajućem društvu. Nije baš neka muka, ali pisac tih redova zna da nakarikira. Na ovom forumu sam pročitao brdo "kompleksnijih situacija" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14185 Napisano Jul 23, 2018 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan I svi sada primetili da tablice vaze sedam godina,ja sam istog momenta mitingovao i za tablice i Y Đ sranja a ljudi nista,gledali belo i verovatno mislili da ke.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Jul 23, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tehnički po novom, isto kao i što je bio, broj motora,šasije,skini kofer da slikamo,2000 din i teraj,a rega sveukupno 28700,Vfr 800 fi 2000. god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10183 Napisano Jul 23, 2018 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Je li...ako se moraju skidati crash barovi,nosači i ostale džidža bidže za regu...e sad ti ih posle vratiš i ne daj Bože bude neki udes,onda te mogu zezati za obeštećenje,zar ne?Prepravka motociklla! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...