Kubanac99 6 Napisano Mart 24, 2018 U prolazu, 31 postova Lokacija: Surdulica Motocikl: Gilera Runner 180 SP Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi. Hteo bih malo da se pozabavim oko prenosa na mom Runneru ali nemam bas nekog iskustva oko toga. Motor je serijski, solidno vuce za 21ks ali hocu jos malo da poboljsam taj start. Hteo bih malo jace da poteze da mogu da ga vozam na zadnji, moze i ovako ali nema tu snagu da prebaci sam na zadnji nego moram bas da ga cimam. Stavio bih mu neki auspuh ili neki kit ali trenutno nemam novca pa bih samo nesto oko prenos da dobije na startu. Sta predlazete vi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Mart 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja predlažem da tu ne diraš ništa, već da sve to ostaviš na fabrici i uživaš u vožnji. Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5194 Napisano Mart 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 6054 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Svako poboljšanje starta rezultiraće smanjenjem krajnje brzine ( i povećaće potrošnju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11675 Napisano Mart 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4383 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Osim multivara, druge centralne opruge i MALO lakših rolnica. Ja sam ja AA500 dobio jako dobro ubrzanje i istu krajnju brzinu. Ali i to kao i svako drugo zadovoljstvo košta 150/200€. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2127 Napisano Mart 24, 2018 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste zajebano kod runnera sto nece na zadnji sam. Moras da cimnes malo glavom unazad. Kad stavis multivar nece ni onda da ide bas sam na zadnji. Ovaj je bio standard , snimak je sa digitrona, ali se vidi i cuje kako to ide lagano. Tockiranje mora da se zna i moze sa cim hoces. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11675 Napisano Mart 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4383 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Još da shvatim poentu točkiranja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2127 Napisano Mart 24, 2018 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni kao soferu to jedino simpaticno na krosu ili sm-u. Oni su tako i napravljeni da to sve ide lagano. Nema neku poentu, ali nekom je zanimljivo. Meni gore nije jasno paljenje guma. On topic Da znas samo da ce postavljanje sportskog varijatora i pratece podesavanje na runneru da znacajno podigne i onako visoku potrosnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kubanac99 6 Napisano Mart 24, 2018 U prolazu, 31 postova Lokacija: Surdulica Motocikl: Gilera Runner 180 SP Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, AlexaBGD said: Osim multivara, druge centralne opruge i MALO lakših rolnica. Ja sam ja AA500 dobio jako dobro ubrzanje i istu krajnju brzinu. Ali i to kao i svako drugo zadovoljstvo košta 150/200€. Tako nesto i planiram. Jel te to izaslo za Runner 150/200e ili za neku jacu kubikazu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11675 Napisano Mart 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4383 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Za Atlantic 500Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kubanac99 6 Napisano Mart 24, 2018 U prolazu, 31 postova Lokacija: Surdulica Motocikl: Gilera Runner 180 SP Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, muljaz said: Jeste zajebano kod runnera sto nece na zadnji sam. Moras da cimnes malo glavom unazad. Kad stavis multivar nece ni onda da ide bas sam na zadnji. Ovaj je bio standard , snimak je sa digitrona, ali se vidi i cuje kako to ide lagano. Tockiranje mora da se zna i moze sa cim hoces. Pa da, tockiranje mora da se zna ali je dosta lakse kad ga malo sam prebaci na zadnji. Koje su ti ovde rolnice bile i oprugice ako se secas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Februar 8, 2021 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze neko da mi kaze koja je fabricka dimenzija karburatora za Runner 180 2000god, treba da zamenim karburator a na motoru je trenutno 20,5mm , majstor koji je radi kaze da ovaj mozda nije fabricki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 8, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Runner 125 i 180 imaju isti karburator....Mikuni VM20. To otprilke znači da je prečnik venturija 20mm. Iako su spolja identični ima razlike u diznama i u igli šibera. Pričamo za dvotaktni FXR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Februar 8, 2021 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Da, da FXR je u pitanju, hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze neko da mi slika lokaciju broja motora i broja sasije na Runneru 180 FXR (2t) 2000god? Pretrazih ceo skuter ne mogu da nadjem ni jedno ni drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1918 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Broj sasije je ispod desnog nogostupa, zavuci se ispod skutera. Trebalo bi da je utisnut na ramu. Sa motor nisam siguran ali bi trebalo da je utisnut takodje sa donje strane na bloku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 24, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.vehicle-documents.it/bd/BDIV/schede/Gilera/RUNNER.pdf&ved=2ahUKEwiZw6KSsIPvAhXClIsKHb7hBE8QFjAKegQIFRAC&usg=AOvVaw0e0zkpKApYQQcNaCB0uQLl Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Februar 26, 2021 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno, pronasao oba Ali ponovo problem... Prvo uopste nije reagovala na dugme kad probam da upalim, stavio sam akumulator sa Suzukija i sad se desava ovo: Jel anlaser gotov ili je nesto drugo u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 26, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jeste li čačkali anlaser? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 26, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Deluje da anlaser reaguje na komandu...ali problem može da bude frajlauf, zupčanik na varijatoru...ili čak da se anlaser okreće u suprotnom smeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Februar 26, 2021 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Nije nista dirano, motor je kupljen pre par dana u bas zapustenom stanju, receno je da ne radi dugme, ali kad sam zamenio akumulator poceo je da vergla ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 27, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Niste vi dirali, ali ako je u takvom stanju biće da su stručnjaci tu kumovali. Skini dekl varijatora pa vidi šta se dešava. Možda je sve samo nasumično stavljeno da bude kompletno...a funkcija ništa. I motor i anlaser se okreću u levo. Zna da se desi i da frajlauf ne "iskoči" zbog svoje neispravnosti ili prljavštine. Svi zubi, na svim komponentama bi trebalo da su tu ..inače naleti momenat kada jednostavno ne postoji uzupčenje između njih. Taj zupčaničić (dupli) ima svoje biksne kroz koje rotira...i to može da bude. Pregledaj lepo sve, ne mora mnogo toga da se rastura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16282 Napisano Februar 27, 2021 Integrisan, 9374 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, pronto je napisao: I motor i anlaser se okreću u levo. Mala ispravka, da ne bude zabune. Kad se skine dekla i pogleda nazubljen deo anlasera, pri verglanju on ce se u oku posmatraca vrteti u levo a to levo u stari nije levo. Zapravo njegova rotacija je u desno jer se kod anlasera smer okretaja gleda sa zadnje strane, cak na statorima imaju utisnutu ----> koja oznacava smer okretaja. U ovom slucaju anlaser vrti u desnu stranu. PS. Na pocetku sa gornjeg klipa, pri verglanju vidi se probijanje varnice.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 27, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja to napisah iz perspektive kada je sve namontirano, skinut dekl i gleda se šta se dešava. Kada je motorić napolju, osovina "od sebe", smer je desni. Nisam jak sa strujom, ne umem da objasnim zašto, ali sam nalazio da motorići vrte u pogrešnu stranu...naročito ti mali, nakon igranja. Dovoljno je okrenuti gornju ploču, tačnije zarotirati je..i vrti na drugu stranu. Jedan Free nas je svojevremeno razludeo, pa naučismo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16282 Napisano Februar 27, 2021 Integrisan, 9374 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jasno je to meni, razumemo se al nije ispravno receno. Ucilo se nekad o tome na casu pa zato napisah, da ne dodje do zabune oko smera kad se trazi drugi anlaser.... mislice da vrti u levo, zapravo je desno U par navrata kad sam imao muke oko nekog el. problema, uvece budem iscrpljen kao da sam kopao, kad legnem da spavam ladno sanjam zice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Mart 1, 2021 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Pokusao sam da skinem dekl ali nisam uspeo, odvio sve srafove koji su bili (pola ih nema) i pokusao da skinem ali negde glavi, zadnja strana je napeta pa nisam pokusavao na silu da ne pokvarim nesto, ipak ce da ide kod majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...