Džim Džarmuš 3638 Napisano Utorak u 20:42 (promenjeno) Drug član, 1729 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, DraganBg je napisao: Generalno i napred je kruta amortizacija,šta su uradili sa tim amortizerima to je strašno,kao da su uzeli najjeftinije sa Aliexpresa Nije to samo na toj hondi bas čitam u temi o njima..eno crf 300 i ostali..vecina vozaca odmah menja ,pocetnici izdrze neko vreme pa i oni kad ovladaju malo kupuju zadnji ..a motor pravljen za off Promenio Utorak u 20:45 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 2 Napisano Utorak u 20:53 (promenjeno) U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Nije to samo na toj hondi bas čitam u temi o njima..eno crf 300 i ostali..vecina vozaca odmah menja ,pocetnici izdrze neko vreme pa i oni kad ovladaju malo kupuju zadnji ..a motor pravljen za off Pa ne znam,sad sam u nedoumici da li menjati ili ne ? Uz modifikaciju sedišta i zamenu zadnjih amortizera verujem da bi mogla biti udobnija. Promenio Utorak u 20:53 član DraganBg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3638 Napisano Utorak u 20:59 (promenjeno) Drug član, 1729 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam i ja dilemu za neke skutere koje sam vozio i na kraju nisam zamenio. Gde god sam citao po stranim forumima bilo je lose ogibljenje a posle zamene pristojno..sto kaze Boza imao sam utisak da nece da priznaju da su se zeznuli.Niko nije rekao wow.. Dok ti nadjes ,platis skupo ,stigne, nateži se sa majstorima...zamenices skuter Promenio Utorak u 21:01 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 2 Napisano Utorak u 21:01 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Džim Džarmuš je napisao: Imao sam i ja dilemu za neke skutere koje sam vozio i na kraju nisam zamenio. Gde god sam citao po stranim forumima bilo je lose ogibljenje a posle zamene pristojno..sto kaze Boza imao sam utisak da nece da priznaju da su se zeznuli.Niko nije rekao wow.. Dok ti nadjes ,platis skupo ,stigne natezi se sa majstorima...zamenices skuter Pa jeste i to a verujem da bi mi aftermarket amortizeri pokvarili garanciju čak iako su kvalitetni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3638 Napisano Utorak u 21:04 (promenjeno) Drug član, 1729 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, DraganBg je napisao: Pa jeste i to a verujem da bi mi aftermarket amortizeri pokvarili garanciju čak iako su kvalitetni ne verujem za garanciju to je potrosni materijal... Moraces sam da odlucis ,ovo je moj stav ,nesto se dobije sigurno ali da li je srazmerno ulozenom ..moj utisak je da nije "wow" a ja za tu lovu hoću "wow" nisam hteo da rizikujem( a i znao sam da cu da vozim skuter 1 do 2 sezone max) Pročačkaj malo i strane forume a mozda se kolega sa 13 strane javi kad vec nema niko drugi,nije to bas tako čest zahvat ,sto ti govori nešto ...zar ne? @DraganBg Promenio Utorak u 21:08 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 2 Napisano Utorak u 21:08 (promenjeno) U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Džim Džarmuš je napisao: ne verujem za garanciju to je potrosni materijal... Moraces sam da odlucis ,ovo je moj stav ,nesto se dobije sigurno ali da li je srazmerno ulozenom ..moj utisak je da nije "wow" a ja za tu lovu hoću "wow" Hvala na pomoći,na chat GPT sam postavio pitanje u vezi toga i veštačka inteligencija kaže da bi aftermarket amortizeri uticali na garanciju.Pozvaću ipak Hondu i proveriti. Promenio Utorak u 21:08 član DraganBg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze 92 Napisano Utorak u 21:18 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH350i Prijavi odgovor kao problematičan Ne uslika na koliko su podešeni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 2 Napisano Utorak u 21:30 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Ji 4Tze je napisao: Ne uslika na koliko su podešeni? Pa podesio sam ih na najmekše ali su i tad mnogo tvrdi,generalno su kruti amortizeri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6079 Napisano Sreda u 08:21 Ne silazi, 4501 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da napomenem i ovo, mada smo već često o tome pisali. Ne bi trebalo da amortizere postavljaš na najmekše, osim ako baš ne voziš po asfaltu ravnom kao staklo, i imaš 50kg. Srednja 3-ka je za prosečnog vozača od 70-ak kg. Treba postaviti na 4, ako si teži, ili 5 ako ideš sa saputnicom\kom. Ja sam na svom skuteru odmah premestio sa 3-ke na četvorku, i baš se osetila razlika, sećam se. Na 3-jci je skakutao gore dole po neravninama, nikad ih nije sabijao do kraja doduše, ali je bilo neprijatno i njanjavo. Na malo tvrđem podešavanju, osetno je stabilniji, upravljiviji, ne skače... udobniji ukratko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 2 Napisano Sreda u 08:27 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, boza_kg je napisao: Da napomenem i ovo, mada smo već često o tome pisali. Ne bi trebalo da amortizere postavljaš na najmekše, osim ako baš ne voziš po asfaltu ravnom kao staklo, i imaš 50kg. Srednja 3-ka je za prosečnog vozača od 70-ak kg. Treba postaviti na 4, ako si teži, ili 5 ako ideš sa saputnicom\kom. Ja sam na svom skuteru odmah premestio sa 3-ke na četvorku, i baš se osetila razlika, sećam se. Na 3-jci je skakutao gore dole po neravninama, nikad ih nije sabijao do kraja doduše, ali je bilo neprijatno i njanjavo. Na malo tvrđem podešavanju, osetno je stabilniji, upravljiviji, ne skače... udobniji ukratko. Probaću Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6079 Napisano Sreda u 20:19 Ne silazi, 4501 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo rešenja, doduše na Tajlandu. Specijal izdanje Forze, sa Ohlins ogibljenjem. Tamo košta oko 5.500€ Honda Forza 350 Öhlins: Ειδική έκδοση σε 500 κομμάτια - SCOOTERNET SCOOTERNET.GR Η Honda παρουσίασε στην Ταϊλάνδη μια ακόμη ειδική έκδοση του Forza, το Forza 350 Öhlins Special Edition... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 2 Napisano Sreda u 20:36 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, boza_kg je napisao: Evo rešenja, doduše na Tajlandu. Specijal izdanje Forze, sa Ohlins ogibljenjem. Tamo košta oko 5.500€ Honda Forza 350 Öhlins: Ειδική έκδοση σε 500 κομμάτια - SCOOTERNET SCOOTERNET.GR Η Honda παρουσίασε στην Ταϊλάνδη μια ακόμη ειδική έκδοση του Forza, το Forza 350 Öhlins Special Edition... E to ovde neće biti nikad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 209 Napisano Petak u 21:38 U prolazu, 92 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Malo njege za Forzu. Komplet skuter tretiran APC-om, felge i kocnice Iron Removerom, pa opran samponom. Pastike i neki gumeni dijelovi tretirani PSS-om. Lakirani dijelovi su ranije zasticeni Fusso voskom sad je boostana zastita Fussom u spreju. I tak prodje dopodne... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 193 Napisano Subota u 22:46 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Druže da sam skuter ovakvog bih gazdu poželeo, teška pedanterija, verujem da ti nekada nije lako ni sa samim sobom, a pogotovo kad vidiš nekog aljkoša na ulici p.s Razumem te u potpunosti do skora sam na stolu sve ređao da bude u dlaku simetrično, sad više ne, valjda starim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 21 Napisano pre 1 sat (promenjeno) U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim maksi skuterašima, posebno onim tehnički iskusnim. Pitanje: da li se pri ugradnji aftermarket auspuha tipa Akrapovič, Arrow ili sl, kod Honde 350 21-vo godište mora ući motorni kompjuter i dodatno nešto podesiti, radi optimalnog odnosa sa izduvnim sistemom ili se jednostavno nakači auspuh i rasipaju decibeli po okolini? Hvala na odgovoru. Promenio pre 1 sat član dr.srba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6079 Napisano pre 57 minuta Ne silazi, 4501 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikada menjao auspuh, ali teoretski je odgovor - zavisi. Euro 5 / Euro 5+ skuteri imaju lambda sondu (O2 senzor) i katalizatore. Ako staviš aftermarket auspuh koji nosi homologaciju tačnu za tvoj model skutera, onda je sve OK. Sličnih su k-ka, ne traži remapiranje. Ako staviš neki otvoreni, sportski ili fake izduv, svašta je moguće. Od toga da je potrebno remapiranje (al pitanje je da li i ko to radi kako treba) ili su loše posledice - gubitak snage, "rupa" u gasu, trzanje... Sve u svemu, često bude lošije od originala, samo se više dere. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...