Jump to content

Moto Zajednica

Honda Forza 300/350

Recommended Posts

• Drug član, 1729 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 9 minuta, DraganBg je napisao:

Generalno i napred je kruta amortizacija,šta su uradili sa tim amortizerima to je strašno,kao da su uzeli najjeftinije sa Aliexpresa 

Nije to samo na toj hondi bas čitam u temi o njima..eno crf 300 i ostali..vecina vozaca odmah menja ,pocetnici izdrze neko vreme pa i oni kad ovladaju malo kupuju zadnji ..a motor pravljen za off

Promenio član Džim Džarmuš

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 34 postova
pre 11 minuta, Džim Džarmuš je napisao:

Nije to samo na toj hondi bas čitam u temi o njima..eno crf 300 i ostali..vecina vozaca odmah menja ,pocetnici izdrze neko vreme pa i oni kad ovladaju malo kupuju zadnji ..a motor pravljen za off

Pa ne znam,sad sam u nedoumici da li menjati ili ne ? Uz modifikaciju sedišta i zamenu zadnjih amortizera verujem da bi mogla biti udobnija.

Promenio član DraganBg

Imao sam i ja dilemu za neke skutere koje sam vozio i na kraju nisam zamenio.

Gde god sam citao po stranim forumima bilo je lose ogibljenje a posle zamene pristojno..sto kaze Boza imao sam utisak da nece da priznaju da su se zeznuli.Niko nije rekao wow..

Dok ti nadjes ,platis skupo ,stigne, nateži se sa majstorima...zamenices skuter🙂

• U prolazu, 34 postova
pre 1 minut, Džim Džarmuš je napisao:

Imao sam i ja dilemu za neke skutere koje sam vozio i na kraju nisam zamenio.

Gde god sam citao po stranim forumima bilo je lose ogibljenje a posle zamene pristojno..sto kaze Boza imao sam utisak da nece da priznaju da su se zeznuli.Niko nije rekao wow..

Dok ti nadjes ,platis skupo ,stigne natezi se sa majstorima...zamenices skuter🙂

Pa jeste i to a verujem da bi mi aftermarket amortizeri pokvarili garanciju čak iako su kvalitetni 

pre 6 minuta, DraganBg je napisao:

Pa jeste i to a verujem da bi mi aftermarket amortizeri pokvarili garanciju čak iako su kvalitetni 

ne verujem za garanciju to je potrosni materijal...

Moraces sam da odlucis ,ovo je moj stav ,nesto se dobije sigurno ali da li je srazmerno ulozenom ..moj utisak je da nije "wow" a ja za tu lovu hoću "wow" nisam hteo da rizikujem( a i znao sam da cu da

vozim skuter 1 do 2 sezone max)

Pročačkaj malo i strane forume a mozda se kolega sa 13 strane javi kad vec nema niko drugi,nije to bas tako čest zahvat ,sto ti govori nešto ...zar ne? @DraganBg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova
pre 4 minuta, Džim Džarmuš je napisao:

ne verujem za garanciju to je potrosni materijal...

Moraces sam da odlucis ,ovo je moj stav ,nesto se dobije sigurno ali da li je srazmerno ulozenom ..moj utisak je da nije "wow" a ja za tu lovu hoću "wow" 

Hvala na pomoći,na chat GPT sam postavio pitanje u vezi toga i veštačka inteligencija kaže da bi aftermarket amortizeri uticali na garanciju.Pozvaću ipak Hondu i proveriti.

Promenio član DraganBg
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 4501 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Da napomenem i ovo, mada smo već često o tome pisali. Ne bi trebalo da amortizere postavljaš na najmekše, osim ako baš ne voziš po asfaltu ravnom kao staklo, i imaš 50kg. Srednja 3-ka je za prosečnog vozača od 70-ak kg. Treba postaviti na 4, ako si teži, ili 5 ako ideš sa saputnicom\kom. Ja sam na svom skuteru odmah premestio sa 3-ke na četvorku, i baš se osetila razlika, sećam se. Na 3-jci je skakutao gore dole po neravninama, nikad ih nije sabijao do kraja doduše, ali je bilo neprijatno i njanjavo. Na malo tvrđem podešavanju, osetno je stabilniji, upravljiviji, ne skače... udobniji ukratko.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova
pre 5 minuta, boza_kg je napisao:

Da napomenem i ovo, mada smo već često o tome pisali. Ne bi trebalo da amortizere postavljaš na najmekše, osim ako baš ne voziš po asfaltu ravnom kao staklo, i imaš 50kg. Srednja 3-ka je za prosečnog vozača od 70-ak kg. Treba postaviti na 4, ako si teži, ili 5 ako ideš sa saputnicom\kom. Ja sam na svom skuteru odmah premestio sa 3-ke na četvorku, i baš se osetila razlika, sećam se. Na 3-jci je skakutao gore dole po neravninama, nikad ih nije sabijao do kraja doduše, ali je bilo neprijatno i njanjavo. Na malo tvrđem podešavanju, osetno je stabilniji, upravljiviji, ne skače... udobniji ukratko.

Probaću

Evo rešenja, doduše na Tajlandu. Specijal izdanje Forze, sa Ohlins ogibljenjem. Tamo košta oko 5.500€ ☺️

SCOOTERNET.GR

Η Honda παρουσίασε στην Ταϊλάνδη μια ακόμη ειδική έκδοση του Forza, το Forza 350 Öhlins Special Edition...

• U prolazu, 34 postova
pre 17 minuta, boza_kg je napisao:

Evo rešenja, doduše na Tajlandu. Specijal izdanje Forze, sa Ohlins ogibljenjem. Tamo košta oko 5.500€ ☺️

SCOOTERNET.GR

Η Honda παρουσίασε στην Ταϊλάνδη μια ακόμη ειδική έκδοση του Forza, το Forza 350 Öhlins Special Edition...

E to ovde neće biti nikad 🙂

• U prolazu, 92 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350

Malo njege za Forzu. Komplet skuter tretiran APC-om, felge i kocnice Iron Removerom, pa opran samponom. Pastike i neki gumeni dijelovi tretirani PSS-om. Lakirani dijelovi su ranije zasticeni Fusso voskom sad je boostana zastita Fussom u spreju. I tak prodje dopodne... 

1000116032.thumb.jpg.730b505fb01ad4765877c2307759414a.jpg

1757677529386.thumb.jpg.3270801849d151a6e4ef6f2eb738db43.jpg

1000116033.thumb.jpg.9cf53bbd66228429935d9d2520abba24.jpg

1000116079.thumb.jpg.55a5a89a66febdb61e8de0a38f41b8af.jpg

1000116083.thumb.jpg.f370b1d6499572c2e8d49741e6bb2633.jpg

1000116080.thumb.jpg.c1e5c9024ce4bf62a55c27d84bd075e4.jpg

1000116081.thumb.jpg.48140e4cef04f3d264bbc011f0ef606a.jpg

• Sviđa mi se 7

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Druže da sam skuter ovakvog bih gazdu poželeo, teška pedanterija, verujem da ti nekada nije lako ni sa samim sobom, a pogotovo kad vidiš nekog aljkoša na ulici💯 

p.s Razumem te u potpunosti do skora sam na stolu sve ređao da bude u dlaku simetrično, sad više ne, valjda starim.

• U prolazu, 9 postova

Pozdrav svim maksi skuterašima, posebno onim tehnički iskusnim. Pitanje: da li se pri ugradnji aftermarket auspuha tipa Akrapovič, Arrow ili sl, kod Honde 350 21-vo godište mora ući motorni kompjuter i dodatno nešto podesiti, radi optimalnog odnosa sa izduvnim sistemom ili se jednostavno nakači auspuh i rasipaju decibeli po okolini? Hvala na odgovoru.

Promenio član dr.srba

Nisam nikada menjao auspuh, ali teoretski je odgovor - zavisi. Euro 5 / Euro 5+ skuteri imaju lambda sondu (O2 senzor) i katalizatore. Ako staviš aftermarket auspuh koji nosi homologaciju tačnu za tvoj model skutera, onda je sve OK. Sličnih su k-ka, ne traži remapiranje.

Ako staviš neki otvoreni, sportski ili fake izduv, svašta je moguće. Od toga da je potrebno remapiranje (al pitanje je da li i ko to radi kako treba) ili su loše posledice - gubitak snage, "rupa" u gasu, trzanje... Sve u svemu, često bude lošije od originala, samo se više dere.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja