Jump to content

Moto Zajednica

PREDNJA KOCNICA mi ledi srce

Recommended Posts

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: CBR 900 RRX

I otoplilo je i stiglo mi je castrol dot4, uzeh litar, kao zlu ne trebalo. izbacimo staro, koje je bilo gusto, cak sluzavo na dnu i tamno sipamo novo, masjtor-poznanik ocisti klipove, ozracimo ali jbg. prvo mi se grejala oba diska toliko da je to nemoguce dodirnuti posle 1km! onda dobijem savet da odvrnem sisice vidim da li je unutra visok pritisak, iz levog izadje malo vazduha, malo iz desnog. OK. sada levi greje ali 2x manje nego desni. i opet sam skidao klesta, mazao klipove i brisao i prc. Ono sto me brine je sto je ulje posle 4 dana potamnelo i zgusnulo se u odnosu na ono u flajki? A meni radi cir...I STA SAD ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

moguce da ti crevo za kocnicu pusta ulje samo u jednom smeru,,,to jest ka glavnom kocionom cilindru,,a nazad ka posudi ne,,,jer je jaci pritisak kad pretisnes rucicu,ka cilindrima,,a kad je pustis nemoze da usisa nazad ulje pa ostaju napeti klipcici,,naravno nadam se da ste lepo razmrdali klipcice,,a to hoce isto da se desi ako su ti plocice dosta pojedene,,pa klipcici izadju vise napolje...

• U prolazu, 38 postova

Plocice i diskovi su daleko od servisne granice - po HONDA servisnoj knjizi. Klipovi se vracaju, ali koliko je moguce da u celjustima ima taloga sluzavog - starog ulja? Kada vracam klipove-kada sam ih brisao isterivao sam ih tecnost se vraca u rezervoar.

pa vraca se kad ih ti pretiskas jer ih guras,,to isto treba da uradi glavni kocioni cilindar,to jest da usisa ulje nazad.....a sila kojom ti vracas klipcice je jaca od njegove moci usisavanja  :)

• U prolazu, 38 postova

kada sam pustao ulje na slobodan pad iz sisica, pritisnuo sam i pustio rucicu, ulje je krenulo napolje a posle se vratilo nazad, to je O.K. samo mozda nije dovoljna povratna sila?

jeste,vratilo se,ali se u crevu pod pritiskom nalazi u vakumu,,,pa mu treba jaca sila,,,mozda ti je crevo za kocnicu negde uvrnuto,,,dali ste razmrdali klizace na kljestima.

• U prolazu, 38 postova

ma gde nisam, za nedelju dana bar 3 puta sam sve skidao i brisao i .... ale. da li je moguce npr da su creva omatorila i da "rade" vise nego sto treba.

• U prolazu, 38 postova

To si ja mislim ;)

ali samo desno? jedino sto kvari zezanje je sto mi se ne daje kinta za creva ako bude moralo nesto drugo da se menja.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

To si ja mislim ;)

ali samo desno? jedino sto kvari zezanje je sto mi se ne daje kinta za creva ako bude moralo nesto drugo da se menja.

Najbolje da kad ih vec menjash da stavish pancirna creva jer sa njima nema greshke. Jesu skuplja ali je drastichna promena na ruchici kochnice.

• Drug član, 1854 postova

pa kad si već to sve radio mogao si i da rasturiš klešta i da ih opereš, neoj da vadiš gumice ako su stare wposle bude malo neygodno da se vrate. crava se na mojoj jamahi menjaju na svakih 4 godine ali to niko ne poštuje, ja sam na mom motroru stavio teflonska, 3600 dinara za oba točka. radio ih u bobansajle.

• U prolazu, 38 postova

Ra$o, kako brate da ih rasklopim, pa ako ih razdvojim (celjusti na 1/2) moram da menjam dihtung, verovatno? setih sejos da kada vracam 1 klip, drugi izlazi, ako drzim drugi izlazi 3. Crtani film ;)

• Drug član, 1854 postova

nema dihtung, bar ja nisam naišao, ali ja sam rasturao klešta na mom motoru i na kawasakiju zzr600, imaju samo dve gumice i samo pazi da ih ne pogubiš. kad ih sklopiš stegneš normalno, tačno se oseti kad više ne može tako da ni tu ne moraš da se brineš.

e sad, zašto ne vaditi stare gumice. pošto su verovatno stare kad ih izvadiš one budu 5mm većeg prečnika i onda se zamisliš "jbt kako će ovo da stane ovde?", ali stane samo je potrebno malo strpljenja i tanak šrafciger.

koristi sprej za čišćenje kočnica jer on neoštećuje gumice a razlaže masnoću odlično, isto tako klipove očistiš dobro da bi mogli da se uvuku celom dužinom.

to sa klipovima da izlaze jedan pa drugi se dešava kad je sistem zatvoren tj ima ulja u njemu, kad sve rsturiš onda toga nema.

kad vraćaš klipove obaveyno ih namažeš uljem (tim novuim za kočnice) i vraćaš lagano da ne bi pokidaoi i isekao gumice.

i zameni creva jer stvarno vredi svaki dinar.

nisi rekao šta voziš?

• Svrati ponekad, 264 postova

To si ja mislim ;)

Nemoj da ti bude zao para.To je ipak kocnica.Po meni najvazniji "deo" na motoru. ;) Tu ne treba zaliti.

Ajde sad prvo promeni ta creva,pa ces videti da li je to ili nesto drugo.

Nemoj voziti motor ako ti blokira tocak.Nemoj da te ubedjuju u pricu nasu srpsku "....to dok ne legne...."

Ako budes vozio "dok ne legne",mozes da napravis jos veci trosak."Izgore" ti gumice od pregrevanja.Pa nema drugih,pa moras da kupis druga kljesta.....

I tu prodje pola sezone.Zbog gluposti.

Mozda ti se i prevrnula gumica u gornjem cilindru.Pa da ona neda da se vrati klip.Dovoljno da ti malo blokira i da se greje.Kada se zagreje disk,greje i kljesta.Posto greje kljesta ulje se siri i onda jos vise blokira.

Ja sam imao slicnu situaciju na proslom motoru,ali je bila u pitanju zadnja kocnica.

Lepo sve skines s motora,na sto i polako.Sve mora da ide ko podmazano.Sve sto treba promeni,nije skupo.

Skupo je da te iznenadi u voznji. ;)

Sad polako na posao. ;D

• U prolazu, 38 postova

vozim fireblade.  :)  ali sada ne  :-\ 

zato mi je i hladno oko srca  :(

pokusacu da nadjem creva pa cu se javiti

hvala drugari

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja