Satelis 15798 Napisano Mart 13, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mimahitna je napisao: Zamenski stoji kako treba, onda ostaje mogucnost da je neka greska u montazi ili pak da je ovaj iskrivljen-ali na njemu nikakvih ostecenja...da je iskrivljen, morao bi da bude makar negde ostecen... Nista mi nije jasno, uh Integra, NC, X-ADV slican rep ima, kacenje takodje tesko gotovo nemoguce je pogresiti pri montazi jer svaki sraf od 4 komada ima svoju vodjicu Ovde nemas mnogo opcija, zapravo imaš dve. Prva opcija je olakšavajuća, mozda je ovaj rep kriv. Pitam se samo kako je moguće jer je on od tvrde plastike. Druga opcija je teza a to je da je kriva viljuska/ram. Stavi motor na centralni stender, korman da bude prav i proveri geom. zadnje viljuske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Mart 14, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Satelis said: Integra, NC, X-ADV slican rep ima, kacenje takodje tesko gotovo nemoguce je pogresiti pri montazi jer svaki sraf od 4 komada ima svoju vodjicu Ovde nemas mnogo opcija, zapravo imaš dve. Prva opcija je olakšavajuća, mozda je ovaj rep kriv. Pitam se samo kako je moguće jer je on od tvrde plastike. Druga opcija je teza a to je da je kriva viljuska/ram. Stavi motor na centralni stender, korman da bude prav i proveri geom. zadnje viljuske. Hvala veliko. Kako da proverim geometriju zadnje viljuske-juce sam vozio motor i ne primecujem bilo sta cudno-motor ne trese, nema cudnih vibracija, gledao sam sve plastike, skidao malo sediste i ispod njega znakova da je neko, nesto, cackao a da je bilo sta iskrivljeno, puklo, zamenjeno-moralo bi da bude nekih tragova… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Mart 14, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Neko je vec menjao rep, mi se možemo pitati da li je to uradjeno radi estetike ili je imao havariju. Predpostavimo da je menjan radi estetike, sa druge strane rep je gotovo nemoguce iskriviti bez ostecenja jer je od tvrde plastike, takodje tesko da se moze omasiti prilikom montaze. Za pocetak, skini plastiku ispod repa, lako se skida i vidi kakvo je tu stanje, kako je montiran rep. Za geometriju ce ti trebati dva konca koje ćeš da prislonis i zategnes na same ivice zadnje tocka (koji je jednak na spanerima) i pruzi ka napred da vidis u kom pravcu putuju. Jos bolje je ako imas dve kutije, sipke. Proveris jedno, proveris drugo i znaces di je problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Mart 14, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Satelis said: Neko je vec menjao rep, mi se možemo pitati da li je to uradjeno radi estetike ili je imao havariju. Predpostavimo da je menjan radi estetike, sa druge strane rep je gotovo nemoguce iskriviti bez ostecenja jer je od tvrde plastike, takodje tesko da se moze omasiti prilikom montaze. Za pocetak, skini plastiku ispod repa, lako se skida i vidi kakvo je tu stanje, kako je montiran rep. Za geometriju ce ti trebati dva konca koje ćeš da prislonis i zategnes na same ivice zadnje tocka (koji je jednak na spanerima) i pruzi ka napred da vidis u kom pravcu putuju. Jos bolje je ako imas dve kutije, sipke. Proveris jedno, proveris drugo i znaces di je problem. Hvala veliko, Dare. Prethodni vlasnik je motor kupio u Hondi u Bg-prvi vlasnik ga je vratio njima sa 6000km jer je bio jako nizak rastom. Navodno je taj prvi vlasnik promenio rep jer mu se fabricki nije svidjao. Korman je izgleda isto ostecen-leva rucica je posla navise i razlika u visini je ceo centimetar. Tu na prednjoj masci postoji ogrebotina ali ne tako znacajna..da li moze da se desi da je motor pao na tu stranu i da se sve desilo zbog toga-verujem da je pao sa cope jer da je u voznji pao, sve bi bilo izlomljeno a koliko vidim svi srafovi su netaknuti i da je bilo sta radjeno-to bi moralo da se vidi. Resenje-servis kod Dareta...juce sam stavljen na spisak pa kad dodjem na red...znacu nesto vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Mart 15, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan Sta da radim sa upravljacem-da kupujem nov ili da se ovaj ispravlja ? Procitah u nekoj od tema da Satelis kaze da se i postojeci moze ispraviti… Hvala ps.danas sam opet vozio motor i sve radi kako treba, motor se ponasa krajnje normalno-ne trese, ne vuce u stranu kad se u voznji pusti upravljac… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane V 19 Napisano Mart 17, 2022 U prolazu, 49 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: NC750D Prijavi odgovor kao problematičan On 7/6/2021 at 9:43 AM, tanex said: Marka Dzell, ja sam uvezao iz Svajcarske motor i prethodni vlasnik ih je tamo kupio i namestio.Msm da imas na Ebayu da ih kupis za nekih 200e (ovaj je meni rekao da ih je platio 500fr u Svici).Kucaj samo Dzell footrest ili footpegs i izaci ce ti.Ovi su dobri,nisu glomazni i upadljivi,lepo stoje na motoru,a meni bas odgovaraju, ja noge skoro nikad ne stavljam onako skuterski zato sto imam njih, mnogo lepsi osecaj imam (nekako stabilniji itd). Jedino nekad ispruzim noge da ih protegnem na onim plastikama ili kad je hladno da me ne bije direkt u noge. Sent from my iPhone using Tapatalk Ja imam slicno i predobro je za krivine na Integri ! p.s. Nisam znao da je toliko skupo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijat! 17 Napisano Mart 19, 2022 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: U traganju za pravim Prijavi odgovor kao problematičan Koliko Integrica u poslednje vreme! Kada će neko okupljanje?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Mart 19, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Mijat! said: Koliko Integrica u poslednje vreme! Kada će neko okupljanje? Sent from my iPhone using Tapatalk Dobra ideja, od utorka bi trebalo da otopli. Sto se mene tiče moze i sutra da povučemo nogu, recimo na nekoj pumpi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Mart 20, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ko se seca ove Integre .... prosle godine moglo se videti uzasno stanje rdje je bilo na sve strane gde god je prisutno gvozdje, danas je malo bolja slika treba zameniti diskove, pločice, koc. tečnost, ležajeve i semeringe točka damper gume, zadnju gumu, videti zašto ne rade grejači ručica abs senzor ostao je sjedinjen sa nosačem iz leve kutije viljuske izaslo je oko 200-300ml vode imam i video zapis al ne mogu da kačim, ovliko vode do sad nisam video stanje na gvozdje desna strana prvo leva zatim desna sada izgleda ovako, steta sto nisam napravio sliku kako je bilo vracam se na levu damperi su sa Alia, smesna cifra u odnosu za koliko se mogu naci na drugom mestu diskovi takodje, dobar kvalitet se jos jednom pokazao kutiije ocistiti koliko god je moguce, kocnice dolaze na red losa situacija, valjalo bi uzeti set za reparaciju sa Wemoto P kocnicu bolje da sam cekicem skroz olupao nego sto sam krenu u sanaciju treba uzeti polovna dobra, rasclaniti, srediti i udenuti nove plocice pozadi sklopljeno sve, podeseno, mazalicu sam morao pomeriti nazad kako bi dobra poz. bila prednja strana isto vazi kao i za zadnja klesta, niple za ozracivanje su mi najveci problem da nagriza sad krece zurka treba izvaditi "zavareno" druga strana jedan smajli ne mogu vam opisati koliko zamorno moze biti ne bi li nesto postigao prelazim na koc. tecnst defektaza grejaca em nije povezano kako treba, em je secena inst. leve strane em treba pocupati sve i krenuti sa novim od pocetka kako treba za kraj prosirenje cope nije moglo bez dodatnih podloski na sva 3 srafa 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosn 67 Napisano Mart 20, 2022 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda AfricaTwin CRF1000D2J, Yamaha XMAX 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam upratio, pa se izvinjavam ako je receno, ali sta je sa ovom integrom bilo, potopljena?Ili je vozena po snegu, soli, zimi.Svaka cast za rad, spasavas ove namuceme masine.Sent from my SM-N975F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7750 Napisano Mart 20, 2022 (promenjeno) Drug član, 808 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan On 5.3.2022. at 12:19, SQTR je napisao: Na KP ima ljudi iz Subotice koji donose od preko Kolko bolje koči motor nakon ugradnje teflonskih creva s obzirom na jedan disk napred? Prednost teflonskog (ili pancirnog) creva u svakodnevnoj civilnoj vožnji je praktično zanemarljiva. Nešto tvrdja pedala ili ručica, osećaj da je komanda osetljivija na pritisak, direktnija. Ume da bude i neprijatan osećaj ko nije navikao. Ideja i namena ovih creva je više za stazu, i neke ekstremne uslove korišćenja. Prilikom oštrih kočenja, dolazi, jelte, do grejanja, pa se to prenosi na creva, koja usled temperature postaju mekša i gnjecava, pa svaki pritisak umesto da prenese uljni potisak na klip u čeljusti, odlazi na širenje kočionog creva. Što umanjuje kočioni efekat. Pancirno crevo zbog materijala i žičane oplate ni u kom slučaju ne može da se raširi. Po meni, takva creva za svakodnevnu, civilnu vožnju, bačena para. Ko oštro pegla, vozi stazu itd, svakako. @Satelis Odlično odradjen posao. Pedantno, i sve lepo dokumentovano slikama. Promenio Mart 20, 2022 član the_doctor 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Mart 20, 2022 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek bravo @Satelis !! @milosn ili je svaki potok oko Avale pregazila.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Mart 20, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, milosn je napisao: Nisam upratio, pa se izvinjavam ako je receno, ali sta je sa ovom integrom bilo, potopljena? Ili je vozena po snegu, soli, zimi. Nadjoh, pisano je u NC temi..... uvoz jbg decko nije znao sta se krije ispod plastika. pre 54 minuta, the_doctor je napisao: Prednost teflonskog (ili pancirnog) creva u svakodnevnoj civilnoj vožnji je praktično zanemarljiva. Nešto tvrdja pedala ili ručica, osećaj da je komanda osetljivija na pritisak, direktnija. Ume da bude i neprijatan osećaj ko nije navikao. Ideja i namena ovih creva je više za stazu, i neke ekstremne uslove korišćenja. Prilikom oštrih kočenja, dolazi, jelte, do grejanja, pa se to prenosi na creva, koja usled temperature postaju mekša i gnjecava, pa svaki pritisak umesto da prenese uljni potisak na klip u čeljusti, odlazi na širenje kočionog creva. Što umanjuje kočioni efekat. Pancirno crevo zbog materijala i žičane oplate ni u kom slučaju ne može da se raširi. Po meni, takva creva za svakodnevnu, civilnu vožnju, bačena para. Ko oštro pegla, vozi stazu itd, svakako. Hvala drug, trudim se spram mogucnosti. Moj bivsi maxi od 250ccm imao je fabricka teflonska creva, sadasnji ili ti NC obična. Ne ulazeći u karakteristike samih motora, osvrnuo bi se samo na reakciju (Nissin kod oba) poluge, odziv kočnice i učinkovasti na drumu.... velika je razlika. Za teflonska creva ne bi se mogao složiti da su bačene pare, nešto vise napisano o tome moze se ovde pročitati... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7750 Napisano Mart 20, 2022 Drug član, 808 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Čim si osetio razliku, znači da si od onih koji ga teraju dobro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosn 67 Napisano Mart 20, 2022 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda AfricaTwin CRF1000D2J, Yamaha XMAX 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek bravo @Satelis !! @milosn ili je svaki potok oko Avale pregazila..Pa opet , kao da je stajao u vodi.Evo rece satelis, krs održavanje, pa ti posle uvezi od preko, ni tamo ne rade sve kako treba.Sreca pa ovde jos moze da se nadju dobri majstori.Sent from my SM-N975F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Mart 21, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovaj mora da je stajao u nekoj vodi....nema sanse da je samo lose odrzavanje... Pa vidi prednje lezajeve...kao da je motor 41' god... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrleUE 55 Napisano Mart 21, 2022 U prolazu, 73 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki Burgman 400, 2004; Honda Integra NC750D, 2019; Prijavi odgovor kao problematičan Ako je vožen godinama negde na primorju i parkiran uz obalu i van sezone, morska so iz vazduha može čudo da napravi. Pre par godina drugar koji radi inox je imao problema na jednoj kući koja je 100m udaljena od mora jer je sve korodiralo preko zime (dobavljač mu uvalio inox u kvalitetu 201 umesto 316). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Mart 21, 2022 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje za @Satelis-a. Cime cistis klipove na kocio im klijestima? Hvala unaprijed. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Mart 21, 2022 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Jedna zanimljivost.Kolega koji vozi Integru 700 prilikom zamene lanca i lancanika poruci msm prednji sa zubom manje, to je valjda ona fora da motor bolje ubrzava a da maks brzina bude manja, nisam bas siguran ali msm da je tako.Kaze ubrzavala je nenormalno dobro ali nije htela da prebaci uopste iz 5 u 6 brzinu.Ne znam da li je to mozda do dct-a posto na obicnom menjacu to ne moze da se desi.Ja sam ranije razmisljao da probam to isto jer me malo nervira lenja 6 brzina ali nakon njegovog iskustva sam se predomislio.Ima li neko ideju zbog cega se to desavalo? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Mart 21, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, boky327 je napisao: Jedno pitanje za @Satelis-a. Cime cistis klipove na kocio im klijestima? Hvala unaprijed. Celicna cetka, tanak srafciger pod 90', razne smirgle, okreces klip u krug pa polako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijat! 17 Napisano Mart 27, 2022 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: U traganju za pravim Prijavi odgovor kao problematičan Dobra ideja, od utorka bi trebalo da otopli. Sto se mene tiče moze i sutra da povučemo nogu, recimo na nekoj pumpi.Danas je dan Ako skitate plaćam kafu.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Mart 27, 2022 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Hoćemo da se povežemo preko Vibera https://invite.viber.com/?g2=AQAHDc6uXhPemk7zR%2FWfxe%2Fv8dfV3xJ7bDWTJkoO6wlANqFG5cYSf3QTAnHLMOFg radi brže komunikacije i dogovora? Pišite kad vam se druži i gde, u Beogradu i van njega, za vreme pauze za ručak ili vikendom. Svaki dogovor je moguć! Promenio Mart 27, 2022 član SQTR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano April 17, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Ili pošaljite broj na PP da vas ubacim u grupu na Viberu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wildserbian 264 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna integra u floti... Sa Forze 300 na Integru 750! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wildserbian 264 Napisano Maj 14, 2022 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Jel mozda neko ima da proda nozace za zadnji kofer, za Integru 14-15 god? Imam Givi kofer pa bi mi Givi nosaci najvise odgovarali. Ne mogu da ih nadjem nigde u prodaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...