Zivko 299 Napisano Februar 4, 2018 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jako je hladno danas. Pisi malo brze da se ugrejemo malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Februar 4, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Zivko je napisao: Jako je hladno danas. Pisi malo brze da se ugrejemo malo. Da nisam na poslu ne bi ni citao .... tek veceras .... ovde je 13 stepeni, u pm kolko je dobro vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pismiga 20 Napisano Februar 4, 2018 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Negotin Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajde juniore ,cepaj,pisi, nestrpljivi smo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11944 Napisano Februar 4, 2018 Drug član, 1297 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno pisanje i jos bolje druzenje.Retko je u danasnje vreme videti tako lep odnos oca i sina,svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Februar 4, 2018 Никад не једи жути снег!, 737 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Uzivam u putopisu...a jos kad sam video da se pije moje omiljeno, Niksicko tamno...e onda sam se samo jos vise odusevio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Februar 4, 2018 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Dan 3: Osvanulo je prijatno jutro u auto-kampu. Koliko je bilo prijatno dokumentuje slika muža i žena iz Nemačke koji su spavali pod vedrim nebom. Nije to bilo ni rano kad je Senior probudio Juniora, samo pola 7, šta je to... (sve je to zbog onog piva). Pakovanje, pozdravljanje sa kolegama motoristima i gas! Dug put je pred našim junacima. Serpentine iznad Budve, pa pred Podgoricom levo, kroz Danilovgrad do manastira Ostrog. Serpentine kojima se penje do gornjeg manastira su vrlo interesantne. Gore pred manastirom, pored toga što je gomila ljudi prisutna, oseti se mir i spokoj. Obilazak manastira je nešto posebno. Toplo preporučujem. Vreme je da se krene. Natočile su se flaše vode i pokret. Vraćanje do Podgorice, sipanje goriva pa kanjonom Morače na sever. Kako se samo vozi ludo po tom kanjonu. Naši junaci se odlično uklapaju u tempo i gaze hrabro prema Kolašinu i Mojkovcu. Gde god se okreneš kamen i samo kamen! Gume su vrele i odlično se lepe za vrući kolovoz! Vožnja je oštra i brza uz mnogo preticanja. Kod Mojkovca se odvajaju desno uz Lim za Berane i Rožaje. Cilj je Kopaonik! Temperatura je tih dana iznad 40ºC. To dodatno umara tokom puta. Na graničnom prelazu samo se doliva vode (koja je bila blizu tačke ključanja u koferu) i nastavlja. Ulazak u Novi Pazar je zapamćen po neverovatnoj gužvi, umoru i suncu. Jedva se kotrljaju prema Jonuzu i njegovim ćevapima! I konačno stižu porcije! Ćevapi nestaju u roku od 10 minuta. Kao da ih nikad nije ni bilo! Kakvi su, ostaje da se zaključi. Posle ovakvog obroka, naravno raste želja za snom, te koncentracija u vožnji mora da se poveća. Vreme je da se krene na Kopaonik. Postaje nesnošljivo vruće i jedva čekaju da se dokopaju planine. Vožnja do gore postaje više mehanička i bez neke posebne misli, osim misli o snu. Iscrpljeni izbijaju gore: Gore se pronalazi kamp mesto, diže šator i odlazi na piće do lokalne prodavnice, ispred koje su postavljeni stolovi. Društvo im pravi Beograđanin koji je došao iz hotela na sladoled i koji je izuzetno komunikativan. Kad je čuo za posetu Ostrogu, oduševljen prenosi svoje doživljaje, iskustva i hodočašća. Ispostavilo se da je čovek bio u Jerusalimu, video svašta, doživeo svašta i bilo ga je interesantno slušati. Naši umorni junaci odlaze u nabavku, večeraju i na prijatnih +16ºC oduševljeni temperaturom uranjaju u najdublji san. Kraj trećeg dana. Dan 4: Svež vazduh i prijatna temperatura su prijali našim putnicima toliko da su se naspavali za sve ove dane i noći koje gotovo da nisu spavali. Jutro na Kopaoniku je čudesno: Jutro je toliko inspirativno da Senioru pada na pamet izuzetna ideja da se popnu motorima na Pančićev vrh. Već se raspitao kod nekih majstora koji su izvodili građevinske radove na objektima odmarališta u čijem su krugu kampovali, kako se može doći do vrha. „Kažu majstori da se može gore izaći, vojska izlazi tamo džipovima...“ Pa da izlazi vojska džipovima pa što ne bi mogli i oni motorima... Genijalna ideja! Pošto ni Junior nije ništa razumniji od Seniora, dogovor je pao u roku od jedne sekunde. Kratko klimanje glavom, skidanje kofera sa GTR-a (za slučaj nekog prevrtanja u mestu) i pun gas gore. Sve je bilo interesantno do momenta kad prestaje asfalt i počinje makadam. Tad je postalo duplo interesantnije! Iskusni su to offroad vozači izboriće se nekako (imaju kući i neku krosericu). Ajde kao ovaj GS je i napravljena za tako neke terene, ali GTR ni blizu... „Ma ko kaže?! Gde izađe GS izaći će i GTR“. Hoće, ali kako? Ovo je jedini deo makadama gde su mogli da se zaustave i slikaju (prilično udaban kamen na ovoj krivini). Falila je samo jedna GoPro kamerica da to i zabeleži. Debeli sloj rizle 10-20 cm, dobra uzbrdica i krivina za krivinom uz masu 280 kg rezultirala je litrom znoja na Juniorovom čelu posle izlaska na vrh. Ponosni vlasnik KAWASAKI GTR 1000 SPECIAL OFFROAD DESIGN na nadmorskoj visini od 2017m! Malo šetnje po vrhu i slikanje žičara (kao deca): Pogled je stvarno vrhunski! Baš kako sama reč kaže, vrhunski jer se gleda sa vrha: Još malo poziranja i moglo bi se razmisliti o silasku: „Ja dole ne idem! Ljudi, upomoć! Zovite ove majstore da upale žičare i spuste mi motor!“ Naravno da se Junior nije ovako brukao nego je upalio mašinu i sleteo dole! Interesantna stvar ali mnogo lakše nego što se popeo, iako je očekivano suprotno... Možda je pri spuštanju već bio iskusniji pa je zbog toga išlo lakše... Pošto su se bezbedno spustili na asfalt Senior kaže: „Eee da je čiča (koji je bivši vlasnik ovog GTR-a) mogao da gleda sad ovo što si radio GTR-u, mislim da bi zaplakao, a tebe bi se odrekao!“ Šalu na stranu, ovo mi se čini kao najekstremniji put kojim je ovaj motor prošao za života. Uvežen je iz Austrije 2017. (dakle iste) godine, a kakvi god da su putevi kojima je vožen do sad, u najmanju ruku su bili asfaltirani. Motor definitivno nije za ovakve poduhvate (niko normalan ne bi to ni radio, a čak i kada bi poželeo neki običan, da ne kažem normalan, otac bi ga sprečio u tome). Junior je bio ponosan na sebe uz priznanje da ne treba takve stvari raditi ovako očuvanom motoru i obećanje da je ovo bio prvi i poslednji put (ni zbog kog drugog nego isključivo zbog očuvanosti motora i totalno druge namene). Ovo će biti jedan od razloga što će Senior krajem godine kupiti sebi BMW R1100GS. Isti kao Seniorov, samo mlađi dve godine, crne boje i naravno duplo brži, bolji, lepši, očuvaniji itd... Vreme je za pakovanje i pokret kući! Spuštanje prema Kraljevu, kroz Jošaničku banju i kratko zaustavljanje u Ušću zbog dosipanja benzina. Ibarskom magistralom se gazi. Vrućina i gužva, umor i blizina kuće utiču na to da se izađe na novi auto-put od Preljine do Ljiga, zatim posle Ljiga se pravi pauza u restoranu koji je dobro poznat svim kamiondžijama pa i Senioru. Posle osveženja, put se nastavlja istim tempom. Zatim obilaznicom oko Beograda, do auto-puta Beograd-Zagred. Isključenje Šid, prvo selo s leve strane i tu su! Kući majka i brat, odnosno supruga i mlađi sin sa nestrpljenjem čekaju iscrpljene putnike i priče iz ove Avanture. Ubrzo se pojavljuje i čiča odnosno brat, ponosni vlasnik GTR-a 1400 te se priča odužila do kasno u noć. Kraj 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Februar 4, 2018 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo. Odlicno momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Februar 4, 2018 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je Junior kupio gore pomenuti BMW R1100GS, ovaj Kawasaki iz putopisa je na prodaju. Tema: Što se tiče cene fleksibilan sam naravno (ljudi su navikli da se cenkaju pa zbog toga je ovakva cena). Samo naglasite da ste sa BJBikers foruma. Uopšte mi se ne žuri da prodam motor, ali nije mi drago ni da stoji u garaži. Mogao bi da usreći nekog putnika, kao mene na ovom putovanju i mog strica na mnogim putovanjima! Ne želim da neko shvati ovaj putopis kao komercijalni (da se motor bolje proda). Ovaj komentar na kraju je samo iz razloga što želim da još neko bude srećan sa ovim motorom koliko sam i ja bio i da ga odveze na put oko sveta! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Februar 4, 2018 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Духовито и маштовито! Суперишка! Браво! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2619 Napisano Februar 4, 2018 Drug član, 1628 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Razbijate, strava je putopis! Vožnja sa detetom je vrhunska stvar, verujem da je većini želja da sa svojim juniorom obrne neki krug. Tvom senioru se ostvarila 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Februar 4, 2018 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi! Stari mi je ljudina u svakom smislu te reči, mnogo mi je pomogao da uđem u celu ovu priču sa motorima i vrlo sam mu zahvalan na tome. Godinama, polako, sistematično, jednu po jednu stvar sam učio i došli smo do toga da se ravnopravno vozimo zajedno na ovakvim turama i srećan sam zbog toga. Voleo bih da ovaj putopis posluži kao primer svim očevima motociklistima! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tocak... 17 Napisano Februar 4, 2018 Svrati ponekad, 82 postova Lokacija: Kotor Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Februar 4, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, za svaku pohvalu Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 723 Napisano Februar 4, 2018 Drug član, 1123 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Odlican ste krug napravili,dobro vam ide ovaj tandem-samo napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2668 Napisano Februar 5, 2018 Vozac A kategorije :D, 951 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ko vas ne zna skupo bi vas platio Svaka cast Senioru sto trpi ovakvog Juniora vec cetvrt vijeka Svaka cast na putopisu. Odlicno si to izveo A sto nema fotografije snajke iz Trebinja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Februar 5, 2018 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, draki je napisao: Ko vas ne zna skupo bi vas platio Svaka cast Senioru sto trpi ovakvog Juniora vec cetvrt vijeka Svaka cast na putopisu. Odlicno si to izveo A sto nema fotografije snajke iz Trebinja? Hvala druže! Nemam sliku sa snajkom, zaboravili da se slikamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The Krle 29 Napisano Februar 5, 2018 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast. Dobar ste tandem. A i pisanje ti dobro ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Februar 5, 2018 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za svako poštovanje i pohvalu. Kao otac jednog, još uvek malog zajebanta, iskreno čestitam na svemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7437 Napisano Februar 5, 2018 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Februar 5, 2018 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima! Od 2012. godine čitam putopise redovno i svake godine pravim vožnje slične ovoj, ali sam imao neku kočnicu da počnem da pišem. Sve mi se nešto činilo da to neću uspeti da dočaram na dovoljno dobar i interesantan način, sa dinamikom koja je pratila vožnju i da prenesem atmosferu na način na koji bih to želeo. Ove godine sam odlučio da probijem led i vidim kako ljudi reaguju. Po reakcijama rekao bih da nisam to loše preneo, tako da ću se potruditi da nastavim da pišem o sledećim vožnjama na ovaj ili sličan način. Hvala Vam ljudi još jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Februar 5, 2018 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Furious Panda je napisao: Sjajno! Kada mi pored cele ekipe i jedan od najboljih putopisaca na forumu (moj favorit) napiše ovakav komentar, biću slobodan da verujem da je to tako! Hvala puno! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Februar 5, 2018 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo piši ne brini mnogo o tome. Reči nekome zvuče ovako, nekome onako ali bitno je da si rekao. Pa čak i da nešto nije jasno, raspričaćemo se posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2668 Napisano Februar 5, 2018 Vozac A kategorije :D, 951 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Nikola Simic je napisao: Hvala svima! Od 2012. godine čitam putopise redovno i svake godine pravim vožnje slične ovoj, ali sam imao neku kočnicu da počnem da pišem. Sve mi se nešto činilo da to neću uspeti da dočaram na dovoljno dobar i interesantan način, sa dinamikom koja je pratila vožnju i da prenesem atmosferu na način na koji bih to želeo. Ove godine sam odlučio da probijem led i vidim kako ljudi reaguju. Po reakcijama rekao bih da nisam to loše preneo, tako da ću se potruditi da nastavim da pišem o sledećim vožnjama na ovaj ili sličan način. Hvala Vam ljudi još jednom! Najteze je prvi put, posle bude lakse Simicu samo nastavi, pisi, planiraj, vozi a ako se pak gdje sretnemo taj kulen iznesi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Februar 5, 2018 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, draki je napisao: Najteze je prvi put, posle bude lakse Simicu samo nastavi, pisi, planiraj, vozi a ako se pak gdje sretnemo taj kulen iznesi Važi Draki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5677 Napisano Februar 5, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1750 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast momci, uzivao sam dok sam citao i jedan od lepsih putopisa moram priznati.Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...