drs 16207 Napisano Decembar 30, 2017 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan I ja primam bezobrazne predloge starijih gospođa al' da su utegnute ko tinejdžerke. I one da plate piće; naravno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Decembar 30, 2017 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, drs said: I ja primam bezobrazne predloge starijih gospođa al' da su utegnute ko tinejdžerke. I one da plate piće; naravno. A kilometraža? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16207 Napisano Decembar 30, 2017 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Dok su profil i dubina šare u redu, za DOT i kilometražu ne pitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Decembar 30, 2017 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Čitam šta sam napisao na prvoj strani i vidim da sam ostao nedorečen. Pitanje je postavljeno - kupiti nove ili polovne gume? Hteo sam da kažem da je uvek bolje kupiti nove, pa neka te iste gume traju i dve-tri godine sve dok su "tehnički ispravne". Bolje tako uraditi nego kupovati ko zna kakve polovne. Ovako bar znaš da si kupio novo i da si ti prvi koji vozi glavu na njima. Znači tvoje nove - i tvoje polovne Danas bar postoje fabrike koje proizvode jeftinije gume, a za većinu vozača i neku umerenu vožnju neće biti od važnosti da li je recimo to Heidenau umesto Michelina itd a razlika u ceni je velika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15886 Napisano Decembar 30, 2017 Integrisan, 9304 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, severian je napisao: 100% se slažem za deformaciju prednje. U kojoj meri i koliko brzo, zaista zavisi od stila vožnje i motora. Rekao bih da većini vozača ne propadne baš brzinom kao i zadnja, ali slažem se - apsolutno može i često jeste deformisana pre nego je pojedena, a dot zastareo. Ja lično menjam, kada počne da mi "sklapa". I guma bi dodao dva ista motora, kupljena prosle godine u razmaku od nedelju dana, 0km Jedan nosi Dunlop Trailmax, drugi nosi Bridgestone Battle Wing, na oko 8K predjenih, Kuzma mora biti oprezniji, Dunlop poprilicno potrosen u odnosu na Bridgestone, hoce da klizne u krivini, na 10K mora biti mnogo vise oprezniji jer skoro da je nema, na 12K celava skroz. Eto jednog primera, moja Bridgestone sa 22K moze da gura jos vrlo malo, Kuzmina Dunlopka sa 12K direkt u kantu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Decembar 30, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan To je zbog boje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Decembar 30, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Salim se naravno,sto ne znaci da na neka druga dva modela identicna motora nece biti obrnuta situacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15886 Napisano Decembar 30, 2017 Integrisan, 9304 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pored boje, deblji je bio za jedno dvaes kila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13987 Napisano Januar 1, 2018 Ne silazi, 6042 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12/30/2017 at 6:33 PM, severian said: 100% se slažem za deformaciju prednje. U kojoj meri i koliko brzo, zaista zavisi od stila vožnje i motora. Rekao bih da većini vozača ne propadne baš brzinom kao i zadnja, ali slažem se - apsolutno može i često jeste deformisana pre nego je pojedena, a dot zastareo. Ja lično menjam, kada počne da mi "sklapa". Meni dva puta prednja otisla za dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17583 Napisano Januar 1, 2018 Integrisan, 8347 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato što voliš 46, to ti je za kaznu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3799 Napisano Maj 1, 2018 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Za mene je matematika na zalost sledeca: Moja plata u Nemackoj bi bila tacno 6x veca. To je kao da u nemackoj mog kolegu set guma kosta 1500e. A kosta ga 1/20 dela plate Dakle on to ne oseca i moze da je menja kada treba,ja ne mogu. Ja kupujem polovne gume i obracam vise i cesce paznju na njih a i nisam bas toliko opusten sa njima kao da su nove. Dok mi ovde gume ne budu bile bar 1/5 plate kupovacu polovne. Drzava je p*der i zavlaci nam ga,a prodavci su *cke koje stavljaju marzu koliku stavljaju. A nalazio sam dobrih bas dobrih polovnih guma iz svice kod prodavaca koje ste gore pomenuli. Sto veli Rundek “ja bih mogo da mogu...” 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BanditVA 462 Napisano Maj 8, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: "MK Valjevo" Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Evo da napišem ovde jer nemam dovoljno postova za rubriku 'Prodajem' Poklanjam gumu ako nekome treba, bez veze mi stoji.. Šara nije loša, a za dot nisam siguran, provericu sutra.. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 8, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Jbg da je 110 pa da uradi posao Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17133 Napisano Maj 14, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko neko ima na prodaju polovnu gumu 110/80-19, neka mi slobodno pošalje podatke na pp (ili neka mi se javi na 063 106 3937), pa da pravimo biznis. U obzir dolaze Metzeler Tourance EXP ili Next, Pireli Scorpion Trail, Dunlop TR91 ili Trailsmart, Mishelin Anakee 2 ili 3, Conti Trail Atack 2, ... DOT 2013 ili noviji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4764 Napisano Maj 14, 2018 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ziko, pozovi mog drugara Baneta...uglavnom ima gomilu guma u tim dimenzijama...reci da sam ti ja dao broj: Bane 064/1252779 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17133 Napisano Maj 14, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, doktor je napisao: Ziko, pozovi mog drugara Baneta...uglavnom ima gomilu guma u tim dimenzijama...reci da sam ti ja dao broj: Bane 064/1252779 Hvala zovem ujutru. Na ovoj koju vozim nije ostalo "šare" ni u tragovima. Prekjuče vozio tridesetak kilometara po provali oblaka (a i krupan grad nas mlatio dvadestak kilometara) i bilo pakleno. Ne verujem da bi Gospod ponovo imao razumevanje i sačuvao me u ovakvoj prilici a sa ovakvom gumom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
delimba 26 Napisano Maj 14, 2018 U prolazu, 59 postova Lokacija: ravno selo Motocikl: pulser 125,er6n Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi,pazario sam Michelin pilot power za 135€ set 120/70-17+160/60-17 kod Barbarica u Iloku. Platio toliko,covek mi dao papire za pdv koje sam overio na granicnom prelazu i ostavio mu u B.Palanci. Vredi li razmisljati o polovnim? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 14, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, delimba said: Pozdrav ljudi,pazario sam Michelin pilot power za 135€ set 120/70-17+160/60-17 kod Barbarica u Iloku. Platio toliko,covek mi dao papire za pdv koje sam overio na granicnom prelazu i ostavio mu u B.Palanci. Vredi li razmisljati o polovnim? Vredi. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je uslova i gore su pobrojani (da ne ponavljam, DOT, šara, iskrivljenost...) ali na kraju svega tehnički ispravna polovna guma zahtjeva dobro poznavanje tehnike vožnje i motocikla da bi čovjek osjetio i znao da li polovna guma "sluša" i koliko. zašto? Pa zato što tehnička ispravnost nije jedna jedinica mjere neko raspon potrošenosti koji nije mali. Oni koji zaista znaju da voze motore i vrlo često voze stazu ovu tehničku ispravnost osjete vrlo brzo, ali oni koji voze u granicama normale ovu granicu teško pronalaze. Stvar je vrlo jednostavana i ovo je moja logika: Za gume imam para, znači vrijedi razmišljati o novim i znači kupiću nove. Tvrdim da su nove bolje od polovnih i da je moja odluka razumna. Za nov motor nemam para, znači ne vrijedi razmišljati o novom i kupiću polovan i snalazim se najbolje što mogu. Ne tvrdim da je polovan bolji od novog (u istoj klasi naravno, ovo nije u temi, ali samo dajem poređenje). Isto vrijedi za svaku novu ili polovnu stvar. Možeš ili ne možeš, ako ne možeš znači moraš, a priča bolje je polovno i budale bacaju pare na novo ne pije vodu kod mene. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 15, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, uvek je najbolje novo. I uvek cu gledati da kupim novo., Ali pitati vredi li razmisljati? Pa naravno da vredi kakvo je to pitanje? 99% ljudi ovde ne vozi na stazi, 90% nikada nije ni videlo stazu, tako da o tim nekim granicama ne treba ni razmisljati. Ko vozi cesto na stazi taj ni nema problem da kupi gume.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 15, 2018 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Uvek sam se trudio da prednju gumu kupim novu i ''uglavnom'' sam uspevao u tome. Računica za zadnju gumu je potpuno drugačija i tu ima više lufta (barem na mopedima koje sam ja terao). Nekad predjem i po 2.000km godišnje a nekad 12.000km i potpuno je besmisleno da me porede sa nekim ko na stazi odere gumu za vikend više nego ja za godinu dana, ili neko ko ima 50.000e godišnju platu u Švici. Solidna zadnja guma se nađe za 30-ak eura i pegla skoro 5000km a nova guma košta oko 150e u proseku i teško da može da prebaci 10000km. Skoro sam uzeo zadnju Dunlop Qualifier 1 i lepo sam razočaran u model, većina polovnih koje sam terao bolje su se pokazale od Dunlopa. Tako se meni čini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Nije poredjenje sa nekim na stazi, u pitanju je bio komentar u vezi pronalazenja granice i stvarnog stanja polovne gume. Na stazi je to lakse. U realnim cestovnim uslovima je vrlo tesko. Za novu gumu te dileme nema. Mislim da me niste obojica dobro shvatili. U sustini.... Ko kako voli i smatra da je pametno. Naravno i kako moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Moze li broj od Barbarica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 16, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, milje80 said: Nije poredjenje sa nekim na stazi, u pitanju je bio komentar u vezi pronalazenja granice i stvarnog stanja polovne gume. Na stazi je to lakse. U realnim cestovnim uslovima je vrlo tesko. Za novu gumu te dileme nema. Mislim da me niste obojica dobro shvatili. U sustini.... Ko kako voli i smatra da je pametno. Naravno i kako moze. Pa uglavnom je kako moze, jer da mozgu svi bi uzimali nove gume ali ne mogu. Pronalazenje granice na putu , u saobracaju bas i nije pametno. Takodje moze biti da polovni Michelin drzi bolje od nove Save i sl... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 16, 2018 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, hard_rock said: Pa uglavnom je kako moze, jer da mozgu svi bi uzimali nove gume ali ne mogu. ...kolega je objasnio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...