Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Ne silazi, 2908 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Nisam koristio, ali je cena odlična...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 87 postova
  • Motocikl: Ducati Hypermotard 1100 EVO

Šta preporučujte za Ducati Hypermotard 1100, 180kg motor plus mojih 75, samo grad i vikend Avala, nikad po kiši...iako ga vozim svaki dan, ne napravim godišnje više od 2-3000 km...gledam diablo Rosso 3 i Conti sport attack 4...hvala

Послато са 2107113SG помоћу Тапатока

• Podržavam 1

Već sam napisao u drugoj temi..

Na Hondi su mišelinke sa odličnom šarom, ali dot iz 2016.godine. Od kolege dobijem zadnju Pirelli Angel ST u dosta dobrom stanju, tako da sam danas naručio i prednju, isti model, preko xmoto. Ne žurim, kad stignu ide montaža.

Pošaljem danas upit Delti za ležajeve prednjeg točka, i semeringe. Jave mi cifru, 10 hiljada...kad se nisam šlogirao... Specifični lageri, nestandardni...

Već sam sve pregledao, Neša nfs je već pisao o tome. Ležaj je 20X45X12 i semering 28X47,2X7 i nije u standardu. Za zadnji točak ima da se nađe.

Znam za Koyo u Triše Kaclerovića.

Sad video na KP, ako ima na stanju, u SM je sve oko 6.500 din...samo ne znam marku...

Možda su lageri dobri, ali po navici, kada menjam gume, menjam i lagere.

Promenio član Blaza
  • Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 448 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15

Drugari, gde naći i kupiti Bridgestone gume u Srbiji? Konkretno me zanimaju Battlax S22 i S23.

Danas sam guglao i našao sam ih samo u Kemoimpex i Xmoto.

Xmoto bih zbog loših iskustava ljudi sa foruma obišao, a sa Kemoimpex nemam nikakvih iskustava. Ako neko ima, neka podeli, bio bih zahvalan na tome. 

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2682 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '08 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport
Pre 5 sati, SkoMy je napisao:

Drugari, gde naći i kupiti Bridgestone gume u Srbiji? Konkretno me zanimaju Battlax S22 i S23.

Danas sam guglao i našao sam ih samo u Kemoimpex i Xmoto.

Xmoto bih zbog loših iskustava ljudi sa foruma obišao, a sa Kemoimpex nemam nikakvih iskustava. Ako neko ima, neka podeli, bio bih zahvalan na tome. 

Kemoimpeks.

Nisam uzimao moto gume od njih ali godinama unazad jesam za auto, i sluzbeni i privatni i zadovoljan sam, sve kako treba i bez problema.

• Hvala 1

• Skuteras, 3773 postova
  • Motocikl: T-Max 500
11 hours ago, Blaza said:

Već sam sve pregledao, Neša nfs je već pisao o tome. Ležaj je 20X45X12 i semering 28X47,2X7 i nije u standardu. Za zadnji točak ima da se nađe.

Znam za Koyo u Triše Kaclerovića.

Sad video na KP, ako ima na stanju, u SM je sve oko 6.500 din...samo ne znam marku...

Možda su lageri dobri, ali po navici, kada menjam gume, menjam i lagere.

Neki dan ja na nekoj CB 500 menajo gume i los bio onaj lezaj u lancaniku. On je standardnih dimenzija, ali semering isto ovaj ..,2. Uzmem ja okruglu cifru i okrece se majku mu njegovu za to 0,2. 
Tu se setim onih indijaca ili koji su vec klinac, uzme namaze neki obican lepak u leziste i dune neke prasine u onaj lepak. Nakuca lezaj i gas. Ali necemo mi tako

X moto ima dobre cene, ali od losih iskustava jedino sto su netacni malo sa rokovima, ali jbg ne gori nikome za

gume danas za sutra. Vidis kad su ti pred kraj. Sa onim Markom je malo bolja i tacnija komunikacija nego sa Ricardom

• Sviđa mi se 2

Gugl sve prisluškuje !

I meni izašao taj klip sa indijcem i lepkom ! :)

• Drug član, 1200 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ja sam od njih uzimao gume za prosli motor, kasne sa isporukom ali stignu. Dobio sam prednju gumu falicnu, pozalio se i posle nekog vremena su mi poslali novu bez da su trazili da vratim falicnu. Sta znam, kome se ne zuri sve ok. Cene su stvarno mnogo nize nego u bilo kojoj radnji.

• Sviđa mi se 1

Pre 8 sati, Rider000 je napisao:

Dobio sam prednju gumu falicnu,

Kako si primetio ? Šta je bio problem ?

Čisto da znam, šta da gledam kad stigne.

• Braveheart, 722 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.
On 5/16/2025 at 10:10 PM, Plavšić said:

Uzeo mi drugar u Slo, 206€ par kad vrati pdv izađu oko 165€, dosta jeftinije nego kod nas. Ako ih je neko koristio voleo bih čuti mišljenje, poz...IMG-88e588c539106b90a45fa76bbbdf0e79-V.thumb.jpg.aeb1bc07030d2a654c64f283c5575c08.jpg

Po meni Dunlop je sigurno klasa bolja od Michelina, kako sam jesenas uzeo xr-a sa skoro novim michelin road 5 gumama vec sam bio skeptičan.

I evo posle skoro 1.500 km mogu reći da jedva čekam da ih skinem, poručio sam već komplet metzeler koje sam godinama koristio na k1300s, a na fazeru sigurno 3 sezone Dunlop-a kojima malo vise treba da se ugreje ali kad se ugreju bas ulivaju sigurnost u voznji. Pri kupovini novog skutera isto sam imao michelin gume, tesko djubre, kako su se istrosile malo preko pola odmah sam stavio komplet dunlop ma nebo i zemlja razlika u krivinama i po mokrom i to sa gumama za skuter...

Za 1 maj sam prešao negde oko 1.000 km i  jedno 3x sam stajao na pumpi da vidim sta se desava sa gumama, misleci da mi se neka izduvala ili da sam probusio gumu...  izgleda kako naletim na malo losiji asfalt odmah krene da plese u krivini, na beloj liniji baca kao da su od plastike, po kisi sam vozio kao po jajima... i kako sam preprosli vikend pao sa izlaza sa pumpe, samo me je zadnja bacila i motor otklizao.

3 dana sam sebe pokusavao da odgovorim da ne uzmem noz da ih isecem i bacim u kantu, i odem da namestim metzelerke. 

Zelja mi je da probam set Bridgeston guma svi ih hvale, pa cu videti tamo sl sezone  da se proba jedan set. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1200 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 44 minuta, Blaza je napisao:

Kako si primetio ? Šta je bio problem ?

Čisto da znam, šta da gledam kad stigne.

Imao sam vobling do 55km/h, kad sam ustao i pogledao na prednji tocak, bukvalno se videlo kako seta prednji tocak. Generalno katastrofa ponasanje u voznji. Bio je problem do te serije koja je bila made in Korea... Continental... 

Dok ne montiras ne znas, vidi se eventualno na balanserki 

Promenio član Rider000
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: Kle 500, zzr1100
pre 27 minuta, Biker Boy je napisao:

Po meni Dunlop je sigurno klasa bolja od Michelina, kako sam jesenas uzeo xr-a sa skoro novim michelin road 5 gumama vec sam bio skeptičan.

I evo posle skoro 1.500 km mogu reći da jedva čekam da ih skinem, poručio sam već komplet metzeler koje sam godinama koristio na k1300s, a na fazeru sigurno 3 sezone Dunlop-a kojima malo vise treba da se ugreje ali kad se ugreju bas ulivaju sigurnost u voznji. Pri kupovini novog skutera isto sam imao michelin gume, tesko djubre, kako su se istrosile malo preko pola odmah sam stavio komplet dunlop ma nebo i zemlja razlika u krivinama i po mokrom i to sa gumama za skuter...

Za 1 maj sam prešao negde oko 1.000 km i  jedno 3x sam stajao na pumpi da vidim sta se desava sa gumama, misleci da mi se neka izduvala ili da sam probusio gumu...  izgleda kako naletim na malo losiji asfalt odmah krene da plese u krivini, na beloj liniji baca kao da su od plastike, po kisi sam vozio kao po jajima... i kako sam preprosli vikend pao sa izlaza sa pumpe, samo me je zadnja bacila i motor otklizao.

3 dana sam sebe pokusavao da odgovorim da ne uzmem noz da ih isecem i bacim u kantu, i odem da namestim metzelerke. 

Zelja mi je da probam set Bridgeston guma svi ih hvale, pa cu videti tamo sl sezone  da se proba jedan set. 

Hvala za komentar znači mi, za sada mi se čini da su ok a pre njih sam imao m7rr koje su mi bile baš dobre gume

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Mozda nije prava tema za to ali ajde da probam ovde 

Da li neko zna gde mogu da kupim Continental tkc70 prednju i Continental tkc70 Rocks zadnju gumu.

Kad kazd da kupim hteo bih to licno.da uradim ne da ih porucujem preko internet prodavnice...

Ili ako neko ima nekog prodavca da preporuci onda ok moze i porucivanje preko neta.

Hvala 

• Zainteresovan, 540 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
7 hours ago, OgiBG said:

Mozda nije prava tema za to ali ajde da probam ovde 

Da li neko zna gde mogu da kupim Continental tkc70 prednju i Continental tkc70 Rocks zadnju gumu.

Kad kazd da kupim hteo bih to licno.da uradim ne da ih porucujem preko internet prodavnice...

Ili ako neko ima nekog prodavca da preporuci onda ok moze i porucivanje preko neta.

Hvala 

Jedino neki vulkanizeri koji nabavljaju pa pitas, mada ce i oni verovatno kupiti preko neke vece prodavnice.

Bas sam potrosio dva para tih guma (TKC70 110/80-19 i TKC70 Rocks 150/70-17), ali nisam ovde kupio nego usput dok sam putovao u EU, sada vidim par je oko 35K din na autogume.rs , izgleda jos imaju uvezene od pre.  (napolju je slicno od 260-280e)

Ali sada cu da promenim, pa sam narucio "Pirelli Scropion Rally STR". Sa sajta reifen.com (250e). Kod nas su oko 340e.

Promenio član Blackened
  • Tužan 1

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50

A koji si dunlop koristio?
Posto sam ovaj qualifier vozio na traceru i nisam uopste imao poverenja u nju, ne bi je vise nikad stavljao.

Meni je sad xr na Dunlop road smart 3 i sa njim sam recimo bas,bas zadovoljan. Za sledecu zamenu se razmisljam izmedju michelin road gt ili opet road smart?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2808 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Ja sam na Suzukiju poslednje vozio road smart 4 i prezadovoljan, nigde nije pustila.

Pre nje road smart 3 i isto prezadovoljan gumom.

Sad na Yamahi planiram šta staviti kad dođe do zamene

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50
Ja sam na Suzukiju poslednje vozio road smart 4 i prezadovoljan, nigde nije pustila.
Pre nje road smart 3 i isto prezadovoljan gumom.
Sad na Yamahi planiram šta staviti kad dođe do zamene
I sta bi pre uzeo 4 ili 3?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail
2 hours ago, Blackened said:

Bas sam potrosio dva para tih guma (TKC70 110/80-19 i TKC70 Rocks 150/70-17), ali nisam ovde kupio nego usput dok sam putovao u EU, sada vidim par je oko 35K din na autogume.rs , izgleda jos imaju uvezene od pre.  (napolju je slicno od 260-280e)

Koliko si prelazio sa njima, kako su ti se pokazale. Ja ih do sad nisam koristio.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja