doktor 4802 Napisano Octobar 7, 2020 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Probaj Dunlop Roadsmart 3 (sada ima i 4), voze se odlično i traju solidno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Octobar 7, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam te montirao prošle godine i prezadovoljan za sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
denisdezan 1 Napisano Octobar 8, 2020 U prolazu, 1 post Lokacija: Paviljoni Motocikl: Tracer 900 Gt 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mog Tracera 900 stavio Dunlop RoadSmart 3, presao sam oko 5 hiljada sa njima , brutalno drze na suvom bas , na mokrom ih nisam forsirao bas toliko ali sam generalno zadovoljan i ponasanjem na mokrom , jako dobar osecaj pri obaranju , ali mi imaju neki zvuk (na prednjoj gumi kao neko zujanje )sto mi se ne dopada ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Octobar 8, 2020 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Danas baš kontaktirao MRG i priupitah za DOT, na šta mi rekoše da nemaju mogućnost da provere isti...ali ako kažete da je uvek svež ondak nema šta...cene su im dobre, ove nabrojane od 200-260eur u paru u ponudi za Stroma imaju: Michelin Pilot road 5 Dunlop Roadsmart 3 Pirelli angel GT Bridgestone Battlax BT 023 Šta uzeti... ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16165 Napisano Octobar 8, 2020 Integrisan, 9341 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, pitans je napisao: Danas baš kontaktirao MRG i priupitah za DOT, na šta mi rekoše da nemaju mogućnost da provere isti...ali ako kažete da je uvek svež ondak nema šta Uuuu nemoj bas svemu verovati jer u par navrata nije DOT bio svez. To da nemaju mogucnost proveriti.... hmm prica za raju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1227 Napisano Octobar 9, 2020 Zainteresovan, 924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Bridgestone Battlax BT 023 u Nemackoj kostaju 161e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Octobar 12, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Bt023 je za klasu gora od svih gore navedenih. koju got da uzmes od gore ponudjenih neces pogrijesiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola1985 4 Napisano Octobar 12, 2020 U prolazu, 1 post Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li sam jedini ovde koji ima lose misljenje o Michelin Road 4 gumama. Lose uskladjene komponente kao da su zalepili dve razlicite gume na jednoj. Toliko razlike kod bocne strane i sredine, po bokovima mekana, po sredini toliko tvrda da se kliza non stop na dodavanju gasa malo jacem kocenju. Vozim ih 6-7 hiljada zadnja guma po bokovima se toliko potrosila da je postala kao trougao obicno se guma trosi vise po sredini zato se tu stavlja tvrdja kompinenta, ali ovolika razlika je totalno bezveze. Moram kupiti zadnju i razmisljam o Metzeler Z8 ima li neko iskustva sa ovom gumom? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxomofon 746 Napisano Octobar 12, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan @Nikola1985 Metzeler je, rekao bih, premium brend. Ili je blizu premium brenda, neka potvrde iskusnije kolege. Nema sta, ozbiljna guma, lepo drzi. Zna da prokliza na beloj liniji, narocito kada je vlazno. Rekao bih da je to pre do linije, odnosno do farbe koja se koristi kod nas, jer su se javljale i druge kolege koje tvrde da i drugi brendovi znaju malo da popuste. Deluje mi da je malo meksa po sredini gazeceg sloja i da moze da pocne da se ravna posle 20ak hiljada. Moja je dobila kockast izgled pre 5000km, otprilike, ali smo supruga i ja i sa takvom gumom krenuli na put od oko 1500km. Drzala je ok, uz blaga proklizavanja na momente, ali sam se osecao sigurno i izdrzala do kraja. Sada vec vise nije za upotrebu jer sam skoro do zice ogulio sredisnji deo Mozda moze i @shoyyka detaljnije da opise svoja iskustva. Cini mi se da i on vozi/vozio je Metzelera, bas na TDMu. Sto se mene tice - preporuka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10506 Napisano Octobar 12, 2020 Drug član, 3406 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, saxomofon je napisao: @Nikola1985 Deluje mi da je malo meksa po sredini gazeceg sloja i da moze da pocne da se ravnja posle 20ak hiljada. @shoyyka Što da ti rečem? Neko je pljuje, neko je voli... Meni je odgovarala... ili ne znam za bolje Pisao sam par puta moje iskustvo... A i sam si gore napisao-20 000 km-pa šta ćeš više? I moje su tako prešle... bilo je tu i kočenja, potpisivanja i žešće vožnje... Da... htela je da malo vrdne u krivini ali to pripisujem odredjenim uslovima, veći ugao zaleganja, oštriji gas, pesak i td.... ali se nisam plašio, znam da neće dalje... A opet na laganom motoru, poznato je da hoće opterećenje... Koliko će izdržati na težem? I to zavisi... od samog pritiska, stila vožnje, vožnja u dvoje... Ja na TDM-u vozio na 2.5 bara... Da ne dužim... za mene je ekstra... PS Sad su na Banditu ContiRoadAttack 2 Evo... ekstra su Malo su se na sredini ukockale, ne osećam u krivinama...ne znam, ne pitah prethodnika koliko su prešle, nebitno... U fazi uobličavanja su Ma svaka od poznatijih brendova je dobra, naravno turing za turing, sport za sportsku vožnju... manje-više! Samo potreviti namenu uz neko zadovoljavanje parametara... težina motora, vozača, solo ili u dvoje... bla bla Vidim ljudi čak voze i Mitas... ... šalim se,naravno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Octobar 12, 2020 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan I meni nije baš najmilije kad pre kupovine ne mogu da saznam za DOT...nekako mi je to najnormalnije da se zna, i verujem da i dileri vode o tome računa kada kupuju gume pa ne razumem onda zašto izbegavaju tu informaciju... Nije isto ako kupim gumu tipa 2018 ili recimo 0320 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10506 Napisano Octobar 12, 2020 Drug član, 3406 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ako je, što treba, jeftinija par 'iljada onda je i bolja kupovina... Do tri godine kupujem odma'! Naravno ako nije bila napolju sve vreme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
c0st01 81 Napisano Februar 21, 2021 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Nis,Kraljevo Motocikl: . Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege.Nadam se da cu u skladu sa vremenom svoju hondu hornet 600 2001 probuditi iz zimskog sna. Realno ocekujem negde 1. Aprila da pocnem sezonu.Koji je vas predlog za odabir guma?Po kisi retko vozim prakticno nikad.Na zalost sigurno 50% posto voznje je bez krivina i po ravnom, autoput i slicno...Da kazem realno po sezoni uspem da predjem 8000km.Umem po gradu cesto suvozaca da vozim.Sent from my SM-A515F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 762 Napisano Februar 21, 2021 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Na TDM u sam imao Z8, nasledjene od prethodnog vlasnika, kod mene presle 11k, pred kraj su znale da popustaju (kao da zvacu u krivinama) zadnja naravno, u glavnom je vozen natovaren sa dva putnika, sad na GS u imam Metzeler tourance next, meni licno je bolesno kako guma drzi, koliko ce izdrzati videcemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolaobr 0 Napisano Februar 22, 2021 U prolazu, 11 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Suzuki sv 650 Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, Zanima me vase misljenje za gumu Bridgestone BATTLAX BT016, ako neko ima iskustva kako se ponasa u voznji i da li je to prava guma za suzuki sv 650. Hvala na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikalenko 17 Napisano Februar 23, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zvornik Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz za sve. Polako razmišljam o kupovini guma i voleo bih od iskusnih i sa većim stazom od mene,što nije teško imati,da mi predloži nešto što bi mi bilo dobro, nešto srednjih nekih vrednosti po novčaniku, niti najjeftinije niti neke cifre u crvenom.Sa motorom sam tek prešao neki 500-600km,nov sami zato mi treba sugestija.Voznja će biti smo magistrala 99%, vožnja u dvoje recimo do nekih 30% vožnje.Nesto što pročitam,ali sve nalecem onako nabacano i ne mogu da konkretno izaberem sta je to za mene, zato bih voleo ovde konkretno ljudi da mi daju predlog.Vidim da neke gume kod vozača dobro drže,lepee, to bi voleo..kažu za kisu dobro im drže i to bi voleo..čvrste,jake,prelazak km korektan..Da napomenem,nisam egzibicionista,žestok momak,dinamičan na glasu, jednostavno vožnja za uživanje.. Hvala Vam na svakoj sugestiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Februar 23, 2021 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop Trailsmart Max vozim već drugi set i baš sam zadovoljan, a i cena je prihvatljiva. Promenio sam baš dosta guma i ovo su jedine koje sam ponovio. Ako je za Stroma... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikalenko 17 Napisano Februar 24, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zvornik Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 23.2.2021. at 14:48, doktor je napisao: Dunlop Trailsmart Max vozim već drugi set i baš sam zadovoljan, a i cena je prihvatljiva. Promenio sam baš dosta guma i ovo su jedine koje sam ponovio. Ako je za Stroma... Da, Strom..To mi je bitno,da cujem od ljudi koji to mjenjaju i imaju iskustva. Gde to uzimas,da pogledam na netu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Februar 25, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Poslednje na sajmu... Pogledaj Pilot Sport.doo Promenio Februar 25, 2021 član doktor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gums 916 Napisano April 15, 2021 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Vyksa, Rusija Motocikl: Ducati Multistrada 1200 (Nastya) Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za znalce, koliko je važno da su prednja i zadnja guma indentične (proizvođač i model)? Ili bez problema može kombinacija raznih guma?Nešto na sto treba obratiti pažnju pri kombiniranju?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano April 15, 2021 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je jako bitno...evo skoro sam promenio gume - komplet, i neverovatno je dobar osećaj prilikom obaranja, kao da su mi prednja i zadnja guma povezane krutom vezom, drže pravac tako da kažem...Naravno sa starim gumama nisam imao ovaj osećaj... Verujem da svaki proizvođač i model ima različit ugao, pa prilikom obaranja u krivini neće ležati tačno kako bi trebalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1766 Napisano April 15, 2021 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, Gums je napisao: Pitanje za znalce, koliko je važno da su prednja i zadnja guma indentične (proizvođač i model)? Ili bez problema može kombinacija raznih guma? Nešto na sto treba obratiti pažnju pri kombiniranju? Sent from my iPhone using Tapatalk Na postavljeno pitanje ima mnostvo odgovora.... Uglavnom sve zavisi od voznje, stila, modela Motora, tipa podloge, vremenskih uskova u samoj voznji. Uzimajuci u obzir voznju po SRB u toku sezone, kako se vozi i koliko se vozi, velika vecina moze da stavi gume i od rucnih kolica 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gums 916 Napisano April 15, 2021 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Vyksa, Rusija Motocikl: Ducati Multistrada 1200 (Nastya) Prijavi odgovor kao problematičan Na postavljeno pitanje ima mnostvo odgovora.... Uglavnom sve zavisi od voznje, stila, modela Motora, tipa podloge, vremenskih uskova u samoj voznji. Uzimajuci u obzir voznju po SRB u toku sezone, kako se vozi i koliko se vozi, velika vecina moze da stavi gume i od rucnih kolicaPočetnik. Bez pretjerivanja. Multistrada 1200. Dosta kiše u Rusiji, loše ceste i ponešto pijeska. Asfalt 95%. Danas stigao novi set škorpion trail II. Za dva mjeseca da turi cca 8000km. Razmišljao sam prije toga staviti nazad za taj put neku drugi gumu (turizam, da odvozi to bez problema) i nakon povratka vratiti trail natrag. Evo moja situacija ukratko. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lepi Dzov 230 Napisano Jun 11, 2021 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Другари имате ли неки предлог за гуме за Трансалпа 650. Шта и где купити..? Возио сам Мишелин Анаке 3 преко 30.000км и задовољан сам са њима баш. Тек можда задњих годину дана немам пуно поверења у њих у кривини... До тад су биле пун погодак. Пошто су обе за замену хтео бих да пробам неке друге, па ако може неко из свог искуства да препоручи нешто био бих му захвалан... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13232 Napisano Jun 11, 2021 Ne silazi, 7490 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj Continental ako nikada nisi vozio na njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...