Savan 8689 Napisano Novembar 7, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda jako primamljivo da čovek sam ovako krene u ovakvu avanturu. Srećan rad majstore. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 8, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan drago mi je da vam se svidja kako idu radovi. islo bi to i brze, ali obaveze i vreme mi ne idu na ruku. ali, sta da se radi... @strasilo sve je to jasno, ali ko kaze da cu prodavati motor? @zlig0r to mi je i vise nego poznato. jos gore je kada te svi ubedjuju da nesto ne diras, ti klimas glavom kao "u pravu ste" a vec gledas kako da dopremis doticni deo cena lezajeva u suzukiju je za padanje na teme, ja sam zanemeo kada sam dobio ponudu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 8, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan veliki problem prilikom sredjivanja je bila nabavka iglicastih lezajeva za zadnju viljusku. prvo mesto na kom sam trazio lezajeve bio je najlon, a optima je bila u rezervi. poneo sam uzorke i potrazio na par standova koji prodaju te zezancije. prodavci vise nego ljubazni, ali kada vide uzorak i premere, samo sumnjicavo vrte glavom. niko ih nema na stanju, ali kazu da nije problem da se poruci i daju mi kontakte i upucuju na svoje prodavnice u gradu. a onda krece igranka. na prvi broj koji zovem, javlja se zena i krece konverzacija, u narodu poznatija "ti u klin, ja u plocu". posle predstavljanja i saopstavanja sta mi treba, sledi kraca pauza i krece ubedjivanje da takav lezaj- ne postoji?! ja se nasmejem, kazem da me njen prodavac uputio, cak i rekao oznaku lezaja, ali ona i dalje tvrdi da tako nesto u svom programu nema nijedan proizvodjac lezajeva. ne pomaze ni ubedjivanje da uzorak drzim u ruci jer "sigurno niste procitali oznaku kako pise". vidim da tu nema ``leba, zahvalim se na izdvojenom vremenu i izvinim na smetnji. drugi kontakt, odlazim na adresu, prodavac ljubazan, kada sam pokazao uzorak odmah je prepoznao da je lezaj sa motocikla, ali ni on nema na lageru. uzima moj broj telefona, i kaze javlja se za dan-dva kada proveri mogucnost porucivanja. takodje, kaze da se porucuje iz inostranstva i da treba pet-sest dana da dodje kod nas. u sebi pomislih, ekstra, resio sam lezajeve. ali, morgen... posle cetiri dana nejavljanja, pozovem prodavnicu da vidim sta se desava. javi se lik, kaze drugi prodavac je uzimao podatke a on ne zna nista o tome, najbolje je da ga pozovem sutra u to i to vreme jer rade u smenama. da skratim, zvao sam ih jos dva-tri puta, ponovio sta mi treba, ostavio podatke (opet) i rekose da ce javiti cim provere. jos uvek cekam taj poziv optima ima milion lezajeva, ali ovih nema na lageru. mogu da se poruce, stizu za par dana, ali je cena... paaa, poprilicna, manja nego u suzukiju ali i dalje nije po mom ukusu na kraju, net, deutschland, i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 8, 2017 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, raps said: na kraju, net, deutschland, i to je to... Ili "piksiraš" sa mesinganim (ili teflonskim) piksama i riješio si problem dok si živ ... .. samo moraš znati neke sitnice (cake) prilikom izrade piksi da to u konačnici funkcionira kako treba .. Ali takve informacije nećeš dobiti džabe ... ali ja ti to neznam, samo sam čitao o tome po internetu ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 8, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan samo... "sve sto treba je sastaviti ga..." (citat iz mikijeve radionice, kada sklapaju brod) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Novembar 8, 2017 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano Novembar 9, 2017 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, raps je napisao: optima ima milion lezajeva, ali ovih nema na lageru. mogu da se poruce, stizu za par dana, ali je cena... paaa, poprilicna, manja nego u suzukiju ali i dalje nije po mom ukusu u Optimi su se momci maximalno trudlili da izbunarimo negde lezajeve...na kraju mi je momak pokazao prepisku izmedju njih i ako se dobro secam FAGa, za jedan od lezajeva koji je bio neke bezobrazno nenormalne novce. FAGov odgovor je bio u varijanti "te lezajeve pravimo za suzuki, i mozemo da vam ih isporucimo, ali minimalna kolicina je 1000 komada, i cena po komadu je 3-4$"... na kraju sam bash ta dva najskuplja 2 nasao na snizenju od 90% kao last piece na amazon.de za 12€... sve ostale peripetije oko delova,nabavke,farbe,sredjivanja zajedno me nije namucilo kao lezajevi..bem ti lezajeve a pre pocetka sredjivanja sam bio ubedjen da ce problem lezajeva biti - dobar dan optima, <50e, hvala dovidjenja, 10 min posla...no kako kazu: "pretpostavka je majka svih zajeba"...zato sad sa novim honda projektom malo bolje organizujem logistiku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan Stankovic 38 Napisano Novembar 9, 2017 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav prijatelju. Svaka cast za projekat, radis ti ovo odlicno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbob 23 Napisano Novembar 9, 2017 U prolazu, 6 postova Lokacija: Cacak Motocikl: kawasaki er-5 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast i samo napred , odlicno Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Novembar 9, 2017 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, zlig0r je napisao: u Optimi su se momci maximalno trudlili da izbunarimo negde lezajeve...na kraju mi je momak pokazao prepisku izmedju njih i ako se dobro secam FAGa, za jedan od lezajeva koji je bio neke bezobrazno nenormalne novce. FAGov odgovor je bio u varijanti "te lezajeve pravimo za suzuki, i mozemo da vam ih isporucimo, ali minimalna kolicina je 1000 komada, i cena po komadu je 3-4$"... na kraju sam bash ta dva najskuplja 2 nasao na snizenju od 90% kao last piece na amazon.de za 12€... sve ostale peripetije oko delova,nabavke,farbe,sredjivanja zajedno me nije namucilo kao lezajevi..bem ti lezajeve a pre pocetka sredjivanja sam bio ubedjen da ce problem lezajeva biti - dobar dan optima, <50e, hvala dovidjenja, 10 min posla...no kako kazu: "pretpostavka je majka svih zajeba"...zato sad sa novim honda projektom malo bolje organizujem logistiku E ti iz FAG-a su posebna prica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10475 Napisano Novembar 9, 2017 Hronični Motociklopata, 7319 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne zove se firma dzabe FAG (eng. derpe) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan idemo dalje... kad smo vec kod FAG-a: ova gomila na msp-u kosta nesto preko 80e+10e transportnih troskova+carina (odokativno). u suzukiju je cena i nesto veca. kod optime je to mnogo, mnogo jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan a zatim, direktno iz deutshclanda (dobro, ne bas direktno ) po pricama prodavaca, retko vidjan kod nas. pojedini dobavljaci veruju da ih niko ne pravi. obicni smrtnici ne veruju da takvo sto postoji. radni vek i uloga su mu obavijeni velom tajne. dame i gospodo, njegovo velicanstvo, iglicasti lezaj famozni lezajevi koji u suzukiju kostaju kao da ih prave od zlata, a ni u optimi nisu bas povoljni. u nemackoj su manje od 7e po komadu, i to u prodavnici, bez snizenja i akcija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Novembar 12, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, raps said: retko vidjan kod nas. pojedini dobavljaci veruju da ih niko ne pravi. obicni smrtnici ne veruju da takvo sto postoji. radni vek i uloga su mu obavijeni velom tajne. dame i gospodo, njegovo velicanstvo, iglicasti lezaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan a sad da hronoloski nastavim tamo gde sam stao. od neceg mora da se krene, a ja sam krenuo od svecica i kablova. em je najlakse, em strucnjaci kazu da treba ici od prostog ka slozenijem. em i nije u nekom stanju... kablovi su fleksibilni kao kocione cevi (bakarne), a ostatak u stanju raspadanja+plus kape za svecice su nejednake. nisam neki cepidlaka, ali ovo me bas nervira. srecom, louis ima leka i za ovu boljku (plus sekula ekspres) pa da krenemo. sve sto je potrebno, pored dobre volje: gumeni cep na kabl ide bez problema. ovaj navoj obecava malo fizikalisanja: par minuta kasnije, posle upotrebe fizicke sile i finale: spremno za ugradnju, jedna briga manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan bitno je krenuti. sada nastavljam sa, uslovno receno, strujom. jos jedna od stvari koje me pomalo nerviraju jesu prekidaci na volanu. funkcionisu bez problema, ali se ne vide natpisi. msm, vide se ali jako tesko. malo sam kopao i trazio po e-bay i nasao ovo: na slikama izgleda super, uzeo sam najvise zbog kozmetickog izgleda, a stiglo je ovo: sto i nije bas tako super, kozmeticki. ni nemci vise nisu sto su bili... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1924 Napisano Novembar 12, 2017 Drug član, 1050 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Kao kad sam ja sredjivao moju CM-ku, sitnice dusu izvadise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan da bih sebi malo otezao, resio sam da iskombinujem moje prekidace sa ovima sa ebay-a. prvo resavam kill switch. posto je ovaj sa mog motora crveniji, odlucujem da on ostane. medjutim, po otvaranju kutije prekidaca vidim da nosaci unutra nisu potpuno isti i da ce biti potrebno promeniti samo prekidac. rastavio sam sve sto se moze rastaviti i iznenadio se koliko delova ima unutra. definitivno to nisam ovako zamisljao... pocinjem da uklapam stvari, onako kako mislim da idu. sasvim lepo se uklapa, ide kao podmazano. sve dok ne cujete kako najmanji deo sa slike skakuce po radnom prostoru. posle pregleda najudaljenijih uglova radionice, spremni ste za sledeci korak tanjim predmetom treba gurnuti kuglicu ka dole i prekidac ce leci na svoje mesto. posle toga, postavlja se veca oprega, ima svoje mesto nema mesta za gresku. posle toga, treba postaviti kontaktni lim. moja procena je da ide ovako: jerbo se tako uklapa sa ovim: na kraju, sve se lepo pritisne dok ne skljocne i ne legne na svoje mesto i gotovo. savet: ne preterujte sa upotrebom fizicke sile kod drugog prekidaca sam samo zamenio gornju plocu, bez ovakvih egzibicija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je ispalo na kraju. kozmeticki je lepse, ali za funkcionalno nisam siguran. ako ne budem mogao da ugasim motor, znacu gde treba da trazim problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan jedna od bitnijih stvari za zamenu. planirano za ovu godinu, realizovano ali nije eksploatisano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan obzirom da je u planu farbanje, da crna i bela boja nisu u opticaju, jedan deo je morao na preradu. pogadjate, u pitanju je sediste. prevrtao sam forum, trazio iskustva, i na kraju prelomio. poslao sam sediste kod majstora i manje od nedelju dana kasnije, postar me obradovao. otvaram kutiju, kad tamo osecam se kao klinac dok odmotavam najlon, i jedva cekam da vidim kako je ispalo sediste. rad majstora ivice iz nisa, ja sam zadovoljan. jos samo da ga montiram na motor i proverim kakvo je u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano Novembar 12, 2017 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan bice to shtogod motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Novembar 12, 2017 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan bicu zadovoljan ako bude upola kao tvoj bandit 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10475 Napisano Novembar 12, 2017 Hronični Motociklopata, 7319 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Bogami bice ovo GS i po Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11327 Napisano Novembar 13, 2017 Drug član, 1280 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, raps je napisao: resio sam da iskombinujem moje prekidace sa ovima sa ebay-a Hahahahahahaha,jos juce dok sam citao hteo to da ti napisem ali odustao misleci da ces reci-vid budale sta predlaze,kad ti uradi bas to,dobro je nisam jedini ludak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...