IgorNS91 74 Napisano Jul 22, 2017 U prolazu, 20 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: 2006 Husqvarna SM610 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, hteo bih sa vama da podelim ovo što mi se desilo, meni je prvi put da doživim tako nešto, uz to sam i relativno "zelen" vozač pa mi je sve to nekako zanimljivo, možda i više nego nekim starijim i iskusnijim članovima. Sinoć oko ponoći kada sam se vraćao kući, na isključenju sa autoputa za Temerin pri brzini od oko 100km/h sam naleteo na sovu koja je preletala put i udarila me direktno u grudi. Ja sam uspeo posle nekih 50-100m da stanem i pokušavao da dođem do vazduha jer mi je izbila sve što sam udahnuo u zadnjih 5 godina. Posle par minuta sam došao sebi, pogledao na put i video sovu kako leži na sredini. Pomerio sam motor sa strane upalio svetla i žmigavce i krenuo polako da je sklonim sa puta ne bi li neki drugi motociklista ili bilo koji vozač naleteo na nju. Dok sam prilazio nisam bio besan ni nervozan, samnom je bilo sve uredu i nekako mi je bilo žao te ptice, pa sve i da je mrtva ne treba da leži tu i da je neko još pregazi. Međutim, kada sam prišao video sam da je živa, jedva ali živa ipak, podigao sam je a ona je gledala velikim žutim očima. Raskopčao sam oklop koji je inače dosta ublažio udarac, stavio je tu i krenuo polako u pravcu kuće. Kada sam stigao jedva da je davala znakove života. Stavio sam je u jedno veliko korito, iseckao malo neke salame i sipao vodu, malo sam bio tu sa njom ne bih li primetio neke povrede, čini mi se da ima slomljeno krilo, ali to ćemo videti kada odemo kod veterinara. Jutros sam poranio a i imao sam šta da vidim, ona stoji, ne leži više, ne može da leti ali je pila vodu i jela malo. Uskoro ću je odneti kod veterinara da vidim da li je ok, i nadam se da će se oporaviti. Nazvao sam je Hari, bez obzira da li je sova ili "sov" Ride safe, share love, live happy 1 41 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anakin 52 Napisano Jul 22, 2017 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Jul 22, 2017 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Igore. Sove su posebne u svakom smislu, a tvoj gest je zaista human. Dobro je što je sve prošlo bez posledica po tebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1031 Napisano Jul 22, 2017 Drug član, 1093 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi lepo da se oporavi ali po mojim iskustvima sa povredjenim pticama, slaba vajda. Imam svraku, vranu i cavku...nikada se nisu oporavile od povreda. U svakom slucaju, pisi kako tece oporavak. Bilo bi fenomenalno da se vrati u svoje stanoviste zdrava i citava. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IgorNS91 74 Napisano Jul 22, 2017 U prolazu, 20 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: 2006 Husqvarna SM610 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam zvao zavod za zaštitu prica Srbije i poslao im slike i kontakt. Zahvalili su se i rekli da će neko doći iz zavoda da je pokupi. Inače veterinar mi je rekao da ne dolazim jer malo šta može da učini, dao mi je par saveta preko telefona. Ride safe, share love, live happy 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan90 133 Napisano Jul 22, 2017 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Gardinovci Motocikl: CBR 600 F4i Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za gest! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IgorNS91 74 Napisano Jul 22, 2017 U prolazu, 20 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: 2006 Husqvarna SM610 Prijavi odgovor kao problematičan Zamolili su me do ponedeljka da je pričuvam pa će je pokupiti ovi iz zavoda i odneti na Palić na oporavak Inače reč je o sovi Kukumavki koja je jedna od najugroženijih vrsta danas, a to je ona koju čujete noću. Eto ponešto novo se nauči svaki dan Ride safe, share love, live happy 1 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 22, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za tebe! Sovica je bas lepa! Nadam se da ce je ovi iz zavoda zbrinuti valjano i da ce Hari biti u vazduhu sto pre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16220 Napisano Jul 22, 2017 Misbehave Responsibly, 1646 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Što bi rekli Indijanci: Bledoliki, položio si test; primljen si u društvo ratnika; od sada ćeš se zvati Velika Sova 1 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Jul 22, 2017 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo!Sent from my mobile device using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3287 Napisano Jul 22, 2017 Drug član, 1008 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 22, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast za gest ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Jul 22, 2017 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan CarskiPoslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Jul 22, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 22, 2017 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmikicic 94 Napisano Jul 22, 2017 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se sudario sa golubom, udarac u rame, nije stigao da poleti. Nisam gledao šta mu je bilo, ne okrećem se sem kad moram. To sam naučio i za prelazak/pretrčavanje ulice, da pretrčavam za sebe i ne kupim šta mi ispadne, tako i decu učim. Sa motora su mi jednom spale rukavice, stao sam mirno posle 100 metara i vratio se lagano pešice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Jul 23, 2017 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prva tema koju sam otvorio jutros ,ozarila mi pocetak dana, jos jednom,Svaka cast!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12005 Napisano Jul 23, 2017 Drug član, 1300 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast majstore,dobro je da si ostao na motoru.Mene je udario soko u kacigu na Fruskoj Gori(pisali smo to u nekoj temi pre 5,6 godina),iskrivio vizir,nimalo naivna situacija ko se sretne sa pticama ali bitno je da sve dobro proslo.Dobro je da je bio samo Hari,da je bio prljavi ne znam sta bi bilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 685 Napisano Jul 23, 2017 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sove su neverovatne ptice i ljudski je što pokusavas da je spasiš. Obaveštavaj kako napreduje. Meni je pre par meseci mačka podletela pod auto, vratio sam se po nju ali joj nije bilo spasa. Danima sam bio smoren zbog toga, sam imam mačku i ne bi voleo da tako završi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IgorNS91 74 Napisano Jul 23, 2017 U prolazu, 20 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: 2006 Husqvarna SM610 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima, ali mislim da je normalna stvar pomoći kada možeš, bila to ptica ili čovek. Mene ovo ništa koštalo nije, samo sam naučio nešto novo i stekao neko iskustvo.Ja sam imao sreće što je Hari bio mala sova i što sam dobio udarac u grudi a ne u glavu. Inače, Hari je jutros odleteo kada sam mu dao vodu, tako da je živ i zdrav i verovatno će se oglasiti večeras negde u toku noći Ride safe, share love, live happy 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16220 Napisano Jul 24, 2017 Misbehave Responsibly, 1646 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan @IgorNS91 Jeste normalno; elementarna empatija za druga živa bića. Ali, nažalost, u ovoj zemlji šljam, jajare, secikese, talog i smrad svih vrsta i boja ima dominantnu, kako medijsku pažnju tako i funkcije u vlasti. Mediji nas tendenciozno zastrašuju kombinacijom loših vesti i zaglupljuju lažnim prikazima iz života kvazi elite. Ja verujem da ta slika nije ono što Srbija jeste (ili makar lako može da bude); pozitivnih informacija ima ali ne mogu da se probiju na površinu. I zato moj aplauz tebi ide delom za gest (koji smatram običnim, normalnim postupkom u datoj situaciji) a delom za samu infomaciju o gestu - jer si mi popravio dan. Živ mi bio. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Jul 27, 2017 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan LEGENDO! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lepi Dzov 230 Napisano Jul 28, 2017 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo daso! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Jul 28, 2017 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Sada videh temu. Svaka cast gospodine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 363 Napisano Jul 28, 2017 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...