Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki DRZ 400 E

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 355 postova
  • Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E

TT je oooodličan motor i dobar izbor. S tim što kod DRZ "S" modela, postoji 3x3 mod, pomoću kojeg uz nekoliko prepravki koje i ne moraju da se rade u servisu, već komotno možeš i kući, dobijaš mnogo prgaviji motor, koji skače i trza bezmalo kao "otvoreni" "E" model. I još jedna ispravka i kod mene je na 5k kilometara zamena ulja i filtera, bez obzira što je enduro.
Postoji i TT250R koji zaslužuje da se pomene u ovoj priči. Skoro sam probao jednog i fino je to motorče, moram da priznam, za vožnju bez suvozača sažvakaće mnogo stvari u šumi. Tetejkama su problem CDI. I to je jedino što sam čuo od zamerki, jer drugar vozi jednu koja iako raskupusana, ide odlično.
Cena je svakako prednost tetejke u odnosu na DRZ.
Možda bi trebalo da se pomene i DR350, koji je dugo bio simbol dual sporta, prethodnik DRZ-a i još jedan buletpruf motor, jeste stariji ali mislim da i dalje vredi. I tu ima pregršt modela i podmodela.
O modelu DRZ "S" postoji tema gde je AcaPN sve objasnio do detalja. Tako da preporučujem da kolega pročita.

Послато са SM-J730G уз помоћ Тапатока

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Imao sam jedno kratko vreme ttr600 belgardu i taj motor mi nikako nije legao, zato sam ga brzo i prodao,  drz je meni bolji u svakom pogledu.

• Podržavam 1

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

@Mindžake Merava :care: hvala na vremenu. To je ono sto mi je trebalo. 

A 10mm kraci hod zadnjeg ogibljenja je uzasan problem meni kao iskusnom hard enduro vozacu kao sto si predpostavio :D

@Nidža016 pogledacu Acinu temu.

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Drz400 sam probao

Dr350 imao

Ttr600 imao

Dr 350 je po meni  mnogo bolji motor u terenu od ttra koji mi nije legao . Tako da vjerujem da drz i ttr nisu bas za poredjenje. 

Moje skromno misljenje

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 259 postova

Nisam vozio DRZ,pa da mogu da ih uporedim.

Meni kod TTR-a jedino smeta što mu je guvernala nešto niža nego što meni odgovara( ovo je slučaj samo na terenu gde dosta vremena vozim stojeći).Ali ipak,ja sam 2m visine i mislim da bi podizači kormana od nekih 30-35mm rešili taj problem.

U svim drugim stvarima mi je bajk skoro pa idealan.

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

TTR i DRZ mogu da se porede samo na papiru :)

Ukoliko se vozi vecinom off onda je drz E pravi izbor. Laksi je (oko 120kg ima), bolje ogibljenje (mada mislim i da je S model od 2002. godine dobio viljusku od E modela. Servisni intervali su isti i na E i na S.

Takodje, E ima i vise snage, 50ks.

E model nije predvidjen za registraciju, to mozda moze sada predstavljati problem pri uvozu kada traze COC i druge papire, ali pre to nije bio problem, mogao je da se registruje kod nas bez ikakvih prepravki.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Vjeruj da papir vara

Kad krenes davozis ima i te kako razlike. 

A sa druge strane kada bih isao na put oko svijeta xt/tt bi bili u uzem izboru za motor kojim bih isao

• 8-bit, 1901 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

I ja sam razmišljao na istu temu i na kraju se odlučio za klx 250 (moj je kitovan na 300). Manje para, a zadovoljava moje amaterske potrebe.

Jednog dana će definitivno biti i DRZ400. Do tada sa zadovoljstvom pratim temu :)

C02 se junački drži. Neverovatno je da duplo duže traje od ostalih... f3c7ca7c0defafca55b8056c57629f22.jpgaf6b4cc26a26a2d9ac2515fe165d5ca6.jpg

Ne bih znao u kilometrima, nemam nikakav merni instrument koji meri kilometre. Ako nekome čupava drži tri meseca, ova će mu držati još tri... Meni je nenadyebiv izbor jer umem da zabodem asfalt pa čak i autoput.
Plašio sam se onih priča da će već na 60% biti skoro pa neupotrebljiva, ali samo su priče, oseti se manjak performansi potpuno srazmerno trošenju.
Za ovih godinu dana koliko je na motoru, postoji samo jedna velika mana a to je mokar asfalt i mokar kamen. Leti na sve strane kao po ledu, ne pomaže ni mus ni 0.2 bara...
Za sve ostalo je sredina koja je meni dobro legla. Jeftina i korektna guma za svaki dan...

Ja sam resio svoj problem nabavke offroad vozila. 

Od sada trazim Hondu C90

Ne znam jeste li upoznati sa njegovim avanturama. Lik je car. 

I da. Prestacu da vam offujem temu. :) bar dok ne kupim Drz koji kosta manje od 4000€

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Prijatelj pre par dana kupio DRZ u SM verziji  (eto ga još jedan u nizu)

I naravno, bilo je - kako možemo da ga ''za odmah'' prepravimo u enduro verziju obzirom na 17'' napred i nazad i da se vozimo za vikend?  

Moj odgovor - veoma prosto.

Stavimo e09 u dimenziji 140 nazad i C02 u dimenziji 130 napred i dobijemo pravi mali SM/Enduro tenk koji melje sve pred sobom  :D

Možda izgleda blesavo ali neverovatno je zabavno u vožnji  :D

IMG_2381DRZ.JPG

IMG_2418DRZ.JPG

IMG_2419DRZ.JPG

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ja sam FAP mašina, 755 postova
  • Motocikl: apn 6 i Transalp
Ja sam resio svoj problem nabavke offroad vozila. 
Od sada trazim Hondu C90

Ne znam jeste li upoznati sa njegovim avanturama. Lik je car. 
I da. Prestacu da vam offujem temu.  bar dok ne kupim Drz koji kosta manje od 4000€
U Srbiji jos ne videh ni jednu hondu cub nit na oglasima kao i na ulicama.

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM
9 hours ago, baltrekk said:

Moj odgovor - veoma prosto.

Stavimo e09 u dimenziji 140 nazad i C02 u dimenziji 130 napred i dobijemo pravi mali SM/Enduro tenk koji melje sve pred sobom  :D

Ovde neki dileri nude "cupave" gume na novim DRZ SM ali nisam se interesovao koje su gume u pitanju, jer mi ta ideja nije najjasnija.

Dečko kod mene vozi Husqvarnu SM sa čupavim SM gumama, čini mi se TKC, mnogi bi se iznenadili kako to čudo ide.

Oslanjanje na SM je tvrdje ? 

Znaci za prepravku motora za Off moraju druge opruge i veca felna sa 90-110 gumom napred ?

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

DRZ SM ima stelovanje prednje viljuske tako da unutar moguceg opsega mozes da nastelujes za meko za off i tvrdje za SM i da to bude zadovoljavajuce.

TKC drzi odlicno ali ne traje dugo po asfaltu. Doduse meni nijedne ne traju dugo :D. Posto je fabricka majkala relativno brzo, nabacena Sportmax GPR 300.

dunlop.jpg

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Kratak video sa vikend vožnje  :)

Country Enduro: Yellow WASP :)

Kad je sve kako treba:

- dobar prenos,

- ventili uštelovani,

- karb podešen,

- gorivo: 100% uz isto toliko oktana

- suspenzija skoro pa kako treba,

- gripovi - samo prirodno

- kočnice sveže (nov prednji disk, nove sinter pakne, novo ulje, nov set u kočionom cilindru)

- vozač može bolje :P 

- zvuk - e baš mi se sviđa  :D

On the end: Fun faktor  - pa....čista 10-ka!  :D

• Sviđa mi se 2

Dobro ga ganjaš
Ja sam u velikoj dilemi ovih dana, da li da sredjujem neke sitnice, štelujem sve živo po svojoj volji i meri, kačim kojekakve zajebancije, montiram sitnice estetske prirode, itd. ili da ga turam na oglas. Da postoji noviji i lakši motor koji može da zadovolji onoliko stavki koliko može DRZ, ne bih o ovom prvom razmišljao uopšte, ovako... Mislim da će moja žuta osica biti doterana do savršenstva, bar onakvog po mom ukusu.
Ako se baš pojavi nešto što će da ga zameni, bićete obavešteni, ali teško. Mislio sam da bi se isplatilo dati duplo više novaca za KTM ili Husqvarnu, ali posle probavanja u šumi 701 i 640, skontao sam da se uopšte ne isplati. Imao sam u ponudi deset godina mladji "S" model od preko, mislio sam da se pozabavim njime, ali mrtav je u odnosu na "E". Ne bih se upuštao u avanturu "otvaranja".
Najbolje bi bilo imati jednog dvotaktnog narandžastog, uz žutog Japanca, onda bi priča oko blata i prašine bila zaokružena na najbolji mogući način. Ali mogućnosti...
Inače, bio sam u Svrljigu na hard enduro vožnji i trci. Probao najtežu klasu i uspeo, bez većih problema, čak i bez ventilatora, museva i gumama starim godinu dana. Osim što sam se kidao pri svakom podizanju motora, drugih velikih razlika u odnosu na ostale nije bilo. Biće i slika i snimaka uskoro.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja