Jump to content

Moto Zajednica

Sprej za lanac

Recommended Posts

• Drug član, 1836 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Pa moze taj sa U hvatacima. To sto si obelezio za to i sluzi.

Opet, neces pogresiti ni sa klasicnim "L"  , jer on ide ispod viljuske ...

Svakako je lakse sto imas te dodatke

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

@Motorcyclistmislim da je ok Cena ovih sa kp,Ako ti je blizu mozes da odes licno I da probas.ovako na slici mislim da bi mogao .ja se razmisljam da uzmem sa U hvatacem ovde u Nisu u shopu.

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Moto stender za cizme prednjeg tocka / za prednji tocak motora / motociklaK-MOTO

Ovakav samo sa u hvatacem posto vec imam one hvatace na motoru.

• Integrisan, 5722 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
2 minutes ago, Bobni said:

@Motorcyclistmislim da je ok Cena ovih sa kp,Ako ti je blizu mozes da odes licno I da probas.ovako na slici mislim da bi mogao .ja se razmisljam da uzmem sa U hvatacem ovde u Nisu u shopu.

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Moto stender za cizme prednjeg tocka / za prednji tocak motora / motociklaK-MOTO

Ovakav samo sa u hvatacem posto vec imam one hvatace na motoru.

Takav i meni treba a vidim da covek pravi i takav po meri.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 19 minuta, Motorcyclist je napisao:

Kod mene na stromu je slicno i podizem ga na L nosac najnormalnije, samo poturis iza toga

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2

• ODUSTO OD DIJETE, 2771 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Ovaj nosač što je postavio @Bobni , ja sam kupio u Lidlu, mislim da je cena bila oko 3K din.

Promenio član ZEMZEM
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Ja sam skoro morao da dotegnem Malo lanac,muke sam video jer I'ma samo copavu ispravite me Ako gresim.

@ZEMZEMto je jos bolja vest,nisam znao da I'ma da se kupi u lidlu,znaci da bolje cekam I tamo uzmem,kada si ga kupio?

Promenio član Bobni

• Integrisan, 5722 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
12 minutes ago, Rider000 said:

Kod mene na stromu je slicno i podizem ga na L nosac najnormalnije, samo poturis iza toga

I ja sam kontao da moze, taj pimpek moze samo da pomogne kontam nikako da odmogne. Reko da proverim sa iskusnijim ljudima ovde da ne bude neki zajeb.

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@MotorcyclistSamo proveri, bitno da ti je viljuska od dole i sa strane ravna, da lepo nalegne na taj L nosac, ako je zaobljena mozda nece pasovsti

• Sviđa mi se 1

@Bobni  Bio je skoro u Lidlu, ja sam ga kupio prvi put kad se pojavio, ima minimum godinu dana ako se dobro sećam.

Pojavljivao se ponovo bar 2 puta.

Probaj da pozoveš njihov centar za info i pitaj da li imaju negde na lageru i da ti dostave ili kad očekuju da se pojavi u prodaji, ako znaju :stabre:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1586 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 13 sati, cezarpa je napisao:

Mislim da je moj isti kao sto ima Maxis,narucen od lika iz Krajeva ili tu negde.Motor lako dizem i spustam sa njega.Stabilno stoji na ravnoj podlozi.Bilo je oko 25e.

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Novi univerzalni stenderi za motore. Podesivi po sirini i visini Trenutno dostupne boje: Crna i Crvena...

Da to je to. Samo sto sam ja slomio levi tockic pri prvom dizanju. Usro se da cu oboriti motor. 

Onda sam otisao do gvozdjare, kupio duze  navoje i jos tri tockica i sada stender ima 4 tockica i prilicno je stabilan. Moj motor ima i one srafove-bolcne, ali stender to nema. Tako da ga postavljam ovako kako je.

Dok je na copavoj, podesim stnder, levom rukom uspravim motor a desnom ga podignem... 

prvih par puta mi bilo cimanje, sada ne...

• Drug član, 2297 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Pazite, taj iz Lidla i nema neku visinu. Meni je jedva uspevao da odvoji točak sa zemlje, i onda kad sam stavio veću gumu nije mogao. Ovo se odnosi na one sa osamnaesticom pozadi.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2796 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Ne znam što kupujete motore bez centralnog štendera ?  😂 😂

Mučenje je to... :)

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Drug član, 2297 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Za ovih nekoliko godina koliko vozim, još mi se nikad nije desilo da pomislim: eh, što bi mi sad dobro došao centralni štender :D 
Tako da i dalje biram da ne dodajem na motor 5 - 10 kg težine koju ću nositi sa sobom i gde mi treba i gde ne :) 

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Krajnje je vreme da mi sa centralnim štenderom prestanemo da se javljamo na putu ovima bez centralnog štendera

Šalu na stranu, na prošlom motoru nisam imao centralu, ali sam imao neke zbudžene valjke. Nizak profil valjaka, lako se nagura motor na to u rikverc, stavi se na ćopavu i okreće se točak prilično lagano, ručno naravno. Probaću da nadjem sliku pa postavljam. Meni je radilo posao za čišćenje lanca.

Edit: evo slike, garant ima na KP

84b98e95f4fa605220df067b55c4f49a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 7

• Ne silazi, 2796 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 3 sati, Bojan_87 je napisao:

Krajnje je vreme da mi sa centralnim štenderom prestanemo da se javljamo na putu ovima bez centralnog štendera emoji23.png

🤣   🤣   🤣

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 7 sati, Motorcyclist je napisao:

Ima kod nas po ok ceni. I vidim da ima ovde na pretposlednjoj slici onakav na sta sam mislio.

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Na prodaju UNIVERZALNI stenderi za motor za zadnji tocak, opseg sirenja od 25cm do 43cm. . . . . . . vise komada na lageruU ponudi su trenutno boje: Crna, Plava i Siva Stenderi su...

E sad, moze li na moju viljusku da ide i klasicni L? Da li bi smetao onaj deo gde se uvrce deo za podizanje?

482325173-10237150160841681-729245503857

Ja sam takodje za versysa kupio univerzalne stendere, za napred i pozadi. Pozadi mi ne odgovara onaj klasican podizac, a L gumeni podizac odgovara ali prilikom pokusaja prvog podizanja zamalo da napravim njesra. Sa donje strane viljuske stoji ABS kabal, i L podizac tacno leze preko na kabal i da sam podigao motor verovatno bih ga i otkinuo. I onda sam mozgao sta cu, i resim da napravim odstojnike. Tamo gde idu oni srafovi za podizanje, na njihovo mesto, zasrafim odstojnik, tako da L podizac ima 100% oslonac. Na metalnu plocu navario 2 kom obicnog gvozdja, tako sam napravio kanal za kabal ABS-a, i sada kad zavijem na mesto srafova na viljusci stoji perfekt. Kad zavrsim podmazivanje lanca, skinem vratim srafove i gas. 

IMG_20250425_175848.jpg

IMG_20250425_175859.jpg

IMG_20250425_175919.jpg

IMG_20250425_175914.jpg

• Sviđa mi se 1

A sto se podmazivanja lanca tice,danas sa posla poneo Würth HTS da probam. Pise da se podmazuju lezajevi, pokretni delovi a mogu i lanci. Inace pre ovoga potrosio jedan set Motul c2 i nista lepljivije u zivotu nisam video. Naprskam lanac, pobeli ko mleko, i onda postane tako lepjlivo da je to hais. Nakon par dana osusi se ono belilo, i onda izmedju karika na lancu bude takva gusta lepljiva skrama da ako pipnes rukom, tu pranja nema. Videcu kakav je ovaj Würth, na poslu kad koristim, znam da je gust kao ulje i da je ljigav koliko je mastan. 

IMG_20250425_175942.jpg

IMG_20250425_175947.jpg

pre 4 minuta, Motorcyclist je napisao:

Onaj sa temua sto mi je linkovao kolega je sto mi treba. Ima i obe opcije.

Probaj i jedno i drugo, meni odgovara samo L podizac. A i ako ti viljuska nije skroz ravna sa donje strane, ja mislim da to nema veze. Jer podizac lezi sa obe strane tako da ja mislim da to noje toliko bitno. Sad odoh da podmazujem lanac, pa cu da ti slikam kako stoji kod mene

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja