DraganNS 8116 Napisano Februar 10, 2021 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Kupih, nedavno, bocu petroleja sa namerom da njime čistim lanac ali su me malo bacila u brigu upozorenja na boci na laku isparljivost i zapaljivost petroleja. Garaža mi je u suterenu zgrade. Ima li realne opasnosti od stvaranja zapaljive smese? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2545 Napisano Februar 10, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, DraganNS je napisao: Kupih, nedavno, bocu petroleja sa namerom da njime čistim lanac ali su me malo bacila u brigu upozorenja na boci na laku isparljivost i zapaljivost petroleja. Garaža mi je u suterenu zgrade. Ima li realne opasnosti od stvaranja zapaljive smese? Nema opasnosti. Treba ga tretirati kao i svaku zapaljivu materiju (benzin, razredjivac...). Samo nemoj cigare da pusis, ili otvoreni plamen dok cistis, a za ostalo ne beri brigu. Otkad sam poceo lanac da cistim petrolejom, njime i sve ostalo u radionici perem, on ispari veoma brzo. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1180 Napisano Februar 10, 2021 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, DraganNS said: Kupih, nedavno, bocu petroleja sa namerom da njime čistim lanac ali su me malo bacila u brigu upozorenja na boci na laku isparljivost i zapaljivost petroleja. Garaža mi je u suterenu zgrade. Ima li realne opasnosti od stvaranja zapaljive smese? Petrolej se i koristi kao zapaljiv, naprimer u lampama ili se natapaju baklje, dekorativne svetiljke s plamenom. Mora da stoji upozorenje o plamenu i `požaru. Bilo koji sprej je zapaljiv, uobičajne mere protiv požara bi trebale da budu dovoljne. Nije baš kao rad s bocama acetilena ali nije ni neka ekstremna opasnost. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 216 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio Ipon set za čišćenje i podmazivanje lanca sa onom četkom koja je jako zgodna za čišćenje. Sprej za čišćenje je odličan ali se jako brzo troši a nije baš jeftin tako da ću verovatno i ja uskoro preći na petrolej. I sprej za podmazivanje mi je dobar, lepo podmazuje a ne troši se puno tako da će da potraje za razliku od spreja za čišćenje. Jedina mana mu je što lanac bude beo ali meni to i ne smeta nešto preterano. U svakom slučaju nisam zažalio što sam uzeo taj set, mislim da je u Biker House-u bio oko 3000 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 925 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 381 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/10/2021 at 12:06 PM, Yanco said: Nema opasnosti. Treba ga tretirati kao i svaku zapaljivu materiju (benzin, razredjivac...). Samo nemoj cigare da pusis, ili otvoreni plamen dok cistis, a za ostalo ne beri brigu. Otkad sam poceo lanac da cistim petrolejom, njime i sve ostalo u radionici perem, on ispari veoma brzo. Ja koristim isto petrolej, i to ne radim u garazu vec ispred. Jako otrovno, nemojte u zatvorene prostorije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Nema bolji i jeftiniji odmascivac od petroleja..A da je jako otrovan,nije ..Kako su nekad ljudi ziveli bez struje i koristili lampe na petrolej za osvetljenje u kucama,i udisali isparenje,pa im nista nije falilo ,cak su bili zdraviji nego mi danasPoslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 24, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan petrolej sam cesto nakapao na kocku secera kao mali i evo me nista mi ne fali 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan A za sta to bi?Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 24, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan za zdravlje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano April 1, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam od skoro vlasnik motora sa lancem pa da prupitam. Uzeh neki motulov komplet u mass kompany. Kliner je dobar, cisti sjajno i ako je preporuka da se puno tim ne cisti jer smanjuje vek trajanja lanca. Sprej je neki c2, koji izgleda crnu djavolu nevalja. Ja danas podmazem on sutra na voznji izbaci noga oca svuda i sve usere. I oko centralnog stendera sa prednjeg lancanika kaplje stalno po malo. Jel bi mozda trebao manje da stavim ili je on generalno bas los. Ima li neka preporuka za sprej koji ce lepo ostati na lancu 500 km a da nece da usere sve zivo. Mislio da probam dalje sa Iponom ili neko pomenu neki sprej sa Mol pumpe, dobar a nije skup. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano April 1, 2021 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg jesi preterao, nisi štedeo. Najbolji sprejevi su IPONE i MOTOREX. Bolje od toga je samo automatski podmazivač lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 1, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan od motorexa najbolji je adventure Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10550 Napisano April 2, 2021 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, WoodyRider je napisao: @Nole Bg jesi preterao, nisi štedeo. Najbolji sprejevi su IPONE i MOTOREX. Bolje od toga je samo automatski podmazivač lanca. Castrol sprej je zakon, al je skup jbg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano April 2, 2021 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo i novi repsol po ceni od 800 din/400ml je super... Transparentan skroz, ne umusavi lanac nanosenjem. Lanac tih, mastan, cist! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano April 2, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg Svi sa lancima tu istu muku muče. Dok prskaš sprej na lanac nije loše nečim zaštititi felnu i gumu. Možeš od kartona nekog da napraviš umetak. Nešto ovog tipa: A možeš da probaš i da nakon nanošenja spreja, ostaviš desetak minuta pa onda suvom krpom malo i obrišeš višak. Ne mora lanac baš da pliva u mazivu. Jako blagim stiskom uhvatiš lanac krpom i okrećeš točak. Tek kolko da skineš višak a da je i dalje mastan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1180 Napisano April 2, 2021 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Nole Bg said: Sprej je neki c2, koji izgleda crnu djavolu nevalja. Ja danas podmazem on sutra na voznji izbaci noga oca svuda i sve usere. C2 je jedan od najboljih. Sve što je isprskalo i izbacilo je samo zato što si previše stavio. Sprej treba da bude lepljiv jer mora da se zalepi za gumice koje štite spojeve članaka. Staviš previše i pogrešno pa ti se nalepi na okolinu ( a možda ga nema tamo gde bi trebalo da ga bude) 34 minutes ago, Marek1987 said: @Nole Bg Svi sa lancima tu istu muku muče. Dok prskaš sprej na lanac nije loše nečim zaštititi felnu i gumu. Možeš od kartona nekog da napraviš umetak. Nešto ovog tipa: Prema kartonu koji si dizajnirao, čini mi se da pogrešno podmazuješ. Lanac treba prskati sa unutrašnje strane a ne sa spoljne. Centrifugalna sila deluje od unutra ka spolja, a posle toga se izbacuje po okolini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano April 2, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Podmazujem lanac sa unutrasnje strane naravno i nije mi problem posle malo klinerom ocistim felnu i gumu da bude sve kako treba. Ali trebalo bi da kad upije preko noci ne izbacuje ili vrlo malo. E sad moguce da sam ja malo preterao pa on visak izbacuje, ali isto tako sam i primetio da je jako brzo lanac suv, sto mi govori da on na svakoj voznji ibaci i razbaca masnocu. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano April 2, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, rast said: čini mi se da pogrešno podmazuješ. Veruj mi bude mastan sa svih strana. Prskam ga odozgo, pod blagim uglom. Zaravo nikad video da ga neko drugačije nanosi. Ali sa koje god strane da ga prskaš, prsnuće i po felni i po gumi. Promenio April 2, 2021 član Marek1987 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano April 2, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Evo i novi repsol po ceni od 800 din/400ml je super... Transparentan skroz, ne umusavi lanac nanosenjem. Lanac tih, mastan, cist! Gde si taj Neso uzeo, jel ima ovde u Bg negde, pa da probamo? Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano April 2, 2021 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh u Kg, a ti pogledaj na tektion.rs Prskas samo iznutra i to jedan krug lanca... Sav visak ode na felnu i rub gume. Sent from my LLD-L31 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1180 Napisano April 2, 2021 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Marek1987 said: Veruj mi bude mastan sa svih strana. Prskam ga odozgo, pod blagim uglom. Zaravo nikad video da ga neko drugačije nanosi. Ali sa koje god strane da ga prskaš, prsnuće i po felni i po gumi. Karton postaviš na tlo, da ne praviš fleke po podlozi. Ne usmeravaš prema motoru već prema tlu. Sprej prskati sa unutrašnje strane lanca na ravnom delu između ćopave i zadnjeg lančanika. Nikako motor u brzini kad je podignut već u leru pa zavrtiš točak rukom. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano April 2, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Uzehu Kg, a ti pogledaj na tektion.rsPrskas samo iznutra i to jedan krug lanca... Sav visak ode na felnu i rub gume. Sent from my LLD-L31 using TapatalkJa sam prskao bar 5 krugovaPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano April 2, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Karton postaviš na tlo, da ne praviš fleke po podlozi. Ne usmeravaš prema motoru već prema tlu. Sprej prskati sa unutrašnje strane lanca na ravnom delu između ćopave i zadnjeg lančanika. Nikako motor u brzini kad je podignut već u leru pa zavrtiš točak rukom. Ovo tacno sve, tako samo i radim. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2357 Napisano April 2, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg kako nas je gledao Pedja koji tretira lanac metodom ''Samo zalivaj'' A nas 2 pacijenta u fazonu Ali prskace nam po felnama,neeee, plakyyyy Promenio April 2, 2021 član lestra 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano April 2, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, onaj konije opterecen estetikom i damu je to sve cisto uredno i pedantno,( sto je kod mene slucaj), on nije u problemu, samo zalivaj jer mu nemoze skoditi u svakom slucaju. A mi bolesnici hocemo i da je cisto i podmazanoPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...