Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem Enduro 500-750 ccm

Recommended Posts

• Drug član, 1076 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Ove godine sam planirao da budem bez motora jer sam u procesu kućenja ali mi djavo ne da mira. Odvojio sam nesto parica na stranu i poceo da gledam oglase ali bih radije kupio na forumu od kolege.

Trazim soft enduro 500-750 ccm . Prethodni motor mi je bio Transalp tako da znam sta hocu. Budzet jako skroman oko 1.200 eur.

Bitno je da je motor ispravan, u voznom stanju i legalan tj da kupijem od vlasnika ili bar nekog njegovog prijatelja. Ne bih da pola sezone jurim vlasnike po Srbiji ili nedaj boze delove. Pod ispravan podrazumevam da ne moram ove sezone da menjam lanac, lancanike, diskove... Gume, filtere, plocice, svecice to svakako menjam na svakom motoru koji kupim.

Motor mora da bude citav, plastike na broju. Ne ocekujem naravno nov motor, ogrebotine su podrazumevaju.

Modeli koji dolaze u obzir su ugrubo Apriia Pegaso 650 ,1997 I novije, Suzuki Freewind 650, Suzuki 650 DR RSE, Yamaha Tenere 660, Transalp PD06 (91-96), Kawasaki KLE, I tako redom. Ne preferiram jedan cilindar, naprotiv, ali budzet je ogranicen pa ne bih da palamudim dzabe. Ako neko ima Africu za ove pare, rado cu da prihvatim ponudu :) . Egzotiku bih  izbegao (npr ima povoljnih i lepih Cagiva Canion ali za delove je verovatno haos ...).

Od svih nabrojanih favoriti su mi prva dva. Procitao sam sve i po domacim i stranim forumima, znam sta rizikujem sa pojedinim modelima, posebno sa Apriliom, ali mi srce vuce bas na tu stranu.

Oglase vec sve pratim tako da me linkovi ne zanimaju nego konkretne ponude.

Ponude najbolje na pp sa slikom a kome  lakse moze na viber.

Kod eventualnih ponuda zamolio bih za cenu za koju bi prodali motor  bez cenkanja posto nisam takav tip. Ako mi odgovara prihvatim, ako ne zahvalim se na ponudi, ne cenkam se niti znam. Budzet jeste mali ali nalazio sam po oglasima sve ove modele za te pare pa racunam da moze nesto da se isceprka.

Kontakt Mile 064/2-000-155

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

Da se isceprka nesto moze, ali dosta para ce da ti ode na ceprkanje po Srbiji. Da ne pricam koliko ce ti vremena trebati... Tesko da se nadje dobar motor i za mnogo vecu cifru od pomenute...

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000

Posto si vec tako precizan u svemu cisto onako da znas nema soft enduro, to sto trazis nije enduro motor nego adventure.

Enduro motor je samo sa prednjim i zadnjim svetlima i ne moze da se registruje bez ostale signalizacije. Doduse sad malo menjaju kategorije tj sortiraju ih drugacije kao npr "dual sport"

@Darko SB, sve je to meni kristalno jasno ali ne kosta me mnogo da pokusam. Zbog posla sam u toku meseca u svim vecim mestima u Srbiji pa mi nije neka danguba a ni trosak da pogledam motor bilo gde

@Kosmoplovac, ne znam za tog DR-a ?

@Bokisica, mozes ga zvati kako joces, dual sport, adventure, putni enduro... Bitno mi je da je nesto sa spiska gore, da je u osnovi za asfalt ali da moze po potrebi laksi off road. Znaci oklop i zicana felna, prednji tocak 19 ili 21 inc

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Znam da si rekao da te linkovi ne zanimaju, al ovo sam morao da okacim :)

https://www.polovniautomobili.com/motori/9764195/suzuki-650-freewind

BAS je jeftino, ne znam u kakvom li je stanju samo...

Sto se tice agregata, za njega iz licnog iskustva znam da je nepoderiv. Isti je kao kod mene u DR-u :)

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500

I ja sam u potrazi za nekim motorom kao i ti

https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/71150-sa-liberty-na-nesto-jacepomoc/#entry1148010

Samo ja imam skromniji budzet.

Molim te posalji mi privatnu poruku i tvoje misljenje o ovom motoru sto si gledao u Novom sadu 

https://www.polovniautomobili.com/motori/9764195/suzuki-650-freewind ( Sta znaci "prilicno jadno stanje" ?)

Pratio sam oglas i vidim da je covek vise puta menjao opis, cenu, slike i ostalo, kao da je neodlucan.

Agregat mi deluje skroz ok. Nema dima. Jedino sto kada se ugasi cuje se jak udarac u desnom delu. Cenim da je frajlauf u nekom problemu ali nisam bas strucan

Kupljena masina po preporuci kolege sa foruma. Opet Honda transalp tako da ne moram da menjam potpis ispod nika-a :)

post-9566-0-71015100-1490296009.png

NIje 1.200, jeftinije je :)  ali ima ozbiljnijih ulaganja zato je jeftin. Rizikovao sam pa cu videti sta ce biti

post-9566-0-72119100-1490299999.png

post-9566-0-99778600-1490300132.png

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja