kalishbg 0 Napisano Februar 4, 2017 U prolazu, 11 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Intruder Volusia VL800 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram na putovanje sa drugom pa nam treba neki instrument za medjusobnu komunikaciju posto obojica vozimo, znaci za komunikaciju izmedju dva motora. Da li mozete da predlozite nesto do 100e a da znate da je dobro? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Februar 4, 2017 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitaj temu http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/44713-komunikacija-izme%C4%91u-motorista-na-putu-pmr-radio-stanice/ ima oko 30 strana. Pogledaj oglase imaš za male pare recimo Baofeng PMR stanice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4802 Napisano Februar 4, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 6012 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan PMR stanice, Baofeng su odlične ali mislim da ćeš se morati "pružiti" preko 100-tke sa svom infrastrukturom potrebnom za rad (slušalice i mikrofoni u kacigama, ptt tasteri, da ti neko to poveže valjano...) EDIT: Preteče me mradomir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Februar 4, 2017 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan PMR Boafeng 888s stanice su ti super i dobro dodje jel posle ako budes vozio sa drugim motoristima takodje mozes da se umrezis ako oni imaju bilo kakve stanice.. Stanice su do 15 evra, a odgovarajuce slusalice, mikrofon sa sve ptt tasterom i svom opremom oko 33 evra. Inace ovo su cene ako ih narucis preko Aliexpresa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 4, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja korstim Baofeng uv5r i odlicno mi rade obe,baterije su super kao i kvalitet izrade. Preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Februar 4, 2017 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Interphone FM3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Februar 5, 2017 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan Kum i ja koristimo ovakvu... https://m.aliexpress.com/item/32771084279.html?aff_click_id=180dedc1d7b2470281241fac09c9ba16-1486254910901-00687-UneMJZVf&aff_platform=y#autostay To je prvi link na koji sam naleteo sa tim modelom, tako da sam siguran da moze i jeftinije da se nadje. Nase iskustvo: zvuk do 120 ok, preko toga se bas i ne cujemo no to je mozda i do kaciga...mana je sto ne moze vise od dvoje istovremeno da prica... Nama extra radi posao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Februar 5, 2017 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Interphone FM3 Interphone F3MC se preporucuje za komunikaciju vozac-suvozac (radi na nekih 10-20m rastojanja) . u ovom slucaju nije to to Za komunikaciju izmedju dva motora ipak bih predlozio F4MC (koji moze da podrzi razgovor izmedju 4 kacige,navigaciju,radio RDS,telefon) ali je i cena znatno veca Set za dve kacige je 200 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 175 Napisano Februar 5, 2017 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zet i ja koristimo ove stanice, kolega ih pomenu gore, 888s, sad smo narucili set za kacige sa ptt dugmetom za korman, rade na dosta velikoj udaljenosti, par km, drugar je prosle god ostao bez goriva na sted auto puta, srecom stanice su odradile poso. Mislim da vrede s obzirom da su placene 35€ 2 komada kod nas, na Aliexpresu su dosta jeftinije, set za kacigu je na Aliju 15 dolara, tako da je za te pare skroz ok komplet. Mogu da se upare samo sa stanicama ciji su kanali na istoj frekfenciji. Razmisljam da pazarim uv5r jer ima oba podrucja. Ali otom potom. Sve u svemu male pare a odlicno rade poso. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko tracer 114 Napisano Februar 12, 2017 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS Prijavi odgovor kao problematičan Interphone f4mc radi savrseno, kupio sam ga od balkanlovera i covek je stvarno lik. Bolju cenu neces naci sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Februar 13, 2017 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i Marko, i ja sam uzeo od Balkanlover-a 2 komadda ali F5MC. Razlika je sto moze da se konektuje na 15-ak drugih komunikatora istovremeno, mozda ima jos po neka razlika. PERFEKTNO radi, sve dok se ne zajebes pa greskom prebacis na (recimo) Finski E onda te spasava samo prilozeno uputstvo i tacna sekvenca pritisaka na dugmad da bi ga vratio na engleski.. Salu na stranu, FANTASTICAN uredjaj, i sve preporuke za kupovinu od kolege! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Februar 13, 2017 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Laki, napravio si pravi izbor, ja sam uzeo od nese kao i svi mi f4, i nedostaje mi da mozemo da pricamo svi u glas. Ovako, moras sa pozivas onoga sa kime zelis da pricas. Nije tesko ali za malu razliku u ceni najbolje f5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Februar 13, 2017 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan jel probao neko da li moze da uspostavi vezu sa n-com komunikatorom ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perkele 41 Napisano Februar 14, 2017 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakav je kvalitet zvuka na tim Interphone uredjajima koje koristite? Imam AGV K-5 kacigu koja je malo bucnija pa me zanima kakva bi tu bila prica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DasaNis 45 Napisano Februar 15, 2017 U prolazu, 72 postova Lokacija: Niš, Brzi Brod Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan jel probao neko da li moze da uspostavi vezu sa n-com komunikatorom ? Može. Ja imam F4MC i povezujemo se na N-com , stim što moram ja da zovem N-com uređaj, i kod njega se čuje da je telefon povezan, ali se normalno čujemo, isto kao da sam povezan sa drugim Interphone uređajem. Uređaji naravno od Balkanlovera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Februar 15, 2017 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, i interphone mc serije mozes da uparis sa bilo kojim drugim proizvodjacem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Februar 15, 2017 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru, to je informacija koja mi je trebala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko tracer 114 Napisano Februar 15, 2017 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS Prijavi odgovor kao problematičan Kakav je kvalitet zvuka na tim Interphone uredjajima koje koristite? Imam AGV K-5 kacigu koja je malo bucnija pa me zanima kakva bi tu bila prica?Kad namestis zvucnike na pravo mesto, cuje se toliko glasno da ne mozes da uzdrzis kad je na maximum, tako da ne postoji kaciga toliko bucna koju ovaj uredjaj nece nadjacati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perkele 41 Napisano Februar 15, 2017 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan A kvalitet zvuka? Sto se tice namestanja zvucnnika mogu samo da ih namestim u mesto koje fabricki vec postoji rezervisano u kacigi za njih, nema gde i kako drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Februar 15, 2017 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ostaje mi samo da Vam se zahvalim @Perkele: -moze da se ugradi gde god zelis-na staroj kacigi,koju sam imao, nije bilo utisnuto mesto za slusalice-zagrej nesto metalno (recimo dno nekog dezodoransa (ili tome slicno),podrazumeva se da mora biti probusen/isecen/prazan) malo veceg dijametra i polako prisloni na stiropor-napravice sam mesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perkele 41 Napisano Februar 15, 2017 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako je AGV vec sam napravio rupe mislim da nema potrebe da se ja pravim pametan, rekao bih da su na dobrom mestu. Inace, mislio sam da ce danas stici uredjaj a danas neradni dan, valjda ce sutra stici pa da probam. @balkanlover, nadam se da si mi poslao onaj sa mikrofonom za full face kacigu, danas mi to palo na pamet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DasaNis 45 Napisano Februar 15, 2017 U prolazu, 72 postova Lokacija: Niš, Brzi Brod Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan U setu ti stižu mikrofon za Jet ili Flip Up kacigu i za Full face kacigu. A sto se zvučnika tiče, proveri lepo da li će stati u već postojeću rupu i ako treba proširi ili produbi malo rupu jer sam ja imao problem na dužem putu da me je onaj rub koji štiti zvučnik pretiskao po obodu uva, toliko da sam nakon pola dana morao da menjam kacigu sa drugom. I još nešto, imaš podešavanje sa redukcijom šuma za Full face, Jet kacigu i bez toga. Ja vozim sa ugašenim tim podešavanjem i zvuk je dosta jači a niko od sagovornika se nije žalio na neke smetnje niti sam ih ja primetio, a zvuk u zvučnicima je mnogo jači kad to ugasiš. Videćeš i sam kad probaš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perkele 41 Napisano Februar 15, 2017 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam da stigne, danas isao nekih 50km motorom, od dosade sam pevao ceo put a nemam pojma da pevam, jos u kacigi sve zvoni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Februar 17, 2017 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege su skoro sve rekli-ono na sta bih ja posebno skrenuo paznju su sundjeni na mikrofonima-specificne su gustine i ako njih nemas razgovor je nemoguc (susti,pisti,svasta nesto) ali u setu imas i rezervne tako da ni to nije problem. P.S. Neka oprosti kolega koji je postavio temu ako smo "otisli u off" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DasaNis 45 Napisano Februar 19, 2017 U prolazu, 72 postova Lokacija: Niš, Brzi Brod Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan A sunđer sa mikrofona za Full Face kacigu se veoma brzo razlepi tako da moraš voditi računa da ga ne izgubiš. Meni i većini kolega se razlepio već na 2-3 vožnji, ali malo lepka i rešen problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...