ser 7678 Napisano April 28, 2022 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, ZoraNS je napisao: Ja sam inače dosta razmišljao o nekim "mehanizmima" koji prekrivaju tablicu kod većih brzina, a kod malih regularno otvorena, ali nisam još ništa efikasno osmislio... Motor od brisaca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 28, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, ZoraNS je napisao: Ne razumem baš najbolje Damjane, kakav to katanac (koliki) treba da bude da bi prekrio dovoljnu površinu tablice da se ne vide oznake? Ево примера: 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano April 28, 2022 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako moram da krijem tablice neću ni da idem. 2 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21650 Napisano April 28, 2022 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Meni se nekako uvek listic zakaci za tablicu, cudimo se i policajac i ja kako bas tu da se nadje i prekrije broj ili dva 3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5601 Napisano April 28, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi ti znao gde su sve kamere postavljene to bi bilo ok, tu ces da usporis i to je to. Ali pošto neznas onda nema izbora, a kad te jednom pecne kamera i izujes se bez potrebe promenices misljenje.Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano April 28, 2022 Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan Prije svake kamere je znak za radarsku kontrolu tako da nema frke imas dovoljno vrimena usporit na 70km/h i proc bez straha. Nema potrebe kemijat sa tablicom. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano April 28, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se nekako uvek listic zakaci za tablicu, cudimo se i policajac i ja kako bas tu da se nadje i prekrije broj ili dva Kažeš mu lepo, jesen je druže, opada lišće... Ionako shvatiti neće ...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21650 Napisano April 28, 2022 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... ma deca se igrala oko motora, evo dole niz put, kod restorana! Kitili ga nesto, bas su slatki Vidi gde su listic zavukli (paziti da list bude iz podneblja voznje ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano April 28, 2022 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih izabrao smokvin list, najbolje pokriva! 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 28, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, ZoraNS je napisao: Ne razumem baš najbolje Damjane, kakav to katanac (koliki) treba da bude da bi prekrio dovoljnu površinu tablice da se ne vide oznake?!? Pokušao sam da izguglam neke slike, ali nisam ništa našao Nisi morao da googlas, imas toga po forumskim slikama. Pre neki dan vide tablicu savijenu do pola, odozdo ka gore, pod uglom od 90 stepeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano April 28, 2022 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, overtone je napisao: Prije svake kamere je znak za radarsku kontrolu tako da nema frke imas dovoljno vrimena usporit na 70km/h i proc bez straha. Nema potrebe kemijat sa tablicom. Kolika je kazna za prljave tablice u Hrvatskoj? Kolika je kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano April 28, 2022 Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan To ne znam ali upravo sam saznao da traze covid potvrdu na ulasku u Hr iz Cg. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano April 28, 2022 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, N.F.S. je napisao: Meni se nekako uvek listic zakaci za tablicu, cudimo se i policajac i ja kako bas tu da se nadje i prekrije broj ili dva Ja sam stavljao list kao @N.F.S.i kazem da mi je neko zbunje tu gde parkiram pa se verovatno slucajno zakacilo....zadnju sezonu sam posle pranja motora malo tablicu prasinom zamazao i tako vozio....u oba slucaja deluje kao da nije namerno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano April 29, 2022 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Upozorenje! Nije ispred svake kamere upozorenje " mjerenje brzine " Ima aktivnih kamera po stupovima ul. rasvjete koje su aktivne a prije njih nema upozorenja. Nekada snimaju prednji dio vozila što je dobro za nas nekada zadnji. Ima nekoliko aplikacija za mobitel koje se mogu koristiti u vožnji i koje najavljuju dolazak pred kameru na sigurnoj udaljenosti za slikanje. google karte, iGO Navigation su zadovoljavajuce a ima i drugih. meni nije problem i pogledati svako toliko na mjestima gdje je ocekivano da ce biti kamera a i zvucni signal upozorava tako da ..... sretno. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano April 29, 2022 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Eol je napisao: Ja sam stavljao list kao @N.F.S.i kazem da mi je neko zbunje tu gde parkiram pa se verovatno slucajno zakacilo....zadnju sezonu sam posle pranja motora malo tablicu prasinom zamazao i tako vozio....u oba slucaja deluje kao da nije namerno... Koliko sam gledao na netu, kod nas su kazne za prljave tablice 10.000 din (5.000 za odmah) tako da kazna sledi svakako (ne znam koliko su u HR). E sad, to je uspešno za kamere i može da se sankcioniše samo ako te zaustavi policija...a sa njima se često može i "dogovoriti"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano April 29, 2022 Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, mile fazer je napisao: Upozorenje! Nije ispred svake kamere upozorenje " mjerenje brzine " Ima aktivnih kamera po stupovima ul. rasvjete koje su aktivne a prije njih nema upozorenja. Vjerujem da po lokalnim cestama ima neobilježenih kamera ali na Jadranskoj magistrali (barem na dijelu od granice sa Cg do Splita) svaka ima prometni znak. Obzirom da često idem gori doli - ako postoje neoznačene kamere na magistrali DU-ST - rado bih saznao. CRO-GATSO (Snečer ©) – Google My Maps WWW.GOOGLE.COM Speedcams Croatia - Garmin/Primo-Nextgen http://snecer-poi.blogspot.com/2015/08/hrvaska-poi-2015.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano April 29, 2022 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na magistrali cesto, što autom, što motorom, privatno i nešto rjeđe službeno. Kada mi navigacija da upozorenje ( pip, pip, p..... ) to je barem nekoliko stotina metara, vratim filmu glavi i naravno nije bilo table za najavu kamere radi ...., i onda kada na navigaciji pogledam vidim da je neposredno ispred mene i tada je najcešce i uočim na stupu. Sada kako bi ti ja mogao pomoci da saznaš di su osim da koristiš aplikacije koje sam ti naveo i obratiš pažnju i na table za najavu. Vidjeti ceš da ima više onih skrivenih nego onih najavljenih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano Maj 2, 2022 Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan On 28.4.2022. at 13:34, overtone je napisao: To ne znam ali upravo sam saznao da traze covid potvrdu na ulasku u Hr iz Cg. https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukinuta-sva-ogranicenja-za-ulazak-u-hrvatsku/2360917.aspx?index_ref=naslovnica_sredisnje_teme_d Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Maj 2, 2022 (promenjeno) Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan A mene vratise pre par dana sa grane... jbga,bice drugi put. Hvala kolegi @overtone koji je hteo da se vidimo na picu. Svakako sam se lepo proveo u CG. Sreo sam tog dana u Igalu, kada su me vratili sa granicnog prelaza ,neke drage ljude koje nisam video 20 godina. Isao kuci kod njih itd... eto neceg lepog i u tome, sto je posledica sticaja okolnosti. Poslednje 2 slike su sa plaze na kojoj sam naucio da plivam,odveo me brat koji je bas tog dana stigao iz Jordana inace zivi u Budvi. Da sam bio u HR ni njega ne bih video. Sve u svemu veoma lep put , ipak malo skracen ali ne zalim. Sigurno cu se provozati i HR delom magistrale uskoro. Promenio Maj 2, 2022 član punisa 16 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 1950 Napisano Maj 4, 2022 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: Vela Luka , HR, Stavanger, No, Dubai UAE Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Kazna za neimanje tablice ili postavljanje tablice da je necitljiva, ili se dobro ne vidi, je 300 kn, ili 150kn na licu mjesta. Covid ogranicenja vise nema za ulazak u HR. Sto kaze MileFazer, upalis Waze ili Radarbot, pa neka svira kao upozorenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2606 Napisano Maj 4, 2022 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam koristio AMZS, javljala je po Sloveniji i Hrvatskoj.Kakvo je vaše mišljenje o aplikaciji@mile fazer@Vroc-Kapo Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Maj 5, 2022 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan On 4/29/2022 at 1:57 PM, overtone said: Vjerujem da po lokalnim cestama ima neobilježenih kamera ali na Jadranskoj magistrali (barem na dijelu od granice sa Cg do Splita) svaka ima prometni znak. Obzirom da često idem gori doli - ako postoje neoznačene kamere na magistrali DU-ST - rado bih saznao. CRO-GATSO (Snečer ©) – Google My Maps WWW.GOOGLE.COM Speedcams Croatia - Garmin/Primo-Nextgen http://snecer-poi.blogspot.com/2015/08/hrvaska-poi-2015.html Ima na motori.hr tema Novi stacionarni radari, i tu snečer redovno objavljuje update https://forum.motori.hr/threads/novi-stacionarni-radari.251795/page-208 https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1W8NNPa3GwVfPZnGRlu-ZNlTJUrJYbmDi&ll=44.55034382220637%2C16.514575249999986&z=7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 1950 Napisano Maj 6, 2022 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: Vela Luka , HR, Stavanger, No, Dubai UAE Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/4/2022 at 11:10 AM, Krmco said: Ja sam koristio AMZS, javljala je po Sloveniji i Hrvatskoj. Kakvo je vaše mišljenje o aplikaciji @mile fazer @Vroc-Kapo Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka AMZS nisam koristio u HR, a po Sloveniji vozim tocno po ogranicenju, jer sam pichkica :-) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2320 Napisano Maj 9, 2022 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za kolege iz Hr, i one koji su prosli Jadrankom pocetkom jula. Da li su prevelike guzve krajem 6 i pocetkom 7 meseca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano Maj 9, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan Teško je dati konkretan odgovor, jer gustoća prometa uvelike ovisi o danu u tjednu (manje gužve radnim danom), doba dana, jel mozda kakav praznik itd... Od Dubrovnika do Makarske je uglavnom slab promet i prava uživancija, ali od Makarske do Splita (pogotovo od Omiša ) je uvik horor i tlaka, tako da ima smisla nakon Makarske se popet u brdo na autoput (Zadvarje pa na čvor Šestanovac) i posli se vratit na magistralu negdi posli Splita, recimo izać na čvor Prgomet pa se spustit iza Trogira i nastavit sjeverno put Šibenika, Zadra itd. (magistralu sjeverno od Splita slabo poznajem pa će to neko drugi bolje znat preporučit) Promenio Maj 9, 2022 član overtone 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...