Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS & Adv

Recommended Posts

• Integrisan, 10498 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Nemam sa BMW-ovom logikom iskustava ali ne vidim razlog zasto se ne bi mogla raskaciti i instalacija vratila na staro.

Ako je negde zavucen fabricki senzor, zica koju preseces, tacnije njene krajeve produzi pa stavi negde pod sediste, krimpas musko/zensku buksnu (sa izolacijom!). Na sondu stavis isto to (musko/zensku buksnu), tako je mozes iskljucivati, ukljucivati po volji. Postoje i wago kleme....

Volim sto je djunta prisutan, razmenjivacemo informacije.

Bitno je da pri svakom ukljucivanju/ iskljucivanju kontakt bude ugasen a bas bi valjalo da i minus klema bude raskacena.

Ako radi razliku ces osetiti odmah. 

Kod japanaca nema adaptacije sto se tice tih senzora, (ais, ckp...), samo tps i nacin koriscenja u nekoj mer ecu "uci" pa za stepen pomeri paljenje....

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2116 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 12 minuta, N.F.S. je napisao:

Nemam sa BMW-ovom logikom iskustava ali ne vidim razlog zasto se ne bi mogla raskaciti i instalacija vratila na staro.

Ne razumeš ti to Bajo moiiii... 😂😂😂

Moraš kod Hansa na obuku.. 😁

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 6729 postova
  • Motocikl: đački pešački
Pre 15 sati, N.F.S. je napisao:

Volim sto je djunta prisutan,

🤣 Ja sam nemilosrdno i bez uvijanja direktno istinit. Na Adv forumu je bio projekat, Roger Rt, po opremi koji sam video mora da radi u NASI il tako nešto, izuzetan znalac elektronike, on je radio sklop. Na UK Forumu su on i John Gemi vodili debatu, Grk je tvrdio da je napravio čip razbivši algoritam BMWa,  Roger tvrdio da to nije moguće. Grk je počeo da radi čip za R1200, ali je vrlo brzo prestao i sad radi samo za R11xx.

BMW ima aktivan ECU, on sabira niz parametara i prilogođava ih trenutnom načinu vožnje, još od R1100. Primerice, izađe se iz gradske vožnje i vozi na ravnom auto putu konstantnom brzinom i posle nekog vremena, motor sam od sebe promeni zvuk, ko da je oduzet gss a nije, isti obrtaji. Cilj Motronika je da uvek teži što manjoj potrošnji i čim pre to čini. On meri i brzinu otklona ručice gasa i po tome dodeljuje gorivo recimo. Sve što sam pratio, niko ga nije prevario, doduše, već godinama je to van mog interesovanja. 

Sva ta neka kvazi poboljšanja se zasnivaju na bogatijoj smeši, efekat se postiže većom potrošnjom goriva. Bokser je izuzetno osetljiv na asimetričnost i kad nije dobro podešen, a u 99% slučajeva nije, jedan cilindar radi ispod minimuma goriva i drugi cilindar ga praktično vuče. Dodavanjem više goriva, onaj siromašni proradi punom snagom, a onaj drugi sagoreva taj višak bez nekog boljitka, iili minimalnog, ukupan rezultat bude bolji, ali i potrošnja skoči.

Ljudi se hvale Grkovim čipom, ja sam više tih motora radio i čipovi su izbačeni.

Snaga agregata direktno zavisi od količine vazduha, više goriva jako nesrazmerno ima učinak, svi vole da se hvale niskom potrošnjom, a ne obrnuto.

Problem kod R1200 je što fabrički ne ide iz malih obrtaja kao što mogu R11xx, oni vuku malte ne od 1.100. To je inače postao imidž u auto industriji, da ne idu ispod par hiljada obrtaja. Ja sam predhodni auto trimovao, sad drugi, 1.6 TDI Golf, jedno 4 sata mi drugar peglao, 3 puta sam ja probao auto, ali kod dizela je to lakše jer ima turbinu i može da se dodaje vazduh.

Ovo sam uložio jako veliki trud za svoj motor, vukao je ko R1100 iz niskih, a išao ko da ima znatno više snage, potrošnja na relaciji Avalja Ralja, bila je za declitar manja kad sam stao. 

Ovo sam radio više puta dok jedan motor nije hteo da prihvati i od tad više ne, niti bih.

Ovo je samo dobro istrimovan, ista deonica.

Kasnije je Nikola počeo da ubacuje druge mape i pomera obrtni moment na niže i tako pegla taj nedostatak koji je BMW učionio sa modelom R1200.

Moj drugar za auto, možda bi njega mogao da "uhvatim" da uradi svojeručno jedan motor, moj auto je tako uradio, nije to stage 1 ili 2, već njegova kreacija uz moje imperative, auto troši možda i preko 2 l manje, a kad ga stisnem, ide ko rasni trkaći auto.

Ovo je čisto moje iznošenje, bez ikakve intencije.

Promenio član đunta
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Ne silazi, 3589 postova
  • Motocikl: Džies

Ubi me Đunta načisto,pomislih ako Srbin ne može da ga zezne, ko može? Pogotovo Švabu! 

Ali dobro... 

Čekamo 'ranu kod Mira:

stHUId3.jpeg

• Sviđa mi se 3

• Integrisan, 10498 postova
  • Motocikl: ---Honda---
Pre 3 sati, đunta je napisao:

Ovo je čisto moje iznošenje, bez ikakve intencije.

Dok Soyka ne isproba a na tu temu ne mogu nista pisati... Procitao sam post ceo i ne nadjoh vezu sa ovim sto pokusavamo.

Moram da pazarim jednog bavarca i upoznam tu svemirsku tehnologiju :D, sonda nema veze sa "cipovanjem" ili mapiranjem... 

Ukoliko Soyka ustanovi da se rad poboljsao ali i potrosnja osetno skocila, jednostavno unesemo izmenu u opsegu varalice (da manje laze :D ).

Jedino sto nas moze u pokusajima zaustaviti je da ECU "vidi" dodatak, izbaci gresku i prebaci se u neki "limp" mod.

Booster plug je inicijalno za BMW i napravljen pa za sve resto posle, ali kao sto rekoh nemam nikakvih licnih iskustava pa kucam logikom vodjen.

(Niti zelim da nesto dubim pricu, ako radi crtam semu za pravljenje i kacim u ovaj pod forum da svima dostupno bude, ako ne jbg, probali smo... (Tj. Milan))

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6729 postova
  • Motocikl: đački pešački
pre 57 minuta, shoyyka je napisao:

Ubi me Đunta načisto,pomislih ako Srbin ne može da ga zezne, ko može? Pogotovo Švabu! 

Ali dobro... 

Na zlu glasu sam, kažu da ako dođe motor kod mene, da ću mu naći sto andraka, a niko ne voli istinu. 

Mi se i precenjujemo, ne osvrćemo se naokolo pa ne vidimo ni ko smo ni gde smo, zeznusmo mi Švabu više puta, al on ne dolazi kod nas, nego mi idemo kod njega i to traje već više od veka, ne raduje se on polovnom Jugu ko mi polovnom Golfu, kupio sam ga pre par meseci starog 14 godina i 260.000km i radujem mu se ko da je nov i ko da nikad nisam imao nov auto, a imao sam ih više, sad ni ne znam koji su novi, ni katalog ne gledam.

Savremeni bokser datira iz 1994, sad je 35 godina posle, sve je to padalo na pamet i ranije, pročešljajte advrider.com.

• Sviđa mi se 1

Vi majstori morate da pišete, kritikujete, savetujete... Mi ćemo slušati ili nećemo! 

Probaćemo sa sondom, ako nešto zeznemo, na oglase kao nov, nov... :jee:

Danas nabavih pločke, volEm 'vake:

vB1eDie.jpeg

Ugasi mi oboreno... LAMPF! sa trouglićem žutim, mora da je neki relej, kasnije upali. Jaoj Švabo... u stvari vodi se da je Švabo! Će vidimo... 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 974 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25
12 minutes ago, shoyyka said:

Ugasi mi oboreno... LAMPF! sa trouglićem žutim, mora da je neki relej, kasnije upali. Jaoj Švabo... u stvari vodi se da je Švabo! Će vidimo... 

Riknula sijalica, promeni je. Na GSu nema releja.

• Hvala 1

• Drug član, 1772 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Danas sam video GS-a sa nosačem za mobilni telefon koji je montiran na pomalo neuobičajenom mestu. Jel' to tako treba?!  😜

1754764003305.jpg

Promenio član bajker71
  • Haha 1

Pre 10 sati, the_doctor je napisao:

Riknula sijalica, promeni je. Na GSu nema releja.

Ili to ili kontakt, ako nema releja, takođe mi na pretprošloj vožnji ali posle pauze upali. 

Taman da turim led. 

Pre 9 sati, bajker71 je napisao:

Danas sam video GS-a sa nosačem za mobilni telefon koji je montiran na pomalo neuobičajenom mestu. Jel' to tako treba?!  😜

1754764003305.jpg

Odlično mesto za službeni... 

• Haha 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1842 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Da kucnem neko slovo o prethodnih 6 dana voznje. Djirali malo po Dolomitima (3 dana), sve ukupno 6 dana, oko 2700 km. Sve bi bilo idealno da nismo juče morali iz Trsta za Bg, celih 650 km auto puta na40 stepeni. Ali koga briga za to posle 5 savrsenih dana. Gs kao i uvek na visini zadatka, bez najmanjeg problema, sa potrosnjom od 5,5l i na ovu km oko 200gr ulja, pruzio mi mnogo uzivanja u svim uslovima voznje i zaista sam prezadovoljan. Gume su sad već dobrano potrošene na 8000km,ali može još malo ovo do kraja sezone.
I za kraj jedna lepa uspomena sa Stelvia
Kanyarfoto.com
IMG-dca972d7cccf36417895f058b341010d-V.jpg

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 8

• Drug član, 2148 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 4 minuta, Nole Bg je napisao:

Da kucnem neko slovo o prethodnih 6 dana voznje. Djirali malo po Dolomitima (3 dana), sve ukupno 6 dana, oko 2700 km. Sve bi bilo idealno da nismo juče morali iz Trsta za Bg, celih 650 km auto puta na40 stepeniemoji30.png. Ali koga briga za to posle 5 savrsenih dana. Gs kao i uvek na visini zadatka, bez najmanjeg problema, sa potrosnjom od 5,5l i na ovu km oko 200gr ulja, pruzio mi mnogo uzivanja u svim uslovima voznje i zaista sam prezadovoljan. Gume su sad već dobrano potrošene na 8000km,ali može još malo ovo do kraja sezone.
I za kraj jedna lepa uspomena sa Stelvia
Kanyarfoto.com
IMG-dca972d7cccf36417895f058b341010d-V.jpg

Skini watermark , nemo si pirgos alooooo

• Haha 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1842 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Dare čekam original, ovo je samo privremeno. Zar sumnjas da sam kupio?

• Podržavam 1

pre 3 minuta, Nole Bg je napisao:

Dare čekam original, ovo je samo privremenoemoji6.png. Zar sumnjas da sam kupio?

Ahaaa, sad kontam ...ovo nije kanyarfoto , onaj popularni Madjar sto ih dize kad padnu .

Ovaj ..

https://www.instagram.com/kanyarfoto?igsh=Z2N5ajdvMms1NHEy

Ovo je kad se spustas ka Bormiu , sajt je stelviofoto ...

I kod njih ide brzo , ali da, u pravu si ,.tu se malo ceka..

Bravo

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 47 minuta, Nole Bg je napisao:

Sve bi bilo idealno da nismo juče morali iz Trsta za Bg, celih 650 km auto puta na40 stepeniemoji30.png

Sta se zalis to je jos i dobro. Zamisli da bolestan ko pas vozis to isto. 😂

Znao sam da si mi poznat od negde.😂

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, Nole Bg je napisao:

i na ovu km oko 200gr ulja

Jos da nam priznas za koliko si nas slagao ovde i sve top !

@Bor-i-slave , eto , secas se da sam.ti rekao kad je meni prilika da preticem njihovo visocanstvo ?

Kad stanu da doliju ulje !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja