Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS & Adv

Recommended Posts

• Drug član, 1622 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Mada , porastao je malo u mojim ocima ...

kupio covek retrovizore koji mu se svidjaju , koji kostaju 10,20e ..

Dakle , nije nuzno da delovi za gees moraju da budu , wunderqracpalac , i da kostaju kao himen nevine crnkinje 

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1985 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

@Darko Mihajlovic

Ćuti, neka ih, što ih je više, "zgroženo" Tenerom, Crosstourer-om, Afrikom, znači da će cene biti normalnije, a ne  kao za ovo. Doduše, Nole je platio ovaj primerak korektno, što se za 90% drugih ne može reći..

Neka, vozicemo mi te krševe pa možda stignemo nekad neprevaziđeni proizvod... 😂

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1762 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
pre 24 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Da ne mislis da sam ironican...

Sta je "sve ostalo" ? 

Ogibljenje, kočenje, udobnost, ciklistika..... Jel treba dalje? Bata Dare opusti se ne padaj u vatru, nisam ja sektas, realnu sliku onakvu kakvu sam je ja video. A dobio sam i jaknu u boji motora, jbg nisam hteo:neznam:

IMG_20240307_081433.jpg

Ne , ne ..ja sam ubedjen da je ipak do vozaca , ne do motora...

Najkristalniji primer : isti ili vrlo slican agregat je u RT - kad si ti cuo te momke da ovako zbore ?!

Sad ce on kao Brdar da krene da nabavlja odecu BMW... Posle nekog vremena ce mu faliti kantica od 5l pozadi , malo kasnije i led osvetljenje ( pogotovo ako neko u drustvu ima ... ) 

Menjac i GS ?! Savrsenstvo ! Vrhunski njemacki inzinjering !!

@ProMaster, secas li se voznje zadnje po Albanijama i dogadjaj sa menjacem i gs i mikijem ?

2 minutes ago, Nole Bg said:

Ogibljenje, kočenje, udobnost, ciklistika..... Jel treba dalje? Bata Dare opusti se ne padaj u vatru, nisam ja sektas, realnu sliku onakvu kakvu sam je ja video. A dobio sam i jaknu u boji motora, jbg nisam hteo:neznam:

IMG_20240307_081433.jpg

Zasto li sam znao ?! 

Dok sam pisao post , eto duksa !!! 

Hahahahah ,... 

Salim se malo brate moj ... Ne padam ja u vatru , nema mi tatko deonice u Kawi ni BMW... 

Razgovaramo se...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS

Ja baš moram da se složim sa @Darko Mihajlovic da je osećaj nekako skoro pa nikakav, ide to ide on i mozda dobro ali je prvi motor koji imam a da me nije vuklo da ga negde otkinem,da zavrnem 1-2-3-4 do kraja, kako god sam ga probao da li redom do crvenog ili tek gas od 3.meni on nekako dodje do 120-130 i to mu je to.  Moj lični osećaj je kao da je neko uzeo veliki 3.0 tdi iz Audi i to spustio na 100ks i ubacio u golfa 2-3. Deluje kao da moze na taj nacin da ide i da traje sto godina. Ja inače vozim Djuntin bivši koji sada ima 180.000km. I deluje da ce da traje. Paralelno sam 2-3 godine imao i VFR800 VTec koji je tačno mamio da se zavrne a ovaj to čini mi se nema, ali da se popnes na bedem pored Dunava i da napravis 400-500km u danu za to je sposoban i pogodjen.

• BJB Maxi Scooter Club, 1762 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

@Krmcosve smo narucili jel da, gornji, donji rol bar, torbice na barove, led far, još jedan par maglenki, denali sirena, jel još nesto bese? :P

• Drug član, 1985 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Neću da ljudima offujem temu, čekam da me Nole zove da časti.. ima dana...

Dobro, mora malko da se nasmejem za ovaj menjač... Zaboravio da je vozio Hondu pa i Tracera...

@kingdrom

Upravo je to i moj doživljaj. Ne radi me taj motor, probao sam i 2008. I 2011. I 2016. 

Kupio bih ga kao prevoz od tačke A do tačke B. A opet nije ni tu da kažeš najpouzdaniji pa da ga logično uzmeš u razmatranje

No dobro, svako bira po sebi..

Što se km tiče, moj Tracer sad ima 115000km i dalje su mi troškovi eksploatacije manji nego za GS- ove koje znam u mom okruzenju, pritom ništa vanredno nije bilo potrebno raditi. Nisu sprave za poređenje, samo si spomenuo km pa sam se nadovezao.

Promenio član ProMaster

• Drug član, 1017 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200
IMG_20240307_081433.thumb.jpg.721889c3d53754bc0a5715325e176cf8.jpg
@m.milivojevic ima isti duks, samo plavi, muški

Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka

• Haha 1

4 minutes ago, Nole Bg said:

@Krmcosve smo narucili jel da, gornji, donji rol bar, torbice na barove, led far, još jedan par maglenki, denali sirena, jel još nesto bese? :P

Haha , imas li spisak vec ? Samo mora da bude wunderqurac inace nista..

Dakle - menjac ? Tri svetlosne godine ali daleko od savrsenstva ...

2. Ogibljenje  - istina , zbog tog ogibljenja , neki Tesa postade nadaleko hvaljen i poznat majstor...

3. Kocnice - uf..  kako sad da razocaram i tu ? Necu ajde :)

@kingdrom - i za taj off , mislim da za motor sa tom kilazom - pod off su u fabrici verovatno mislili da kad su radovi na putu , mozes da se popnes na ivicnjak , i malo zadjes po travi da obidjes radove ... od off-a ,  Taj bedem na Dunavu mu je gornja granica 

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS

Opet se slažem 😀, bedem je taman off koliko većina nas zna i ume da odvoza, tako tog tipa, makadam, oni putevi po Vojvodini oko kanala i jezera za to je stvarno super. Menjač je bzvze, kočnice dobre, ogibljenje fino, generalno to je jedan dobar paket, prilicno univerzalan za mene prilično pogodjen.

• Drug član, 821 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

@Nole Bg пусти ти ове што се шале с’ тебе, имаш један сајт Али-Експрес, има га окитиш ко цига мерцедес 200д🤣

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 821 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ех, другари то је то, прочитао свежа дешавања из мото света, размену искуства и мишљења и сад одох да радим мало..😂

• Podržavam 1

• Drug član, 1017 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Boj Ne Bije Svijetlo Oruzje, Vec Boj Bije Srce U Junaka

Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 3

• Integrisan, 9349 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 9 sati, Nole Bg je napisao:

Motor se vozi brutalno, tako je galantan, ugladjen, linearan i pruza brutalnu sigurnost i osecaj da bukvalno možes da uradiš sta pozeliš.,.... O elektronskom vesanju ne treba trositi reci i još dodati da je kočnica brutalna........

Brnabićka ti li si :)

Srećno bata Nole, svrni na čašicu koju.

• Sviđa mi se 3
  • Haha 7

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

GS jeste sve to tako, ako ne probas nesto drugo. Ciklistika mu je stvarno dobra, imas utisak da mozes sa 30 na sat da prodjes krivinu na kolenu. Vozi se bas lepo. Za moj pojam mozda malo premekan. Al da ide… pa samo moze da ti se cini. Vozio dva 1200, vozio jednog 1250. Vozio KTM 1290, GS posle njega dodje kao bicikla. 

Promenio član muljaz

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: R 1200 GS K25

Imam NEKO kako takvo iskustvo u voznji, krajem prošle godine sa nabavio sebi GS i ako mi nije bio u planu. Par voznji krajem sezone, par voznji ovih dana, i mogu reci da sam oduševljen ponašanjem motora. Sigurno da ima boljih, svaki ima neku svoju manu,ali meni kao nekom vozacu, kome voznja sluzi kao izduvni ventil od svakodnevnice posla i obaveza. GS deluje kao EXTRA izbor, da se uziva u voznji, da se stigne do nekih lepih mesta, da se svašta usput vidi i dozivi... Tako da se onda braco vidimo negde usput

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja