Jump to content

Moto Zajednica

PREVOZ-UVOZ MOTORCIKLA I ZENEVE DO BEOGRADA

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 344 postova

Konacno je Bendza stigla u Bgd. i carina odradjena, danas sam podigao uverenje od agencije za bezbednost saobracaja da mogu da registrujem motorcikl tj. da su ga nemci napravili po propisima koji zadovoljavaju standarde nasih naucnika.

Hteo bih ,pre nego sto opletem po gore pomenutim naucnicima, da pohvalim prvenstveno Radeta iz Kraljeva koji mi je krajnje profesionalno i za normalne novce doterao motor iz Geneve,.Za Radeta svaka preporuka 064/1863370,ako ikom zapne prevoz iz bilo kog dela Evrope zovite Radeta !!!!!

Carinio mi je opet ok. lik za normaln novce, Zarko 063/240323, decko je sve odradio maksimalno korektno i u rekordnom vremenu( tri dana ).

Primetili ste da sam vise puta napomenuo NORMALNE NOVCE.Zato sto su mi pojedini "BIZNISMENI" trazili do 800e za ono sto mi je pomenuti Rade odradio za visesrtuko manje para !!!!!

A sad bih se osvrnuo na pomenutu agenciju za bezbednost saobracaja i ovom prilikom bi im se NAJSLADJE NAJEBAO MAJKE LOPOVSKE,UZELI SU MI 100e NI ZASTA.JEBO IH ONAJ KO IH JE IZMISLIO.POSTOJE SAMO DA BI NARODU UZIMALI PARE.

Znam da nista necu postici sto cu ih ovde napljuvati ali mi je bar malo lakse kad se ovako istresem na doticnu GOSPODU U USTA DA IH JEBEM !!!!!!!

PRESELO IM DABOGDA SVE STO SU UZELI I NJIMA I ONIMA KOJI SU IH IZMISLILI, IZ KOJE GOD DA SU VLASTI !!!!!!!!!!!!

Majstor koji je pregledao motorcikl je slikao svaki migavac,stop svetlo,far,gume, felne itd.Na moje pitanje: sta ako nesto nije original, vec je aftermarket. Majstor mi je rekao da onda moram da imam sertifikat od proizvodjaca tog dela na motorciklu.VECU GLUPOST NISU MOGLI DA SMISLE !!!!

Recimo kod nas u Srbiji mozes da kupis i ugradis na motorcikl sta ti padne napamet po smesnim parama, zato sto se sve narucuje iz kine, a ako to isto ili bolje stigne iz evrope e onda to ne valja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Onda na scenu nastupaju nasi naucnici, koji smem slobodno da kazem: SU GLUPI I OGRANICENI KAO TERASA !!!!! jel da nisu glupi radili bi neki POSTEN POSAO A NE AGENCISKI tj. PARAZITSKI I ZA TO JOS DOBIJALI NOVCANU NADOKNADU. I onda ti NAUCNICI ti potvrdjuju autenticnost proizvoda i za tu svoju NAZOVI USLUGU uzimaju suma sumare 12.000,00 dinara. I opet kazem; U USTA IH JEBEM I KO IH IZMISLI I POSTAVI DA RADE !!!!!!

Izvinjavam se ako sam nekog uznemirio ovim postom ali je ovo bilo stvarno jace od mene.Da placamo nesto sto je imaginarno i jos da nas zajebavaju zato sto im se drkne,nikad mi nece biti jasno.

Od mene toliko,vise se necu oglasavati po ovom pitanju niti komentarisati dalje postove...pozdrav za sve i siroki Vam drumovi ovozemaljski !

jes da nema svrhe nikakve al si ih dobro napljuvo,i sigurno ti lakše

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4129 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Ista priča sa uvozom je i kod nas u HR .

Iako smo u EU prcaju nas sa tim homologacijama.

EU zakon jasno kaže kako se svako vozilo koje bilo regano bilo gdje u EU može se unosit u bilo koju drugu članicu EU bez ikakvih zapreka i jebenih "omologacija i cocova"

Welcome to Balkan

• Solo Rider, 3076 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

'Ajde da pitam možda neko zna odgovor. Da li se može po EU šlepati motor na bilo kojoj prikolici (auto prikolica ili teretna) ili mora da bude prikolica baš za motorcikle.Ja imam teretnu na koju po potrebi montiran šinu  i "wheele choke" i motor ne može da mrdne nigde. Za Srbiju i MNE znam da može jer me niko nije dirao do sada. Hvala

• Ne silazi, 6533 postova
  • Motocikl: đački pešački

Može na običnoj prikolici ali mora da bude propisno vezan gurtnama na kojima stoji etiketa o standardu, atestu, itd, znači ne može kanap i slično. Inače sav teret mora da bude fiksiran bez obzira ako teretni prostor ima kanate, ciradu itd., baš smo pričali sa prevoznikom.

Može na običnoj prikolici ali mora da bude propisno vezan gurtnama na kojima stoji etiketa o standardu, atestu, itd, znači ne može kanap i slično. Inače sav teret mora da bude fiksiran bez obzira ako teretni prostor ima kanate, ciradu itd., baš smo pričali sa prevoznikom.

Hvala Đunta, baš sam i o gurtnama razmišljao jer sam kupio neke iz UradiSam koje vrše posao ali su njesra u principu.

Hvala Đunta, baš sam i o gurtnama razmišljao jer sam kupio neke iz UradiSam koje vrše posao ali su njesra u principu.

Nema načem, gurtne su po kilaži, vodi računa da imaju etikete, platio čovek kaznu zato što su otpale.

Nema načem, gurtne su po kilaži, vodi računa da imaju etikete, platio čovek kaznu zato što su otpale.

Gledam oglase. U radnji gurtne skope kao droga. 2500-3500 rsd od tonu nosivost 5-10 metara duge. Sve to isto a sertifikatom na KupujemProdajem 10€. :stabre:  :stabre: :stabre:  :stabre:  

• Drug član, 4129 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Može brate na kokvoj te volja, samo ga dobro povezati i tojeto

• Ne silazi, 1799 postova
  • Motocikl: mali strom

Prvenstveno treba da  zahvališ Nesi-ST za prevoznika, a sve muke prođu kad je motor dobar ko što jest. I zaboravio si ono za tehnički pregled, prepričano:" vozilo na dva točka mora da ima mogućnost da samostalno stoji vertikalno ", praktično je obavezan centralni štender, u slučaju da ga nema,  potreban je papir proizvođača da je proizveden samo sa ćopavom.

Voleo bih ali stvarno bih voleo da uzivo cujem strucnjaka koji je napisao takav pravilnik,koje je njegovo obrazlozenje za tako nesto.Nije to napisala neka instituciju vec jedan i slovima JEDAN covek je pomislio,rekao,napisao takvu nebulozu.

Prvenstveno treba da  zahvališ Nesi-ST za prevoznika, a sve muke prođu kad je motor dobar ko što jest. I zaboravio si ono za tehnički pregled, prepričano:" vozilo na dva točka mora da ima mogućnost da samostalno stoji vertikalno ", praktično je obavezan centralni štender, u slučaju da ga nema,  potreban je papir proizvođača da je proizveden samo sa ćopavom.

Voleo bih ali stvarno bih voleo da uzivo cujem strucnjaka koji je napisao takav pravilnik,koje je njegovo obrazlozenje za tako nesto.Nije to napisala neka instituciju vec jedan i slovima JEDAN covek je pomislio,rekao,napisao takvu nebulozu.

Ma šta se čudiš Ivice, malo li je dušebrožničkog formalizma u svemu. Drugar mi živi u Londonu i poslao mi je detaljno  upitstvo o redovnom tehničkom pregledu, zaista je oštar ali u bitnim stvarima, recimo, mere klaćenje točkova u obe ose, gledaju žice sa naročitom napomenom na prohromske jer su sklone pucanju, na automobilima ne dozvoljavaju varenje preko fabričkog vara itd, a sa druge strane uopšte ne obraćaju pažnju na tip sijalica apriori već mere svetlosni snop, na prikolicama proveravaju da li su pneumatici namenski, da je obevezan pp aparat u roku važnosti, a kod nas se eto gleda dal staklo migavaca ima E oznaku. Drugar ima prijatelja Engleza, (po njihovim merilima), na prošlom tehničkom nije hteo da ga pusti jer je imao ugrađene led sijalice koje nisu bile dovoljno sjajne il snažne, kupio drugar odma druge kineske na eby-u i naravno prošao, ovde to bez dodatnog atesta nebi bilo moguće bez obzira na ispravnost i valjanost. I naravno, svu papirologiju dobije na kućnu adresu a ne ko ovde, čekaj u redu, idi vamo tamo, igranka bez prestanka na svakom koraku koja plus  košta.

• Ne silazi, 1799 postova
  • Motocikl: mali strom

Ja razumem da moraju postojati neki propisi i u velikoj vecini postujem propise,ali zamisljam situaciju u kojoj neki ljudi sede negde i smisljaju neke stvari i nekom od tih ljudi padne na pamet "e,znate motor treba da samostalno stoji vertikalno".Pa brate jesi ti nekad video motor,80% slika na netu su motori na copavoj, i to je tako fabrika napravila i atestirala i on sad izmislja pile sa dva dupeta.Kakav je to mozak.

• Podržavam 1

Ja razumem da moraju postojati neki propisi i u velikoj vecini postujem propise,ali zamisljam situaciju u kojoj neki ljudi sede negde i smisljaju neke stvari i nekom od tih ljudi padne na pamet "e,znate motor treba da samostalno stoji vertikalno".Pa brate jesi ti nekad video motor,80% slika na netu su motori na copavoj, i to je tako fabrika napravila i atestirala i on sad izmislja pile sa dva dupeta.Kakav je to mozak.

Naravno, regalutava je potrebna jer bi bila anarhija. Postoje formalna formacijska mesta, sve su agencije takve, imamo je i za preko okensku plovidbu iako mora nikad nismo ni imali, treba to da se izdržava sa visokim platama i svim beneficijama koje može da ima činovnik, izvor za to je upravo ovakav vid, plus se time dobija poniznost svih nas, kad odemo na bilo koji šalter, otvori su nisko tako da čovek mora da se pokloni, čim to učini, voljan je da plati samo da završi što pre i da ode sav srećan što je "dobro" prošao, mi uvek računamo da može i gore, a mogao je i pokretač teme još gore da prođe. Kod nas se svi manje više bavimo za šta nismo suštinski ni obrazovani ni kvalifikovani, svi mislimo da sve znamo, osim, da ništa ne znamo, ništa čudno, "srbija brale", kako svi obrazležmo šta nam se dešava.

A jel vertikalno znači pod uglom od 90° u odnosu na podlogu ili prc eto rupe (ne na saksiji)

Ozbiljno, baš bih voleo da vidim gde to piše

Sutra treba da svratim do drugara ne tehničkom, baš ću da tražim šta tačno piše.

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

Konacno je Bendza stigla u Bgd. i carina odradjena, danas sam podigao uverenje  od agencije za bezbednost saobracaja da mogu da registrujem motorcikl  tj. da su ga nemci napravili po propisima koji zadovoljavaju standarde nasih naucnika.

Hteo bih ,pre nego sto opletem po gore pomenutim naucnicima, da pohvalim prvenstveno Radeta iz Kraljeva koji mi je krajnje profesionalno i za normalne novce doterao motor iz Geneve,.Za Radeta svaka preporuka 064/1863370,ako ikom zapne prevoz iz bilo kog dela Evrope zovite Radeta !!!!!

Carinio mi je opet ok. lik za normaln novce, Zarko 063/240323, decko je sve odradio maksimalno korektno i u rekordnom vremenu( tri dana ).

Primetili ste da sam vise puta napomenuo NORMALNE NOVCE.Zato sto su mi pojedini "BIZNISMENI" trazili do 800e za ono sto mi je pomenuti Rade odradio za visesrtuko manje para !!!!!

A sad bih se osvrnuo na pomenutu agenciju za bezbednost saobracaja i ovom prilikom bi im se NAJSLADJE NAJEBAO MAJKE LOPOVSKE,UZELI SU MI 100e NI ZASTA.JEBO IH ONAJ KO IH JE IZMISLIO.POSTOJE SAMO DA BI NARODU UZIMALI PARE.

Znam da nista necu postici sto cu ih ovde napljuvati ali mi je bar malo lakse kad se ovako istresem na doticnu GOSPODU U USTA DA IH JEBEM !!!!!!!

PRESELO IM DABOGDA SVE STO SU UZELI I NJIMA I ONIMA KOJI SU IH IZMISLILI, IZ KOJE GOD DA SU VLASTI !!!!!!!!!!!!

Majstor koji je pregledao motorcikl je slikao svaki migavac,stop svetlo,far,gume, felne itd.Na moje pitanje: sta ako nesto nije original, vec je aftermarket. Majstor mi je rekao da onda moram da imam sertifikat od proizvodjaca tog dela na motorciklu.VECU GLUPOST NISU MOGLI DA SMISLE !!!!

Recimo kod nas u Srbiji mozes da kupis i ugradis na motorcikl sta ti padne napamet po smesnim parama, zato sto se sve narucuje iz kine, a ako to isto ili bolje stigne iz evrope e onda to ne valja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Onda na scenu nastupaju nasi naucnici, koji smem slobodno da kazem: SU GLUPI I OGRANICENI KAO TERASA !!!!! jel da nisu glupi radili bi neki POSTEN POSAO A NE AGENCISKI tj. PARAZITSKI I ZA TO JOS DOBIJALI NOVCANU NADOKNADU. I onda ti NAUCNICI ti potvrdjuju autenticnost proizvoda i za tu svoju NAZOVI USLUGU uzimaju suma sumare 12.000,00 dinara. I opet kazem; U USTA IH JEBEM I KO IH IZMISLI I POSTAVI DA RADE !!!!!!

Izvinjavam se ako sam nekog uznemirio ovim postom ali je ovo bilo stvarno jace od mene.Da placamo nesto sto je imaginarno i jos da nas zajebavaju zato sto im se drkne,nikad mi nece biti jasno.

Od mene toliko,vise se necu oglasavati po ovom pitanju niti komentarisati dalje postove...pozdrav za sve i siroki Vam drumovi ovozemaljski !

Druže, ti si super prošao, meni u dvorištu i dalje stoji TDM iz Švice, za kog ne mogu da dobijem njihovu usranu potvrdu, jer je motor tamo bio reg. na 25kw, a platio i carinu i homologaciju i sve i nakon toga svega se neko setio da je to nemoguće registrovati u Srbiji, najbezbednijoj zemlji na svetu!

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

A jel vertikalno znači pod uglom od 90° u odnosu na podlogu ili prc eto rupe (ne na saksiji)

Ozbiljno, baš bih voleo da vidim gde to piše

A i definicija "mogucnosti" ne bi bila zgoreg. Ako ga ja pridrzim, vec ima mogucnost. :D

• Podržavam 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja