max80 2872 Napisano Jul 29, 2016 Drug član, 694 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakve žalbe, ne znam otkud ti to. A u duhu opšteg napretka pozivam sve da pročitaju dati zakon i iz prve ruke vide šta tu sve lepo piše i da se ne vode prepričanim činjenicama koje posle prelaska sa kolena na koleno niti vrede išta niti su više i činjenice. Hint. za nadležnost početi od člana 100, a ako ko nije u mogućnosti za to nek odmah vidi 103 Ne znam otkud ti to da nema? Lično sam imao prošle godine dva prekršaja za koje sam pisao žalbe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Jul 29, 2016 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Preventivna zamena sijalica!? E sad sam sve cuo. Sa druge strane kada bi organi imali ispravnu signalizaciju pa da sliuze za primer, ovako je situacija jasna. Na žalost i tragediju tako je, al se i zna gde je motka. Da, baš tako, preventivna zamena klasičnih sijalica. Nekad je od ukupne pređene kilometraže nekoliko procenata bilo popd farovima, danas je to 100%. Svaka sijalica ima svoj radni vek do crkavanja, na proizvođačkim sajtovima stoje navedeni podaci izraženi u broju sati i vrlo lako je preračunati kad će sijalica da dođe kraju svog radnog veka, da zanemarim pali gasi koje dodatno skraćuje život. Takođe sijalica vremenom gubi na intenzitetu pa je i to dodatni vrlo bitan razlog za zamenu, to se lako utvrdi, stavi se rezervna sijalica i ako sija osetno jače treba izvršiti zamenu. Mnogi koriste pojačane sijalice koje traju neuporedivio kraće od standardnih pa tu tek treba raditi preventivu. Obično crkne vlakno oborenog svetla, na automobilu ostane svetlo na drugom faru pa je bezbednost i dalje visoka, al na motoru gde gori samo jedna sijalica, trenutni je mrak i dok se prebaci na dugo svetlo može biti svačega. Fala Mrva,skoro ispadoh lazov. Oprosti, izrazio sam nevericu jer od pamtiveka je set sijalica bio poslednji razlog za iznalaženje kazne, čak su i prebrojavani komadi ne bi li se iskamčilo kažnjavanje, pre neku godinu se na sva zvona insistiralo na paketu obavezne opreme, kad su uvedeni žuti prsluci, pa mi je neverovatno da su se vlastodršci odrekli, mora onda da postoji drugi preračun, ako nema rezervnih sijalica u vozilu više će se vozila kretati u saobraćaju bez nekog svetla i samim tim biće veći broj kazni i prisilnog šlepovanja itd. Normalno je bilo da se izuzmu samo moderna vozila. U autu uvek imam set a i na motoru nosim po komad od svake sijalice uključujući i H4 za far. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14412 Napisano Jul 29, 2016 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Tesko je kod nas ispratiti sve izmene i dopune zakona, mi (teh. pregled) dobijamo minimum jednom mesecno neku izmenu i dopunu tako i saobracajci ali nas zatvore ako to ne ispostujemo a ovi dobiju prostora za kaznjavanje-cenkanje. Sijalice posebno pregorevaju preko dana, usled bolje vidljivosti i brzina kretanja je veca pa samim tim i udari (posto su nasi drumovi ustvari rupe sa malo asfalta) pa uzareno vlakno lakse pukne tj. pregori sijalica. Zemlje koje su prve uvele upotrebu svetala uvek u toku voznje (Ch cak krajem 80'tih) su izmenili i obavezna su u zimskom periodu i uslovima smanjene vidljivosti,kod nas su izgleda obavezna samo zbog punjenja budzeta kao i sve sto se radi a izgovor je "bezbednost u saobracaju". 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Jul 29, 2016 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tesko je kod nas ispratiti sve izmene i dopune zakona, mi (teh. pregled) dobijamo minimum jednom mesecno neku izmenu i dopunu tako i saobracajci ali nas zatvore ako to ne ispostujemo a ovi dobiju prostora za kaznjavanje-cenkanje. Sijalice posebno pregorevaju preko dana, usled bolje vidljivosti i brzina kretanja je veca pa samim tim i udari (posto su nasi drumovi ustvari rupe sa malo asfalta) pa uzareno vlakno lakse pukne tj. pregori sijalica. Zemlje koje su prve uvele upotrebu svetala uvek u toku voznje (Ch cak krajem 80'tih) su izmenili i obavezna su u zimskom periodu i uslovima smanjene vidljivosti,kod nas su izgleda obavezna samo zbog punjenja budzeta kao i sve sto se radi a izgovor je "bezbednost u saobracaju". Tako je, skoro sve, sve više funkcioniše preko oglasne table u hodniku činovnika uprave upravo da bi se napravio prostor za cenkanje ko što kažeš. Nemci su još pre par godina pogasili farove, kad smo ih mi uveli, jer se potrošnja goriva uvećala za 3% a verovatno učinak bezbednosti nije bio značajan, po motore i poguban vrlo verovatno. Kad spomenu tehnički, dobio sam UK uputstvo, vrlo precizno, lepo objašnjeno i koje važi pitaj Boga od kad, al kod nas mora uvek da bude nešto novo makar i naopako. @Skyraner- ajd molim te pojasni odgovornost za neispravnu sijalicu i u smislu kažnjavanja i po pitanju udesa koji može da bude povezan, recimo, crkle pozicije pozadi i po mraku se neko zakuca, da ne pravim raznorazne scenografije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14412 Napisano Jul 29, 2016 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakve žalbe, ne znam otkud ti to. A u duhu opšteg napretka pozivam sve da pročitaju dati zakon i iz prve ruke vide šta tu sve lepo piše i da se ne vode prepričanim činjenicama koje posle prelaska sa kolena na koleno niti vrede išta niti su više i činjenice. Hint. za nadležnost početi od člana 100, a ako ko nije u mogućnosti za to nek odmah vidi 103 Samo bih napomenuo da sajt mup.gov.rs nije azuriran cetiri godine (info iz mup-a)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4907 Napisano Jul 30, 2016 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne zanima me sajt mup-a. Ja informacije tražim iz drugih izvora. Ovde sam čak i napisao da je to, pouzdanijeg nema, Zakon o prekršajima. Ko više voli da gleda prepričane stvari, neka mu A max80, ne znam šta si ti pisao, ali ne postoji nikakva žalba mupu ma kako ti to zvao kao što policija ne može o tome da odlučuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zika2009 279 Napisano Jul 30, 2016 Svrati ponekad, 289 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8563 Napisano Jul 30, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ala ste se nakenjali... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...